Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
válasz devil-k #1012 üzenetére
mi a motivációd, hogy pont franciát? mi az első nyelved /magyar off/ ?
ha az angol, miért kerülöd a német elsajátítását? most talán, hogy Anglia /munkavállalás/ zűrösödik, talán a német lenne nyerő.
nehéz a francia. nézz pár filmet eredeti nyelven felirattal. akarsz korán őszülni?
-
g@bo
nagyúr
válasz TheProb #1009 üzenetére
grat! középfok volt ugye? ( rigó )
többieknek írhatnál ide tapasztalatokat... hátha eltelik pár hó és érdeklődnek.
milyen volt a szóbeli, mennyire nyúztak. kb mennyi idő, mennyi + kérdés.
írásbeli, tapasztalatok.
labor, mennyire volt neked nehéz, érthető a szöveg.én majd német alapnak állok neki. tudom nem ér semmit, de kezdetnek. közszférában pééééz.
Ausztriába jó lenne a közép + tájszólás kieg.[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz TheProb #1001 üzenetére
a vizsga 3 óra, az első 30 perc teszt, ahol nincs szótárhasználat, utána mehet.
a minta példák megegyeznek a vizsgán szereplőkkel. de nyugi, itt kár egyezőségre apellálni, nem matek, mocskosul sok a témakörük.. de szeretnek a vizsga körüli naptári (all around the world) eseményekből csemegézni... pl. karácsony, húsvét, spanyol paridobálás. érdemes figyelni erre.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
urak
alapfokú németre mennyi idő alatt juthatok el. /szorgalmat ne feszegessük/
angolnál a cosmopolitan linguanal kemény 3 hónapos tanfolyam elég volt egy vizsgához, de ott azért volt szókincsem bőven.
persze majd mennék tovább, de most az angolt is fejlesztem...
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz DeathBat666 #989 üzenetére
kicsit menj előbb. ha elkésel behívják úgy is a következőt.
középfokon egy vizsgázóra szóbalin 15-20 perc van, de mikor én voltam, a végére elfogyott a türelmük és szórták a népet.
-
g@bo
nagyúr
válasz Jhonny06 #981 üzenetére
attól, hogy egy időben /azonos napon/ letolod a szó és írásbeli vizsgát, attól még különállóak.
ha az egyiket bukod, a másikról kapod meg csak a pappert.
ennyi.
legközelebb ismételsz, és ha az is megvan, lesz 2 dokumented a szó és írásbeliről ami együtt automatikusan komplexnek minősül (elfogadják a sulik), ha egyazon helyen azonos szintből tetted le.
-
g@bo
nagyúr
ha azonos a szint, de 2 külön viszgahelyen toltad le, akkor fizetsz és összevonják, itt
zsolthee
ha egyazon vizsgahelyen tetted le a szóbelit és irásbelit, de pl. fél év difenciával, természetesen azonos szinten, akkor auto elfogadják - a felsőokatási intézmények- komplexnek.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz DeathBat666 #959 üzenetére
itk-origo /alias rigó u/ mely szint?
-
g@bo
nagyúr
nekem az kellett a diplomához, tehát volt.
ha tanulsz és leteszel egy nyelvvizsgát, akár alapfok, az már egy kontroll neked és egy tapasztalat a vizsga menetében. sokat segít, mikor a középfokúra mész újra...
szóbeli 10-15 perc helyett 20-30, írásbeli 1 óra helyett 3.tehát, lehet értelme egy alapfoknak is, de tudásban még nem leszel penge.
a papir meg sehol nem ér semmit, kivétel a közszféra, vagy beszéled a nyelvet vagy sem. -
-
g@bo
nagyúr
ITK-Origo manapság egész kulturált. nem bukás orientált ha így jobb.
érdemes ránéznetek, ha aktuális.
-
g@bo
nagyúr
üdv
hölgyek/urak, egy angol alapfokú nyelvvizsgára lenne szükségem, már ráfeküdtem az ito origo vonalra, könyv is van hozzá. helyesen döntöttem, vagy jobb lett volna pl. a bme?
-
g@bo
nagyúr
urak
hol érdemes, az angol alapfokot /c/ tanulni, és letenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Mercedes topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest