Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsodaPOK
senior tag
válasz bwgabor #20799 üzenetére
Unifi AP-val önmagában nem sokra mész. Hogy tudd konfigurálni, kell Unifi Controller. Cloudkey vagy PC-re/VM-re telepítve a szoftver (de akkor az a gép dedikálva lesz e célra).
DHCP-hez USG kell. VLAN-ozáshoz javasolt még Unifi Switch (persze ezek nélkül is össze lehet lőni a hálózatot).A te általad felvázolt hálózatban a Cisco-n kellene létrehozni új VLAN-t és ott belőni a DHCP-t a VLAN-ra. Az új VLAN-t kiadni a menedzselhető switch fele menő trunk-re. Aztán vagy ennek egy portjára kötöd az UAP-ot és ekkor akár adhatod trunkként is tovább és UAP-on kezelsz VLAN-t vagy a további switchek felé menő portjára adod a VLAN-t access-ben és ezek valamelyikére kötöd az UAP-ot, de akkor minden ami ezeken a buta switcheken lóg, az az új VLAN-ban lesz.
Btw, nem igazán tiszta, hogy mi a cél, amit meg akarsz valósítani.
-
válasz bwgabor #20799 üzenetére
Szerezz mellé egy kiszuperált OpenWRT képes routert, ami adja az okosságokat a hálózatodnak
Mondjuk magában 1 Unifi AP inkább ellenjavalt, igazi ereje akkor jön ki a cuccnak, ha több van belőle, szerintem.
Esetleg, ha még van mód cserélni, szerezz egy Mikrotik AP-t, na az mindent is fog tudni, más kérdés hogy állítólag se antennát se drivert nem tudnak jót adni Wifi-hez a Miki-ék. (Eddigi tapasztalataim alapján lehet is benne valami)Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Lenovo Tab4-10 tableten az android 8.1 van rajta és nem találom azt az opciót,hogy ismeretlen forrásból is tudjak telepíteni.Mert szeretném felcsatlakoztatni az iskolai eduroam hálózatba,de ehhez kellene innen letölteni egy fájlt.És telepíteni mint külső fájlt. -
tag
Sziasztok ! Egy dell t320-on csinált psu fw frissités után besárgult mindkét táp. A két sárgával nem indul el ,
elméletem szerint berakok egy zöldet egy sárga mellé , így az egy jó táppal el tud indulni és miközben az első frissul a második pedig megjavul , majd ezt mégegyszer a másik rontottal . A dilemmám az hogy nem-e lesz az első porálkozás után 3 rossz tápom ? Müködhet a dolog ? nincs valakinek ilyen tapasztalata ? -
bwgabor
tag
válasz bwgabor #20806 üzenetére
Kiegészíteném azzal h vmelyik verziótól appokra van bontva h melyikkel lehet ismeretlen forrásból telepíteni, azt pedig az alkalmazások engedélyei között kell keresni. Tehát pl a chrome-nál kell engedni ha azon keresztül töltöd le, v a fájlkezelőt kell engedni, ha onnan indítod a telepítést.
-
veterán
válasz kraftxld #20765 üzenetére
Tisztelt Kraft úr!
Ma rápróbáltam a DHCP export / import parancsokra, és hát utóbbinál dobott is egy hibaüzenetet (KATT), nem ok nélkül: most döbbentem rá, hogy a forrás SBS2011 magyar volt, a target 2016 viszont angol. Láttam rá megoldást, de nem 2008-2016 viszonylatban, szóval nem tudom, van-e erre valami best practice azon kívül, amit linkeltem.
Összesen 60 darabos a scope. Érdemes ezzel faXXolni, vagy jobban járok, ha átütöm a reservationöket és a beállításokat kézzel? A másik, hogy az SBS-en futott még WINS is. Mivel nem én telepítettem anno, nem igazán tudom, hogy ezt alapból felrakja az SBS2011 a DHCP role mellé, vagy az elődöm külön telepítette, okkal? Ha jól gondolom, lehet olyan ezeréves program, ami még ezt használja, hiába állítok be egy DNS-t az új szerveren. WINS egyáltalán még felerőszakolható a 2016-ra? MS oldalról annyit találtam, hogy NE CSINÁLD.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ez az eredménye ha valaki magyar win servert használ
Esetleg powershell-el megpróbálhatod a 2016-os szerverről, ki tudod exportálni a reservation-t, majd vissza.
De amúgy igen, kézzel át kell pötyögni.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
veterán
válasz kraftxld #20813 üzenetére
Köszi, akkor nem szenvedek vele tovább, felcsapkodom azt a pár címet ebédidőben. A magyar nyelvet ne is mondd... "Remélem", hogy valamelyik ótvar ezeréves program sem fog tudni exportálni és importálni a rendszer nyelv eltérései miatt...
Köszi a tanácsokat Mindenkinek!
-
seger
addikt
Adott egy win10es gép nem uefi módban.
Gépet cseréltem, de az csak uefi módban lehet telepíteni.
Van lehetőség át convertálni a meglévő rendszert? Mbr-ről gpt-re oké, de hogy el is induljon a windows? -
veterán
válasz sanzi89 #20815 üzenetére
Nen rajtam múlt, az elődöm döntött így 5 éve. Mivel nem volt egy agyatlan idióta, sőt, elég rutinos rókának mondanám, valami oka biztosan volt rá. Remélem, nem két káromkodás között fogok ráébredni, hogy kényszerből tette teszem azt, valamelyik retek oldschool alkalmazás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kraftxld #20741 üzenetére
Ma visszahozták a laptopot.
Helyben felcsatolt image, semmi szóköz és hasonlók.
Telepítő nem kókányolt, ahogy mondtam a frissítések/egyéb programok előtt még feltelepül rá. Viszont ez a saját laptopja, nem céges, utána telepített ő már rá minden félét.
Ugyanaz a lemez volt felcsatolva, amiről telepítve lett, közben nem jött rá újabb build frissítés 1803 maradt.Online parancssal, amivel mindig menni szokott az ugyanerről a lemezről telepített friss windowsra:
dism.log - DISM Package Manager
Processing the top level command token(enable-feature). - CPackageManagerCLIHandler::Private_ValidateCmdLine
Attempting to route to appropriate command handler. - CPackageManagerCLIHandler::ExecuteCmdLine
Routing the command... - CPackageManagerCLIHandler::ExecuteCmdLine
Encountered the option "featurename" with value "NetFx3" - CPackageManagerCLIHandler::Private_GetPackagesFromCommandLine
Encountered an unknown option "featurename" with value "NetFx3" - CPackageManagerCLIHandler::Private_GetPackagesFromCommandLine
Initiating Changes on Package with values: 5, 7 - CDISMPackage::Internal_ChangePackageState
CBS session options=0x40100! - CDISMPackageManager::Internal_Finalize
Error in operation: (null) (CBS HRESULT=0x80070002) - CCbsConUIHandler::Error
Failed finalizing changes. - CDISMPackageManager::Internal_Finalize(hr:0x80070002)
Failed processing package changes with session options - CDISMPackageManager::ProcessChangesWithOptions(hr:0x80070002)
Failed ProcessChanges. - CPackageManagerCLIHandler::Private_ProcessFeatureChange(hr:0x80070002)
Failed while processing command enable-feature. - CPackageManagerCLIHandler::ExecuteCmdLine(hr:0x80070002)
DISM.EXE: DISM Package Manager processed the command line but failed. HRESULT=80070002Offline:
Na itt nem mentettem el a képernyőképet, most már mindegy.
Ez volt ugyanúgy paranccsorból:DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /LimitAccess /Source:d:\sources\sxs
Ugyanúgy 100%, majd ugyanaz a hibaüzenet mint az előző képen.dism.log
DISM FFU Provider: PID=5416 TID=6028 [D:\sources\sxs] is not recognized by the DISM FFU provider. - CFfuImage::Initialize
[5416] [0x8007007b] FIOReadFileIntoBuffer:(1381): A fájlnév, a könyvtárnév vagy a kötetcímke szintaxisa nem megfelelő.
DISM WIM Provider: PID=5416 TID=6028 [D:\sources\sxs] is not a WIM mount point. - CWimMountedImageInfo::Initialize
DISM VHD Provider: PID=5416 TID=6028 [D:\sources\sxs] is not recognized by the DISM VHD provider. - CVhdImage::Initialize
DISM FFU Provider: PID=5416 TID=6028 [D:\sources\sxs] is not recognized by the DISM FFU provider. - CFfuImage::Initialize
DISM Imaging Provider: PID=5416 TID=6028 The provider FfuManager does not support CreateDismImage on D:\sources\sxs - CGenericImagingManager::CreateDismImage
DISM VHD Provider: PID=5416 TID=6028 [D:\sources\sxs] is not recognized by the DISM VHD provider. - CVhdImage::Initialize
DISM Imaging Provider: PID=5416 TID=6028 The provider VHDManager does not support CreateDismImage on D:\sources\sxs - CGenericImagingManager::CreateDismImage
DISM.EXE: Failed to access the image folder or image's windows folder.(#20746) moha bácsi
Egy hasonlót találtam meg, először azt hittem te is ezt linkelted https://sourceforge.net/projects/framework-3-offline/, mindenesetre egy install gomb van rajta, nem kért telepítőt (bár továbbra is fel volt csatolva ugyanaz amivel parancssorból nem sikerült). Egyből megcsinálta, a windows gui-n is bepipálódott. Kösz a tippet.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
-
-
Fooler89
őstag
Amúgy megint annyi információt adtál, hogy Uri Gellert kéne hívni a megoldáshoz
-
szabi_zoli82
csendes tag
Sziasztok! Több mint kettő hete keresem a megoldást a fenti switch gyári beállításainak visszaállítására. Volt több probléma is, de jelenleg Putty segítségével megy a konzolos kapcsolat. Valamiért nem tudom a leírás szerint ‘safe mode’ -ba rakni az eszközöket. Mert ketten vannak. Jó áron jutottam hozzájuk de azt elfelejtette a kedves eladó hogy konfigurált eszközöket ad. A webszervert nem tudom elérni bárhogy állítom a hálókártyát. Konzol porton keresztül látom hogy szépen bootol mindkettő és a boot sikerül is. Semmilyen forgalom nem megy át rajtuk.
https://support.hpe.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-c02583130&docLocale=en_US
Tud valaki segíteni? Köszönöm. -
-
sanzi89
addikt
Van valakinek tapasztalata arról, hogy az EFOP-3.2.4 pályázat keretében kiosztott HP/Lenovo/Dell laptopok esetében van-e mód arra, hogy új felhasználót lehessen (@edumail.hu) létrehozni? Régi kolléga elment, új használná a gépét, de nincs felhasználója. Írtam a Helpdesk-nek is, csak hátha van valakinek infója.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Tamy
senior tag
válasz sanzi89 #20831 üzenetére
Pont most kaptam (majdnem) erről egy tájékoztatót. A lényeg: belépsz a régi fiókkal (feltéve ha tudsz), létrehozol egy helyi rendszergizda fiókot, átlépsz rá, törlöd az edumail-es fiókot, létrehozod az újat. Belépsz, majd törlöd a helyi rg fiókját.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
sanzi89
addikt
Régi kolléga kapott gépet, gép felhasználójával beaktiválva. Régi kolléga átment másik iskolába, ahol kapott egy másik gépet amit a saját, korábban is használt @edumail.hu-s címével használ továbbra is. A korábbi gépe itt maradt, immáron user nélkül, de lenne új kolléga aki igényt tartana rá, csak nincs felhasználója, amivel használni tudná.
-
Tamy
senior tag
válasz sanzi89 #20836 üzenetére
Ha felhasználója sincs, akkor az van, amit Flowtation írt. Ehhez mi túl kis halak vagyunk, ilyesmihez nincs jogosultságunk, majd a "nagyok" megcsinálják... valamikor Jelezd az óhajod, aztán valamikor megoldódik.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
sanzi89
addikt
Amúgy már vissza is írtak, KRÉTA-ban jelezni kell valamit, egy doksit kitölteni, egy másikat is, postán két helyre, ami alapján kapunk másik doksit, amit megint aláír, vonalkóddal szkennelve ide-oda. Szóval tök egyszerű.
-
Fooler89
őstag
Már egy hete lassú az internet nagy lett a ping. Modem reboot után egy ideig rendben volt utána viszont újra belassult. Majd mikor egyáltalán nem volt bent senki aki használta volna a netet akkor teszteltem és nagy volt a ping. Forgalmat néztem, de senki nem generálta csak én.
A tűzfalon két net van és átkapcsolva a másik netre rendben van, most nincs hiány az internetből bent.
DNS-et cseréltem google-ra opendns-ről de nem javított.Most direktbe kötöttem egy gépet a modemre, félórás terhelésre se csinált hasonlót.
Ezek után én arra következtek, hogy ha gond volt akkor az a modem hibája lehetett. Nyilván most még letesztelném, hogy újra produkálja a hibát-e vagy sem de miket néznétek még meg, hogy a biztosra tudjam a dolgot?
Azért is furcsa, mert a két net egy szolgáltatótól van, sőt még egy kábelen jön be az épületben (épületen belül van egy koax elosztó)
-
Flowtation
őstag
válasz sanzi89 #20838 üzenetére
Nocsak. Én igényeltem tavaly márciusban - papíron - iso-kat, most két hete kértem rá megújítást, hogy tudjak megint letölteni. Jött is az email, hogy oké, persze, de most már a dashboardon keresztül tudom letölteni őket. Mondom de f@asza nem kell papírozni. Erre fel optimistán írtam a db-n keresztül, hogy a másik két végpontra is engedélyezzék akkor ezt a letöltős lehetőséget, amire azt kaptam, hogy adjak be - papíron - igényt, és lehetővé teszik. Fakk...Most akkor megkeresem a másik két végpontra is a jelszavas emailt (ami két éves is lehet) és kérem azok meghosszabbítását...hátha...de ez b@szki...nonszensz.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
-
nagyúr
Üdv. Kollégák segítséget szeretnék kérni. Van egy kontron lapom, amit szeretnék itthonra befogni, de csak azt a 8 magos gépet egy NAS-ra elhasználni pocsékolás. Bár egyelőre most más nem lenne rajta. Mit ajánlanátok HOST OS-nak, ami viszonylag könnyen kezelhető? W10 nálam kizárva a sok telemetriás baromság miatt, pedig azt tök könnyű lenne.
-
-
törölt tag
Sziasztok,
egy Windows Small Business Server 2011 Exchange részével van gondom.
Mindenki a tartományon egy WS2016-os RDP szerverre telepített O365-ös Outlookkal csatlakozik az Exchange-hez. Mindenkinél problémamentesen működik, kivéve egy felhasználót, akinek a szerver nem fogadja el a jelszavát.
- Ugyanezzel a jelszóval a domain login megy
- OWA ugyanezzel szintén hibátlanul megyEgyedül az Outlook nem tud kapcsolódni.
Windows Server 2011 Small Business (2008R2)
Exchange 2010 SP3
Domain/Forest Level: 2008R2Van valami ötlet?
THX
-
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Eléggé tetszik nekem a Linux. A parancssor, a man page-ek, a bash, a konfigfájl szerkesztés. Ennyi szerintetek elég ahhoz, hogy szerencsét próbáljak egy Linux üzemeltetői munkakörben?
Persze nem oszt nem szoroz, mert így is úgy is érdekel a téma. Ha karriert nem is építek rá, akkor is fogom magam oktatni a témakörben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest