- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle16
addikt
válasz
cintula187 #62752 üzenetére
Lehet valami nagyon régi bios van az alaplapodon, mert nekem Asrock B450M Pro4-el ment egyből az XMP, pont ugyanilyen memóriával.
-
Eagle16
addikt
válasz
cintula187 #62750 üzenetére
Szia. Egyel alatta állíts be neki 3000-et, az auto helyett. Mert a feszültség meg annyi ami xmp-hez kell.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
cintula187 #54812 üzenetére
most mar xmp 3000 ahogy kell.
Innentől már csak egy kis manuális tuning lehetséges -
Cyberboy42
senior tag
válasz
cintula187 #54809 üzenetére
biosba belépve az xmp prifilt kéne aktiválnod ha 3000-en akarod használni. egyébként 2133-on mennek.
-
koko52
nagyúr
válasz
cintula187 #54809 üzenetére
Duál, de nem xmp 3000-en, hanem alapjáraton.
-
fgordon
senior tag
válasz
cintula187 #29915 üzenetére
És ha a 4-es slot-ba raksz valamit?
Vagy ha úgy rakod párba a régi ram-okat, hogy a 4-es slot-hoz tartozó párjába csak kettőt, akkor megy a gép? Mert ha nem, a 4-es memória slot-tal van valami...Jól poroljad le az alaplapot, láttam már olyat, hogy a por miatt nem ment
Elvileg mennie kell, mert: "4 x 1,8V DDR2 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GB " az alaplapodnak.
-
fgordon
senior tag
válasz
cintula187 #29825 üzenetére
Hát, én akkor 2x1 gb-ot vennék ugyanolyanból, esetleg 2x2 gb-ot, és akkor 6 gb-ból csinálhatnál 32 bit alatt 2.5 gb ramdisk-et a programoknak szemetelni és pagefile-nak, az érezhetően gyorsít. De 4 gb-ból is ha 1 ilyen lesz, az is sokat dob a gépen, mintha SSD lenne...
-
fgordon
senior tag
válasz
cintula187 #29823 üzenetére
Mire használod a géped jelenleg, mire nem elég ez a RAM? Húzod a procit, ramot? Operációs rendszer, stb?
Én vennék bele még 2x1-et, és nem költenék többet rá.
"Korábban beleszaladtam abba hogy, vettem elég jó Mushkin ramokat és nem akartak együtt működni az alaplappal. értsd szívtam vele veszettül"
Hát, ha azok a RAM-ok akkora királyságok lennének, nem szívtál volna
Számomra ott kezdődik egy RAM, amit érdemes megvenni, hogy van rá HAZAI (!) élettartam cégtől független (5+ év!) garancia, és működik a populárisabb alaplapokban...
Persze ha sok időd és pénzed van, vegyél nem ilyet, drágábban-olcsóbban, és töltsd az időd az utánajárással... Viszont a sebességtesztekben lehet picit jobb leszel, esetleg nem 80,hanem 82 FPS-ed lesz, ami miatt biztosan megéri...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
cintula187 #26711 üzenetére
Írta privátban, hogy a "Nem a VGA a rossz" azt a saját Corsair-os problémájára értette, csak félreérthető egy kicsit így, mert neked is ilyen problémád volt.
Addig keresgélek közben, mert ha jól emlékszem volt 1-2 ilyen csíkozós eset itt.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
cintula187 #26702 üzenetére
A csíkozódás VRAM hibára utalhat elsősorban, avagy VGA problémára. Először próbáld meg a régi VGA-val mindenképpen - mert előfordulhat hogy a VGA-val van a baj. Persze a hibázós ram sem túl bíztató jelenség.
De elsősorban ha még nem próbáltad régi VGA-val akkor sebtiben! Mert ez eléggé nagy összefüggés:
Egy ideig ment a gépben aztán új vga kártya került bele. És onnantól csíkozodások jelentek meg.
Persze a többi rész meg erősen ram hiba lehetőségét vetíti előre, szóval kíváncsi leszek mi okozza.
-
dokee78
félisten
válasz
cintula187 #22638 üzenetére
Nagy valószínűséggel.Memória kompatibilitási lista a bal oldalon
-
schumi
aktív tag
válasz
cintula187 #22633 üzenetére
hello
tudtommal ddr2ből csak 1066 a legnagyob ram, 1333-at mindenképpen túlhajtással lehet elérni, de pl. az ocz gyárilag túlhajtott ramokat árul mint pl. a ddr2 reaper 1150 mhz (17-18 ezer ft 2*2 gb KIT) , illetve ha jól rémlik 1100 mhz es az ocz platinum ddr2 (17-18 ezer forint 2*2 GB KIT), de feljebb írtam is pontosan az árakatszerintem ocz reaper avagy platinum, ezekben van tuningpotenciál plusz gyárilag is túlhajtottak, az alap 1066 ddr-ők 14 körül vannak, kit-ek pedig 15-16 ezer körül
üdv
-
dokee78
félisten
válasz
cintula187 #22630 üzenetére
Nem!
-
kisza25
félisten
válasz
cintula187 #22630 üzenetére
nem annak más a foglalata
DDR2-ből fogad 1333Mhz-est de ezt csak OC-vel
ide is van írva [link] -
r3pl4y
aktív tag
válasz
cintula187 #19439 üzenetére
És barátságos a vista?
Először nekem nem volt az..de laptopomon az volt mikor megvettem azt nem volt kedvem telepitgetni meg drivereket vadászni azt rajtahagytam és egy kis idő muléva megszoktam és meg is szerettem ... nem vettem észre h belassulna mint az xp egy idő mulva... de azért volt már problémánk egymással...Meg eszik elég sok ramot de ha van miből akkor had egyen.. 4gigából már azért ehet... igazából szerintem 2gbnél érdemes váltani de én személy szerint nem raknák 2gigához vistát mert idegesítene h megeszi a felét legalább.. nekem a 8-ból egy winamp, msn firefox, word mellett most perpill 1660 megát eszik...
Én azért raktam mert xp 64bitből csak angol van na nem mintha engem zavarna de az asszonyt igencsak zavarná.. nameg már évek óta xp-t használunk és azért már kezd unalmas lenni a dolog.. én Windows 7-et várom már szerintem az lesz majd a jó rendszer... -
r3pl4y
aktív tag
válasz
cintula187 #19436 üzenetére
figyi szerinte azért várd meg más véleményét erről a ramos dologról lehet vki mást mondd.. de szerintem ha nem kell késöbb több ram akkor elég ha veszel még 1 ilyen kitet.. feltéve ha nem akarod huzni a procit mert ha igen márpedig egy E8400 azért lehet (de megjegyzem szerintem felesleges)
akkor érdemesebb 1066 -sra cserélni.. ha meg nem húzod akkor 800mhz és normális latency...
nem a 3d alkalmazásoknál se nagyon szabadul fel az amit a vista lefoglal
esetleg valamennyit enged akkor ha fullon vannak a ramok.. de nemsokat.. neke mvolt ugy amikor 4gb-m volt hogy beakadt az alcohol és 4gibet total kihasználta... és amikor megjavult akkor a vista már csak kb 800 megát használt... a szokásos 1300-1400 helyett szóval vmennyit lehet h enged de nem sokat...
ilyen ez a vista zabálja a ramot...
Ez a 4gb ez ugy van 32 bitnél.. hogy ugye .. na szóval hogyismondjam..
egy 32bites OPrendszer MAX4gb -t lát de ebbe beletartozik az összes cache memória meg a videomemoria is.. tehát ha fizikailag van 4gb ramod akkor abból csak 3,xx -et fog látni... mivel a 32 bit fizikailag képtelen több ramot megcímezni.. ezért érdemes a 64bitre váltani.. szerintem nem rosszabb semmivel sőőt a 64 bites alkalmazások jóval gyorsabbak is... és a 32bitesek is mennek rajta...izomhod
Egy este alatt? LOL az durva ... az egy kicsit sok lenne... bele is döglenék ha olyan sokáig tartana felrakni egy xp-t...
hát attól mert az időzités állítod nem sül meg a ram .. a fesz-re kell figyelni azt szerintem ne álligasd ha nem muszáj.. egyébként azoknál a ramokn ál nemtom mennyit lehet max adni neki de sokkal többet ne adj neki még véletlen se ... egyébként nem fogod azt megsütni olyan könnyen azért...
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
cintula187 #19433 üzenetére
hát a csere alatt azt érted h ezt kicserélni 2x2 gb-re akkor nemtom szerintem felesleges akkor ha késöbb nem akarsz még ramot... én vennék még1 ugyanolyan kitet és akkor lesz 4gib -ed... ami a játékra meg ilyenekre elég... de akkor már érdemesebb 64bite rendszert rakni mert a 32bites nem fogja látni a 4 giga ramot... ha meg nem huzod a procit akkor nem kell nagyobb 800 mhz-nál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videó stream letöltése
- Bestbuy játékok
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged