Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pruzsi
őstag
Üdv.
Érdeklődni szeretnék hogy ebben az állapotban ez a deszka mennyit érhet ?Képek:
https://ibb.co/DgKHBGmK
https://ibb.co/pBFXgJ8p
https://ibb.co/PsrXSRK3
https://ibb.co/4w2fMLzP
https://ibb.co/N62Zbcpz
https://ibb.co/21fyf9cQ
https://ibb.co/KpgF1Dc1 -
Wasquez
senior tag
Sziasztok! Gördeszkának a hátsó részére szoktak valami megoldást csinálni, hogy ne a lap éle kopjon el fékezéskor?
Mit lehet oda felaplikálni ilyen célból, esetleg van valami gyári megoldás? -
Cyberpunk
félisten
Hali szeretnek gordeszkazni, csak nem tudom milyen iranyba induljak el. Leginkabb gurulgatni kene, de szeretnek trukkoket is tanulni. A kerdes, hogy milyen deszkat vegyek, esetleg epitsek? Freestyle lap, de milyen fuggok es kerekek kellenenek szerintetek? A cipo meretem 46, es jelenleg kisse tulsulyos is vagyok 90 kg, ez majd megy lejjebb is.
Vagy felejtsem el, aztan legyen ket kulon deszkam, de az meg ugye nem jo, hiszen nem szeretnek ket deszkaval rohangalni.
-
Meg tudom erősíteni, elég stabil kis board (bár nem hajtom még annyira).
Longboardot pont nem próbáltam még, sem simát, sem elektromosat, így ahhoz nem tudok viszonyítani sajnos.
4 fokozata van egyébként:
Gear 1: ~16-20 km/h max
Gear 2: ~25-27 km/h max
Gear 3-4: Még nem mertem kipróbálniA gyári beállítás valóban eddig elég jó. A függők pont úgy vannak meghúzva, hogy jól lehet vele manőverezni, de relatív stabil nagyobb sebességnél is.
Viszont 25 km/h felett érzem azt, hogy kell még egy kicsit gyakorolnom, hogy teljes kontrollban, biztonságosan tudjak vele menni. Azután tervezem feljebb kapcsolni, ha ez megvan. -
Sziasztok!
Vásároltam egy Tynee Mini 2-t. Ha bárkinek van kérdése ezzel a típussal kapcsolatban, akkor szívesen válaszolok.
Én a Hub motor + 363Wh akksi + 105mm Cloudwheel kombinációban használom.
A saját oldalukról vásárolva EU raktárból, kb 5 nap alatt érkezett meg. Se vám, se áfa nem volt, az volt a végső ár, amit az oldalon kiírt.
Még csak pár hete van meg, de első benyomásra nagyon minőségi, jól össze van rakva. Menet közben gáz-fék is megbízhatóan működik, a kapcsolat a távirányítóval stabil.
Nekem van múltam pennyboarddal (Oxelo Yamba) és normál gördekszával is, így át tudtam vinni ugyanazt a tudást rá relatív gyorsan. A súlya miatt azt még tanulom, hogy akadályokon hogy tudok legsimábban átmenni (fekvőrendőr, stb).
A hangja menet közben tényleg szinte néma. A kerekeknek a mintázottság miatt szinte több a menetzaja, mint ami a motorból jön.
-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok!
171 centi vagyok és 79kg még sose deszkáztam. Ősztől egyetemre járnék, zuglóból egészen a Bécsi útig. Az útvonalam úgy nézne ki, hogy 3-as villamos az Örsig -> 2-es metró a Batthyány térig -> valami busz vagy villamos a Bécsi útig.
Ezen a távon tudok időt spórolni egy longboarddal? Mennyire számít a járda minősége?
És ami a legfontosabb:
Hogy úszom meg a legolcsóbban?
Köszi előre is a válaszokat. -
0xmilan
addikt
Onnan en semmikepp se rendelnek 200-ert, a WowGo-nak van sajat oldala, bar most sajnos nincs raktaron az EU-ban. En februarban kifogtam egy akciot, amikor a 8Ah-s volt $470 / 140e ft. Most a 6Ah-s lenne $500 / 148e ft, raadasul csak kinai raktarban van, szoval vammal egyutt meg tobb...
Szerintem a Xiaomi-val se jarnal rosszul. 3 kiloval konnyebb es eleg meno a beepitett LED vilagitas. -
0xmilan
addikt
Pesten en is jartam vele munkaba, szinten 3-4 km-re. Most videken home office-hoz nem kell ilyen feladatra, de itt meg jobban is igenybe van veve a minosithetetlen infrastruktura miatt. Atmegy gyakorlatilag mindenen, de azert nem szeretem hozzavagni a repedesekhez meg katyukhoz.
Egy hagyomanyos gordeszkara igaz lehetne, hogy konnyen megakad, de azoknak a kerekei joval kisebbek, olyan 53 mm korul. Mar a sima longboardomon is 74 mm kerekek vannak es annak se akadaly a legtobb uthiba. A WowGo 90 mm-es kerekeivel meg kisebb faagakon is at tudok menni, a kavicsok meg elpattannak a kerek elol, nem akad meg bennuk. Illetve 1-2 cm-es patkara is fel lehet menni, ha jo szogben probalod. Az ilyen meroleges akadalyoknal, repedeseknel fontos, hogy ne teljesen szembol menj neki, mert akkor egyszerre kap utodest mindket kerek es konnyen megakad; kisebb szogben viszont tobb centi szeles repedeseken is gond nelkul atmegy.
Sokat szamit meg kenyelemben, hogy mennyire merev a lap. Ami bambuszbol keszult, az rugozik es ezzel nagyon sokat elnyel azokbol az utodesekbol, amit a deszka kapna.
Itt meg kulonbseget lehet tenni a hub motorok meg a belt drive kozott. A hub-nal a kerekben van a motor, igy eleg tomor az egesz es csak a vekony kulso reteg van uretenbol, ezert sokkal jobban erzodnek az utodesek. A belt drive-nal meg ugyanolyan rendes kerekek vannak hatul is, mint elol es fogaskerekkel, szalaggal csatlakozik a motorhoz.
Van meg par pro meg contra. A belt jobban gyorsul, cserebe iszonyat hangos. A hub-ot nem nagyon kell karban tartani, mert nincs szalag, ami elszakadjon, stb.
Ezt ma vettem fel. Ilyen kornyezetbe nem kifejezetten ajanlott, mert mar AT (all terrain) kerek kellene hozza, de jol illusztralja, hogy nem kotelezo neki a tukorsima aszfalt.
Itt meg egy terkoves reszen mentem vele, ami helyenkent eleg egyenetlen, bar ez valoszinuleg egy sima gordeszkanak se akadaly.
Bocsi a wall of textert. -
0xmilan
addikt
Nekem egy WowGo 3 van az "extended range" verziobol; elotte volt egy WowGo 2S. Ezt a markat batran tudom ajanlani. A Xiaomi deszkait nem ismerem, de a specifikaciobol biztos ki lehet bogozni, hogy neked melyik a megfelelobb.
A sima gordeszkaval szemben ehhez nem kell kb. semmi egylabas egyensuly, mert nem kell hajtanod, igy vegig a deszkan marad mindket lab. Videokon eleg sok embert lattam mar, akinek semmi korabbi tapasztala nincs a labbal hajtos verziobol - mar abbol latszik, ahogy raall - , de amint a deszkan van az illeto, onnantol nem szamit.
Nekem volt 1-2 ev sima longboardos tapasztalat mielott elektromosat vettem volna es igy is kis idobe telt, amig megszoktam a sebesseget meg a gyorsulast.
Probaltam a Xiaomi rolleret is es szerintem szornyu, hogy folyamatosan fognod kell es egyenesen kell tartanod a kormanyt. Deszkanal ezzel szemben szabadon van mindket kezed, igy lehet enni, inni, fotozni, telefonon zenet allitani, stb.
Illetve barmit veszel, erosen ajanlott beszerezni melle egy bukosisakot is. -
w.miki
veterán
Használ valaki elektromos gördeszkát?
Munkába járáshoz keresek valamit.
85 kg vagyok, kb 4 km a munkahely, városban, aszfalton, kis emelkedővel.
Mi a különbség a Xiaomi
R1, és az
Xiaomi ACTON X1 Smart Electric Skateboard között?
Egyáltalán... jók ezek, vagy inkább egy roller?
Tetszik, hogy ez kisebb. Amúgy nem tudok gördeszkázni, de gondolom meg lehet tanulni. -
Krisztianby
tag
Ha van itt még aktív gördeszkás aki vágja a dolgokat kérem PM-ben írjon rám lenne pár kérdésem.
-
Steve_Brown
senior tag
Hali hali uraim!
Képzeljétek a húgom vett egy valamilyen gördeszkát magának. (kb 30.000ért rendelt a netről nem tudom, hogy ez milyen kategória) A lényeg, hogy említette nekünk a csapágy mosást amire én és apum eléggé ledöbbentünk. Apum gépészmérnök végzettségű és nem egy motorblokkot, váltót, szivattyút újított már fel vagy tervezett és épített meg magától.
A műszaki életben elterjedt, hogy egy műanyag zárt csapágy egész életére elegendő zsírtöltettel rendelkezik és ha darabosan forog, megakad akkor cseréljük. Ez miért nem igaz a gördeszkára? Nem DIN 625-ös csapágyak mennek bele? Miért kerül 8-14-25 ezer forintba egy csapágyszett ha 8db ilyen méretű műanyag zárt Koyo vagy SKF csapágy 2-3 ezer forint alatt van?
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok!
Vásárolnék azonnali fizetéssel régebbi deszkás cuccokat!
Polók, Pulcsik és kiegészítők (öv, kötött sapka, cap) érdekelnek.
Ezekből a márkákból: Flip, Hook-Ups, World Industries, Blind, Birdhouse, Alien Workshop, éS.
Főleg M-L-XL méretekben de sapkából S-M.
Ha bármitek van írjatok PM-et.Köszi
-
lorcsi
veterán
élő legenda- TH
az egész videó róla szól, de ez a jelenet nagyon tuti...
lesz még egy később amikor felismerik...wow -
tuFpp8
újonc
Remélem, még járnak erre emberek, de a facebookon kívül ez a fórum tűnik a legaktívabbnak.
Teljesen amatőr vagyok deszkák terén, de az utóbbi időben megjött a kedvem hozzá (naponta elmegyek egy kisebb skatepark mellett, meg van egy-két távoli ismerősöm, aki ezzel jár munkába). Trükközni nem igazán szeretnék, de az amúgy 10-20 perces sétáimat szívesen végiggurulnám.
Ha jól olvasom, ehhez inkább egy cruiser illene. Vagy legalábbis valami olyasmi, aminek puha kerekei vannak (78a körül) és viszonylag szélesebb, hosszabb. Kezdésnek nem szeretnék összeszereléssel bíbelődni. Majd ha látom, hogy tetszik, akkor persze majd szeretnék kísérletezni különböző csapágyakkal, kerekekkel, de egyelőre csak el szeretnék indulni valamivel. Olyan 30-40 ezer körül áldoznék rá maximum. Fő szempontom, hogy a térköveket túlélje(m), illetve hogy kényelmesen elférjek rajta (48-as cipőt hordok).
Ezekről mit gondoltok?
https://www.deszkak.hu/hu/cruiser/1799-mindless-core-cruiser.html
http://www.skateworld.hu/termek/choke-low-boy-pro-drop-through-longboard-gordeszka-604011
http://www.skateworld.hu/termek/choke-forest-top-mount-longboard-600368
https://www.deszkak.hu/hu/longboard/713-aob-bluewood-cruiser.html - a 25 centis vastagságával ez a nagy kedvencemIgyekszem olyan deszkákat nézni, amiknek van weboldala meg valami referenciája. Sok az olyan gyártó, amikről nem találni egyáltalán semmit. Az a benyomásom, hogy még új a piac, nem annyira kiforrott, mint a klasszikus street deszkák terén, így sok az új gyártó akárcsak 1-2 lappal.
Nekem a klasszikus deszka forma amúgy jobban tetszik, de nem tudom, mennyire használható a fenti célokra illetve körnülmények között. Azokat amúgy is ilyen 100a-s kerekekkel szokták adni, szóval gondolom, meglehetősen zötyögne egy nem tükörsima felületen. Puha kerekeket tenni rá nem tudom, mennyire van értelme, meg akkor, gondolom, kellene kicsit magasabb felfüggesztés is, hogy a wheel bite-ot elkerüljem. Viszont egy megszokott street deszkával legalább engedhetek a csábításnak, ha a fentebb említett parkba be szeretnék menni jól összetörni magam.
A longboardok még bejönnek, bár freeride-olni, dance-elni meg dh-zni biztosan nem fogok, meg egy jó longboard körülbelül dupla annyiba kerül mint egy cruiser.
-
Tewe013
őstag
válasz
haromegesz14 #261 üzenetére
Sajnos nem, cserébe ingyenes és este van világítás.
-
Tewe013
őstag
Tudom, hogy kicsit dead a topic, de hátha érdekel valakit: új skatepark nyílt Hevesen.
-
eeXaa
addikt
Hali! ..egy Ridge Big Brother vásárlásával végre elszántam magam hogy megtanulom az alapokat... nagyrészt crusing.... eljutni a-ból b-be.... fiatalabb koromban volt deszkám egy darabig, ami ma màr elég retrónak számítana
ill. azóta is próbátam párszor itt ott, de nagyon hosszú idő után térek vissza a gyakorlathoz... remélem nem töröm magam össze túlságosan magam legalább az első pár hónapban.
-
z123456789
addikt
Szombaton, Szombathelyen, Szkét!
Versennyel egybekötött filmpremier lesz most szombaton Szombathelyen. Először a Puskás parkban verseny, aztán a Spriccben vetítés.Gyertek, a Plutonium Banana tagjai állatok. -
sajtee
őstag
válasz
z123456789 #256 üzenetére
Köszi
-
sajtee
őstag
válasz
z123456789 #254 üzenetére
Tehát ha nem downhillezek, vagy trükközök, akkor akár egy 15-20 ezres is megteszi?
-
sajtee
őstag
Sziasztok
Régóta szeretnék egy longboardot.
Eleinte csak eljutni A-ból B-be, majd ha már magabiztosan tudok közlekedni vele, szeretném kipróbálni a downhill-t is.Mi az az árkategória, ami alatt abszolút nem érdemes nézelődni teljesen kezdőként?
-
Whist
aktív tag
Végül megvettem ezt a Streetsurfing Fizz cruisert és meg vagyok vele elégedve, remekül gurul még a göröngyös betonon is
-
rushty
őstag
válasz
z123456789 #249 üzenetére
Á, ott nem tudok velük kommunikálni (az egyik multisportos hálózatnál érdeklődtem), az az érzésem hülyének néznek (az is vagyok hozzá, de...) és azt mondják ez van, más nincs.
Kiárusításkor kellett volna döntenem, hogy látszólag hasonló cikkek közül. Meg lehet-e venni egyiket is?
ABEC 9-es volt. 99 , 104 cm. Juhar, 8 réteg ilyesmi leírás, de mindnél az volt. Ezen kívül festett. Az egyiknél érdekes leírás ("két keréken áll", mint nem új tulajdonság), a másiknál nem volt hiba.
20-32 ezer eredeti árból 8-12 ezerért kínálták. 8-ért 104 cm (longboard forma a képen). -
Whist
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Végül találtam egy ilyet, úgyhogy ezt rendelem majd meg. Szerintetek is megéri, nem?
-
z123456789
addikt
Jaja, imádom minden percét.
Én azért is használom, mert talán egy kicsit védi a lapot attól a terheléstől amit a függesztések talpainak keresztmetszetében kap. Bár ez elenyésző lehet, szóval inkább csak annyi hogy öreg vagyok és ehhez szoktam hozzá.Kicsit tompít azért biztos, na.
Bones pogácsák faszák. Én is kicseréltem az enyémeket arra. -
Tewe013
őstag
válasz
z123456789 #244 üzenetére
16 év az elég szép, én akkor még kb. Minimaxra csorgattam a nyálam és azt sem tudtam, hogy mi az a gördeszka.
Amúgy a riser pad sokat számít? Én nem nagyon érzem, hogy szükségem lenne rá. Közben megjöttek a bushingok, megváltás, a szétgyepált gyári után.
-
z123456789
addikt
Szép város, szeretem. Kurva messze vagyok tőle az a baj.
Volt olyan lapom. Az ezelőtti. Egy Gryeson Fletcher.
Szerettem.
16 éve.
-Nomad lap
-Jessup grip
-MOB riser pad
-Royal függő
-Bones Race Reds csapágy
-Bones kerekek -
Tewe013
őstag
válasz
z123456789 #242 üzenetére
Nem vagyok egri, de általában oda szoktam feljárni deszkázni, mióta csináltak bicikliutat a patak mellé+felújították a Dobó teret elég szép köröket lehet menni a városban. Lapnál csak azt bánom, hogy nem featherlightot vettem, de kövi lapom az lesz vagy egy Jart (ismerős nagyon ajánlja). Te mióta űzöd? És milyen szettel?
-
Tewe013
őstag
Nem gondoltam volna, hogy van ilyen topik is, de ha már rátaláltam akkor becsekkolok.
2 hónapja vettem meg életem első deszkáját, ezt raktam össze magamnak:
Az, hogy minden Element a véletlen műve így jött ki.Eddig teljesen megvagyok elégedve a cuccokkal, egyedül a bushingok nem az igaziak, de holnap érkezik egy szett Bones bushing. Egyébként mindenkinek ajánlom a Store13-at, ha 0-ról állítasz össze egy deszkát akkor a végösszegből elengednek 15%-ot és segítőkész bagázs.
Sajnos nem tudok annyit deszkázni amennyit szeretnék, de már elég magabiztosan cruisolok és az ollie is megyeget. Ahogy nézem egy kicsit halott a topik ami elég szomorú, mert szerintem a deszka elég jó módja a szabadidő eltöltésének, főleg haverokkal.
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #239 üzenetére
Reméljük sikerül megoldani.
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
z123456789 #238 üzenetére
Bezony Kriminál. Sajnos a mai napig nem engedte a munkaidőm, hogy vissza vigyem a függőket, de talán majd holnap.
Egyébként a srácok nagyon segítőkészek voltak az üzletben. Nyilván nem az Ő hibájuk, remélem találunk majd megoldást a problémára amiből mindenki jól jön ki. Nem érzem magam annyira aktív űzőjének ennek a sportnak, hogy Tensor függőket megengedhessek magamnak, szóval beérném Én egy Slant-tal is, ami nem adja meg magát 1 hét alatt.
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #237 üzenetére
Melyik üzlet ez, had kérdezzem meg bro. Csak mert még mindig nem vágom ezeket a függőket. Criminal?
Ha nem veszik vissza, akkor egyenek meszet...elvileg skateshop vagy mifene.Tensor, Independent. Én ezeket ajánlom. Tensorból végre elkezdtek magas függőket is gyártani.
Nézd, de bitang!
17 ropi, ok, 7-tel drágább, de ez nem fog eltörni. -
haromegesz14
aktív tag
válasz
z123456789 #233 üzenetére
Nos hát múlt hétfőn beszereztem a Slant függőket, sokkal kényelmesebb volt vele a közlekedés a korábbi noname függőmhöz képest, sokkal stabilabbnak éreztem vele minden trükköt (vagy legalábbis a próbálkozásokat
). Hétköznap túl sok időm sajnos nem jutott a deszkázásra, leginkább csak gurultam vele, gondoltam majd a hétvégén bepótolom.
Igazából az általános tapasztalataimat azért írom múltidőben így 1 hét elteltével, mert szombati napon sikeresen eltört az egyik ..., közvetlenül a pogácsa mellett belül, amerre a kingpin is néz. Nagyon elvette a kedvemet hirtelen az egésztől, amint időm engedi vissza viszem az üzletbe ahol vettem, hátha sikerrel járok és kicserélik.
-
Whist
aktív tag
Üdv!
A véleményetekre, esetleg ajánlásotokra lennék kíváncsi. 22 éves vagyok, melóhelyemre szeretnék bejárni a busz helyett valami mással, ha már jó idő van. Sosem volt még deszkám. Nézelődtem, hogy a városba egy cruiser lenne a legmegfelelőbb, ki is néztem magamnak egy 27"-at, mivel a 22"-os kicsi szerintem, illetve olvastam, hogy nem is olyan stabil, mint a nagytesó.
Ezt a kettőt néztem ki:
Griptapet szerintem beszerzek hozzá, nem tudom mennyire tapad a műanyag felület.
Használ valaki ilyet? Van értelme ennek? Trükközgetni nem akarok vele, csak gyorsan eljutni A-ból B-be.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Zsombor -
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #232 üzenetére
Kíváncsi leszek, majd írj pár szót róla!
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
z123456789 #231 üzenetére
Slant-re fog esni a választásom, ha nem találok használtan kedvemre valót. Túl sok infót nem találtam róla, Globe brand-je alatt fut, de nincs olyan strapabíró mint a nagyobb nevek.
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #230 üzenetére
Sosem hallottam róluk.
-
haromegesz14
aktív tag
Slant, Sushi és Iron függőkről vélemények? Saját tapasztalatok? Helyi üzletben jelenleg ezekből van számomra megfelelő méretben, de anno mikor aktívan sportoltam nem hallottam ezekről a márkákról ...
-
Mr. Zöld
csendes tag
Hello!
Nem tom él e még.a.topic de ha igen akk kérném a segítséget első deszkám vásárlásához cruisere gondoltam nem nagyon akkarok trükközni csak gurulni ezt nézztem ki http://www.skateworld.hu/termek/playlife-nature-cruiser-longboard-gordeszka-880147
Kezdésképp tanulásra megfelel szerintettek? -
0xmilan
addikt
válasz
z123456789 #224 üzenetére
Vasarnap vegigtoltam az I bike BP-t longboarddal. Az se volt rossz
-
z123456789
addikt
Ne feledjétek!
-
z123456789
addikt
válasz
Helbika20 #222 üzenetére
OK!
Hétvégente szinte mindig. Péntek, szombat, vasárnap 3/4 körül már kint szoktunk lenni, ha jó idő van.
Marcalváros, víztorony melletti skatepark.Ja, én nem veszek ipari csapágyat. Nekem akkor is beáll, ha nem ázik el.
Írj rám péntek délelőtt. Mondjuk pénteken tuti nem érek ki, de szombat már jó lehet.
-
Helbika20
tag
válasz
z123456789 #221 üzenetére
Szóljál nékem, privátról kapok emailt aztán megyek. Egyszer már úgyis beszéltük, hogy mutathatsz spotokat Győrben, lassan -ajánlom ennek a gány időnek- tényleg aktuális lesz. Mi Mömax mögötti kiadó résznél szoktunk gurulni meg flatground alapokat gyakorolni, olyan sima a beton, mint egy frissen borotvált.. khm
meg közel van kóterhoz.
Btw, ipari 608-as csapágy.. áh.. ne. csak ne. Higgy nekem :p egyszer eláztam, beragadt 3, örültem, hogy kidobhatom végre. De megígértem magamnak, ha fel tudok 8szor olliezni padkára 10ből meg egy shove-it, kapok egy indit is. -
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #220 üzenetére
Hát jelenleg el ne indulj azon az autópályán!
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
z123456789 #219 üzenetére
Autópályán végül is hamar Győrben van az ember
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #218 üzenetére
Győr.
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
z123456789 #217 üzenetére
Te merre jársz deszkázni?
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #216 üzenetére
Ja? Az nincs közel.
Na, tegnap viszont kimentem, pedig megint nem akart jönni senki. Nem is volt más deszkás. Nem baj, kellemes fél óra volt.
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
z123456789 #215 üzenetére
Budapest, Váci út
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #214 üzenetére
Melyik teszkó?
Tegnap inkább motoroztam egyet, senki nem akart kijönni.
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
z123456789 #213 üzenetére
Nekem általában csak az esti órákban, munka után van lehetőségem gyakorolni. Néha engem is eltántorít a hideg, de egy rövid ugrálás után máris melegebb van (másnap meg takony
). Ma este Tesco parklóba mentem ki, van olyan sarka ahol senkit se zavarok. Bár 22:00-kor átvált a világítás takarékosra, olyankor el is indulok haza ..., sötét van már hozzá.
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #212 üzenetére
Remélem beválik, és megtalálod a neked megfelelőt.
Aztán most már jöhetne az az igazi 20 fok, mert már a tököm tele van ezzel a szeles hideg szar idővel. -
haromegesz14
aktív tag
válasz
z123456789 #211 üzenetére
Nomad szett lesz belőle szerintem, de egyelőre maradnak ezek a csapágyak. Rögvest tisztítás után nem tűntek jobbnak, de azt követő deszkázás után mintha "száradva" jobban forognának.
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #210 üzenetére
Ja, de én a deszkázással eltöltött időre gondoltam, azért is mondtam, hogy már nem kísérletezgetek. Mint mindenben, itt is megvan az amit gördeszkások csinálnak gördeszkásoknak. Nem véletlenül. Bármelyik real gördeszkás márka jobb lesz a noname-nél, vagy az aliexpresszes kerámiánál. Hidd el!
De ha tényleg a low budget a cél, akkor csapágybolt, 608 ZZ vagy gumiporvédős csapágy, azt csókolom. Régen nyomuk mi is, aztán meguntam. -
haromegesz14
aktív tag
válasz
z123456789 #209 üzenetére
Én is öreg vagyok már, de csak a koromat tekintve, nem pedig a deszkás előéletem
80kg körül mozgok, jelenleg valami noname ABEC5-ös csapágyak vannak használatban.
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #207 üzenetére
Nem tudom hány kilo vagy, de ahogy írtam nálam mindegyik szétesik, pedig volt már kerámia Bones csapágyam is...tökmindegy. Nehéz is vagyok, meg eléggé agresszív a stílusom is. Magyarul nem tudok szépen deszkázni. Szétesik, beáll, baszhatom.
De hogy ha már ilyen noname csapágyakat nézel ráadásul ennyiért, inkább vegyél valami sk8shopból hagyományokkal rendelkező márkájút!
Én már öreg vagyok, nem vagyok hajlandó kísérletezni az ilyen olcsó szarokkal. Magyarul engem már nem vezetnek meg azzal, hogy ez csak ennyibe kerül. De ha látom, hogy a noname szar áráért tudok venni olyat ami egyszer már bizonyított, de ha nem is bizonyított, legalább egy gördeszkabolt polcáról emelem le, akkor egyértelmű, hogy azt választom.
6500 Ft-ig bezárólag találsz itt jó csapágyat, ami 100% hogy minőségre is többet hoz, mint a deszkak.hu-s cucc.Mini logot ne vegyél, az fos mondjuk.
De inkább fogd magad és menj be valamelyik helyi sk8shopba, aztán azt szupportáld. Ha normálisak, akkor tudnak neked segíteni, és el is tudnak magyarázni mindent. A jó sk8shop lényege szerintem az is, mint ezeknek az amcsi stílusú borbélyházaknak. Ha csak dumálni mész be, akkor sem dobnak ki. Sőt. Meg sem tudom mondani, hányszor megy a héderezés abbana boltban ahova mi járunk.
Ki nem hagynám.
-
0xmilan
addikt
válasz
haromegesz14 #207 üzenetére
A Stella-ban beepitett spacer / tavtarto van. Emiatt ugye nem kell hozza kulon tavtarto. Ezen kivul nem tudom milyen mas elonye lehet; talan jobban passzol a kerekbe.
-
haromegesz14
aktív tag
Nos hát kiszabadítottam a csapágyakat és megtakarítottam, de sajnos 2 belőlük feltűnően nehezebben forog a többihez képest
Nézegettem utánpótlás után, de teljesen tanácstalan vagyok. Annyit sikerült kiderítenem, hogy a csapágyak ABEC osztályozása deszkázás szempontjából teljesen figyelmen kívül hagyható.
Milyen csapágyat érdemes manapság venni? Mivel rosszabb ez a szett ennél?
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #204 üzenetére
Ha van értelme tisztítani akkor Bones speed cream-mel takarítom.
Mondjuk nálam nincs értelme, de szoktam takarítani.Fontos hogy a porvédőket leszedd, mielőtt beáztatod. Ha tönkremegy, akkor egy valamire való sk8shopban tudsz venni, rendelni ilyen picsányi alkatrészt is. Nekem is vannak otthon tartalékban.
Jó lehet az acetonos körömlakklemosó, de a benne levő parfüm adalék korróziót okozhat. Ezért én inkább a patikában kapható sima acetont javasolnám. Olcsó, és sokáig elég. Kesztyűt húzz, mert fossá szárítja az elillanó aceton a kezedet.
Aztán jöhet a speed cream a videó szerint.
-
0xmilan
addikt
válasz
haromegesz14 #204 üzenetére
Youtube-on nezegettem "how to clean bearings" videokat. Vegul az lett, hogy kiaztattam acetonos koromlakklemosoban, szarazra fujtam hajszaritoval aztan raktam bele 2 csepp motorolajat. Utobbi nem tudom, hogy pontosan milyen, asszem hajvago gepbe valo olaj. Nem lett tole sokkal jobb, de rosszabb se.
-
haromegesz14
aktív tag
Ti a csapágyakat hogyan szoktátok karbantartani? Mi a "szakszerű" eljárás? Kenőanyagot mit használtok?
-
z123456789
addikt
válasz
haromegesz14 #201 üzenetére
Néhanapján benézek.
-
0xmilan
addikt
válasz
haromegesz14 #201 üzenetére
-
haromegesz14
aktív tag
Vagyunk-e még itt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest