-
LOGOUT
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3718 üzenetére
Lalának igaza van a méterenkénti 4 cm emelkedéssel, sőt az ideális 3 cm lenne. Viszont az asztalok méretei miatt kénytelen az ember torzítani az emelkedőkön. Tapasztalat, hogy pl. egy Piko R440 cm-es félkörrel nyugodtan felmehetsz 6-7 cm magasba, ez még nem veszélyesen csúnya és egy jó mozdony 3 gyorsvonat kocsival kényelmesen felmegy rajta. Ha jól láttam neked ennél nagyobb sugarú ívek vannak az asztalodon. Tehát mondjuk a 6cm nem okoz problémát, ott már egy beépített hídnak is van értelme, át lehet vezetni alatta az autóutat, stb.
Nekem a Marklin asztalon R360-as ívekkel megy fel az összekötő vágány a fővonalról a mellékvonalra 8 cm magasságra. 5-6 kocsis tehervonatokat minden további nélkül felvisz a DHG500-as is, nagyobb gépek pl. a BR86 meg sem érzik az emelkedőt.
Azt javaslom, kísérletezz. Csináld meg az emelkedők alá a farost, rétegeltlemez stb alátétet és különböző emelkedésekkel próbáld ki a szerelvényeidet, mielőtt véglegesen rögzíted a pályát.
-
jákob13
tag
válasz
applause #3641 üzenetére
Én annak idején 1 Piko szettel kezdtem. Mégpedig 1 ilyennel: [http://www.vasutmodell.com/piko-57110-analog-kezdokeszlet?datapage=1] Én röpke 6000ft-al kevesebbért vásároltam 2008-ban.
Ráadásként két roco vagonnal és 1 doboz Piko A egynessel megspékelve.
[Első videóm.]
[Modellvasut H0 TT H0e 1 64 Helyzet jelentés -
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3602 üzenetére
Hornby Cuccok jók. Viszont a kapcsolószerkezetüket általában cserélni kell, mert alapból a saját rendszerüket használják, ami nem kompatibilis az európai kapcsolókkal. De lehet kapni -legalább is Angliában- átépítő cuccot hozzá, amivel átalakítható a kapcsolószerkezet.
Konkrétan mire gondolsz? Alapkészletet akarsz venni, vagy csak kocsikat, mozdonyokat?
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3393 üzenetére
Az a Gützold Szergej vajon hány éves, és mennyit futott? Az ilyen 30-40 éves gépekkel vigyázni kell, mert ha sokat voltak használva a műanyag csapágyak, kerékfészkek bizony rendesen szét tudnak kopni, nehézkes, akadozó a mozdony járása, sokszor előforduló hiba, hogy egyik irányba könnyebben a másikba nehezebben jár a gép.Ha a régi 1990 előtti szocreál érából származik alkatrész utánpótlási gondok lehetnek. HA 1990 utáni akkor is, mert nem annyira futó márka, nem vásárolják annyian. Roco-hoz meg kapsz mindent, mert közismert-közkedvelt márka Magyarországon. Alkarész gondokról a kevésbé vásárolt márkákhoz, csak annyit, hogy én tavaly még május előtt megrendeltem a Medikernél egy nyamvadt Marklin csúszó áramszedőt. Két hete jött egy E-mail, hogy örömmel értesítenek, megérkezett a rendelt alkatrész! Írtam nekik egy választ, hogy ugye nem gondolják komolyan, hogy egy alkatrészre várok több mint egy évet!? Én a Roco-t javaslom. Ha olcsóbb modellekben gondolkodsz, akkor a régebbi Limákkal érdemes foglalkozni. A kidolgozásuk nem egy Roco, vagy Marklin, de a hajtásuk nagyon jó. Annak ellenére, hogy műanyag alkatrészekből állnak, a robosztus elemek stabil, lendületes, erős gépeket eredményeznek. A kocsik is elfogadhatóak, nekem van Lima gyorsvonat kocsim kettő darab, a belső berendezés hiányától eltekintve nagyon pofás, jó futású gépek.
-
jákob13
tag
válasz
applause #3393 üzenetére
Szia!
A Roco mozdonyról nem tudok sokat.
A Gützold Szergej ennyiért egész jó árban van. Kérdés működik-e. Ám ennél néha érdemes ki tisztítani az egész hajtás láncot. Valamint a motort is. Így örök élet+1 nap. Ennek a mozdonynak jellegzetes visítós hangja van
[http://www.youtube.com/watch?v=NWu31v-Z5Nc] -
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3384 üzenetére
Köszi, az elismerő szavakat. Nem is annyira komoly, mint inkább macerás. Mivel nem igazán akarok beruházni túl sok pénzt a felső vezetékbe, - itt se lenne olcsómutatvány - ezért a házi gyártás. Gyári anyaggal persze hamarabb menne a dolog. De ahogy mondani szoktam már látom a káoszt a rendben! A nyolc oszlop viszonylag hamar elkészíthető, utána a vezetékelés már egyszerű lesz mert ugye függesztő sodrony csak három oszlopközben lesz a többinél csak a munkavezeték.
Viszont most is azt mondom amit eddig és egyre jobban beigazolódik a dolog, a felsővezeték egy még viszonylag egyszerű vágányzatú pályának is sokkal komolyabb külsőt ad.
Mindenképpen megéri a vesződést. A vezérlésben pedig új lehetőség egy vagy több villamos mozdonyt a pályasín vezérléstől függetlenül működtetni.
Érdekes dolgokat lehetne így építeni, pl a háromsínes AC Marklin rendszert összeépíteni kétsínes DC rendszerrel ahol felsővezetékről a DC villamosmozdonyok a kétsínes vagonokkal a teljes rendszeren szabadon közlekedhetnek. Illetve az AC mozdonyok is átjárhatnának a DC rendszerre, bizonyos plusz feltételek megteremtésével, de az már sokkal macerásabb lenne. Az alsó áramszedő papucsok védelmére gondolok elsősorban.
Az analóg rendszernek is elég tágak a lehetőségei egy kis ügyességgel, fantáziával.
Vagyis hajrá! Építsünk! -
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3382 üzenetére
Ez már döfi! A Traxx mögött miféle szerelvény látható? Hirtelen úgy néztek ki, mint az angol Mk sorozatú kocsik. Netán azok?
Közben a fejállomáson is elkezdődtek a felsővezeték szerelés munkálatai. a tíz elkészült oszlopot beállítottam, beragasztottam. További nyolc oszlop elkészítése szükséges még a teljes felsővezeték elkészítéséhez.
Ezen a részen állomási rendszerben fogok villamosítani, a nyílt vonal felől a függesztő sodronyokat szépen kivezetem és csak a munkavezetékek mennek az állomási vágányok fölött. Folyamatban van egy kis villamos tolatógép beszerzése a szerelvények mozgatásához, mozdonyokról lehúzásához. Az első vágány, baloldalon az épület sarka mögött eltűnik, csak részben lesz villamosítva, mert ott a pálya folytatódni fog! nem is akár hogyan!
Az állomás parkolója is fejlődik, készül a kerítés, van némi növényzet. A sorompó is elkészült de még nem került a helyére, mint ahogy még a világítás sem. A III.- IV. vágányok közötti peronra lészül egy perontető, ami fel lesz szerelve LED-es világítással is. Na és természetesen a kijárati és bejárati fényjelzők sem maradnak le az asztalról, mint ahogya jelzések sem a pálya mellől. -
Batman2
őstag
válasz
applause #3295 üzenetére
Szevasz
Amennyiben mindkét trafó ugyanolyan iráyba van kapcsolva, azonos polaritásúak a sínszálak, akkor nem lesz zárlat, de érdemes a két trafót nagyjából egyforma menetfokozatba tenni, hogy ne változzon a vonat sebessége lényegesen.
Nekünk is van két ilyen átmenetünk is, az említett módon semmi gond velük.Üdv.
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3295 üzenetére
Nem, ha a két tranzformátor azonos polarításban áll. Ha ellenpólusban vannak akkor megáll a mozdony mikor a két szakaszt összezárja és zárlat keletkezik.
Ez gondolom két pálya találkozása átmenet egyik vonalról a másikra. Javaslom a modellirodalomban Z és Ü kapcsolások néven ismert megoldások alkalmazását. Ha nem sikerül megtalálni lerajzolom és beszkennelem. Nem túl bonyolult dolog de több trafós rendszernél szerintem elengedhetetlen, ha átjárás van egyik pályáról a másikra.
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3252 üzenetére
elektronikáról beszélünk, vagyis félvezetős dologról, vagy elektromos állítóműről mágnessel, netán motorral? Ha elektromágnes az minden további nélkül kibírja a 16 voltot, amit mérsz terheletlen feszültség, terhelésre esik 1-2 voltot. elvileg egy motoros hajtésnál sem számíthat 1-2 volt. Elektronika, ha valami IC vezérléses akármi elcsattanhat, bár ott is illik a túlfeszt betervezni.
Az is elképzelhető, hogy ez a 14 volt egy középértéknek van megadva, mint ideális feszültség, de vidáman elműködik a cucc akár 12 voltról is, de nem bántja a 16 sem. -
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3234 üzenetére
Én részemről a padlószint alatti hajtást javaslom, mert mint mondtad olcsóbb, no és elegánsabb is mint egy állítómű a vágány mellett.
Az alábbi képen egy kb. negyven évvel ezelőtti megoldás látható, Marklinék így oldották meg a dolgot az M rendszerű váltókban a töltés belsejében van az állítómű, a kézi kapcsolást a váltójelző elfordításával lehet végrehajtani. A váltójelző természetesen kivilágítható, este különösen jó hangulatot adnak a pályának a világító váltójelzők. -
Batman2
őstag
-
Batman2
őstag
válasz
applause #3220 üzenetére
A régi, U profilos sín rendszerben volt külön szakaszoló sín is a tápcsatlakozós mellett.
Az egyik negyedes egyenes darab megfelelő szála csak meg volt szakítva, kivágva egy kb. 1mm-es darab belőle, a másik ugyanígy nézett ki, csak ott van a megszakítás mindkét oldaláról kivezetés is.A mindkét végén megszakított (szakaszolt) síndarabra a megszakított oldalnak megfelelő pólust kell csatlakoztatni egy külön kapcsolóval kapcsolhatóan, így csak akkor kap áramot, mikor szeretnéd.
A régi rendszerben a trafó (FZ1) úgy volt egyenirányítva, hogy volt egy föld pont, ami nem változott és a másik pólus ahhoz képest pozitív, vagy negatív értékbe ment át. Így a nem megszakított sínszál mindíg állandó volt.De valóban a forrasztás a legolcsóbb megoldás, ha van hozzá megfelelő eszközöd és van némi gyakorlatod, kézügyességed is hozzá. A pályánk felújításakor már én is forrasztottam a táp vezetékeket, már csak azért is, mert nem volt több árambeadó darabom és nem illettek volna a pályába sem.
Mivel a mi terepasztalunk több darabból áll, így az egységeken belüli sínszálakat fixen összeforrasztottam, és minden egyes egységen van árambetáplálás, így a maradék, mobil összerakás erintkezése nem lényeges.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
applause #3217 üzenetére
A mozdonyok motorja olyan 300-400mA-t vesz fel( régebbi fajta, egy motoros)
A váltó, legalábbis a régi fajták egy pillanatra akár 1,5A is bezabálnak.A 0,75 négyzetmilliméteres vezeték asszem 6A-re hitelesített így elvileg az elég mindkettőhöz, de ha több méterre kell vezetni, akkor már tetemes lehet a feszültségesés, így indokolt lehet az 1-1,5-ös is.
Azért inkább az 1-eset javaslom, az a biztos.Üdv.
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3206 üzenetére
A pecsán kívül csak a csövesek árulnak, őket csesztetik a jagellók. Bent a zárt területen is van szabadtéri színpad, na ott van, vagy legalább is volt ez az idős bácsi. Belül nem cseszegetnek senkit a rendőrök,mert az egy szabályos dolog, az árusok is fizetnek a standokért és a vásárlók is valami pár száz forintos belépővel juthatnak be. Szóval az a rész O.K, a kerítésen kívüli valóban neccesebb.
-
Eltomi
tag
válasz
applause #3201 üzenetére
Én a börzét szervező klub tagja vagyok, így rendszeresen látogatom. Alapvetően nem kell azért ilyen negatívan állni a dologhoz, nem minden börzés akar átverni. Nyilván vannak túlkapások, de ha az ember tájékozottan megy oda, és pl. tudja, hogy egy H0-ás Piko Taurus nem ér többet 15-17 000 Ft-nál, és ezt van is mersze megmondani, alátámasztani, hogy márpedig ez itt és itt ennyibe kerül akkor szépen lehet játszani az árakkal, mert az eladónak is a gyors profit a célja.
A börze általában 2 szinten van, alul vannak az öreg rókák, fentebb az újabbak (na jó, ez ennyire nem fekete fehér, felül is vannak, akik évek óta itt vannak). Ez azért fontos, mert aki régebb óta van itt, az tudja, hogy mit, mennyiért lehet eladni, és nagy valószínűséggel nem akar átverni, ráadásul néha egy-egy csere is szóba jöhet.
Tapasztalataim alapján a börzére régi (főleg NDK-s Piko) modellekért, elektronikáért, terepasztal kiegészítőkért, U profilos sínért érdemes járni, én is ezt teszem, ha éppen úgy tartja a zsebpénzem.
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3203 üzenetére
Jó a 8-as anyag, én is olyanból csináltam az asztalt. Megfelelő keret és mondjuk 50 centinként egy kereszt merevítés szerintem bőven elég. A sarkokat kell rendesen összekötni merevíteni és akkor nem csavarodik az asztal mozgatásnál sem. Na meg gondolom kerül rá hegy domb ez az, azoknak a váza is erősíti az asztalt, ha kellően össze van csavarozva-ragasztva a cucc.
Börzére visszatérve, el kell menni, rászánni egy napot. Körbe kell járni párszor az árusokat, lehet kicsit alkudozni is. Ha nagyon nem megy nekik a bolt akkor van, hogy odadják a cuccot olcsóbban. A Petőfi Csarnok szabadtéri részén is van minden hét végén bolhapiac. Fent a szinpadon szokott árulni egy öreg fickó rengeteg villanyvonatot, az N-től a 0-ig mindenféle méretet, leginkább a régi ndk-s vasutakat, meg fuggerthet, mikor én még arra jártam. Nála valamivel elfogadhatóbbak az árak, csak jól meg kell nézni a megvásárolni kívánt darabot, meg van e keze, lába. Ez igaz a börzére is.
Sínanyag vásárlásával kapcsolatban ha U profilos sín akkor még mindig azt mondom, hogy a vatera a leg egyszerűbb. Azokon nincs ami elromoljon, ha nem rozsdásak akkor minden további nélkül meg lehet venni őket, legfeljebb egy kis egyengetésre szorulnak, azt egy sima felületen egy 5-10 dekás kalapácsal meg lehet oldani. Ilyen síneket meg sokszor hatalmas kupacokat árulnak pár száz vagy ezer forintért, mert van akinek csak a helyet fogja.Az egyetlen szépséghibája az U profilos piko sínnek, hogy csak két ívsugárral gyártották és a kisebbiken a négy tengelyes kocsik már elég hülyén néznek ki. Mondjuk megoldás lehet, hogy a két párhuzamos körnél mindkettőt a nagyobbik ívsugárból építi az ember, és a külső ívbe minden íves vágánymező közé betesz egy-egy 1\3 egyenessínt. Ez nem is csúnya megoldás és így elég nagyok lesznek az ívek, hogy a gyorsvonat kocsik ne lógjanak be olyan csúnyán.
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3201 üzenetére
Elmenni érdemes, de az árakra nagyon oda kell figyelni, mert nem kicsit rablók. Előtte ajánlatos szétnézni a vaterán az árakat illetően, mert sokan nagyon elengedik a fantáziájukat ott a Lángban. Még a múlt évben kerestem keresztváltót Marklin M vágányrendszerhez, na emberünk azt mondja a Lángban neki van adja 8000 azaz nyolc ezer magyar forintért. Vaterán megvettem 3500 pénzért ugyan olyan dobozos, szinte vadonat új darabot. O.k, vaterán plusz posta, de még így is a felében voltam mint a Lángbeli fickó ajánlata. Mindent összevetve vásárlás céljából nem ajánlom, nézelődni esetleg, mert akadnak egyedi dolgok, amik szépek.
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3199 üzenetére
U profilos és modellsín összedolgozása viszonylag egyszerű. A modellsín végeit le kell köszörülni olyan profilra, ami belecsúszik az U profilos sínbe. Ehhez az U profilosból előbb el kell távolítani a csatlakozó tüskét. A modellsín leköszörüléséhez Lidl-ben Oiban, stb lehet vásárolni olcsóbb gravírgép készletet pár ezresért, vagy valakitől kölcsönkérni. Érdemes egy átalakító sínt venni, hogy legyen egy minta hogyan nézzen ki. Amikor összeillesztődött a sín, akkor pedig forrasztással összekötni őket.
Viszonylag olcsó megoldás, ha hagyományos U profilos váltókat használ az ember és mondjuk Peco flexi sínből építi a pálya többi részét. Sokkal kevesebb csatlakozás, szabadon variálható az ívek sugara és a vágányok távolsága, bármilyen "vad" pályavezetést lehetővé tesz a flexi sín.
Fuggerth váltókat továbbra is felejteni, és ahogy Lajos is mondta egy 4 kocsis gyorsvonat egy tisztességes mozdonnyal bizony a másfél méter körül sétál.
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3197 üzenetére
Még egy apró javaslat. A külső kör kitérő vágányát én egy íves váltóval kezdeném a bal oldalon, mert így jóval hosszabb vágányod lenne. Pl. egy komolyabb gyorsvonat leállítására, amivel nem igazán tolatgat az ember. Meg a lírában lerakott váltóknál elvileg sebességet kell csökkenteni. Egyébként teljesen jó az elgondolás, igazi tolató üzemet fogsz tudni kialakítani az állomás és a feltételezem - vlaamiféle ipartelep között.
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3186 üzenetére
Tervezéshez az oldalamról letölthető a SCRAM nevű program, rengeteg vágányrendszert lehet használni benne, megjeleníti a pályát 3D-ben, stb. Akkor ez olyan az unokának épül, de ha neki nem kell, akkor játszik vele a nagypapa terepasztal lesz! Kíváncsian várjuk a fejleményeket!
-
YanezTTrain
tag
válasz
applause #3181 üzenetére
Üdv a csapatban!
A magam részéről azt ajánlom MARKLIN H0 M-vágányrendszer. Na jó ez csak vicc volt, a Marklin csak az olyan elvetemülteknek való mint pl. én.
Kérdés mekkora az unoka és mennyire akar ő játszani vele, vagy inkább csak nézőközönség lenne? Ha a nagyon fiatal nemzedék tagja akkor mindenképpen H0 vagy nagyobb mert azt könnyebben meg tudja fogni illetve ezek a nagyobb gépek jobban elviselik a mostohább bánásmódot. H0-hoz pedig kaphatóak kimondottan gyerekeknek való készletek, járművek. A piko is gyárt a mai napig játékra szánt készletet, a régebbi Junior folytatásaként. Ezek egyszerű viszonylag olcsó gépek, ha megsemmisül egy példány a játék hevében nem akkora fájdalom mint egy 80 ezres roco vagy lilliput modell.
Ha már nagyobb az unoka, komoly érdeklődéssel, akkor szerintem tetszés szerint bármilyen méretarány szóba jöhet.Vágányrendszerben - maradjunk a H0-nál - szerintem elsődlegesen az döntsön, hogy valóban csak játékra készül e az asztal, vagy modellezési céllal egy komoly berendezés. Ha csak játék és nem akartok csillagászati összeget vágányra költeni, akkor vatera, ahol a régi U vagy kalap profilos síneket sokszor fillérekért árulják. Játék asztalra ezek tökéletesen megfelelnek. Ezekhez a rendszerekhez váltókat is lehet kapni a piko féle elektromos váltót javaslom, a fuggerth váltóját azonnal elfelejteni. A váltők nagy előnye, ha játék asztal épül, hogy egyben vannak az állítóművel azt nem kell még külön megvenni szerelni.Ráadásul a piko váltó elég sokat tud ahhoz képest, hogy vagy harminc éves konstrukció.
Modell asztal építésénél én is a PECO-t javallom H0-ban(tekintsünk el attól, hogy Marklin fan vagyok), mert rettenetesen széles a termékpalettájuk, mind a vágánymezők, mind a kitérők szempontjából a flexi sín pedig hatalmas találmány!U-profilos síneknél a biztos üzem érdekében ajánlatos minden 3-4-ik vágánymezőbe tápvezetéket kötni, vagy végig összeforrasztani a síneket. Ez nem kis meló, de utána tökéletes lesz a vonatok áramellátása. Modellsíneknél ez nem szükséges elég 3-4 betáp pont.
Azután kérdés, hogy analóg, vagy digitális üzem lesz e? Ha digitális akkor a modellsínek jobban beválnak az áramellátás miatt, illetve, ha U profilos sín akkor ajánlott végigforrasztani minden egyes csatlakozást.
az oldalamon [link] egy csomó gyártó honlapja elérhető lehet nézelődni vágányzat ügyben is. A fuggerth sínek megegyeznek a régi piko vágányzattal, egyedül mint mondtam a váltók sikerültek csapni valóra, ott nem dolgozták ki rendesen az áramátadást a váltón belül, illetve a végállás kapcsoló nélküli állítómű egy teljesen eszement találmány anno sikerült párat elolvasztani hibás kapcsolópultból beragadt nyomógombból kifolyólag.
-
Eltomi
tag
válasz
applause #3181 üzenetére
Mindenképpen H0 legyen a választás, mert annál van a legnagyobb termékkínálat, illetve szvsz az a leginkább "megfogható" építési nagyság.
Én a Piko A-Gleis-t használom, ez az ún. profilsín kategóriába tartozik (keresztmetszete hasonlít az eredeti vágányok keresztmetszetéhez) és a kitérőket kivéve (a csúcssín túlságosan puha fémből van) én meg vagyok vele elégedve. A kialakítása elég filigrán és mivel a sínkorona magassága 2,5 mm, gyakorlatilag bármilyen kocsi elfut rajta. (A Roco Line típ. profilsínnél volt az a baj anno, hogy a 2,1 mm-es sínkorona magasság miatt a régebbi Piko kocsik nyomkarimája hozzáért a csavarimitációhoz és jellegzetes kerregő hang jött létre, de ahogy írtam, ez sem a Piko-nál, sem a többi gyártó vágányainál nem jellemző).
A Peco első asztalhoz szerintem még sok, és a Piko viszonylag olcsó is, ráadásul több helyen is kapható.
-
jákob13
tag
válasz
applause #3181 üzenetére
Üdv!
H0 sín rendszerből én inkább a Peco sínjeit ajánlanám. A régi u profilos sín rendszer pedig 1 jó páka meg egy kis kéz ügyességgel össze dolgozható majdnem minden sínrendszerrel. A hely pedig állomás tervezésekkor azt szoktuk nézni, hogy ha a hely engedi a legrövidebb vágányra is gond nélkül be férjen 1 mozdony +4 db 4 tengelyes személykocsi. Ez fuggerth M41+4bhv vagonnal kb 138-140cm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Interactive Brokers társalgó
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrotik routerek
- Íme az új Android Auto!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest