- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S-eye
senior tag
A tévében hallottam, hogy hamarosan eredményt hirdetnek. Ami fontos volt még, hogy 100 milliárdot osztanak most szét, mint a hogy a kiírás szólt. Tehát nem növelt a keret. Az én esélyeim is csökkennek ez alapján.
-
asdf_
veterán
válasz
BlackJack21 #948 üzenetére
Igen, a Bp., Pest megye régióban alacsony volt a túljelentkezés, talán meglepően alacsonyt is lehet mondani rá, és szerintem mindenképp ott volt a legalacsonyabb, de együtt az összesben elég magas, 16 ezer helyre kb. (nem számoltam pontosan össze) 42-45 ezer igénylés mehetett be.
-
-
asdf_
veterán
válasz
Skylukos #946 üzenetére
Budapest még nagyon nagyon messze van, március 15-e után reklamálhatsz először. Ne legyen igazam, de szerintem az utolsó szakaszosoknál hónapokkal fognak csúszni, ha már az első szakasznál is megcsúsztak, no meg persze volt egy "kis" túljelentkezés is, tehát valamennyire nem csoda.
-
Skylukos
tag
Budapestiek közül kapott már valaki hiánypótlást, vagy bármit?
-
asdf_
veterán
A beadás időpontja lényegtelen. A lezárástól számított 30 napon belül kellene eldönteniük, hogy kap-e támogatást a pályázat vagy sem, az első körösöknek a beadás január 16. volt, tehát február 16-ig kellett volna döntésnek születnie és mivel 10 nap van az értesítésre, február 26-ig, azaz tegnapig (legyünk jóindulatúak, hétvégén van, tehát holnap, hétfőig) kellett volna megkapniuk a támogató okiratot azon első körösöknek, akiknél hiánypótlás nem merül fel. Bennem mondjuk felmerül a kérdés, hogy hiánypótlásnál akár olyan is lehet, ami módosít összegeket, tehát akár pályázati pozíciót is (bár az értékelés pontos szempontjait továbbra sem tudjuk, hogy egyedül a pontszám döntene, azt kizártnak tartom) így viszont akár az is lehet, hogy meg kell várni a hiánypótlósakat és csak amikor ezek bent vannak, akkor húznak egy vonalat, hogy ki nyert és ki nem és csak utána kezdődik a nyertesek értesítése. A lényeg, hogy úgy néz ki, már most el vannak csúszva, de kivitelezői szempontból ez viszont pont jó lesz, hogy nem egyszerre ömlik rájuk ez a sok ember.
-
asdf_
veterán
válasz
molnarpeter #938 üzenetére
Nincs benne olyan, hogy nem, így be lehet.
-
Imy
veterán
Mi a pályázatok hivatalos eredményhirdetési időpontja?
Én eddig semmit nem kaptam, és a felületen is "Támogatási kérelem elbírálása" a státusz. -
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #938 üzenetére
Küldenek valamit ha nem nyert, mert mi sem olyat nem kaptunk hogy nyertünk, sem olyat hogy nem.
-
csuppi
újonc
Én regisztráltam, jelszavam van, be tudok lépni.
Megadtam neki, úgy nyújtotta be ő a dolgokat.
Tegnap éjjel nem tudtam aludni -nem emiatt-, megtaláltam mindent a felületen, wordben töltötte fel eredetileg a hiánypótlásban kért nyilatkozatokat...
Persze azt mondta hogy minden jól került feltöltésre, nem is érti miért nem jó. Azt hitte megvezethet, de nem, mert nem vagyok hülye, csak lusta voltam magam csinálni.
A hab a tortán, hogy rossz irányítószámmal csinálta meg és töltötte fel az új nyilatkozatokat most...
Hívtam az emi-t, azt mondták hogy írjak e-mailt, hogy nyissák meg újra a felületet.
OK, az én hibám is, mert nem figyeltem a számra, de azért fizettem, hogy JÓL csinálja.
Megírtam neki, hogy ne is várja hogy fizessek neki.
Meghatalmazás visszavonása elkészült, jelszót megváltoztattam.
És most imádkozom. Meg remélem egyszer végre megtanulom, hogy magamban bízzak csak meg. -
csuppi
újonc
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni, ha pályázatíró töltötte fel az anyagot, azt én látom-e valahol a felületen?
(Kaptunk hiánypótlási felhívást, miszerint nem töltött fel mindent, most meg plusz pénzt kér a hiánypótlási ügyintézés miatt.) -
Atomgeszi
nagyúr
Nekünk elvileg pályázatírós csinálja, de nem mondta, hogy néznünk kellene.
Emailre, se spamra semmi nem jött hiánypótlás kérés gyanánt. -
asdf_
veterán
válasz
Atomgeszi #930 üzenetére
Elvileg igen, de egy email bármikor elveszhet, spambe kerülhet, anyámkínja, így én szorgalmasan lépdelnék befele kétnaponta a weboldalra. Már attól függően, hogy melyik körbe tartozol, még csak most kezdődött, de már meg vannak csúszva a kiértékeléssel, pestieket, pest megyeieket nem irigylem, hogy szerintem ott mi lesz...
-
asdf_
veterán
Január 16. volt az első beadási határidő zárása. Erre 30 napon belül hoznak döntést és 10 napon belül értesítenek. Nincsenek elkésve. Még
Február 26-a után ha nem kapott valaki TO-t vagy hiánypótlást, az az első nap, amikor csúszásba kerülnek.
-
-ZeeZee-
senior tag
Még senkinek semmi eredmény?
-
asdf_
veterán
Meg újdonság sem, ezt tudtuk eddig is, sőt, még pontosabban is mint a napi, mert ha nagyon kell, a mennyivelre is lehetne egy kb. választ találni a beadási számok ismeretében.
-
Skylukos
tag
Kezdödik.
https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/napelemes-palyazat-itm-keretosszeg.745818.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
-
LOTR
addikt
válasz
Skylukos #914 üzenetére
eltekintve a szervezési hiányosságoktól, főleg az indítás eleji időszakban, szerintem ezt jobban nehéz lett volna "kigondolni" a részükről
ha a kevés pontosok közül, csak kevesen fognak nyerni, akkor ki adjon be kérelmet részükről és ki nem?
ezt hogy lehetne eldönteni máshogy, mint ahogy most is van, hogy akkor adja be mindenki, aki foglalkozni akar vele és majd valami alapján sorrendet fognak állítani közöttük is, így persze lesz, aki nem fog nyerni
de legtöbb pályázat ilyen, attól, hogy sikeresen beadták a kérelmet még nem garantált, hogy mindenki meg is fogja nyerni (ez talán annyiban más, hogy elég nagy az érdeklődés, hiszen mondhatni könnyű teljesíteni a feltételeket és a befektetett munkához képest hatalmas lehet a megtérülés) -
siege5
aktív tag
Én a vállalkozó részére meghatalmazást adtam a folyamat alatt hogy eljárhat a nevemben, így én a fent említett linket és azonosítót sem látom, így csak remélem hogy állításuknak megfelelően rendben van minden (ez a rész meglepett, mivel azt gondoltam a leírás alapján, hogy meghatalmazással együtt is engedélyeznem kell a saját ügyfélkapumon keresztül a kérelmet). Ellenben míg itt várok, jó lenne tudni meddig érdemes, mielőtt nekiállok csesztetni őket (addig a bizalmam adott)? Van valami határidő a pályázatok elbíráslásának végső időpontja vagy hasonló? Erre utalót nem találtam, de gondolom átlag a 30 nap per forduló.
-
asdf_
veterán
A meghosszabbítás az szerintem amiatt volt, mert az első szakasz talán félidejében -egy másik napelemes pályázat számláinak ki nem fizetése miatt- egy vagy több kivitelező visszalépett, és akinek még nem volt szerződése velük, csak kiadott ajánlata, azok hoppon maradtak (volna). Plusz ugye össze-vissza változtatgatták a feltételeket menet közben, annak is része lehetett benne.
-
Skylukos
tag
Pont abból tanulva csinálták ezt most igy!
A mostaniba nem számít a beadási idő.
Viszont azt a hibát követték el hogy annak akinek kevés pontja lett, ki sem kellett volna írni a pályázatot, csak ha esetleg marad még pénz.
Mert a kevés pontosok kb. 80% nem fog pénzt kapni.
Szerintem igyekezni kéne elkerülni, vagy teljesen kizárni hogy valaki beadja a pályázatot hibátlanul, de a végén nem kap pénzt.
Mert ez olyan mint amikor két óráig állsz sorba valamiért és az orrod előtt elfogy. -
-ZeeZee-
senior tag
Én végül nem adtam be a pályázatot, tehát nem tudom a pontos folyamatot, de ha a végén ennek a visszaigazolásnak kellett volna jönni, akkor ezt tényleg a feltöltő tolta el. Mindegy, a srác azt mondta, hogy megpróbálják önerőből egy nagyobb rendszert felrakni majd valamikor.
-
asdf_
veterán
válasz
Skylukos #904 üzenetére
Igen, de egy autót eladni 20 perc papírmunka (meg másik 20 perc back office munka meg mondjuk 1 óra a szervizben a felkészítés és a vizsgáztatás), átadni másik fél óra és készen is van, mindezt úgy, hogy az értékesítő, a szervizes meg sem moccan, a helyén ül fixen, és a vevő megy hozzá, a lótifuti megy egyeül az okmányirodába rendszámért meg forgalmiért.
Egy régi házba 3 fázis bevezetése 1-2 óra, mérőhely drótozása 1,5, napelem 1 nap, ablakcsere 1,5-3 nap (össszesen), hőszivattyús fűtés meg szintén napokban mérhető. Enélkül, az otthonfelújítási nélkül sincs elég ember, ha most hirtelen a tervezett mennyiség kétszeresét kellene megcsinálni, összeomlana minden, lehetetlen, így én nem tartom elképzelhetőnek, hogy átvariálják az összegeket.
Meg ha megnézed, az augusztusi váltás óta kétvállon vannak a villanycégek, sem termeléskifizetés, se telefonfelvétel nem megy nekik, tolják az 5 ezres kötbért, aztán annyi. Nekem egy emailre 2 hónap(!) alatt válaszoltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest