Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Chapel
tag
No, szétszedtem a joyt. Megnéztem azt a csatit amit említettél, nekem a helyén volt. Biztonság kedvéért lehúztam meg vissza, hátha. Nem lett jobb sajna.

Aztán lehet rossz csatit nézek, de ilyen csak ez van, meg alatta/mellette egy fehér kicsi. Azt is megnéztem, a helyén van. Továbbmegyek, a joy talpát is leszedtem, és az ottani csatikat is megnéztem hátha ott van valami gubanc. Valószínű más baja is van. Jövőhéten viszem szervizbe. -
Mr Chapel
tag
Megpróbálom szétkapni megint. Igazából vesztenivalóm nincs sok. Ha csak ennyi baja van akkor azt sztem meg tudom oldani. Viszont ha jól sejtem akkor ez csak tüneti kezelés, mert ez bármikor megtörténhet újra. Kicsit nevetséges hogy fél centi kábelen spórolnak.
Ha más gond is van akkor beviszem szervízbe. Már beszéltem egy illetővel, azt mondták vigyem be nyugodtan, megnézik mi baja. Majd megírom mi lett a fejlemény. Köszönöm a tippeket
-
Mr Chapel
tag
Valami hasonlót produkál nálam is. Annyi hogy mozgatás nélkül is villognak a ledek, ha a módváltó potit megtekerem egy kicsit akkor kialszik a gombok fele. Ezután ha előretolom a kart akkor újra világítanak a gombok, persze villogva. Közben természetesen a jeleket is össze vissza küldi, nézem közben a control panelen és látom hogy mi történik. Szétszedni próbáltam, de azt a nyavajás kéztámasszal egybekötött műanyag cuccot ami a joy tetejéig megy, na azt nem tudtam leszedni. Feszegetni nem akartam túlságosan. Ahogy láttam valszeg az a gomb tartja ott amit kisujjal ér el az ember. Annak az alsó tokozását csavar rögzíti. Na ilyen rövid csavarhúzóm nincs amivel ahhoz hozzáférjek.
-
Mr Chapel
tag
Sziasztok
Van aki vállal logitech x52pro szervizelést Győr környékén?
Úgy néz ki megadta magát az x52prom joystickje. Garizni nem fogják mert a gázkarból eltávolítottam a kis pöcköt hogy ne akadjon a két végponton, Bár ezt nem vágom mi köze van a joystick anomáliájának ahhoz az egy darab műanyag kis pöcökhöz. A gázkar egyébként tökéletesen működik. Az ügyintéző szerint valószínű belül vmi kábel megszakadt, vagy egyéb probléma lehet vele. Még egy ps/2 kábel cserét megejtek, hátha, de nem bízok benne annyira. -
Mr Chapel
tag
Lehet rosszul fogalmaztam, de a jelenséghez talán ez áll legközelebb. A hotas x gázkar középállásánál van egy pont ahol megakad. Abból kell kitolni előre-hátra a gázkart. De van egy nagyon pici holtjátéka. Fiadnak ha meg van még vess egy pillantást rá és egyből érted mire gondoltam. Gyári feature. A sajátomon kívül rokonnál is ilyen az övé. Meg ha utánaolvasol neten akkor kiderül hogy ez valóban ilyen. Láttam videókat ahol sufni tunning módjára lecsiszolják azt a pöcköt ami beakad. Mikor még nem volt nálam a hotas x én is gondoltam ilyesmire. De aztán Elitet játszva rájöttem hogy ez baromi hasznos így. Úgy hogy marad ahogy van.
Tisztában vagyok vele hogy a hotas x nagyon belépő szint. Recseg ropog a műanyag részeken. Jó nem drasztikusan, de észreveszem én is. Viszont csak 15-16K. Ennyiért ez elfogadható. Ellentétben azzal hogy a háromszoros árú x52pro rugója pattog, recseg ropog. A tiéd nem csinált ilyent, míg azt használtad? Mert ami pár napig nálam volt sűrűn eljátszotta. Leginkább mikor csavartam jobbra balra. Ez sokkal jobban zavart mint a kis gagyi hotas x mikor néha a műanyag recsegett. Az a pattanó rugó hang is idegesítő, plusz megfejelve azzal hogy éreztem ilyenkor az egész joysticken hogy berezonál ettől. Ilyenkor azért elgondolkodtam hogy ez lenne a "pro" professional? A kis hotas x joy nem csinál semmi ilyent. Vagy hogy háromszoros ára miatt vártam háromszor olyan minőséget. Nos ezt én nem tapasztaltam. Kétségtelen hogy funkciókban gazdagabb, meg a vezérlők borítása is kellemes érzetet ad. Sajnos nem nagy a választék a hotas piacon. Van kb 4-5 típus és ennyi. -
Mr Chapel
tag
Használtál valaha hotas x-et? Gázkar középállásánál van egy akadás. Ez gyárilag ilyen, nem az én eszközömmel van a gond. Kérdezz bátran hotas x tulajokat, ezek gyárilag ilyenek. Az valóban egyéni ízlés kérdése hogy ki mit szokott meg ugye. Nekem pl nem tetszik hogy gombokat kell nyomogatnom egy egyszerű hátramenetbe kapcsoláshoz. Eliteben alapértelmezetten az x52 úgy van beállítva ahogy te is írtad. Majd próbáld ki úgy hogy full rangere állítod a gázkart, és próbálj meg egy szimpla megállást a hajóval, úgy hogy az valóban nullán álljon sebességben. Nem mondtam hogy nem lehet, vagy hogy lehetetlen, én is meg bírtam állni. De a teljes középállása olyan hogy egy hajszálnyit előre vagy hátra tolod már elkezd araszolni az adott irányba. Játszani kell vele hogy megállj. Hotas xnél meg behúzom oda ahol középen van az akadás és kész, a hajó megállt. Egyébként bányászáshoz, dokkoláskor, mikor pozícionálni kell a hajót stb, használom a hátramenetet is, nem csak havonta egyszer elvétve. Valószínű te nem csak ehhez az egy játékhoz használod a hotast, rep szimmel is játszol stb. Speciel engem ezek teljesen hidegen hagynak, mint említettem CSAK Elitehez keresetem hotast, meg majd ha nem alfa lesz a Star Citizen. És ehhez az Elitehez nem látom funkcióját az x52 két végpontján annak az akadásnak. De tényleg, az adott játékban ez mit szimulálna nekem? Utánégető, vagy megállásnál a hajtómű külön kikapcsolása. Ilyeneket hol használok Elite Dangerousban? A jobbra balra manőverezéshez is nekem jobban kézre állt az a kétirányú gomb a hotas x gázkar hátsó oldalán, mint az x52 nél az a nyolcirányú stick. Néha akaratlan fel-le is mozogtam vele, nem csak jobbra és balra. Nem tudom használtál e valaha hotas x et. Én használtam mindkettőt, így van némi összehasonlítási alapom, funkciókat illetően. Maga a joy fogása is SZERINTEM kényelmesebb a hotas x nek, ergonómikusabb. Plusz a tenyér támaszték is szélesebb, jobban belesimult a kezem. Az x52 nél épphogy meg tudott támaszkodni a kezem. Hosszabb játék alatt kicsit màr nyomta is a széle a kezemet. Maga a borítása tetszett egyébként az x52nek.
Azt is írtam már egy párszor hogy ugye selejtes kacatot akartak rámsózni az x52pro ból. Vagy legalábbis csak remélem, és nem gyárilag ilyenek, hogy ilyen idegesítő rugó hangja van néha a joynak amitől a hideg kiráz. Aki többféle szimulátorral játszik annak jó választás az x52pro. Univerzálisan egész jól felszerelt. Több az opció mint a hotas xnél, ez egyértelmű. Mondjuk én a plusz gombokat egy Trust gxt 888 assa billel oldottam meg. Ott van a gázkar mellett. Nekem, aki célhardvert kerestem, egyelőre a kis gagyi hotas x alkalmasabb volt mint az x52pro, pedig nem ezt vártam. Az adott játékhoz ár érték arányban nem éreztem hogy a háromszoros ára az x52pronak, az háromszoros minőséget is jelentene. Itt ott még sorjás is volt az illesztéseknél. Konkrétan ahol a gázkar hátsó oldalán van az az egér görgő szerű, a nyolcirányú stick mellett. Ahogy tekertem érezni élesen a sorját. Ez megint egyéni véleményem, de ez maximum akkor képviselt minőséget mikor még Saitek volt. Azóta a 3. cég neve alatt fut. Gondolom ez amiatt is van hogy a szimulátor műfaj, pláne az űrszimulátor, eléggé kihalóban van. Nem éri meg rá minőségi joystickeket, hotast gyártani.
Na, egy szónak is száz a vége. Még mindig keresem az alternatívát ami esetleg jobb lenne Elite Dangeroushoz hotas, mint a kis gagyi hotas x. Sajnos nem ez az x52 termékcsalád ami erről meg fog győzni hogy nekem ő rá van szükségem. Talán egy T16000m hotast még kipróbálok. Ahogy làttam annak a gázkarján hátul legalább van hasonló kétirányú gomb mint az x en. Mondjuk ennek meg a joystick része nem tetszik annyira. Az a ravasz gomb nagyon esetlennek tűnik rajta. -
Mr Chapel
tag
Ezt értem. Jól lehet konfigolni az Elite beállításait. Ha full rangere állítom a throttle beállítását akkor olyan mint a hotas x nél, hogy középállásnál van nullán a gáz, előretolva előre indul el a hajó, hátra húzom meg tolatok. Csak az az óriási különbség hogy míg a hotas x nek középen van az az akadás, ahol ilyen millimétert kotyog is gázkar, de nem indul el véletlen semelyik irányba. Érzem hogy ha ott van akkor biztosan nem indulok el semelyik irányba még véletlen sem. Addig az x52pro nál ez nagyon kicentizős művelet volt. Engem speciel az idegbaj kerülgetett ettől hogy nem bírt megállni a hajó normálisan. Az x52 nél középállásnál nem volt olyan hogy egy két millimétert ha mozgattam akkor nem indult el semelyik irányba, ott hiányzik az a holttér a gázkarnál ami a hotas x nél megvan. Erre beállítást nem találtam Eliteben, hogy hagyja ki azt a területet a gázkaron. Gondolom ez hardveresen van megoldva a hotas x nél.
Mint írtam korábban kimondottan Elitehez kerestem hotast. Azok a plusz funkciók, mint az a mini egér, nekem használhatatlan az adott játékban. Elhiszem azt hogy ez más játéknál jól jöhet, meg azt is hogy a gázkarnál a két végponton az az akadás egy rep szimnél jön jól. Elitben ezek viszont nekem, szubjektívan, nem kellenek, sőt inkább idegesítenek. Továbbá, bár ez valószínű hogy azért volt csak mert vmi selejtes szutykot kaptam, ez a 20 éves kanapé rugó effekt ami agyonvágta az egész élményt. -
Mr Chapel
tag
Közben megtettem a megfelelő lépéseket. Visszaküldetem ezt a vackot. Valami hibásat küldtek ki már szinte biztos vagyok. Kipróbáltam 3 különböző pcben, mindnél ugyanez a gond áll fenn. Néztem úgy is hogy a joy rá se volt dugva a gázkarra, úgy is ilyen vibrálós. Ezzel kizártam a lehetőségét is esetleg ott van valami kontakt hiba. Írtam nekik hogy vagy kicserélik, vagy élnék az elállási jogommal. De az az igazság hogy valószínű csak visszakérem inkább a pénzem mert most elég rossz szájízem van az egész x52proval kapcsolatban. Elitehez se túl használható. Ez a gázkaros megoldása hogy kapcsolgatnom kell az előre hátramenet, nekem tökre fura hogy előre tolom és megyek hátra. Lehet csak megszokás kérdése. Persze játékon belül be lehet állítani hogy lefedje a teljes spektrumot, viszont akkor meg nulla állásba nehéz állítani. Volt hogy kidokkoláskor belecsattantam a leszállópályába mert egy kicsit előrébb volt kar mint kellett volna. A kis hotas x-en ugye középen van egy pont ahol beakad, ott enged egy kis kotyogást is, nem fog elindulni feleslegesen, Apropó az x52nél meg a két végponton akad így meg, nem értem erre miért van szükség. Több gomb van mint a hotas x-en, de speciel Eliteben teljesen használhatatlanok. Az a sok tekerentyű ami van a gázkaron, helyette plusz gomboknak jobban örültem volna. Az az egér stick is sztem felesleges rá. Nyilván univerzálisnak készült, biztos van olyan játék ahol meg pont hogy kellenek ezek a dolgok, csak én alapvetően most Elite Dangeroushoz keresek hotast, meg ha esetleg méltóztatik megjelenni egyszer, akkor a Star Citizenhez. A joystickel alapvetően elégedett vagyok, csak a rugók pattognak.
-
Mr Chapel
tag
Nem annyira drasztikus vibrálás ez, ha feljebb veszem a fényerejét alig látszik. Próbáltam úgy is hogy direktbe a gépbe dugtam hátra az usb slotokba. Nem láttam változást, valamennyire akkor is látom, pláne ha lejjebb veszem a fényerejét a háttérvilágításnak. Remélem a rugói bejáratódnak mert egy két óra Elite alatt észrevettem hogy azért hajlamos recsegni. Főleg az oldalirányú csavarásnál, meg amikor finomabb műveleteket kell végrehajtani. Eléggé agyonvágja a "prémium" érzést mikor a rugó pattog egyet, és az egész joystickon érzem hogy berezonál. Kb fél napos, 2-3 órát volt használva, nem gondolnám hogy már kenni kéne. A hotas x-nek a műanyag része recsegett, ennek meg a rugói pattognak. Csodás
Eskü az nem zavart annyira mint ez a pattogás. -
Mr Chapel
tag
Közben kikerestem a hivatalos logitech oldalon pár érdekességet a hotassal kapcsolatosan.
A CSOMAG TARTALMA
Botkormány USB-csatlakozókábellel
Gázkar USB-csatlakozókábellel
Felhasználói útmutatóRENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Intelligens technika
Windows® 10, Windows 8.1, Windows 7
2 db USB 2.0 portMagyarán akkor ezek szerint két külön usb kábelnek kellene lennie. Innen vettem az infót hogy ilyen a hotas, ha már ez a hivatalos logitech oldal, hülyeséget csak nem írhatnak össze. A rendszerkövetelményeknél is írja hogy 2db usb port kell majd. Ezért nem értem mi ez a ps2 kábelezés. Továbbá itt az írja ugye hogy a csomagban van felhasználói útmutató, na ez se volt benne.
-
Mr Chapel
tag
Az Elite Dangerous játékvezérlő ajánló résznél írta az emberke hogy többféle rugót adnak hozzá a megfelelő feszesség beállításához. Akkor ezek szerint téves az infó, nem is keresem. Sebaj, mert igazából pont jó ahogy ez van, ilyenre állítanám kb magam is. A kábel hosszúságot megoldom vhogy. Ami zavar egy kicsit hogy a gázkaron lévő világító gombok, meg a kijelző háttérvilágítása egy kicsit vibrál. Ez exponenciálisan nő ha csökkentem a fényerejét. A joysickon lèvőn világításon ilyent nem tapasztaltam. Nem olyan zavaró ha feljebb tolom olyan 75% ra a háttérvilágítás erejét. Este azért ez már erős nekem, lehet ki is kapcsolom inkább. Màsnak is ilyen? Picit a stabilitása ami lehetne jobb is, hotas x nél azt hittem jobb lesz. Azok a tapadó korongok nem kompatibilisek az asztalom textúrájával, nem marad úgy. Majd sztem le fogom csavarozni, ahogy néztem mintha le lehetne. Igazából nagyjából elégedett vagyok a hotassal, a fogása jóval prémiumabb mint a t.hotas x-nek. De egyébként meg ahhoz képest hogy ez a Pro változat azért többet vártam. Ez a vibrálás probléma, stabilitással se vagyok elégedett, meg így a felszereltség is vhogy nem hozza a prémium szintet. A dobozban volt a hotas, ebben a tojástartóban, volt benne 8 tappancs, egy max másfél méteres ps2 kábel, és...ennyi. Ja az amit írtam hogy lemez is volt bent, azt benéztem, csak az az ilyen szokásos biztonsági adatlap féle volt benne. Nem vagyok egy elveszett gyerek mert letöltöttem pdfben a gépkönyvet, de egy "pro" kiadásban azért egy kis kinyomtatott papír formában benne lehetett volna ilyesmi. Megkockáztatom hogy a színén kívül nem sokban tér el a sima x52 ettől. Mitől van több mint 20k különbség közöttük? Csak azért vettem meg igazából mert a sima árán megkaptam a pro verziót. Hanyatt azért nem estem tőle.
-
Mr Chapel
tag
Közben megjött a joy. Csak futólag néztem rá mert jönnöm kellett el otthonról. De... mi ez a ps2 csati szerűség? A gázkaron usb van, a joyon meg konkrétan nem is láttam csatlakozót
Csak nem ezzel a ps2 csatival kell összekötni a két egységet? Nem tűnik vmi hosszúnak. Egyik oka az volt hogy ilyent vettem mert azt gondoltam hogy két külön usb csatival tudom megoldani és szabadon pakolgathatom ahova akarom. Terveztem hogy speckón kialakítom a helyet de ha ezt is ilyen picsa rövid kábellell tudom csak összekötni akkor ez agyonvágja a tervemet. Továbbá mintha azt olvastam volna hogy többféle rugó van hozzá, hogy lehessen állítani feszességén. De mintha ezt se találtam volna a dobozban, csak ez a ps2 kábel, meg egy lemez volt. Hazaérek tüzetesen átnézem nem e benéztem valamit. Meghozta a futár, kibontottam aztán jöttem is el, még a zacsiban van minden, csak ebből a tojástartóból vettem ki. -
Mr Chapel
tag
Berendeltem az x52 prot. Jövőhéten megkapom, elvileg
Most már csak azt kell kitalálnom hogy barkácsolok neki vmi fasza kis tartót hogy kényelmes legyen. A hotas x csak fel volt dobva az asztalta, a billentyűm se fért el az eszközök között, szal elég kaotikus állapotok voltak. Ezzel már nem lesz ilyen gondom. -
Mr Chapel
tag
-
Mr Chapel
tag
Köszi az infót. Ez a gomb ez milyen jellegű? Hasonlóan mozog mint mondjuk egy kontroller analóg karja, vagy inkább úgy kattan minden irányba mint a hotas x dpad imitációja a joystickon? Azért kérdezem mert azzal a kattogós megoldással nem tudom mennyire lehetne precíziósan navigálni leszálláskor Eliteben.
-
Mr Chapel
tag
válasz
Krisz1000
üzenetére
Azóta megoldódott. Fura de attól hogy hasznàltam kicsit. Egy nap után "bekopott" a helyére. Most úgy marad ha elengedem is. A középállásból kitolni jobban idegesít. Volt hogy arrébb csúszott az egész gázkar, pedig rendesen le van helyezve. Leginkább még is az a nevetséges 50 centi kábel ami összeköti a két egységet, ez zavar legjobban. Ki akarok alakítani egy kényelmes helyet de az 50 centi nagyon korlátoz. Pláne ha el akarom vezetni a kábeleket hogy ne nagyon látszódjon. Az ennél nem fog összejönni. Lehet beruházok egy x52 prora. Most tűrhető áron tudnék újat szerezni. Amit nem tudok pontosan, mert csak képen videón láttam, hogy a gázkar kialakítása nem olyan mint a hotas x nek. Gondolok itt arra hogy ami nekem elég fontos Eliteben hogy a hátsó ilyen jobbra balra billegő gombok rajta legyenek. Plusz az a két gomb. Ezek a hajó jobbra balra oldalazásához ès fel le mozgásához kellenek. Na ilyent nem láttam az x52 gázkaron ott hátul. Van vmi tekerős cucc, meg egy gomb. Ezek funkcióját nem ismerem. Erről írhatnátok infót hogy ez milyen végülis. Ez meg is határozza hogy beruházzak e egy ×52 prora. Mondjuk előtte akarok időt adni ennek az Elite Dangerousnak is, mert most oké, rákattantam, de egy hónap múlva ki tudja. Meg jön a Division 2 is amit várok.
-
Mr Chapel
tag
Sziasztok. Egy olyan problémával találkoztam hogy rendeltem egy Thrustmaster flight hotas x-et. Ma meg is hozta a futár, sokat sajna még nem tudtam tesztelni, 2-3 percet volt a kezemben. A joyal nincs is különösebb gondom de ez a gázkar... Ez gyárilag ilyen? Konkrétan a batár súlya a karnak ahogy a két széle felé közeledek lelettyen. Középállásba is ahogy közeledek felé odaugrik. Attól féltem hogy inkàbb túl feszes lesz de ez sztem nagyon laza. Olcsó húsnak híg a leve, de azért nem gondolnám hogy ez normális működés. Van rá mód hogy manuálisan feszesebbè tegyem a gàzkart? Sok időm nem volt pepecselni vele, lehet csak én nem találtam meg a feszesítő csavart.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest