Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TazLeacher

nagyúr

válasz Matyó83 #15466 üzenetére

Az normális, hogy az Everest 400-nak látja.

Röviden:

A processzor órajele egy FSB érték és egy szorzóból áll. A Te esetedben 333 (alap FSB) és 8 (alap szorzó), tehát 8x333=2664 MHz, így jön ki a procid órajele.

A memória is hasonlóképpen működik, mint a proci, itt is a beállított FSB az alap (tehát az esetedben a 333), és egy ehhez tartozó szorzó (alap 2.4 asszem). Szóval jelen esetben 333x2,4=800-on ketyeg nálad a ram.

Hogy tudod 1066-on futtatni a ramot? Nagyon egyszerű, kis matek. Vagy a szorzót emeled, vagy az FSB-t, és megpróbálsz olyan értékeket beállítani, ami a legközelebb áll az elképzelésedhez.

Persz a legkézenfekvőbb az lenne, ha meghúznád a procit, mondjuk 3,2-re (azaz 8x400-ra), így a memó 2.5-es szorzóval egyből már 1000-en ketyegne. Persze a kombinációk szinte végtelenek. Természetesen ha már feljebb húzod a procit, lehet már sok lesz a 2.5-es szorzó, és vissza kell venni 2.0-ra (Mondjuk 3,6-nál - 450x8 - már leht sok lenne neki, hiszen 450x2.5=1125 Mhz). Ahogy tudom ezek nem rossz kis memók, így ha adsz neki egy kis plussz feszt, szerintem az 1125 sem lesz neki gond.

U.I.: a nagybetűvel írt szavak a kiabálást jelentik. Ha nem írsz csupa nagybetűvel, akkor is észreveszik, és, ha tudnak, válaszolnak. Ha meg nem tudnak, akkor se fognak, ha csupa nagybetűvel írsz. A smile-k meg nem sorminták. 1-1 db is bőven elég belőlük.

• tresh

veterán

válasz Matyó83 #15466 üzenetére

caps off thx:) sztem meg tolj egy kis tuningot pci freki 100 fsb 400 ramot vissza osztod meg persze kis fesz a ramnak mondjuk 2.1 körül:)

Új hozzászólás Aktív témák