Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
Lackooo84 #81799 üzenetére
A Honor 8 gondolom a Hua saját alapsávjával van szerelve (HiSilicon/Balong). Hogy ott ez hogy működik az jó kérdés. És hadd kérdezzem meg: amikor azt mondod "működik" akkor úgy érted, hogy az összes létező scenáriót lepróbáltad, megy a híváátirányítás/várakoztatás/konferencia is, kimenő, bejövő SMS (nem vált közben RAT-ot), Vowifin lepróbáltad hogy mi történik ha kintről bejösz, bentről kimész hívás közben stb?
Érted hova akarok kilyukadni. Mi8 Lite-on én és be tudtam hekkelni a VoLTE-t, de kimenő SMS meg hívásátirányítás az nem volt. Nekem ez így megfelelt, de azt nem mondhatom hogy ez teljes értékű volt.
-
-
martonl
senior tag
válasz
PLaci58 #81784 üzenetére
A Digi hálózata nem akkor indult, amikor elkezdték a kártyákat osztogatni. Ha jól emlékszem, már maga a hálózat is jóval előtte megjelent. A telefongyártóknak így már sokkal régebben rendelkezésre állhattak a volte/vowifi profilok, mint hogy a hálózat publikusan elindult. Ha jól emlékszem, pl. Samsungéknál a Galaxy S7 sorozatba még éppen belefért az utolsó szoftverfrissítésbe a Digi profil, a Telekom vowifi meg éppen nem.
-
TMhun
tag
válasz
Landsmann #81771 üzenetére
Én meg a Digi-ről tudok nyilatkozni. Mind a VoLTE, mind pedig a VoWiFi ment vele.
Olvasva itt a thread-et, bennem is felmerül a kérdés, hogy hogyan lehetséges az, hogy a nemrégiben indult Yettel és Vodafone VoWiFi-t is viszi, nálam pl. még a V13.0.8.0.SKSEUXM (2023-02-27) rom-mal. Gondolom akkor még nem tudhatott a firmware fejlesztője a jövőbeni profilokról... Vagy a chipset-en múlik, és a MediaTek mindent visz?
-
dchard
veterán
válasz
stingy2 #81778 üzenetére
Visszakérdezek: az hogy van, hogy a modem buherálás során végigpróbáltam 40 szolgáltatói profilt, de csak a DT_Hu_Commercial-lal indult el a voda vowifi? HOgy visszautaljak kicsit PLaci58 fantazmagóriájára: ha nincsenek profilok, vagy ha ezek tényleg olyan egyformák, hogy van az hogy nem indult el az első kiválasztott profillal? Ha a szolgáltató IMEI alapon tilt, akkor hogy tudtam még is elindítani?
A Digi-s kártyád azért működött, mert a Digi eleve VoLTE/Vowifi-vel indult, így a gyártók felé is azt kommunikálta, és mivel az elején úgy nézett ki, hogy tisztán LTE-n indulnak (nincs CSFB), rajtuk nagyobb is volt a nyomás, hogy ezt erőltessék. Ettől még persze bőven volt készülék amivel nem ment.
Szerintem is lehetett volna olyan megoldás, hogy bizonyos paraméterek szükség esetén kézzel is megadhatók (lásd: APN), de az is igaz, hogy például a vowifi profilok messze nem ennyiből állnak: például azt hogy milyen wifi jelszint/minőségénél kapcsolnak ki/be szintén a szolgáltatói profil tartalmazza számos más paraméter mellett is.
_asdf:
"Ezt a gyártókra testálni, akik 2-3 éven belül elengedik egy készülék kezét, eleve ótvar nagy baromság volt."
Nincs vita ebben. Azt kell megérteni, hogy ez így alakult, és elhiheted: nem a szolgáltatók "testálták" rá ezt a készülékgyártókra.
PLaci58:
-
adam1400
tag
ugye a vodának sincs 5G egyik metróvonalon sem? Az OFF másik két szolgáltatónak sincs elvileg sehol sem egyik metrón sem, ez érdekes nálunk.
-
PLaci58
addikt
válasz
dchard #81767 üzenetére
Nem osztottam azt észt soha, senkinek, csak nem értem miért mell neked itt hazudozni mindenféle szolgáltatói profilról meg paraméterekről, amikor fogalmad sincs hogy egyedül a szolgáltatón múlik, hogy melyik készüléket engedi használni a hálózatán az egyes szolgáltatások tekintetében (lásd VoLTE, VoWifi). Ezeket pedig egyszerű imei/imsi szűréssel csinálják. A Digi meg tudta csinálni, hogy az újonnan indult szolgáltatásán a próbaidőszakban ingyen kiadott SIM kártyákkal működött egyböl mind a VoLTE, mind a VoWifi az arra képes telefonokon, holott a telefongyártók nem is tudtak a magyar digiről, nemhogy profilt készítsenek nekik. A VoIP telefont nem ma találták ki!
-
asdf_
veterán
válasz
dchard #81777 üzenetére
Ezt a gyártókra testálni, akik 2-3 éven belül elengedik egy készülék kezét, eleve ótvar nagy baromság volt. Úgy kellett volna megcsinálni, mint az sms meg mms meg apn beállításos történetet, hogy a szolgáltató push üzenetben le tudja küldeni amit le kell, vagy legszarabb esetben alkalmazásboltból. Egy barom volt, aki ezt így kitalálta. Pont ugyanakkora, mint aki kitalálta azt, hogy autóknál a nappali menetfény csak elöl világít. A sok hülye meg megy este is DRL-el hátül seggsötéten, na meg nappal autóúton, autópályán (mivel az autóban van GPS, van rádió, van RDS vevő (és/vagy kapcsolatban), az autó tudja mennyi az idő, tudja hol van fizikailag az autó, így tudja a napnyugtát is, ugyan mibe fájt volna, hogy napnyugta után elkezd az autó kiabálni, hogy fényszóró, te majom, mint az övcsatnál? Hát akkor ha 3 percig folymatosan 80 felett megy az autó (tehát autóúton, autópályán van, ahol kéne a fényszóró)? Hát akkor, ha megy az ablaktörlő? Mert azon gondolom nincs vita, ha ablaktörlőzik az ember, akkor tutira kéne mennie a fényszórónak is. Faék egyszerűségű lenne bármelyiket is megcisnálni, aztán vagy egy évtizede van DRL és még mindig ott tartunk, hogy csak elöl világít...
De a hülye animált indexfényt, azt bezzeg sikerült engedni, mint a falat kenyér, úgy kellett...
-
törölt tag
leírtad, hogy a digiseknek ez a 4 db csomag van: [link]
és leírtad, hogy vannak régebbi csomagok: [link]
itt meg azt írod, hogy a 4 csomag a digis: [link]
Mivel ezek közül [link] az első 4-et és a 6-kat korábbról ismerem, ezért azt feltételeztem, hogy az 5-ik is ugyanebből a "merítésből" való. Tévedtem?
Flotta Basic 1GB
Flotta Net Special
Flotta Net Special 10GB
Flotta Premium 5GB
Flotta Talk 1GB
Flotta Premium 25GB -
stingy2
senior tag
válasz
dchard #81777 üzenetére
Vowifivel kapcsolatban az miért lehet, hogy anno a Xiaomi telómon nem volt Digi vowifi (ok, tudom, ez voda topik ,majd offba teszem) de némi modem buherálás után asszem talán a görög Telekomos profillal meg ment. Aztán egy frissítéssel Xiaomi kivette a mókolási lehetőséget, a teló meg úgy maradt, se volte, se vowifi
.
Miért nem lehet ezt pl. fejlesztői beállításokban állítgatni? Oda mezei júzer úgysem nagyon merészkedik. -
dchard
veterán
A roaming egy újabb szíváshegy lesz, ez már most látszik. VoWIFI-nek nincs roaming vonatkozása, azt vagy beengedi az adott szolgáltató külföldi IP-ről is vagy nem (voda engedi, másik kettő nem). A VoLTE-nak viszont van roaming vonatkozása: ezek egy részére van a szolgáltatónak ráhatása (a roaming partnerei minnél szélesebb körével elkezdi a VoLTE roaming bevezetését, persze ez is kétoldalú!), viszont itt is bővülnie kell majd a szolgáltatói profiloknak --> újabb szívás készülék oldalon.
Nincs semmilyen központi adatbázis erre vonatkozóan. Ha lenne, akkor nem kéne minden egyes gyártóval küzdeni, hogy legyen támogatás....
"szerintem - elég erős ezt a káoszt a készülékgyártók nyakába varrni. "
Szerintem meg az a gyártó, aki évek óta ismeri, és néhány készülékével támogatja is az adott szolgáltatót, de még mindig képes kiadni új telefont amiben ez nem megy, vagy akár terméktámogatási időn belül is b@szik a profil firssítést kiadni a telefonjaihoz, azt csak is a gyártók nyakába lehet varrni.
A szabványosítási testületben a szolgáltatók - bármilyen meglepő - viszonylag kis halak. A nagyobb halak a vendorok (Ericsson, Nokia, Hua, ALCL stb.) és a chipset gyártók például a Qualcomm, MediaTek.
Ha azt kérdezed, hogy szerintem ez így normális-e, a válaszom az hogy nem. Ha az a kérdésed, hogy ki ezért a szarviharért a felelős, akkor a legnagyobb részben a fenti felsorolás, de főleg a chipset vendorok. A legnagyobbat ezzel az egésszel pont a szolgáltatók szívnak egyébként: az ügyfelekkel együtt veszik a szájukba a fúvós hangszert.
-
vence
aktív tag
válasz
dchard #81767 üzenetére
És roamingnál ez, hogy jelentkezik?
A leírásod alapján egyébként - szerintem - elég erős ezt a káoszt a készülékgyártók nyakába varrni.
Itt tényleg nagyon elsz..úrhattak valamit a szabványosítás vonatkozásában.Nyilván vannak legalább tartva ezek a profilok valami központi helyen? Világviszonylatban gondolom ...
-
mzso
veterán
válasz
dchard #81767 üzenetére
"arra a szolgáltatónak továbbra sincs hatása, hogy egyes gyártók a mai napig nem profilozzák fel a készülékeiket rendesen. Azon lehet vitatkozni, hogy vajon a szabványosítás során nem követtek-e el súlyos hibát, hogy mind a VoLTE és a VoWIFI bevezetése ilyen káoszt okozott, de erre a szolgáltatóknak megint kevés ráhatása volt."
Nincs némi extra infód arról, hogy technikailag ez hogy működik?
Akármi is legyen a "profil" a szolgáltató is használhatna többet, hogy minél több telefon menjen, nem?
-
dchard
veterán
válasz
PLaci58 #81760 üzenetére
Az mindig vicces, amikor a tök fogalmatlan ember osztja az észt, de pár havonta mindig felbukkan itt egy újabb hasonló figura.
Első link: ez mit is bizonyít, hogy mikor indult el a VoLTE a vodánál? Az hogy még mindig vannak olyan telefonok amik nem tudják, az pont a gyártói problémára világít rá.
Második link: ez gondolom valami sajátos humor amit nem értek. A vodánál és a Yettelnél is a Vowifi 2023 szeptmeberében indult, nem 2019-ben, és nem is 2014-ben ahogyan arra célozgattál, de a VoLTE is csak 2019-ben indult, ergó a semmiféle 10 évőről szó sincs. De persze akár 10 vagy 20 éve is elindulhatott volna: arra a szolgáltatónak továbbra sincs hatása, hogy egyes gyártók a mai napig nem profilozzák fel a készülékeiket rendesen. Azon lehet vitatkozni, hogy vajon a szabványosítás során nem követtek-e el súlyos hibát, hogy mind a VoLTE és a VoWIFI bevezetése ilyen káoszt okozott, de erre a szolgáltatóknak megint kevés ráhatása volt.
És akkor mégegyszer: sem a voda sem más szolgáltató nem korlátoz semmit: ha magától esetleg nincs bekapcsolva az előfizetéseden akár a VoLTE vagy a Vowifi (vagy ez a gyanú), egy 5 perces ÜFSZ hívással mind a kettőt leellenőrzik és ha nincs fent kérésre fel is rakják. De ettől még nem fog működni, ha a telefonod gyártója az adott szoftver verzióba nem rakta bele a szükséges profilt. Ez akkor is így van, ha te ezt nem akarod elfogadni.
-
TMhun
tag
Sziasztok!
Van valakinek biztos információja arról, hogy a Xiaomi Redmi Note 10 5G-n megy-e vagy sem a Vodafone VoWiFi-je?
-
PLaci58
addikt
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc #81750 üzenetére
Van egy pici keveredés.A VoLTE és VoWifi használatához lehet aktiválni más szolgáltatói profilt. Aki a pl. Xiaomi-kat bűvölte többet tud róla mesélni.
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest