Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Qru #30837 üzenetére

Tapasztalataim szerint nincs olyan játék ami képes lenne 4gb ramál többet kihasználni (azaz nem játszottam még olyannal). A legtöbbet nekem Stalker ette (2,6gb-ot). Átlagos mai játék 1-2gb között eszik. Talán nagyobb szimulátorok képesek többet enni.
    Én úgy használom ki a 8gb-ot hogy amit használok progit vagy játékot azt egy 4gb-os ramdrive-ban indítom (mentéseket szigorúan vincsire). Ebbe inkább régi játékok férnek bele. Van pár olyan fps multi játék ahol számít az hogy ki ér be előbb a pályára. PL Red Orcestra, ahol a 0-1s betöltési idő miatt van lehetőségem akár milyen kasztot kiválasztani (ezek száma limitálva van), alapból 10s egy pálya betöltés ideje ami után csak úgy elkapkodják a kasztokat előlem. Nem mindegy hogy 170-200mb/s-al olvassa be a játék file-ait raid0-ról vagy 8-10gb/s-el közvetlenül ramból. Ja és a vincsi hangját se lehet hallani, meg ugye gyorsabb is némely játék ha nem kell a vincsire várni egy-egy pályaszakasz betöltése miatt, nincs apró akadás sem. SSD helyett lehet alternatíva, azaz többször gyorsabb viszont a tárhely jelentősen kevesebb és nem használható mentésre.

Mindenképpen kevesebb modult ajánlanék. Nekem azért kellet váltanom lapot mert nem kezelte le a 4 modult még a gyári időzítésén sem. Tuningot is erősen visszafogta a 4db ram. Visszaosztani is kellett. Hozzáteszem ez az én esetem, nem általánosítható az hogy 4 modulal ne lehessen tuningolni, de biztosan nagyobb a hibalehetőség. Ezen kívül szerintem a kevesebb modul mellet szól a kevesebb fogyasztás és melegedés is.

Új hozzászólás Aktív témák