Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok,
nyugdijasoknal mi szamit "a személyi jövedelemadó bevallás szerinti
összevont jövedelem"-nek?
A tobbi tulajdonosnal eleg egyertelmuen meg van fogalmazva, csak siman vettem a 2020-as bevallas 22. sorat.
A nyugdijas nagyszulok viszont nem keszitettek ilyet, tervezetet sem kaptak, naluk melyik osszeggel kell szamolni?
Koszi! -
Sleed
aktív tag
Köszi, megtaláltuk az összesítést!
Ez alapján benne lennénk a 4.850.000 alatti sávban, viszont csak 2 pontunk van..
Ugyanakkor Budapest külön keretösszeggel szerepel és egyik kerület sem minősül kedvezményezett járásnak, tehát itt 5 pont a maximum, nem 7.
Szerintetek érdemes foglalkozni vele?
[ Szerkesztve ]
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok, a palyazat kereteben telepitettek nalunk napelemet.
Iden marcius elejen helyeztek uzembe, akkor jottek ki az aramszolgaltatotol es kaptuk meg a Merohelyi Munkalapot az Elmutol, azota is uzemel a rendszer.
A szolgaltato az MVM/ELMU.
Azota mar jott ket villanyszamla, amiken semmi nem latszik a HMKE altal termelt energiabol, a szamla vegosszege is annyi, mint eddig. Eddig altalanyt fizettunk, tovabbra is ezek a szamlak erkeznek.
Azt olvastam, hogy az uzembehelyezes utan par heten belul kellett volna kapnunk egy lezaro elszamolo szamlat a szolgaltatotol, de mi semmi ilyesmit nem kaptunk. Kellett volna?
Neztem HMKE reszt az MVM honlapjan: https://www.mvmnext.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=12796452
Ha jol ertem, akkor jogosultak vagyunk a szaldo elszamolasra (2023.07.07-en erkezett meg az elfogado valasz a szolgaltatotol a HMKE igenybejelentesre).
Jol gondolom, hogy ebben az esteben az alabbi adatlapon tudom kervenyezni, hogy a HMKE altal megtermelt energiat "szembeallitsak" a fogyasztassal es (az elosztoi alapdijat leszamitva) nullas szamlakat kapjunk? (A HMKE termelese meghaladja a fogyasztasunkat.)
https://www.mvmnext.hu/aram/servlet/download?type=file&id=15916
Ugy hallottam, hogy az EON honlapjan be lehet allitani hogy mennyi a becsult fogyasztas es mennyi a HMKE becsult termelese, de az MVM/ELMU feluleten semmi ilyesmit nem talaltam.
Van valaki esetleg szinten az MVM/ELMU-nel es hasonlo szituacioban volt?
Koszonom elore is,
Tamas
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs