Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkm
csendes tag
Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, bár nincs ilyen eszközöm de volt dolgom hasonlókkal:
1. Általában a felületen meg lehet formázni, érdemesebb inkább az ext (Linuxos) partíciókat használni NTFS/FAT helyett
2. Hmm ez jó kérdés, elvileg egy lecsupaszított Linux fut a NAS-okon amibe lehet, hogy tettek NTFS olvasást, de ezt nem tudom megerősíteni. FAT-ot tuti.
3. FTP általában a távoli elérést biztosítja (szerver módban fut), kliensként általában torrent klienst szoktat rátenni, ha az tud FTP-n is letölteni akkor igen.
4. Igen, érdemes mondjuk HD filmeknél NFS csatlakozást használni SMB helyett (gyorsabb).
5. Miért? Bebootolsz CD-ről egy Ubuntut az majd látja az ext partíciókat és másolhatod is az adataidat. Amúgy szerintem annak az esélye, hogy a hálózati rész előbb hal meg mint a vinyók eléggé a 0 felé konvergál, hacsak nem küldesz rá 230-at az UTP kábelen
-
Dean
tag
Up!
-
Dean
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Raidsonic Icy Box IB-NAS4220-B-t.
Lenne pár kérdésem, hogy lássam jól értem-e a működését.A gépemben lévő samsung 1tb-os vinyót tenném bele kezdetben.
Az ntfs-re van formázva.
1, Ha beteszem az eszköz automatikusan formázza majd?
2, Külső vinyó usb-s csatlakoztatása esetén látni fogja annak tartalmát akkor is ha az ntfs-re van formázva?
3, FTP kliens csak a távoli elérést biztosítja, vagy lehet vele ftp szerverről letölteni?
4, Medialpayer-ek (pl. Popcorn) problélmamentesen csatlakoznak?
5, Ha mondjuk elromlik a router hogyan férek hozzá az adatokhoz? (a vinyó átrak a gépbe a filerenszer miatt nem működik) USB-nem csatlakoztatható ha jól értem.Válaszokat köszi: dean
-
Oyabun
tag
A következőket írják a Stormlink prociról, ami mind a kettőben van.
Gemini™ SL3516 Network Processor
The Gemini SL3516 Network Processor provides superior performance and functionality for Router Gateway, NAS, IP Set Top Box, VoIP and other SME and SOHO applications. The device has single 32-bit ARM9 RISC Processors with up to 400MIPS total performance. The device integrates a full featured hardware crypto engine, two 10/100/1000 Ethernet MACs, dual USB2.0 hosts or clients, dual IDE or SATA interfaces, a 66MHz 32-bit PCI interface, and direct interfaces to color LCD and SLIC modules. The device also includes an intelligent and programmable power management unit for portable system applications.
Kép az alaplapról amin a két darab memóriachip látszik : [link]
-
Oyabun
tag
Én a Taurust venném, a kettő közötti különbözeten pedig nagyobb diszket.
A spindown jellemzően firmware funkció, azt pedig lehet cserélgetni a kettő között (állítólag a Raidsonic FW jobb és az támogatja a spindownt is). Ha torrentezésre akarod haszálni úgysem lesz rá szükség, hogy leállítsd a lemezeket. :-) Szerintem a kicsi ventillátor nagyobb zajt csinál mint a diszkek - ha jól választod meg őket.
Ahogy én olvastam a lejatszo.hu-s bemutató oldalon van hiba - a Raidsonicra nagyobb proc órajelet írnak, holott ugyanaz a 300MHz proci van mind a kettőben. (az más kérdés, hogy a teljesítménye valóban 400MIPS, szerintem ezzel keverték.
A tesztoldalon, ahol kinyitották a RaidSonic dobozt, ott én 32m*16-os memória chipet látok rajta, tehát lehet, h. a memória különbség is elírás.
Sebességre 6-8MByte/sec-et írnak ami 48-64Mbit/s - ez kb ott van ahol egy combos desktop gép hálózati sebessége. -
Lipton
őstag
Sziasztok!
A következő két NAS-t néztem:
MacPower Taurus LAN
http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=139RaidSonic IB-NAS4220-B
http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=252Vannak vele valakinek tapasztalatok?
Spindown működik?
Sebesség érdekelne WIN alatt, mert ahány teszt, annyi eredmény...
Én Gigabittel használnám.Ezeket néztem például:
http://59hardware.net/Tests/Boitier_externes_cle_USB_reseau/Test_:_IB-NAS_4220_performant_et_pas_cher_?/12.html
http://de.nas-4220.org/index.php?title=Hauptseite
üdv.:
Lipton
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Lexar NM710 M.2 2280 PCIe Gen4x4 NVMe SSD
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Western Digital Purple Pro 10TB (WD102PURP) új, bontatlan
- Western Digital Red Plus 3.5 2TB SATA3 (WD20EFPX) új, bontatlan
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- 193 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs