Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorant80
tag
válasz
jaja1981
üzenetére
A helyzet az, hogy egy ismerősöm elvitte a gépet, mert van egy ismerőse aki valószínű tud szerezni egy hasonló lapot és majd kipróbálják, hogy az új lappal mükszik-e a gép..., mivel másik táppal sem indult a PC!
A tápot nem teszteltem, de ha ezen a tápon nem is (mert valószínű, hogy akinél a gép most van az megteszi) de biztos ki fogom az ajánlott dolgot próbálni (kösz a tippet)

Hasonló dolgot még nem csináltam és egy kicsit "félek" tőle!
De gondolom a leírtakat követve nem lehet gond...., ha okés a táp vagy ha nem okés akkor sem..., vagyis ha levan égve vagy bármi más is van a táppal! Max. nem indul, de földhöz azért csak nem csapkod az áram...!
-
lorant80
tag
válasz
jaja1981
üzenetére
Hello!
Jarod1
A lapon sajnos nincs led lámpa..., valami más módszer esetleg?
jaja1981
Nem indul be a gép egyáltalán..., se ventilátorok se semmi..., így egyenlőre még ott nem tartok hogy a csipogásból lehessen következtetni!
Táp??? - pár hónapos a táp és nem az a teljesen gagyi fajta..., egy-két fokkal jobb..., nem tudom hogy az okozhatta-e a problémát? hogyan tudnám esetleg megállapítani, hogy nehogy a következő gépet is taccsra vágja!?
Üdv...
-
lorant80
tag
Szevasztok!
A köv. lenne a probléma:
Egy AMD-s 4-es gépről van szó, Sempron processzorral szerelve…, a gép rendesen működött majd az egyik pillanatban amikor a TotalCommander- en keresztül képek lettek volna másolva a telefonról a gépre (adat kábel segítségével) …, egyszer csak a monitor kikapcsolt (Stand By állapotba kapcsolt) és semmire nem reagált tovább a gép. Nem jött vissza a monitor Stand By állapotból és még a Power gombra se reagált a gép! Amikor hosszabb ideig lett nyomva a gomb, hogy a gép kikapcsoljon a gomb környékén elkezdett rázni az áram! És a gép ki sem kapcsolt! És végül a gép áramtalanításával lehetett csak leállítani a gépet! Ezután megpróbáltuk visszakapcsolni a gépet, de a Power gomb már nem reagált, vagyis hiába lett nyomva a gomb a gép nem kapcsolódott be!
Amit kipróbáltam, hogy kicseréltem a tápot, de továbbra sem indult a gép (semmi nem kapcsolt be…, se ventilátor se semmi más)
Ezután minden táp és adat kábelt le csatlakoztattam ami a tápból jön a HDD-be, optikába stb., valamint a graf. kártyát, hálózati kártyát és a memória modult is kivettem a gépből, de továbbra sem kapcsolt be a gép! Teljesen néma!Mi okozhatja ezt a problémát? Mivel próbálkozzak?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv, Lóránt
-
lorant80
tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
A fekvő házban nem volt vele semmi gond? - akitől vettem az azt mondja, hogy minden ok volt a lappal!!! Ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos!

Simán reseteld a biost kezdésként. - holnap ezzel kezdem majd!
Csak majd valami leírás után kell néznem mivel nem kaptam vele könyvet!!! 
Nem lehet a táp a hibás ? - ezzel a táppal egy másik lapon lévő hűtő ventilátor szépen dolgozott (forgott)!
Egy kontaktus tisztítás sosem árt... - arra a három pöcökre (tűre) gondoltál a lapon???
-
lorant80
tag
Szevasztok!
A köv. lenne a problémám:
Egy HP Compaq fekvő házból..., átszereltem a lapot és a procit egy álló házba!
Az a gond, hogy amikor töltődik be a rendszer azt írja ki, hogy nem észlel CPU ventilátort, ami rá van dugva, de természetesen nem forog. Próbáltam már másik hűtőt és az alaplapon lévő másik FAN csatlakozó helyre rádugni a proci hűtő ventilátort, de nem működött!
Ami még furcsa, hogy amikor a BIOS-ba akarok belépni..., valami "jelszót" emleget...., az ENTER billentyűre reagál..., 4-5x megnyomom akkor beenged a BIOS-ba, de nem tudok semmin se állítani..., olyan furcsa az egész..., mintha csak azt engedné, hogy megnézzem a beállításokat!Előre is köszönök minden infót!!!

-
lorant80
tag
tehát ha beindítod akkor felpörög, de se kép se hang? - ha a proci hűtőre, tápra, optikára és a HDD-re gondolsz..., akkor igen felpörög minden! Csak a képernyőn nem jön az "adás"!!!
Se kép, se hang!!!Nézd át a kondikat... - sajnos az elektronikában nem igazán vagyok járatos..., de amit elmondhatok, hogy egy kondi van ami kicsit (minimálisan) kezd púposodni a többi jónak néz ki!!!
Volt a kezemben olyan DELL lap , amelynek mind a 8 kondija (ami a proci környékén van) púpos volt és mégis működött! És nem hogy csak púpos volt, hanem valami barna szutyok jött ki két kondiból (rá volt száradva a kondi tetejére) is!
azelőtt milyen procival ment? - nem volt proci csere..., ez a proci volt benne 1,5 évvel ezelőtt is amikor kikerült a házból!!!

-
lorant80
tag
válasz
jaja1981
üzenetére
Elemet kivettem...., 30 másodperc és 1 perc közötti idő eltelte után visszatettem, de semmi változás!
Megpróbáltam egy másik lapból kivenni az elemet és azt beletenni..., de a helyzet nem változott!
Esetleg még egy olyan infót tudok adni, hogy ez a lap-proci egy dobozban pihent kb:1,5évet! De amikor kiszerelték a gépből, akkor működött rendesen!
Mercury lap? - erről nincs infóm, mert nincs vele se cd, se könyv..., és sajnos a lapra nincs rányomtatva se a gyártó neve..., se pedig a lap típusa...!
És ha Mercury lap??? Mi a gond azokkal a lapokkal?
Különben AMI Bios-os!
Ha kiveszed a memóriát, vagy a VGA-t akkor sem sípol? - semmi hangot nem ad ki...., már csak a proci van benne..., mindent lecsatlakoztattam róla, természetesen a lap kap feszt. a táptól, de más nincs rákötve még a tápra sem! A proci hűtő ventije forog, vagyis a lap feszültség alatt van!
Amúgy P4 lapban nem lehet Athlon proci. - arra gondoltam, hogy nem egy 3-as gép, hanem 4-es! Nem az Intel Pentiumra gondoltam!!!
Bármilyen használható ötlet érdekel!!!

-
lorant80
tag
Szewasztok!
Volna itt még egy gép..., amivel a köv. a gond!
Ez egy P4-es lap integrált graf. kártyával és nem DDR memóriával, hanem még SD-vel! A proci egy valamilyen AthlonXP!
A gépet bekapcsolva nem kap jelet a monitor...! Fekete képernyő! És sípoló üzenetet sem kapok, de a drót (SPEAKER) rá van csatlakoztatva a lapra!
Már mindent lecsatlakoztattam a lapról, csak a procit és a tápegység 20pin-es csatlakozóját nem! De továbbra sincs sípolás..., se bármi jel a képernyőn!
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget!!!

-
lorant80
tag
válasz
jaja1981
üzenetére
Kösz a hozzászólást!!!

Mindig ugyan olyat sípol (a sípolást inkább hosszabbnak nevezném, mint rövid sípolásnak)...., de a lényeg hogy mindig ugyan olyan és folyamatosan ismétlődik..., ha nem kapcsolnám ki a gépet..., sose hagynám abba....!
(tehát: sípol... egy kis csend..., majd újra sípol.... és így tovább)
Próbáltam másik slotba..., másik memóriával...., ugyan az a helyzet...., de ahogy írtam is memória nélkül is ugyan ezt csinálja....!
Természetesen video jel nem érkezik a képernyőre, de gondolom ez nem újdonság!!!
-
lorant80
tag
Szewasztok!
A köv. lenne a probléma:
Adott egy P3-as gép Celeron procival, 128MB SDRAM-mal és AWARD Bios-sal!
Egy ismerősöm kivette a Ramot a gépből majd amikor tette vissza...., fordítva rakta bele...!
Ami a legdurvább hogy ugye a műanyag pöckök végett nem is tudta teljesen a fészekbe bele helyezni a modult, de ő azzal volt hogy igen...., és bekpcsolta a gépet, ami elkezdett sípolni....! (ütemes/ismétlődő sípolást produkál(t) a gép, amit a végtelenségig csinálna)
Memóriával, memória nélkül, másik memória slotban ugyan az a helyzet!
Mi lehet a gond?Válaszokat előre is köszönöm....!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-5820K, GA-X99-Gaming 5P, 32 Gb RAM
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Asztali PC , Ultra 245K , RX 6900 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 2TB HDD
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak majd valami leírás után kell néznem mivel nem kaptam vele könyvet!!! 
Se kép, se hang!!!