Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
woodworm #13452 üzenetére
Akkor nem gond, annyi időbe a másik kő előszedése is beletelik.
Akkor jobb, ha visszarakom az ezresre és bőrrel újrafenem?
Attól függ melyik a gyorsabb, 200-as után tovább tart bőrözni de gyorsabb az élezés, 1000-es után a bőrözés rövidebb de hosszabb az élezés.Ali szerint a fehér az fára, műanyagra jó, a zöld a fémre. De vehetsz egy sorozatot, és amelyik beválik annál maradsz.
Nekem van egy tubus autós polírpasztám, jól működik és úgy 150 évre elég. -
gyapo11
Topikgazda
válasz
woodworm #13444 üzenetére
gyapo.eu/a/elezokMeddig tart egy lehúzás a másik finomságra? Mert a 220 az kicsit durva a karcosság finomításához, az 1000 meg túl finom a komolyabb élezéshez.
Az egy ponton érintkezés nem az élszöggel függ össze, hanem a penge tövénél a nagyobb erő miatti nagyobb mértékű koptatással. Ha nem túl nagy erővel nyomjuk rá és nem túl harapós a fenő akkor nincs gond, de láttam én már fenőacél után fémforgácsot, és az nem jó a késnek.
Ez a kerámiakorongos is 1 ponton érintkezik, ezt se szabad nagyon nyomni, bár a finom kerámia nem tud annyira faragni mint a recés vagy gyémántos acél. Meg az egyik korong mindig szembe megy az éllel, ha oda-vissza tologatjuk akkor felváltva, ezáltal sorja kizárva. -
gyapo11
Topikgazda
válasz
woodworm #13441 üzenetére
Nem tudom milyen kő van a gépen és milyen élet csinál, mennyire karcosat. Lehet utána még rámennék egy finomabb kővel 800-1000 körül ugyanazzal az élszöggel. Ezeket a fenőacélokat meg kerámiákat nem tartom túl szerencsésnek, egy ponton érintkeznek az éllel, változó nyomóerő
. Hentesnek gyors egyengetésre persze jó, de otthonra nem annyira. Akkor már inkább a ferde tengelyű dupla kerámiakorongos, úgy hogy az élszögénél a késen egy kicsivel kisebb szög legyen. A minap aprítottam hagymát, szinte átesett a kés a fél hagymán, élvezet volt vágni vele. Előtte kaszakövön kapott egy frissítést, utána a kerámiakorongok, csak 10-20 húzás vízzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elite: Dangerous
- Vallás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest