- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Birsinator
tag
válasz
Rover623 #7272 üzenetére
Köszönöm, a megértő választ, és bocsánatért esedezem, ha kérdésem azt sugalmazta, hogy kételkedtem az állítás valódiságában, miszerint csak multimeterrel tudom megnézni a memóriáknak adott felszültséget.
Kérdésem naívitása abból fakad, hogy számomra nehezen felfogható, hogy manapság mikor midenféle szenzorral telepakolják az alaplapokat és minden számtech kütyüt, akkor pont egy ilyen szerintem lényeges dolognál nem létezik mérési lehetőség.
Legközelebb mielőtt bármit kérdezni fogok, körbetanulmányozom az összes szakirodalmat mind elektronikus, mind nyomtatott formában, és csak azután fogok kérdezni, miután már biztos vagyok benne, hogy tudom a megoldást.
És ígérem nem fogok többszöri rákérdezéssel megbizonyosodni arról, hogy amit egy szakmai fórumon ír az egyik nagyrabecsült tag, az valóban a teljes igazságot tükrözi e vagy sem.
Valamint leteszem a nagyesküt, hogy újoncként nem fog hajtani a kényszer, hogy megtaláljam a megoldást problémáimra, és a könnyeb utat választva nagyobb tudású tapasztaltabb emberek tanácsát kérjem, hanem saját utamon járva magam fogom kitapasztalni, hogy mit, hogyan és miért csináljak, illetve ne csináljak.
A fenti esküvel egyidőben fogadom, hogy az így megszerzett tudást arra méltatlan újoncoknak átadni nem fogom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged