- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"
Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mAtech
aktív tag
válasz
bajnokpityu #24987 üzenetére
Akkor a postások copórolleren vannak feszt az YBR125-el?
-
mAtech
aktív tag
Üdv Emberek!
Nézegetem ezeket a 300-as robogók újonnani árát és hát el vagyok szomorodva milyen árak vannak a gyártóknál
1.8M körül indulnak.
Ilyenkor eszembe jut a Duke 390, ami hasonló vagy olcsóbb... Ehhh...
Nehéz szülés lesz ez nekem, de van még időm. -
mAtech
aktív tag
válasz
yodamastah #24595 üzenetére
Burt1793: Örömmel hallom. Ez egy jó és hasznos infó
-
mAtech
aktív tag
válasz
Vismajor01 #24593 üzenetére
Értem mondandód lényegét.
Mert nálunk homok van. Nincs mindenhol beton. De az az én "bajom", hogy nem akarok jó városiként mindent lebetonozni -
mAtech
aktív tag
válasz
csongi #24577 üzenetére
Összenéztem a most kapható motorokat a HA-n. 400 vagy a felettiek, de a kg arány is szempont volt természetesen, így csak felsorolás szerűen írom ide, mert én nehéznek találtattam őket az én nézőpontom szerint (pl.: Silver Wing 400 és 600; Kymco Xciting 500; Malaguti Sipdermax GT500, Piaggio X9 500).
Az alábbiakra jutottam a neten fellelhető specifikációk alapján (zömmel száraz súly volt megadva és én arra dobtam rá a "levek" súlyát), ami egy közelítő érték csak természetesen:
- Burgman 400 cca: 210-215 kg (évjáratfüggően. A 2019-ra 215-t írnak) 'Szal ez is több, mint 200 kg.
- Gilera Nexus 500 cca: 216 kg (ez mondjuk tetszik is külsőre! Pirosban pláne.)
- Aprilia Atlantic Sprint 500 cca: 220kg (skippelve lesz a részemről)
- Malaguti Medison 400 cca: 190kg () Teccik a súlya!
- Piaggio BV500 cca: 210kg (biztató, de más kérdés, hogy optikailag nem bejövős)Források súly ügyben:
Link1
Link2Amik elviekben menetkészen 200 kg alatt vannak azok a 300-as kategóriák: Gilera Nexus; Aprilia Atlantic; Honda SH300 és NSS Forza; Kymco Downtown és Xciting; Malaguti Medison).
Nem foglalkoztam a Peugeot-val, mert alig van motor belőle eladó, de nekik is van nagyrobogójuk: Geopolis 400; Satelis 400 és 500.
Ennyike. Peace és széles utat, gumifákat
-
mAtech
aktív tag
válasz
csongi #24563 üzenetére
A bruttó 200, az a menetkész tömeg lenne nálam
. Dobozok és konzol nélkül természetesen.
Versys szép.
Nyilván nem lesz kényelmes a doboz miatt, bár ha neki lehet támaszkodni az sem hátrány. Amúgy azt figyeltem meg, hogy a régi gyorsaságiknak 2003 és régebbiek elég széles az utasülése. Na mindegy...
Rágódok még rajta, nem kell elsietni semmit.
Vismajor01 (24566): Azért, hogy ha tolni kell akkor kicsi legyen a holtsúly. Nem vagyok izomember a 65 kilogrammommal.
-
mAtech
aktív tag
válasz
yodamastah #24564 üzenetére
Hát már nincs fent, de a múltkor úgy hirdettek egy 750-est (azt hiszem az volt és nem 600-as), hogy rajta figyelt a konzol+doboz
-
mAtech
aktív tag
válasz
csongi #24558 üzenetére
Igen, a bruttó 200 kg-os súlybéli elvárás a részemről valóban behatárolja a dolgokat. Úgy látszik nem csak a scootereknél, hanem a "normál" motoroknál is. Van is fejfájás miatta
CB(F) Honda leírás stimmel megint csak. Volt 8 évig CBF-em, áztam is rajta rendesen
A sportmotor azért jött a képbe, mert könnyű és idomos, ergo valamennyire véd az eső ellen is. A túrázásos része az már érdekesebb. Bár én nem vagyon egy adonisz, így talán nem lenne annyira megterhelő a fekvőtámaszos üléspozíció (tesztelve: Gixxer 750, ZX-6R). Nekem egyik sem tűnt kényelmetlennek. Utas már más kérdés. Hátsó doboz rá oszt neki tud támaszkodni
:
900RR
GSX-R széria 2003-igTúrázás az valóban nem egynapos valami lenne. 5-7 nap között mozogna.
Domborzati viszony: legnagyobb tája MO-nak. Alföld.
Honda Transalp, Deuville amire gondolsz a 650V2 motor esetében? Azok is bizonyított, tartós járgányok. CBF600S is jó, de az már 220 kg körül van, Bandit meg nekem már sárnehéz (1200-ast próbáltam, de súlyban nem sok van a 600-as javára azt hiszem). Tologatni ha kell akkor KO.
-
mAtech
aktív tag
válasz
bajnokpityu #24555 üzenetére
Ezt a J300-at nem is ismertem. Nem gondoltam, hogy Kawáék is gyártanak scootert.
E szerint a link szerint alatta van -
mAtech
aktív tag
válasz
yodamastah #24553 üzenetére
Akkor még a Duke 390 is ide jöhet a listámba és teljes a káosz -
mAtech
aktív tag
válasz
Vismajor01 #24549 üzenetére
Szia!
Az jó gép! Bár nekem árban már sok lenne. Nem akarok most még annyit költeni motorra.
csongi (#24548): Megnéztem ezeket a nagyobb 500-as robeszokat. Nehezek nekem. Persze ez az én agyzsibbadásom. Nem akarok bruttó 200 kg felett venni. A Burgonya 400 az még pont elfogadható súlyban. Ergo igazad lesz, hogy motor lesz a vége... CB500, CBF500 (ez volt nekem is), vagy sportmotor
(Gixxer, 900RR)
-
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Biztos vótmá kérdés.
Bejárásra, 20 km távra falu-megyeszékhely viszonylatban milyen robogó lenne megfelelő ccm-ben?
Illetve 2 személyt is viszonylag erőlködés nélkül tudjon vinni.
Ritkán túrázásra is bevethető legyen.
Jogsim A-korkátlan.Köszi, A.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ülőgarnitúra 3-2
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest