Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
forintuser
őstag
válasz horvathkrisz #7397 üzenetére
A legrosszabb motor van benne ami létezik.2000 és 4000 közötti fordulaton semmi nyomaték sincs.A semmi alatt érts nagyon keveset.Ha előzni akarsz, jól meg kell gondolni.Nincs annál idegesítőbb, amikor belemész egy előzésbe, a gázpedál tövig. A kedves autó meg csak hörög.Bármelyik hasonló kategória sokkal dinamikusabb.De az 1.4-s, az már élvezhetőbb.Jobban pörög.
[ Szerkesztve ]
Holnapkészítést vállalok.
-
Scooter74
őstag
válasz horvathkrisz #7401 üzenetére
Többet fog az új tulaj bele lakni, ha az az 1.7-s Diesel motor Isuzu motor!
Mert az el nyűhetetlen.
A kötelező szervizen kívül semmit sem visznek ahhoz a motorhoz.
A mostani saját fejlesztésű Opel motorok meg egy nagy Trágyák!
De ez nem csak az Opelnál van így mert a Toyotának sem sikerült a második generációs D4D motorja!
Illetve még sorolhatnám tovább..............
Egy a lényeg, ha tényleg jó autót akartok venni és nem sajnáljátok a pénzt akkor egy jó kis 2000-s Diesel motoros 123-s vagy 201-s kasznis mercit kell venni.
Ha benzinesben gondolkodtok akkor ott a Suzuki!(#7400) gzbotii: A B Corsa azért jobb mint a D mert a B Corsa gyártása a minőségről szólt s D Corsa meg a mennyiségről!
Az autó gyártó cégek 2003-ig a minőségre mentek. 2004-töl sajnos a mennyiségre álltak rá!
És ezt érezni is lehet az alkatrész piacon.
Ami persze nekünk nem baj mert így biztos a munkahelyünk![ Szerkesztve ]
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
Fkris
őstag
válasz Scooter74 #7404 üzenetére
Ha ezt a szakmaban dolgozo mondja, akkor azt meg kell fogadni!
Nezegettem Ford Fiestakat, a 2002-8 kozottieket, 7-800 ert mar vannak egesz jok.Azokrol valami velemeny?"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Scooter74
őstag
Nincsen gondod vegyél Fordot!
Nővérem meg volt kecskézve a Grande Puntoért, mondom neki meg ne vedd, az 1.2-s benzines klimás eszik 7 litert városba és nem is megy, meg 5 évente , vagy 50 ezer, kilóméterenként vezérlés csere ami 50 ezer. Erre kérdi akkor mit vegyek? Én mondom neki vegyél egy 2005 utáni új kasznis Swiftet. Erre mondja az tökgáz! Én mondom neki, hogy próbálj ki 1-t, és mit vett? Naná, hogy Swiftet.
Nem kell vezérlést cserélni amíg a lánc meg nem csörren, ami nem mostanában lesz. Évente egy olajcsere meg amikor üres akkor tankolás és hajtod. A Grande 1.5 milio alatt nincs amire azt mondom, hogy érdemes meg venni. A Suzukit meg vette 1M-t névre írva friss műszakival téli+nyári kerék is járt hozzá.Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
Fkris
őstag
válasz gzbotii #7407 üzenetére
Az ibizak is nagyon jol neznek ki, plusz VW konszern, szal a motor se lehet veszes.
Amugy igen, egy ujabb Suzuki is teljesen oke lenne szerintem, de abba valami normalis motorosat vennek, 1.6 vagy nemtudom..."...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Scooter74
őstag
Hidd el nekem, hogy az 1,3-s 16V-s motor repíti azt a kasznit!
Nagyon eltalált dinamikus, illetve a fogyasztása is jó!
A Seat meg hiába VW csoport, akkor is csak 60-70%-s motort kapja.
A Skodát többre becsülik a gyárban mint a Seatot! Minden motort tesztelnek és úgy osztják el, hogy 98% alatti Megy az Audiba, 90% alatti a VW-be,85%-alatti a Skodába, és az ez alattiakat teszik a Seatokba!
Ezt olyan mondta aki a VW motor szerelő üzemben dolgozik!
A teljesítmény teszten dől el, hogy milyen motort kap az autó, és a gyenge megy a Seatba, a többi meg a többibe!Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
gzbotii
nagyúr
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
-
gzbotii
nagyúr
-
horvathkrisz
addikt
válasz Scooter74 #7406 üzenetére
"Nem kell vezérlést cserélni amíg a lánc meg nem csörren"
A C Corsában már csörög a lánc, igaz 190ezer km van az autóban és még sosem volt kicserélve a vezérlés.
Főleg első induláskor hangos, amíg meg nem jön az olajnyomás. Azt mondta a szerelő (bár ő már csak meleg motorral hallotta) hogy nem kell vele foglalkozni, mert ha esetleg elszakad sem lehet nagy baj.
1.2 benzin, 75 ló. -
w333
félisten
-
-
Fkris
őstag
Az itthoni csaladi kocsi egy patent , 1.4es twinportos g astra, 2006 bol.
Megjarta horvatorszagot, olaszorszagot, balatont szamtalanszor, ha kell, 4-5 ezer felett huz rendesen, nyilvan ha 4 fo plusz csomagok akkor mar keves a kicsike, de tartotta a lepest egy dizel avensissel olaszba menet, buszkek is voltunk ra.
Eddig semmi komolyabb baja nem volt, remelem nem is lesz!
Altala szerettem meg az opeleket, ritka minosegi a fapadhoz kepest!"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Scooter74
őstag
Skacok én mindig azt mondom, hogy Diesel autót csak az vegyen aki évi 50 ezer km-t bele hajt.
A másik pedig az, hogy az rossz amikor induláskor hidegen csörög a lánc, főleg akkor ha 10W-40-s olaj van a kocsiban. Mert ha elugrik a vezérlés akkor már üti a szelepeket. És azért számoljunk egy kicsit: egy szelep 3000 ft, és ezt szorozzuk meg 12-l vagy 16-l mert ugye opelben van 12 illetve 16 szelepes motor is. És akkor csak a szelepek vannak cserélve. Erre jön még a vezérlés készlet ami 40 vagy 60 ezer, a tömítés készlet ami esetenként 20 ezer.........stb, és a végén azt veszik észre, hogy 300 ezret kidobtak egy fél motor generálra, pedig csak egy 40 vagy 60 ezres vezérlést kellett volna cseréltetni.Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
gzbotii
nagyúr
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
randras_83
addikt
válasz horvathkrisz #7415 üzenetére
én azért fosnék, ha szakad az régen is elég problémás volt.
@Scooter74: én nem megyek annyit, de kombiból meg nincs az a pénz, hogy benzinest vegyek
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
horvathkrisz
addikt
válasz randras_83 #7424 üzenetére
Picit zörög, majd lehet valamikor kicseréltetem, de most költöttünk rá vagy 150- 180E Ftot.
Szal 1500 €-ért vettuk, meg 5-600 ra lett koltve: elol hatul uj fekek, elso teleszkopok, rugok, stabpalcak ujak, kipufogo tarto meghegesztve, alvaz lefestve, uj nyari gumik felnivel (csak teli gumi garnitura volt hozza.)De meg igy sem panaszkodunk, mert amiket itt felsoroltam, ha nemetorszagban csinaltatom -nem tulzok- lett volna legalabb 2000€! Szal most van a kocsi kb 2200€-ban, uj muszakival.
-
gzbotii
nagyúr
válasz horvathkrisz #7425 üzenetére
Amiket cseréltel rajta az olyan volt, hogy cserére érett vagy kicserelted, hogy ne legyen később baj?
-
rootkiller
őstag
válasz #49738752 #7368 üzenetére
Nem! A program faék. Arra kell hogy a különböző körülményeknek megfelelően tudd beállítani a hangfalaidat, mert mikor nagykoncert van és 2x8-at húzunk fel a hatlábú tomcatre és 7 méteren van a tető az teljesen már fokokat kíván mint mikor 2x6 vagy 2x4 dolgozik egy 5.5 méterre húzott tető mellett, vagy akár stackelve vagyis egymásra rakva.
Artengo TR 990 Pro
-
horvathkrisz
addikt
válasz gzbotii #7426 üzenetére
Az mind cserere erett volt, szejjel volt rozsdasodva az egesz alja, el volt torve a bal elso rugo, lengescsillapitok teljesen tropara voltak, muszakin vettek eszre. Fekeket elotte csereltettem, az elso fekmunkahengerek ugy ossze voltak rohadva, hogy gyakorlatilag csak a hatso fekdobok mukodtek. Igazabol at lettem b@szv@ ezzel az autoval amikor megvettem (valoszinu tudta a kereskedo hogy mar nem erne meg megjavittatni), bar meg igy sem panaszkodom, mert ha ezt a kocsit egy nemet veszi meg, akinek nincs olyan lehetosege hogy magyarorszagon rendberakassa,joval tobb mint az auto vetelarat rakoltotte volna...
-
gzbotii
nagyúr
válasz horvathkrisz #7428 üzenetére
Nem vittél magaddal egy autoszerelot, hogy atnezze?
Ez milyen ár volt érte amúgy?When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
horvathkrisz
addikt
válasz gzbotii #7429 üzenetére
2000 folott kezdodnek a jobbak, szoval olcsobb volt az atlagnal...
Azert nem vittem magammal autoszerelot, mert 5-600€ raforditassal mimdenhogyan szamoltam vasatlas elott.
Mindegy, most legalabb tudom hogy rendbe lett rakva, ha meg jobban elkezd zorogni a lanc, kicsereltetem azt is, de meg egy evet elmegy ezzel szerintem... -
horvathkrisz
addikt
Jó reggelt kiéhezettek.
Mi van, kinyirtam a topikot? -
randras_83
addikt
válasz horvathkrisz #7431 üzenetére
Krisz, csak a szokásos.
Én itthon tespedek még szabin, tegnap jöttünk haza Villányból, ráébredtem, hogy nincs elég gáz a kocsi klímájában, de ma ezt is megoldottam, azóta fázok a kocsiban.
-
horvathkrisz
addikt
válasz randras_83 #7432 üzenetére
Nyaraltni voltatok? Jo volt?
Klimat hogy oldottad meg? Sajat magad, otthon?
-
randras_83
addikt
válasz horvathkrisz #7433 üzenetére
Neem, levittem a szerelőhöz és feltöltötte.
csak egy szolid rekreációs hétvége volt.
-
horvathkrisz
addikt
válasz randras_83 #7434 üzenetére
Mennyibe kerul Magyarorszagon feltoltetni?
-
randras_83
addikt
-
horvathkrisz
addikt
válasz randras_83 #7436 üzenetére
Es hany eve nem volt utantoltve?
Csak azert kerdem, mert valahol olvastam, hogy allitolag nem tesz jot a klimakompresszornak ha keves a hutofolyadek es hogy tonkre is mehet emiatt.Egyebkent azt tudtatok, hogy telen is erdemes legalabb havonta egyszer megjaratni a klimat?
-
twine
veterán
válasz horvathkrisz #7437 üzenetére
Hogy a tömítések ne száradjanak ki....
Szerk.: én hülye vagyok az autókhoz...Nem beszélünk inkább a p*náról?
[ Szerkesztve ]
-
Scooter74
őstag
Kinek van kedve inni valamit?
Itt vagyok most az üllöi út 302-ben!Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
Scooter74
őstag
válasz #49738752 #7442 üzenetére
Részvétem a kis gekkód halála miatt.
Amúgy Itt vagyok pesten még pár napot klima oktatás volt pot, ma, holnap és holnap után meg Bosch KTS. Pénteken vizsga és megyek haza.
Ha valakinek van kedve valamikor meg ihatunk egy sört a közelben mert Margó Tivadar utcában alszom bratyóéknál.Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
gzbotii
nagyúr
Nalam van haver Nexus 10-e. Nem rossz. Sot.
-
-
randras_83
addikt
válasz rootkiller #7448 üzenetére
Az nem kifejezés.... Még autóval is gci hosszú.
@krisz: nem tudom, volt még benne gáz, pont annyi hogy kapcsolt a kompresszor. Az tuti hogy nem tesz neki jót ha üres. Most kapott mindent, a fiú megfestette a gázt hátha szivárog valahol. Nyár végén megyek vissza egy ellenőrzésre.
@scooter: Én mennék de inni nem tudok és még sűrű is a hét.
@tvájn: maradjunk a pnáknál, a bukósisakos meg irigykedjen csak.
@7423gzboti: pont azaz ilyet szeretem.
P.s.: meghülyült a SwiftKey
[ Szerkesztve ]
-
Scooter74
őstag
válasz randras_83 #7449 üzenetére
Én is kocsival járok ezért alkohol mentes sört iszom!
Igaz az alkoholmentes sör az elsö lépés a guminő felé, de mindegy. Nem szeretek kockáztatni.Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest