Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pidzse4
aktív tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Értem akkor a kérdésemre visszatérve próbáltad tesztelted. Viszont van itt egy teszt ahol 4 csatorna a 2 csatorna ellen teszt . A 4 csatorna jóval magasabb FPS értéket ért el ez igaz ? Mert nekem az a lényeg hogy nagyobb fps számom legyen. Akkor ezek szerint nekem a 4 csatorna jobb volna kevesebb megahercen mint a 2 csatorna magasabb megahercen? Kár hogy ezekről nem sok teszt van fent neked erről mi a véleményed mennyire értesz ezekhez csináltál már ilyen sebességtesztet? [link]
-
pidzse4
aktív tag
-
pidzse4
aktív tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Akkor meg minek lehet kapni a boltban 8000 Mhz ramot és minek adnak ki olyan lapot hogy 8266 Mhz ramoka tis kezel ha a készitők tudják hogy erre alkalmatlan? Hány dimmesnek kéne lennie hogy tudja stabilan futatni? Akkor ez végül is átverés. Átverik a usereket . Az ember drága pénzért vesz alaplapot olyat amire az van irva hogy 8000 memoriát támogat vagy 8266 és vesz bele 8000 megaherces memoriákat és amikor mindent megvett akkor jön rá hogy nem is működik. Ez nagyon csunya dolog szerintem. Ez egy átverés. A fogyasztók megtévesztése. Hiszen te megveszed a vasat amire gyárilag az van irva hogy tudja kezelni de amikor berakod a gépbe és beállitod a biosban akkor jösz rá hogy instabil nem működik. Mi az ha nem átverés?
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok. Röviden leirom mibe kérném a segitségeteket.
A gépem: Win11, RTX4090OC, 14700K, GIGABYTE Z790 AORUS ELITE X WIFI7,Patriot Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38. M.2 meghajtót használok satát nem.
7600 Mhz memoria sebességen gyári időzitéssel és feszültséggel hibátlanul megy a gép stresz tesztet is futattam minden szuper stabil.
Viszont ha felrakom 7800 ra vagy 8000 Mhz a memoriát gyári beállitásra és feszültségre a windows-ig eljut és nincs is semmi baja egész addig amig nem futatok rajta egy stresz tesztet vagy egy 3dmarkot vagy bármilyen játékot. Ha elinditok kékhalál vagy elindul de lefagy . Szóval nem megy hiába minden. Próbáltam az időzitésen és a feszültségen állitgatni ,de hiába.
Tudtok adni tanácsot vagy egy olyan időzitést amin futna hibátlanul a ddr5 memoriám 8000 Mhz sebességgel köszönöm. Biztos sikerült már valakinek ezt megoldani.
Köszönöm előre is. -
pidzse4
aktív tag
Na kiprobáltam sajna csak a 1,4 v és a 3200 mhz megy 16,18,18,18,36 on ezen stabil ha e fölé huztam 3400 ra elment elindult a játék is de lefagyott hiába huztam fel 1,45 re vagy 1,5 re és hiába emeltem a timeingot feljebb nem ment sehogy szerintem az alaplap miatt van mert 3200 támogat azt annyi . Mindig kék halál volt a vége de igy is jobb mint a 2933 . Szoval hagyom igy de köszi a tippet
Persze lejhet kisebb időzitéssel is stabil lenne de most jo ez igy. egyenlöre tesztelem hogy stabil e . -
pidzse4
aktív tag
válasz
koko52
üzenetére
szoval akkor csak az a baj hogy az alaplap nem tud többet és ezért van a gond? ha olyan lapot veszek ami magasabb memoriát kezel akkor menne? de sajnos nem nagyon van olyan az amd max 3600 ig támogat és az már nagyon jo lapnak számit olyan lapot nem is láttam sehol hogy 4133 mhz támogasson és amd x470 lap legyen mert olyan nem is létezik vagyigen? 3200 on az 1,5 v 24 orában nem gáz nem fog tönkre menni nyugodtan járathatom azon ? amugy miért van az hogy intelnél ment a 1,35 a 4133 mhz simán itt meg a 3200 is csak magas feszültségen megy?
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok Volna egy fontos kérdésem. Van egy 4x4 gb corsair 4133 mhz ramom ami a 1151 alaplapomban és a 8700k cpummal tökéletesen ment 1,35 v 4133 mhz hibátlanul futott.
Viszont az intelt eladtam és vettem helyette egy AMD 2700 at és egy x470 aorus ultra gaming alaplapot. Minden más maradt a régiben mint az intelnél.
A problémám az hogy a memoriám nem fut csak 2933 mhzen és ha 3200 futatom akkor 1,4 V kell emelni hogy ne fagyjon le . Ha 1,35 van 3200 mhz akkor lefagy a gépem. ha a fölé emelem mondjuk 3400 ra akkor lefagy ha a fölé akkor csak csipog az alaplap és kép sincs semmi .
nem értem miért nem fut 4133 mhz a mamoria mint az intelnél . Az alaplap hibátlan vadi uuj és a cpu is vadi uj boltba vettem .
Tud valaki segiteni?
Én vagyok a hülye vagy csak ennyit tud az AMD? -
pidzse4
aktív tag
Már a ramokat is hamisitják nem semmi.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönöm akkor maradok én is a 2*4 Gb memonál szerintem se kell több de a 16 Gb jól hangzik akkor most már csak el kell adnom a 16 Gb memoriámat mennyiért lehet eladni?
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok volna egy kérdésem.
Van nekem egy z87-g45 gaming lapom benne egy i3-4330 proci 3.5 Ghz HT .
Nekem általában játékokra és netezésre ,filmezésre néha videovágásra kell a gép de az igen ritkán.
Van nekem egy olyan kérdésem, hogy melyiket tartsam meg melyiket meg ne és miért.
Sajnos nem tudom eldönteni mi a jó melyikkel járok jobban .
van egy 2*4 Gb Geil 2400 MHZ ramom ami szépen elfut 2400 mhz.
és van egy 4*4 Gb Corsair 1866 MHZ ramom az is hibátlanul fut .
A kérdésem az melyik maradjon a gépben ? Az igaz hogy a 8 Gb ram szinte mindenre elég és még 2400 mhz fut ami nagyon gyors, de csak 8 Gb.
A 16 Gb ram alig lassabb 1866 Mhz de viszont dupla annyi .
Szóval szerintetek melyik a jobb megoldás, és miért. Köszi a válaszokat elöre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ 32GB DDR4 3200AA Laptop memória
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- Trident Z5 RGB DDR5-7200 CL34-45-45-115 1.40V 32GB (2x16GB)
- 16 GB DDR5 5600 Mhz Samsung RAM !
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452,100% Akksi
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest