Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
(Talán nem fogja senki rossznéven venni, hogy nem olvastam el a 9 ezer valahány hozzászólást, hogy megoldást találjak problémámra, de azért bocsánat értet!)
A gondom a következő:
A power gomb lenyomása után a gép elindul, majd a led kialszik és a gép kb. 2-3 másodperc után leáll, majd anélkül, hogy újra lenyomnám a power gombot, a gép kb. 3-5 másodperc után magától elindul és rendben bebootol. Hiába nyomom folyamatosan a power gombot, akkor is ezt csinálja.
A jelenség akkor lép fel, ha hosszabb ideig nem használom a gépet (pl. egy éjszakai állás után), de ha napközben többször ki- ill. bekapcsolom akár hosszabb állás után, a jelenség nem lép fel.
Mi lehet az ok, ha a gép ettől függetlenül zavartalanul működik?
-
törölt tag
válasz #28250368 #9790 üzenetére
Sikerült megoldanom a problémát, azaz az indításkor 2 másodperc alatt leálló, majd magától 2-3 másodperc után újrainduló és szabályosan bebootoló, onnantól zavartalanul működő gép rejtélyét.
A hiba forrása az ELEM volt!!!
Sok mindent cserélgettem a gépemben, és a legeslegutolsó gondolatom az elem volt, mert már ezen kívül csak a gép "teljes kicserélése" lett volna hátra... :-)
Ugyan jártam már úgy, hogy az elem legyengült és ekkor a dátumkijelzés kezdett "rendetlenkedni", azaz elállítódott és szinkronizálni kellett minden újraindítás után, ám ez egy szokványos hiba, de hogy az ELEM gyengesége olyan rejtélyes jelenséget produkáljon, hogy még angol fórumokon sem sikerült ötletet kapni, nos erre nem is gondoltam.
Köszönöm a két "kollégának", akik segíteni próbáltak és az a javaslatom, hogy újraindítási zavarok esetében ELŐSZÖR próbálkozzanak az elem lecserélésével, mert lehet, hogy nem fog segíteni, de ez a legegyszerűbb amit első lépésben meg lehet próbálni!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Azonnali játékos kérdések órája
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- CPU léghűtés kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Formula-1
- További aktív témák...
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest