Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli_76

csendes újonc

válasz MaCS_70 #16960 üzenetére

Fizetési meghagyást közjegyzőtől. Aminek ellent tudok mondani, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a perré alakulás számomra kedvező lenne. Jelenleg az alap tőketartozást és kamattartozást gond nélkül ki is fizetném, sőt kifizetném még a közjegyzői díjat és a benyújtás díját is. Ezt javasoltam is nekik. Azonban az adott behajtó cég, úgy gondolja nekem kell fizetnem a céges bulit is. A viccet félretéve a nyomtatási költséget, irattározást, ügyvédi munkadíjat (2x - úgy hogy még tárgyalás sem volt), levelezés díját, telefonálás költségét (fel sem hívtak soha) stb. egy komplett árlistát kívánnak rám terhelni. Olyan mintha az Ő ügyvédjüket én fizetném, úgy hogy még per sem lett. Próbáltam szépen érvelni, kevésbé szépen érvelni, de nem igazán értem célt, pontosítva 0.0%-ban.
    Így viszont egy piti összegből sikerült eléggé elvadultat csinálniuk. Történetesen 9599 tőketartozás, 10407 kamattartozás és 45750 "költségtartozást" gondoltak. Érdeklődtem náluk, aminek a hatása az lett, hogy a kamattartozás 12000 lett, míg a költségtartozás 54750. :W Mondjuk nem ilyen megoldásra gondoltam.
    Most pedig egy kicsit ott tartok, hogy mivel manapság boldog-boldogtalan mindenre benyújthat fizetési meghagyást, ez a cég valójában nem faktor cég, hanem bűnszervezet. Így ha fizetnék nekik, akkor sem lenne vége soha, mert 5 Forintból is tudnak 30-40.000-et csinálni pillanatok alatt. Tehát a teljes fizetési meghagyásnak ellent akarok mondani, annak minden részének. Maga az "adósság" keletkezése sem annyira triviális, mert 2015.01.01 - 2015.09.08-ig havonta keletkezett, sima folyószámla fenntartási díjból és éves kártyadíjból. Tehát semmiféle hitel nem volt benne. Úgy hogy benne van a folyószámla értesítő díja is, amit ki sem küldtek.
    Ehhez kellene tapasztalt ügyvéd aki az összes irat birtokában helyes tanácsot tud adni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés