Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
Nekem kb egy hónapja sikerült az első esés, olyan jól, hogy a könyök-, csukló- és térdvédő mellett valahogy a hüvelykujjam sikerült oldalra - hátratörni. Nem tört el, de porc megsínylette, máig is fáj. Ilyen szerencsétlenül is csak én tudok esni
Azóta nem nagyon mertem újra nekiindulni (féltem, hogy újra ráesek, és nagyobb baj lesz) - de ha vége ennek a hőgutának, biztosan újra megyek. 
-
Acheron
őstag
Nos, megjött, igen gyorsak voltak a feladással a SW -ös srácok, meg is leptek vele, így csak ma tudtam kézhez kapni.
Megvoltak az első próbák, igen pozitív az összkép. A kori gyorsan felvehető, részben köszönhetően a gyorsfűzőnek, igen jól tartja a lábat - és 40 perc balgálás, tipegés, topogás után is tökéletesen kényelmes. Nyoma sem volt semmilyen szorításnak, nyomásnak, láb feltörésről nem is beszélve. Eddig jó választásnak tűnik. A védőfelszerelés is teljesen OK. A csuklóvédőt még szokni kell. Viszont a baki és a védők is jól fűtenek, remekül lehet majd izzadni a cuccban
Esés még nem volt (lekopogom), de sokat nem is mozogtam (azért volt pár eset, amikor alig bírtam a kori után menni...) Sisakom még nincs, de azt hiszem, mihamarabb beszerzek egyet, még ha nem is passzol színben, előbb utóbb meglesz az a zakó
Azért az meglepő felfedezés volt, hogy van egy pár méteres szakasz a bejárathoz vezető járdán, ami enyhén lejt...
-
Acheron
őstag
Engem is a kényelem fogott meg. Elsőként egy FIT 80 -at próbáltam (kb egyforma belépő modellek,és ez árban és küllemben is jobban bejött), de az pont nem az én lábformámhoz való, valahogy sehogy sem akart összeállni, vagy szorított, vagy már nagy volt (pedig a SW .-ben fél méretenként vannak a korik, nem egészenként, mint a nagy áruházakban - innen is látszik, hogy jó értelemben vett szakbolt) A Kinetic viszont teljesen OK, a 44 méret nem nyomja a lábujjam, de kb úgy fogja a lábam (oldalról is), mint ha rá lenne öntve - nagyon komfortos volt.
Másnap visszamentem megnézni az Oxelo korit, mert árban azért az sokkal jobb, 84 -es kerék is rámegy, stb, Nem tudom, hogy csak anyagban megéri -e az árkülönbséget a K2, viszont az én lábamon kényelemben egyértelműen nyert, így végül ezt rendeltem meg.
Remélem jó befektetés - most épp a futást kezdtem újra, de tapasztalatból tudom, hogy idővel keményen elkezdi terhelni az ízületet (nálam biztos) - ha a kori tudja hozni ugyanazt a terhelést, de ízület kímélőbben, akkor lehet, hogy teljesen áttérek erre.
Most kb úgy várom, hogy megjöjjön, mint egy gyerek, nézem a koris (kezdő) videokat, izgulok
(A lányom pedig várja, hogy mikor röhöghet körbe
) -
Acheron
őstag
Meglátogattam őket, valóban hozzáértő csapat. Nagyon segítőkészek, kérdés nélkül is kaptam tanácsokat, (a kérdésekre nyilván szintén). Végül egy K2 belépő modell mellett maradtam (Kinetic). Nagyon jól fogja a lábam és emellett nagyon kényelmes. Hülye fejjel nem hoztam el azonnal, ma már gurulhattam volna (vagy leginkább eshettem volna párat). Azóta persze már megrendeltem, jövő héten érkezik a védőfelszereléssel együtt. A sisakot megálmodom jövő hétig, míg ideér.
Köszönet a segítségért mindenkinek - már nagyon várom az első gurulásokat, (az eséseket annyira nem, de abból is tanulni fogok
) -
Acheron
őstag
Miskolcon élek, így elsősorban itt kerestem sportboltot, de úgy tűnik, erre szakosodott bolt errefelé nincs, vagy legalábbis eddig nem találtam. Nagy áruházak vannak, saját márkás termékekkel (pl hiába van a Decathlon kínálatában is több márka, itt csak az Oxelo -t lehet próbálni)
Három éve nyílt itt egy Insportline "fiók", de mára hűlt helye, legalábbis ahol a térkép jelzi, ott biztosan nincs.
A pesti "tuti boltok" érdekelnek, mert jövő héten lesz kb fél napom nézelődni, feltett szándékom, hogy veszek magamnak egy minőségi kezdő szettet. -
Acheron
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Jah, esni tudni kell, anno meglehetősen sokat bringáztam, és volt alkalmam gyakorolni ezt a szórakozási formát
Remélem, nagyon nem jöttem még ki a gyakorlatból - de alighanem lesz alkalmam feleleveníteni az ilyen irányú tanulmányaim...
Próbáltam 43 és 44 méreteket a Fit 5 -ből. (43 -as cipőket hordok) A 43 -ban határozottan éreztem a lábujjaimmal a baki orrát már felvételkor, olyan "éppen passzos" volt, A 44 -esben a lábujjaim jól elvoltak, álltó helyben (gurulás közben nem tudtam kipróbálni, mert ez ugye feltételezi a gurulás képességét, ami még teljes mértékben hiányzik). Ellenben mindkét cipő keményen szorított a vádlimnál már pár perc ácsorgás után, pedig a felső rész jól párnázottnak tűnt. Végül nem mertem így elhozni. Jövő héten megyek Budapestre, szétnézek, milyen boltok vannak, főleg a pesti oldalon. mindenképp megnéznék még pár márkát / típust, hogy azoknál is hasonló -e a helyzet. Ennek az Oxelo -nak nagyon jó az ára, de szívesen szánok rá valamivel többet, csak tényleg kényelmes legyen. Láttam pl Fila -kat leakciózva, persze jelenleg bármilyen márka szóba jöhet.
Ha esetleg ottani boltra van javaslat, ahol több márkát is ki lehet próbálni, megköszönöm. -
Acheron
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Köszi a választ!
A védőfelszerelés nyilván kell, anélkül ki sem mennék aszfaltra, betonra. Annyi aggaszt a D bolt védőiben, hogy "max 100kg", én meg pont a határon billegek (most még
) De aligha ezen fog múlni.
Ha jól értem, akkor a sajátmárkás korijait vettétek, és a tiéd a fit 5 -ös. Írtad, hogy alapvetően elégedett vagy, de ez magában hordoz némi fenntartást is - van olyan, mi az, amiben lehetne jobb, szerinted?
Sajnos nem nagyon találok összehasonlító tesztet, ahol ezt pl más márkák (Fila, Rollerblade, stb) hasonló kategóriás korijaival hasonlítják össze.
Amennyire láttam, ezen a sín fixen van rögzítve (szegecselt, nem csavaros), a kerekek cserélhetők. Szerintem délután próbálok egyet, megnézem mennyire kényelmes - és főleg, hogy milyen méret kell a 43 -as lábamra (gondolom 44 - 45). -
Acheron
őstag
Sziasztok!
Mivel az élet nem áll meg 40 felett sem, fejembe vettem, hogy kipróbálom a görkorit (futás mellé, pl). Miskolcon eddig nem találtam olyan boltot, ahol márkásabb termékek is beszerezhetők, megköszönöm, ha tudnátok ilyet javasolni. Kipróbálnék párat, ha találok rá módot. A minőség fontos, nincsenek már gumiból az ízületeim, no és alkatilag is közel ütöm a százat. Fitness kori bőven elég, nehezen tudnám magam elképzelni agresszív stílusban...
.
20 - 30 k között szánnék rá.
Errefelé a legjobb, amit találtam, a D betűs bolt Oxelo fit5 korija, de vannak némi fenntartásaim a sajátmárkás termékekkel szemben - persze ettől egy kezdőnek még jó lehet, nem zárkózom el tőle. Azért, ha mód van rá, inkább egy nevesebb gyártó kezdőknek (is) való termékét választanám.
Köszönöm,ha van javaslatotok főleg miskolci bolt, de akár termék viszonylatában (megrendelném én netről is, de mindenhol elhangzik, milyen fontos a próba.)
Jah, és még egy: milyen védőfelszerelés, milyen márka, árfekvés ajánlott? Csukló, térd és könyökvédő kell, sőt, sisak is (a fejemmel keresem a kenyerem, védeni nem árt) gondolom itt is érdemes a minőséget keresni, de túllőni sem akarok a célon - versenyezni nem fogok.
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)