Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pingu

csendes tag

válasz Pingu #1810 üzenetére

Par napja megjott a gazkar, azota ismerkedem vele.

Meretes darab! Az en lapat kezemmel kifejezetten ergonomikusnak erzem, a gombok es a 2 tengely konnyeden elerheto. Jar a pont a cca. 2 meteres USB kabelert is!
    Viszont nagyon konnyu. Hirtelen koppanasig tolva bizony elemelkedik, megbillen az asztalon.

A gombok erzesre gumidomosak, de ennyi penzert azt hiszem ez belefer.
    A '8 way hat switch kalapja' eleg lotyogos, de azert jol erezheto ha kapcsol.
    Az Rx es Ry tengelyek potenciometereinek is erzekelheto a pozicioja kozepallasban..

A gazkar tengelye nem lotyog, kellemes ellenallasa van. Az ellenallast szabalyozni hivatott tekerentyu szerintem nem mukodik, de cserebe racsnis! :))

A linux es a windows 10 is szepen felismeri az eszkozt. (HID ugye, nem kell hozza driver.)

A beigert 1024 (10 bites ADC) a gazkaron szerintem kamu.
    Direktben kiolvasva a nyers USB adatokat ( linux rulez! ) valoban 10 bit jon,
    csak eppen 4-es lepeskozzel. Az Rx, Ry potik ADC-je 8 bites, es szerintem a gazkaron is ez a 8 bites ADC van, amit szepen felszoroznak 4-el a vezerloben. :U

A beigert HALL elemes technologia mar a legfejlettebb, 22. szazadi kinai 'seHALL' erzekeloket hasznalja! ;] Errol arulkodik ez a kep is: [link]

A kalibralas gond nelkul mukodott win10-el.
    Kicsit meglepodtem hogy a throttle kozepallasanal van egy kis dead-zone, de aztan rajottem hogy ez hasznos lehet pl. ELITE-ben, mert igy a hartafele menet is vezerelheto lesz.
    (De javitsatok ki ha tevedek, ezt nem tudom kiprobalni.)

Az Il-2 1946-ban teszteltem eddig. Az automatikusan kiosztotta control teljesen hasznalhatatlan volt, es szetcsapta a regi vezerlo beallitasokat is. Mindent ujra be kellett allitani. :((
    Viszont az ujrahangolas utan teljesen uj elmenyt kaptam repules kozben (billentyuzetes gazadashoz vagyok szokva, na..), es hatalmasat javultak a leszallasaim is! :K

A tartossagarol meg nem tudok mit mondani, en is kivancsi vagyok meddig fogjak a gombok es a potik birni.

Ezzel egyutt azt kaptam amit vartam - az arahoz merten.
    Mar megrendeltem a mikrokontroller-t a moddolashoz, mert azt hiszem hogy ebbol a 'vasbol',
    tobbet is ki lehet hozni! De az mar egy masik tortenet lesz..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés