Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz RECSKA #57571 üzenetére

Köszönöm a választ.
    Azt sejtettem hogy eltérések lesznek a samsungos csiphez képest. Az olvasási meg másolási sebesség eltérést elkönyveltem, de azért ekkora írásira nem számítottam, ezért írtam be ide, mert nekik gyári xmp profillal is szép számok jöttek ki még hynixal is.

Tehát ha nekiállok kitanulni ezt a szakmát, akkor van remény az írási sebesség javítására. Önmagában az olvasási-másolási teljesítmények miatt nem törtem volna magam, de ez az írási rész nagyon zavar. Továbbá a latency értékemet nem tudom még hova tenni.

Még 1 téma: INTEL-ARK oldalon azt írja hogy a processzor 77 GB/s memory sávszélességig tudja kezelni a skálázódást, akkor ha nekem quad channelben a lenti értéken fut az L3 cache írás és másolásnál, akkor azon már csak pélóreszelgetni tudok igaz? Tehát ha belemegyek a szöszölésbe és ezek az értékek nem nagyon változnak az se gáz. Jól értem?
    Ami fura nekem hogy órajel emelésnél az L2 cache írási sebessége is leesik, miközben minden más rendben van vagy növekszik.
    Mivel a bios frissítések csak az újabb processzorok számára tartalmaznak újításokat a leírások szerint, egyéb területeket nem emeltek ki, így egyelőre az originálon fut.

(#57570) MZsoltee
    A "szintetikus teszt" kifejezés alatt nem fejtettem ki hogy ez AIDA64 memory-cache benchmarkot IS(!) takar.
    És hát az eléggé szépen kiírja hogy most dual vagy quad channelben fut, továbbá azzal kezdtem, hogy az alap dual channeles kiosztás esetén furcsállom az értékeket. :P
    És természetesen annál azért tapasztaltabb vagyok hogy ne tudnék elolvasni egy user manualt. :P
    De akkor csak feltöltöm a fotókat is:

2x8 dual channel, alap beállításon:

2x8 dual channel 3200-on:

4x8 quad channel 3200-on:

Új hozzászólás Aktív témák