- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbo03
őstag
Jha h arról beszélsz. Jó bocsi akkor ezt a hsz-t nem nkd szántam hanem vlki előtted írta a lesarkazást. De amugy a régebbi radeon videokarikon is így van rögzítve a gyári hütő. Gondolhatnák h ha müanyag akkor nem esek neki csavarhuzóval. Nah meg látni rajta a rugót onnan már lehet gondolni h az nem a semmiért van rajta.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Másik procival volt próbálva? Esetleg te is kipróbálhatsz egy CMOS Cleart vagy egy elem kivételt. A proci normálisan beleül a foglalatba? Videkártya normálisan illeszkedik a slotba? Esetleg a lap hátulja nem ér hozzá a ház oldalához? Vizsgáljátok teljesen át igazítsatok meg mindent hátha csak valahol kontakt hiba van.
-
Norbo03
őstag
Próbáld ki PCI-os karival. Síp van? mert ha nincs akkor proci,lap,táp körül kéne keresgélni. Jah és Rive a múltkori sípolós dolog után utána néztem. A régebbi alaplapokon tényleg úgyvan ahogy mondtam, de az újabbakon amin már ott vannak a mikrovezérlők ott már ugy van hogy te mondtad. A CMOS elemet meg tényleg rosszul mert az csak a feszülséget táplálja. De ezen nem akarok össze veszni veled.
-
Norbo03
őstag
Hali!
Inkább lap mert nem a CPU fele a csipogásokért: Mégpedig azért nem mert ugye van a BIOS ami egy kis szilicium lapka ez a számitógépbe lévő hardvereknek a beállításait tárolja. A CMOS elem tárolja abeállításokat azért h amikor kikapcsolod a gépet nem veszítse el a gép a beállításokat. Ha pedig áramtalnítod akkor a CMOS elem átvan hidalva a tápnak a lila szinü ágával h így se felejtsen el a gép semmit se. Nah tehát amikor bekapcsolod a gépet akkor az Északi híd kiolvassa a Bios-ban lévő beállításokat(vagyis a biosnak szüksége van egy céláramkörre(2-re mert ott van a déli híd is) miután kiolvasta a Bios-ban lévő beállításokat az Északi hídban lévő vezérlők és a déli hídban lévők elinditják a kiolvasott adatok alapján az eszközöket. Tehát először a chipset kiolvassa a proci beállítását és csak azután inditja a procit ezért van az h nem aproci felelős a beállításokét. -
Norbo03
őstag
Hát először is másik táppal kéne kipróbálnod.Esetleg mozgass meg mindent h nem-e kontakt hiba van. Vagy vedd ki az elemt igaz az ugyan az mint a CMOS Clear de mégis vlékinél ez segít. Csipogni csipog? Sajnos csre alkarészekkel tufdsz már csak mit kezdeni.Esetleg próbáld másik konnektorba a gépet de szvsz nem segít. Esetleg próbáld ki másik procival másik rammal a gépet stb... cserégesd az alkatrészeket.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Hali!
Általában ilyen h csak megnyekken akkor szokott lenni amikor zárlat van. Nézd meg h a háznak az oldlához nem-e ér hozzá az alaplap vlmelyik része. Vagy nincsenek-e nagyon meghuzva a csavarok. Figyelj arra h vlmelyik tüske az alaplap hátulján nincs-e meg görbülve Ha teljesen akarod tudni h zárlt-e rakd össze az asztalon a gépet és ugy nézd meg h indul-e.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
(Bundás) #2531 üzenetére
Hát van rá eély. Volt már olyan is h egy Radeon 9500-snek a memóriáját megfogták menet közbe h mennyire meleg és egyből pixel hibázott aztén kifagyott. Tehát az is érzékeny volt rá.
Amugy ahogy a 3200+-os procit is mondtam az is tönkre ment tőle. De a gépház oldala is levezeti ezért naon nagy esély nincs rá de jó vele vigyázni. De van külön ESD védő amit csuklóra lehet kötni.
Eddie17 kép van csak nem pörög fel a vinyó? Mésik tápkábelen próbáltad már? Csak kiírja az adatokat és kész ott meg áll? CMOS Cleart próbáld ki hátha segít.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
eddie17 #2526 üzenetére
Hát nem akarom az ördögöt a falra festeni. De mielőt szereltél levezetted a testedben lévő feltöltődöttséget?(pl egy radiátoron?) Mert volt már ilyenre példa hogy egy 3200+-os AMD procit megfogtak a lábainál ugy hogy nem vezették le a bennük lévő töltődöttséget és emiatt el szállt a proci.
-
Norbo03
őstag
válasz
electrician #2503 üzenetére
Másik IDE vezérlőn próblátátok már?
Spyx CMOS Clear volt már? Jah és próbáltátok már máisik IDE vezérlőn/IDE kábelen/táp kábelen? Az alaplapon nézzétek meg a kondik állapotát a proci körül h nem-e púposak vagy nincs-e alattuk barna folyadék(folyékony elektrolit). A proci nem melegszik túl? Mert lehet emiatt indul újra. Nézzétek meg a bios-ba h hány fokos a proci indulásnál. Ha naon meleg pasztázzátok újra. Tuningolva nincs a gép? Ha igen vegyetek vissza mindent alapra. A proci hütő borda nincs tele porral? Mert emiatt is túlmelegedhet.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
painkillerx #2449 üzenetére
Hali!
Bevan kötve az USB az alaplapon? Nem mozdult ki amikor átraktad a ramokat és esetleg véletlenül hozzáértél és kimozdult? -
Norbo03
őstag
Hali!
Valszeg melegedés miatt áll le. Az everest-el nézz meg a hőfokokat. Első körbe ennyi. Akkor szokott lekapcsolni ha vlmi túlmelegszik. CMOS Clear után pedig ezuért indulhat mert olyankor alapból 100-as FSB-t állít be amin nem lemelgszik annyin a proci. Procinak a bordájába vagyis nincs tele porral?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
painkillerx #2436 üzenetére
Hali!
Bios-t az alaplap gyártó oldaláról kéne letölteni. Felrakásba sajnos nem tok segíteni. -
Norbo03
őstag
válasz
painkillerx #2434 üzenetére
Hali!
Szedd ki az elemt kb 20 sec-re ha ez nem segít csinálj egy CMOS Cleart is. Meg vedd ki a ramokat és rakd át őket másik slotba. Nem lehet h nem ismeri fel a procit és kéne rá egy frisseb bios? Jah meg próbáld ugy h lekötöd a floppy meghajtót. -
Norbo03
őstag
Hali!
Igen az 1 hosszú 2 rövid az memória hiba. A memóriának az élcsatlakozói amik a sínrendszerre csatlakoznak(aranyozott rész) valszeg bevoltak oxidálódva. Ha bevannak oxidálódva elég egyszer kivenni és vissza rakni őket ennyi elég ahhoz h az az oxid réteg le jöjjön róla.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
ész ventura #2383 üzenetére
Hali!
Esetleg azt h beindul-e a táp azt ugy tod leellenőrizni(vagyis én ugy szopktam) h kiveszem a tápot és a zöld ágaba meg egy fekete ágba beledugok egy drótot és így indulnia kell a tápnak mert ilyenkor a két ág között 0 és 5V feszültséget lehetne mérni és amikor dróttal összezárod akkor a feszültség leesik 0-ra és ilyenkor tudja a táp h induéhat. Ha esetleg nem akar indulni a táp akkor köss rá egy vinyót h legyen terhelés és utána már indulnia kel. De ezzel csak azt tudod meg h müködik-e a táp azt nem h stbail-e. -
Norbo03
őstag
Hali!
Erre két dolgot tudok mondani:
Haveromnak az volt a baja a gépével mint nkd. Bevitte egy szervízube és ott kiderült hogy csak ugy kapcsol be neki a gép ha bedugja a tápkábelt de ugy dugja be a tápkábelt h közbe az alaplapról minden levan huzva ventik, táp stb... és csak miután így bedugta a tápkábelt utána dugja rá a lapra adolgokat csak így indul neki is a gép de ez uté tökéletesen mükszik. Ha eltod forgatni a bordát akkor leheth nem elég erős a klipsz a bordába ha olyan hütőd van ezért nem nyomj normálisan rá a magra a bordát. Másik: Én is szítvam egy pont ugyan ilyen gondal még pedig: AMD gyári hütőknél a bordának az alján van egy kis bemélyedés ''lépcső'' nah már most ennek a lépcsőnek a Socket felíratra kell kerülnie mert ha nem akkor elemeli a bordát a magtól és túl melegedik a proci ugyhogy ha AMD-d van erre figyelj oda. -
Norbo03
őstag
Hali!
Aza gond h a nem tom megnézni másik lapban se másik procival ezért arra csak a boltba kerül sor de naon sokszor ellenpőriztem a hütés nincs leasrkazva semmia bios megcsinálja az öntesztet és csipog h jó minden defél perc mulva tul melegszik és le is kapcsol. Húzva nem volt. Új bios pedig nincs alpahoz vagyis én nem találtam. -
Norbo03
őstag
Hali!
Nah most én is azzal aproblemmel fordulok hozzátok hogy nem megy a gépem. Elkezdett melegni a procim vagyis az Everest 35 fokot íír a procira de ugye van a ÍCPU Dióda ami pedig 85 fokot és 85 foknál lekapcsol a gép! Ugye a CPU foglalat közepén lévő thermoszter egy üvegszálas lapon keresztül méri a processzornak az alját! A CPU dióda pedig ugye benne van amagba és ugy az lehet a hitelesebb mert közvetlenebb mérést csinál. Nah ugye elkezdett melegdni ezért én szétszedtem agépet összeraktam az asztalon vagyis előtte újrapasztáztam a procit(jó letakrítottam a magot) de még mindig nem jó ezért utána megint újrapasztáztam de a proci jó mert nincs lesarkazva tuti a saját szememmel láttam. Ugyhogy ma viszem be a gépet egy service-be remélem csak egy hütő baja van nem szeretnék egy egész procit cserélni!Addig is nem tudnátok még vlmi tanácsot adni?
-
Norbo03
őstag
válasz
Kazi king #2257 üzenetére
Hali!
Igen létezik itt van:
Az AMI BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid. Minden rendben.
2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
4 rövid. Rossz a rendszer-timer.
5 rövid. Hiba a központi processzorban.
6 rövid. Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid. Hiba az alaplapban.
8 rövid. Hiba a videomemóriában.
9 rövid. A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid. Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid. Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid. A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor.
A Phoenix BIOS jelzései:
1-1-3. Az adatok kezelésének hibája a CMOS-ban.
1-1-4. A CRC hibája a BIOS-ban.
1-2-1. Rossz az alaplap.
1-2-2. Hiba a DMA-kontroller inicializációja során.
1-2-3. A DMA-csatorna hibája a műveletek elvégzése során.
1-3-1. A RAM regenerációjának (refresh) hibája.
1-3-3. Hiba a RAM első 64 Kbájtjának tesztelése során.
1-3-4. Ugyanaz, mint az előbbi.
1-4-1. Rossz az alaplap.
1-4-2. A RAM tesztelésének hibája.
1-4-3. A rendszer-timer hibája.
1-4-4. Hiba az I/O portnál.
3-1-1. Hiba a DMA második csatornájának inicializációja során.
3-1-2. Hiba a DMA első csatornájának inicializációja során.
3-1-4. Rossz az alaplap.
3-2-4. A billentyűzet hibája.
3-3-4. A videomemória tesztelésének hibája.
4-2-1. A timer hibája.
4-2-3. Az A20 vonal hibája.
4-2-4. Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
4-3-1. Hiba a RAM tesztelése során.
4-3-4. Hiba a PC órájában.
4-4-1. Hiba a soros port tesztelése során.
4-4-2. Hiba a párhuzamos port tesztelése során.
4-4-3. Hiba a co-processzor tesztelése során.
Az AWARD BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés. Rossz a tápegység.
1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól. -
Norbo03
őstag
válasz
(Bundás) #2218 üzenetére
Hali!
Látod ez nkm kora reggel eszembe se jutott!Az amit írsz h tele van porral a borda nem rossz ötlet itt a ph-n volt egy srác akinek telée volt porral a proci hütője és 75 fokos volt a proci egyes játékok már emiatt szagattak aztán kiszedte aprocit ujrapasztázta kifújtra kontact spray-vel és lám 32 fokos lett a proci üzemi hőmérséklete! A videokarit se áratan ha újrapasztázná és esetleg rakna rá egy aktív hütőt de lhet h erre feleseleges lenne költeni!
-
Norbo03
őstag
Hali!
Hát az újraindulás sok mindentől lehet! Mondjuk táp(tom mindenki ezt mondja elsőre) mert ugye ha elkezdessz játszani akkor a proci is több kraftot igényel vagyis a táp ágai is jobban vannak terhelve ezért is ujraindulhat h 2D-be még bírja a táp de amikor elkezdessz játszani már nem naon! Nézd meg a processzor környékén lévő kondenzátorokat h nem-e púposak vagy nincs-e alattuk barna folyadék mert ettől is újraindulhat a gép h nincs elegendő kapacitás már a kondikba! Hát h a videokari-e a hibás azt csak ugy tod kideriteni h raksz bele egy másikat és megnézed h azzal h müxik!
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Hali!
Ha lemerült az elem akkor azt cseréld ki az is tud érdekes dolgokat csinálni, de általába csak elfelejti a gép a bios beállításokat!Igen a hosszú sípolás memória hiba csinálj egy CMOS Cleart és nézd meg h ugy müxik-e! Esetleg az is lehet h azért nem érzi a memóriákat mertrbevannak oxidálódva egy rotring(csak rotring radirral) radirozd meg finoman az arany éleit(csatrlakozóit) h lejöjjön róla azo Oxid réteg
! Elsőre ennyi jutott eszembe! Sok sikert!
-
Norbo03
őstag
válasz
[HUN]Tyson #2204 üzenetére
Hali!
Ha megint bejön akékhalál lécci írd már le a hibakódot mert akkor már egyből lehet tudni min a hiba! -
Norbo03
őstag
válasz
mahatma #2197 üzenetére
Hali!
Nem lehet h esetleg az alaplap hozzá ér a ház oldalához ezért zárlatot kap és így a táp leblokkol nem enged ki feszt az ágain vagyis kipróbálhatnád az asztalon inditani mert ha ott indul akkjor szinte ''teljesen'' biztos h az a baj(zárlat)!Másik nem huztad esetleg tul az alaplapnak valamelyik csavarját mert az is okozhat zárlatot! Próbáld ki másik táppal egyenlőre enyi jutott eszembe meg egy CMOS Cleart-ral bepróbálkozhatsz de az nem hiszem h ilyen esetben segít!
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Hali!!!
Kapcsold ki az automatikus újrainditást mert akkor belöki a kékhalált és jegyezd fel a hibakódot meg a mit ír szöveget a hibakódból ,már rá lejhet jönnih mi baja van! Sajátgép/Tulajdonságok/Speciális/Inditás és hellyreállítás/ Automatikus újarainditás elől vedd ki a pipát! Jah és az esemény naplóba is benézhetnél miután újraindult h milyen hibát ír ki>>>Sajátgép/kezelés/Esemény napló/rendszer!
Ez a hejeírás!!
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
(Bundás) #2177 üzenetére
Hali!!!
Én is ezt akartam írni! DEannyival kiegészíteném ha nem bajhogy a 8 pines csati a processzor feszültség stabilizátorának kell mert ha ez acsati nincs bedugva akkor nem tudja előállítani a feszültség stbailizátor aprocesszor müködéséhez szükséges feszültséget! Csak ennyit akartam jah és bocsika h bele kontárkodtam!!!
MOd: Sirthomas ez csak egy ötlet véletlenül nincs CMOS Clear állásba a jumper? ha kiveszed a videokarit vagy aramot csipog utánok a lap? Esetleg nem lehet h keveset pörög a venti ezértlekapcsol inkább a lap? Bios-ba betudsz léni?
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Hali!
Első körben sztem próbáld ki másik táppal meg mérd le afeszeket a tápnak az ágain multiméterrel! Mikor szokott jelentkezni a probléma esetleg játék közbe? Mert ha igen akkor nagy valószinüsséggel táp mert ugye olyankor a processzor a tápnak az ágain több feszt csavar ki tehát ha pl a 12V-os ág lead 11,60V-ot normál esetbe de amikor elinditassz egy játékot akkor mondjuk leesik 11,30V- és már indul is újra agép ezért lenne jó rámérni multiméterrel! Másik az alaplapon nézd meg a kondenzátorok állapotát a processzor körkényékén h nem-e púposak vagy nincs-e alattuk folyékony elelktrolit kifolyva! Mert ezek is okozhatják a random újraindulásokat! Ezeknél ugy következik be h a VRM(Fgeszültség szabályzó) a nagy teljesít,ményü kondikat inditáskor feltölti és figyeli h mikor utána tölteni ahogy a kondi veszt a kapacitásából ugy egyre gyakrabban kell töltögetni felfele a kondit és ezt egy időm után nem bírja ezért újra indul! Esetleg még aprocinak élehet kevés és azért is újraindulhat de ez egyáltalán nem valószinü! Bocsik a helyesírásért! -
Norbo03
őstag
Hali!
Első körben sztem próbáld ki másik táppal meg mérd le afeszeket a tápnak az ágain multiméterrel! Mikor szokott jelentkezni a probléma esetleg játék közbe? Mert ha igen akkor nagy valószinüsséggel táp mert ugye olyankor a processzor a tápnak az ágain több feszt csavar ki tehát ha pl a 12V-os ág lead 11,60V-ot normál esetbe de amikor elinditassz egy játékot akkor mondjuk leesik 11,30V- és már indul is újra agép ezért lenne jó rámérni multiméterrel! Másik az alaplapon nézd meg a kondenzátorok állapotát a processzor körkényékén h nem-e púposak vagy nincs-e alattuk folyékony elelktrolit kifolyva! Mert ezek is okozhatják a random újraindulásokat! Ezeknél ugy következik be h a VRM(Fgeszültség szabályzó) a nagy teljesít,ményü kondikat inditáskor feltölti és figyeli h mikor utána tölteni ahogy a oondi veszt a kapacitásából ugy egyre gyakrabban kell töltögetni felfele a kondit és ezt egy időm után nem bírja ezért újra indul! Esetleg még aprocinak élehet kevés és azért is újraindulhat de ez egyáltalán nem valószinü! Bocsik a helyesírásért! -
Norbo03
őstag
Hali!
Én leglőször a vinyóra gondolnék! Nem kattan egyet? Gyakra csinálja? Esetleg próbáltad már újra rakni a drivereket? A feladatkezelőbe a teljesítmény fülön ha beapcsolod a Nézet/kernel idők mutatását akkor fogja mutatni a kernel alapú programok processzor használatát pirossal(driverekét) vagyis ha túl sok a piros akkor driver hiba van! Esetleg lehet h vírus van próbáld meg azt h csinálsz egy vírusírtást csökkentett módba. Vagy ha van fent Spyware meg vírusírtó akkor a 2 közül szedd le az egyiket! Esetleg csinálj egy CMOS celart de az nem hiszem h segít! -
Norbo03
őstag
válasz
tierbatyo #2108 üzenetére
Hali!
Azt h jó-e a lap ugy tudod leghamabarab leellenőrizni h kiveszed a ramokat vagy a memóriákat és ha csippan utánok akkor nincs gond az alaplappl(vagyis még életbe van)! A proci is lehet hibás mert a proci felel a csippanásokért megpróbálhasz egy másik procit bele rakni vagy vedd ki és rakd vissza újra! Jah próbálj ki egy CMOS Cleart vagy egy elem kivételt! habár az elem kivétel szinte ugyanaz de olvastam már olyat itt a ph-n h az elme kivétel segített de a CMOS Cleíar nem! Esetleg próbáld ki azt h a feleslege cuccokat kiveszed pl (ODD;Slave vinyó) ha van két ramod akkor az egyiket ki veszed floppy meghajtó és nézd meg így h megy-e ha igen akkor nagy valószinüséggel táp a hibás,de kipróbálhatod egy máásik táppal is!Most olcasom h 420-as Chieftec tápod azzal tényleg nem naon lehet gond de kitudja!
-
Norbo03
őstag
Hát ez így elsőre ránézésre táp(legtöbbször ez szokott galibát okozni) csináld azt h lehuzod a fölösleges cuccokat és nézd meg h ugy újraindul-e. Aztán ha egy multiméterrelé kitudnád mérni a tápnak az ágait az nem lenne rossz mert egyből kiderülne hogy a táp-e a ludas! ha nincs mutli métered akkor kérj kölcsön egy tápot és próbáld ki azzal! Egy prime 95 tour test-et én is ajánlanék mert azzal kiderülne h stabil-e a gép!
MOd: Esetleg még driver gond lehet de az nem valószinü! Hogy driver gond-e arra ugy jöhetsz rá h a feladatkezelőbe a teljesítmény fülön a nézet/kernel Idők mutatását bekapcsolod! Ilyenkor a kernel alapú programokat(drivereket)-nek a processzorr használatát priossal fogja mutatni ha apiros túl sok akkor driver hiba van! jah ha aprime 95 kifagy vagy hibát ír ki akkor több mint valószinü h hw hiba!
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
enemy76 #2024 üzenetére
Nem lehet h esetleg a tápod rossz? Vagy mondjuk összerakhatdnád aasztalon is és megnézhetnéd h ugy megy-e! Esetleg nincs túlhúzva a csavar az alaplapban mert az is okozhat ilyen nem indulásos dolgokat! Csinálj egy CMOS Cleart áthasegít habár ebben az esetben nem hiszem! A bekapcsoló gobnál villog zt h érted? A Power led villog? Nincs esetleg a lapod manualjában benne a villogás?
Mod? Akkkor próbáld ki másik prcoival! Ami még lehetséges h a lapod nem ismeri fel ezt a proid vagyis a bios ugy hogy adhatnál neki egy másik biost!
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
Fla$hly #1938 üzenetére
Hát lehet h vlmelyik alkatrésznek a tulmelegedése miatt vannak ilyen gondok. Esetleg szedd le az összes drivert és rakd fel őket újra vagy rakd fel a legújabbakat! Ha a feladatkezelőbe belépsz akkor ott a teljesítmény fülön van egy olyan h Nézet/kernel idők ilyenkor mutatni fogja pirossal a kernel alapú programok(driverek) használatát és ha tul sok a piros akkor driver gond van! Egyenlőre ennyi jutott eszembe! Jah és nézd meg h nincse IRQ ütközés!
-
Norbo03
őstag
Esetleg még az jutott eszembe h lehet a Bios chip egy kicsit kivan mozdulva! Találkoztam már ilyennel a ph-n h kivolt mozdulva és se kép hang nem volt! Sztem esetleg még ezzel belehet próbálkozni h egy kicsit megpróbáljátok beljebb nyomorgatni a Bios Chip-et! Jah és elem nincs lemerülve?
-
Norbo03
őstag
Hát ha másik videokarival megy akkor egyértemüen a videokariddal van a gond!!
Kefete: a két hosszú+1 rövid-re nem találtam semmit se de sztem videókártya gondja lesz csak nem tom h akkor másodjára miért boo-tol de mindenesetre próbáld egy másik videokarival!!
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
phoenix56 #1835 üzenetére
Hát ez elvileg memória lenne vagyis nálam az szokott lenni ha kimozdul 1 logn reset 1 long......
De épp az előbb linkeltem be az Azonnali kérdések órája topikba a sípolásokat de berakom ide is:
Az AMI BIOS jelzései:
1 rövid. Minden rendben.
2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
A Phoenix BIOS jelzései:
1-2-1. Rossz az alaplap.
1-4-1. Rossz az alaplap.
3-1-4. Rossz az alaplap.
4-2-1. A timer hibája.
4-2-4. Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
Az AWARD BIOS jelzései:
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg
Éljen az Informatika!!!!! Kérdezz különben h*lye ma
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
LSL1337 #1821 üzenetére
Hátha nem megy tovább akkor próbálj ki egy olyat h amikor bekapcsolod a gépet akkor nyomd az insertgombot folyamatosan kb olyan 10 sec-ig ilyenkor visszaállít mindent alapra abios-ban. Ha ez nem segít akkor csinálj egy CMOS Cleart vagy vedd ki az elemet mert ilyenkor mindennek vissza kell állnia alapra. Vagy esetleg vedd ki az egyik mem-et. Hát hirtelenjébe sajnos csak ennyit tok mondani.
-
Norbo03
őstag
Hát hogy ha már ki-be teszed a procit akkor érdemes lenne minden kivételnél újrapasztázni mert ha nem akkor a paszta veszt a hővezető képességéből. Lehet csak ennyi a baja. Próbálj ki egy CMOS Clear(habár ez sztem nem sokat segítene most ebben a helyzetben de egy próbát megér.) Aztán Bundás kollega is írta h lehet a tápegység a rossz és a folymatos síp jelnél tényleg lehet ez a baja. Próbáld ki egy másik táppal még esetleg vagy takarítsd ki a tápot mert lehet h a táp melegedik túl. Jah és mozgass meg minden a gépben ezzel akontakt hibát kizárva. Meg a gépházat is kiportalaníthatod. vagy még nézd meg a kondikat az alaplapon h nincsnek-e felpúposodva vagy nincs-e alattuk barna folyadék(folyékony elektrolit) de ekkor nem kéne h sípoljon. Esetelge nézd meg a csatlakozók végeit h nincsnek-e eloxidálódva meg takarítsd ki rendesen a gépházat meg a tápot. De a tápot csak akkor ha már nem garis. Vagy esetleg a memókat is megnélzheted h nincs-e eloxidálódva a csatlakózójuk ami bele megy a lapba mert ha igen akkor finoman rotring radirral radirozd meg őket. Aztán futass egy metest-et meg egy Prime 95-öt. De ez csak ötletek hada, de érdemes kipróbálni őket hátha segít vlmelyik.
Mod: Mahinátor ez lehet h zárlat gond lesz. Mert ha csak áramtalanitás után tod bekapcsolni a gépet akkor szvsz zárlat. Mert ha zárlat olyankor amikor bekapcsolod a gépet és a táp zárlat hibát érzékel akkor a táp-nak az ágain lezárja a feszt vagyis nem enged átrajtuk feszt. Ebből az állapotból pedig már csak az áramtalanitás után tér vissza. Nézd meg h az alaplap nem-e ér hozzá a ház oldalához mert ilyenkor is keletkezhet zárlat meg nézd meg h esetleg az alaplapnak az egyik csavara nincs-e túlhuzva. Esetleg húzz le minden felesleges dolgot (ODD, Slave vinyók, PCI-os karik ki) és így próbáld inditani a gépet hátha csak a táp nem elég neki. Jah és próbáld ki egy másik táppal.(ha van rá lehetőséged.)
[Szerkesztve] -
-
Norbo03
őstag
Ez ''a venti épp csak megmozdul'' ezt h érted csak ránt magán egyet a venti és aztán megáll? Mert ha igen akkor lehetséges a zárlat is. Ép Digital kollegának volt nem is olyan rég az a baja h nem akart elindulni agép és kiderült h egy távtartó csavar volt elhajolva a Bios chip mellet. De ha vissza olvastál akkor ezt olvashattad. A zárlat lehet attól is h az alaplap hozzá ér a ház oldalához és ettől zárlat keletkezi ezért a táp ilyenkor minden ágán lezárja a feszültséget. Esetleg próbáld meg azt h kiveszel minden felesleges dolgot (PCI-os karik, ODD-k, slave vinyók, házventik, FDD) és így megnézed h elindul-e. Vagy rakd össze az asztalon a gépet hátha ott megy.
Digital értem.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Hát ha csak a hjálózati 230V-ról való lehuzás után lehet ismét bekapcsolni akkor lehetséges h zárlat van a gépben. csinálj egy CMOS Cleart nézd meg a távtartókat az alaplapnál h nem-e ér oda az alaplap a ház oldalához. Mert ha igen akkor lehet belőlke zárlat is. Aztán nincs a konfigod az adatlapodnál de Abit alaplapoknáál szokott olyan lenni h ha az alaplap 1500RPM alatt érzi aproci ventit akkor inkább kikapcsol nehogy kár keletkezzen a gépbe. Aztéán kipróbálhatod egyúj táppal is. Vagy húzz le minden felesleges dolgot és nézd meg h úőgy indul-e.(ODD-ket, felesleges PCI-os karikat, esetkleg a slave vinyókat)
Mod: Mozgasd meg a Bios-t az alaplapodban ha kivehető.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
vinakos #1630 üzenetére
Hát a sípolás szerint a videókártyáddal lesz gondod. Ha AMI bios-od van. De berakom ide a sípolásokat hátha másnak is segíthet!!!
Az AMI BIOS jelzései:
1 rövid. Minden rendben.
A Phoenix BIOS jelzései:
1-2-1. Rossz az alaplap.
1-4-1. Rossz az alaplap.
3-1-4. Rossz az alaplap.
4-2-1. A timer hibája.
Az AWARD BIOS jelzései:
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg -
Norbo03
őstag
Hát én ehhez sajnos csak annyit tok
hozzá füzni h ha felraksz egy vinyóra egy win-t egy Xnevü alaplapnál és aztán azt berakod fő vinyónak egy másik laphoz akkor tuti h nem fog nki tetszeni vagy lassan fog bootolni vagy fagyni fog vagy kékhalálozni fog de lényeg h lesz mindenféle baja a win-nek. Sajna csak ennyit tudtam segíteni.
De majd jön nálam vlki tapasztaltabb és okosabb és mond vlmi okoksat ami majd segít.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
Ultram3jor #1621 üzenetére
Ez általába alaplap függő szokott lenni.
-
Norbo03
őstag
válasz
Ultram3jor #1610 üzenetére
Sztem is Ram lesz vagy táp a ketttőközül vlmelyik. Próbáld ki majd esetleg egy másik táppal meg tölts le vlhonnan egy cd-s memtest-et.
-
Norbo03
őstag
válasz
Ultram3jor #1608 üzenetére
Sok sikert!!!
-
Norbo03
őstag
válasz
Ultram3jor #1605 üzenetére
Hát a Zonealarm nem vírusírtó hanem tüzfal tehát a vírusok ellen nem sokat ér. De mivel kékhalál van ezért lehet memória gond is ezért sztem futass egy Memtest-et és majd meglátjuk h azzal van-e gond. Habár újraidnulás inkább táp miatt szokott lenni de ha lehuztad a fölösleges dolgokat és úgy indult vagyis ugyanúgy csinálta a kékhalált ahogy eddig akkor valszeg nem azzal van a gond. De sose tudni ugy h nézd meg egy másik táppal ha van rá lehetőséged. Megpróbálkozhatsz egy CMOS Clear-el is.
-
Norbo03
őstag
válasz
bagyulajuve #1603 üzenetére
Hát akkor sajna csak azt tom mondani h szedd szét rakd össze hátha csak kontakt hiba. Vagy esetleg próbálgasd a memket másik slotba. Vagy ha memtest-et még nem futtaákl akkor futass.
-
Norbo03
őstag
válasz
bagyulajuve #1600 üzenetére
Bocsika nem is néztem h milyen karid van. de ha a biosban huztad a memóidat márpedig máshol nem tudtad nem lehet h a karinak a frekvenciája is emelkedett? De nem tom lehet h akarinak a frekija csak akkor emelkedik ha a procit huzod.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
bagyulajuve #1589 üzenetére
Sztem sok az a 61 fok a videokártyádnak. De ha a 78 fokon ledöcögött ami ugye nem egészséges akkor csak bírnia kell a 61 fokot. Nem hiszem h táp lenne a baja mert ha a táppal van gond olyankor inkább ujraindul. A VPU recovery bevan kapcsolva?
Mod: Wow27 megnézted a kondikat?
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
válasz
Ultram3jor #1586 üzenetére
Már írtam Wow27-nek egy másik topik-ba a problémás alaplapok topikba. De nem vok én még annyira okos a gépekhez még fejlődésbe vok.
Mod: Finest nézd meg azt h esetleg a biosba nem-.e kapcsoltad ki véletlenül az L1 Cache-t vagy az l2-t akkor szokott így belassulni. De megnézheted még azt is h avinyó nem állt-e PIO módba habár nem hiszem mert bese bootol awin-ed. Próbálj meg egy olyat h amikor indul a windows akkor nymokodd az F8-at és akkor bejön egy menü ott válaszd a legutóbbi helyes kofiguráció betöltését. Vagy próbálj ki egy CMOS cleart habár nem hiszem h az most segítene de meglehet próbálni. Ha tudsz futass le egy memtest-et.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest