- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Amíg nem nézünk alá mi van a borda alatt, addig az SPD infó az erősebb "kártya" (CPU-Z infó), üti a matricát. Csak akkor fog kiderülni az igazság, ha a borda alá nézel.
De az a szitu, hogy nem tudja meghajtani azt a kettő modult is a CPU-Z igazát erősíti.Sajna ilyen ez a használt piac, vannak benne buktatók.
Én nem költenék már ilyen sokat DDR3-ra. Amit linkeltél az nem 1db 8GB, hanem 8GB-os kit, 2x4GB modullal. 11ezer forint 8GB-ra vetítve, az már bőven DDR5 árkategória. Szerintem ne költs ilyen nagyságrendben egy öreg rendszerrel.
Lehet venni 4-8 forint között 8GB 1600MHz modulokat is újonnan. Viszont amire figyelned kell, ha jól emlékszem az alaplapod manuáljában azt olvastam, hogy 8GB-os modulból 2 oldalast kezel (kvázi 512Mbites chpek).
Ugyanis léteznek 1 oldalas 8GB-os modulok is (1024Mbit/1Gbit chipek).Én az árukeresőn ezt találtam, amiről a gyártói oldal szerint lehet tudni, hogy két oldalas 8GB-os modul: https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/silicon-power/8gb-ddr3-1600mhz-sp008gbltu160n02-p132543259/
-
Aprósólyom
addikt
Nem hiszem, hanem hűtőbordát cserélnek, aztán gazdát cserél. Neki jó, mert 2 RAM-ja van összesen. Eladja és már senki se tudja mi hogy volt.
Szerintem az SPD hihetőbb és akkor viszont neked 3 féle RAM-od van. És szerintem ezért nem kezeli sehogy se az a kettő RAM-t az CPU memóriavezérlője. Ezért nem is írja ki a BIOS. infót ad róla, hogy mit tudna SPD szerint, csak a proci IMC-je nem kezeli.
Ez egy feltételezés, de szerintem ezért tapasztalod ezt a kettőséget.Vagy
Az van amit fudi mond és windows "beragadt" és reinstall. Én korábban ezért javasoltam Live OS-t, hogy csak ezért az infóért ne kelljen windowst reinstallálni.
(Bár nem hiszem OS bug, mert a MOBO BIOS se mutatja a kezdő oldalon mind a 4 modult. A BIOS is csak mint SPD infót mutatja neked azon a grafikus infó oldalon. Kvázi (gondolom/feltételezem) tudja olvasni az SPD-t, de ettől még a proci IMC-je nem tudja kezeli a rendszer memória részeként, mert ahhoz sok neki már ez a varia.
Ezért is gondoltam, hogy esetleg alacsonyabb JEDEC értéken (933 vagy 1066-on még ki lehetne próbálni, hátha segít - bár kis esélyt adok neki). Ha másra nem ez a próba legalább hibakeresésre jó lenne.Ui.: Jah, akár hamisíthatnak is. Szoktam szerelős videókat nézni, úgyhogy javasol ezt-azt a youtube. Kínából rendelhetsz Li-ion feliratú "akku"-t, ami valójában egy 18650-es cellába csomagolt homok.
Hatalmas nyereség homokot eladni Li-ion akku árban.
-
fudi2002
Topikgazda
De, így jó. Mind2 megoldás jó kellene legyen. Nem teljesen értem amúgy, mert a biosz egyik részében csak 2 modult lát, a másik részében a képnél 4 modult mutat, a cpuz 32gb-ot lát. A 16-ot egyértelműen a max memória opció miatt csinálja, de hogy azt miért nem tudod kikapcsolni passzolom. Újratelepítés, jobb 5letem hirtelen nincs.
-
Aprósólyom
addikt
Próbálj ki egy Live OS-t, amit tudsz futtatni egy külső HDD-ről vagy USB pendriveról.
Bár már az gyanús, hogy az alaplapi BIOS sem konzisztens.
Én kipróbálnám alacsonyabb JEDEC szabvány szerint, 1066-on vagy 933-on.UI.: Azt látod a CPU-Z szerint 3 féle part numbered van? Ez a 4db modul nem 2-féle, hanem 3 féle típus. Lehet ezért nem akarja az igazságot.
2 félét még lehetne: 1-1 típusú párt A1-B1 és A2-B2 foglalatokba tenni. A három féleség miatt lehet nem akarja a CPU memóriavezérlője őket kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen TV-t vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
- 4x16GB Kingston HyperX Impact DDR4 3200MHz CL20 RAM (Garis)
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3265, 100% Akkumulátor
- Motorola Moto G32 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest