Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli_76
csendes újonc
Kedves Spet!
Nincs labirintus, MNB ajánlás az van. Sajnos csak ajánlás.
Íme: Magyar Nemzeti Bank 2/2019. (III.19)
- A követeléskezelő működése során kizárólag a követelés érvényesítésével összefüggésben
felmerülő igazolt és indokolt költségeit terheli az adósra, és biztosítja ezek tényleges
felmerülésének és összegszerűségének a bizonyíthatóságát.
(megjegyzés: nekem írtak egy számot mint bizonyíték. )
- A követeléskezelő nem terheli az adósra a követeléskezelési tevékenység folytatásához
kapcsolódó adminisztratív költségeit (pl. ügyfeldolgozás, nyilvántartásba vétel, nyomtatás,
irattározás (ez nekem 10.000 forint eddig ). Ezen költségek a követeléskezelő olyan működési költségei, melyekre a követeléskezelő működéséből származó bevétel, illetve nyereség nyújt fedezetet. Mindezek a költségek üzletszabályzatban történő rögzítés útján sem válhatnak az adós és a követeléskezelő közötti jogviszony részévé. A követeléskezelő – összhangban a Ptk. vonatkozó rendelkezéseivel – nem háríthatja az adósra
az engedményezés tényéből eredő költségeket.
Emlékeztetőül:
Az engedményezéssel egyidejűleg felszámított ügyvédi munkadíj (12.700 Ft) és követeléskezelési díj (10.000 Ft)- mi közöm van nekem ahhoz az ügyvédi munkadíjhoz, ami a két faktor cég szerződésének megkötése közben történt? Volt büfé fogyasztásuk is?
- Fizetési meghagyás díja (8.000 Ft) -ok releváns
- Fizetési meghagyásos eljárás során felmerülő követeléskezelési díj (5.000 Ft) - ok releváns és ügyvédi munkadíj (19.050 Ft) - ez még akár kidumálható
Részletezve a követeléskezelési díj:
- az ügy számviteli-pénzügyi feldolgozása és nyilvántartásba vétele
- nyomtatással, a levelezés feldolgozásával, az irattározással, és telefonos ügyintézéssel - kapcsolatos az előző lezárt év költségeinek arányosításával számba vehető költségek
- telefonos elérhetőség esetén telefonos egyeztetés költsége
- a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala eljárások költsége postaköltség illetve ügyvédi felszólító levél díja2 behajtó cég van és a legutóbbinak utalnék, aki felszámolta a költségeket. Tehát ha felszámol olyan költségeket amiket nem igazán lehet, akkor vissza is utalja különbözetet? Ez azért fontos, mert ha ez így lenne, már régen megállapodtunk volna, mivel ezt fel is ajánlottam nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Call of Duty: Black Ops 6
- Politika
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.