Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
RECSKA #57571 üzenetére
Köszönöm a választ.
Azt sejtettem hogy eltérések lesznek a samsungos csiphez képest. Az olvasási meg másolási sebesség eltérést elkönyveltem, de azért ekkora írásira nem számítottam, ezért írtam be ide, mert nekik gyári xmp profillal is szép számok jöttek ki még hynixal is.Tehát ha nekiállok kitanulni ezt a szakmát, akkor van remény az írási sebesség javítására. Önmagában az olvasási-másolási teljesítmények miatt nem törtem volna magam, de ez az írási rész nagyon zavar. Továbbá a latency értékemet nem tudom még hova tenni.
Még 1 téma: INTEL-ARK oldalon azt írja hogy a processzor 77 GB/s memory sávszélességig tudja kezelni a skálázódást, akkor ha nekem quad channelben a lenti értéken fut az L3 cache írás és másolásnál, akkor azon már csak pélóreszelgetni tudok igaz? Tehát ha belemegyek a szöszölésbe és ezek az értékek nem nagyon változnak az se gáz. Jól értem?
Ami fura nekem hogy órajel emelésnél az L2 cache írási sebessége is leesik, miközben minden más rendben van vagy növekszik.
Mivel a bios frissítések csak az újabb processzorok számára tartalmaznak újításokat a leírások szerint, egyéb területeket nem emeltek ki, így egyelőre az originálon fut.(#57570) MZsoltee
A "szintetikus teszt" kifejezés alatt nem fejtettem ki hogy ez AIDA64 memory-cache benchmarkot IS(!) takar.
És hát az eléggé szépen kiírja hogy most dual vagy quad channelben fut, továbbá azzal kezdtem, hogy az alap dual channeles kiosztás esetén furcsállom az értékeket.
És természetesen annál azért tapasztaltabb vagyok hogy ne tudnék elolvasni egy user manualt.
De akkor csak feltöltöm a fotókat is:2x8 dual channel, alap beállításon:
2x8 dual channel 3200-on:
4x8 quad channel 3200-on:
Új hozzászólás Aktív témák
- 2db Kingston FURY 64GB KIT DDR5 - 5200 MHz Beast
- Samsung 64GB (2x32) DDR5 4800Mhz CL40 UDIMM
- CORSAIR 16GB Vengeance RGB Pro DDR4 4000MHz CL19 KIT CMW16GX4M2K4000C19
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- Új Asus 18 ROG WQXGA MiniLED 240Hz G-Sync i9-14900HX 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ Érintőkijelző 100% sRGB - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest