Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
S.Sanya
tag
válasz
Gabriel Dawn
üzenetére
Hi!
Hiába állítgatod bármilyen tuning progival, egy moncsinak ''alaphelyzetben'' is meg kell tudnia jeleníteni helyesen a képet.
Ez tipikus EW hiba. Ha a kép széle ráadásul görbül is (hordó vagy párna alakú a kép), akkor tuti. Hiába vennéd le a hátlapot nem segítene csak - valszeg - rontana a helyzeten. Egyébként ez minden szerelő rémálma...
Ha nem görbül akkor lehet táp vagy kh, de semmi esetre sem lehet ''súlyos'' a dolog. Bár táp hiba nem valószínű, ha a függőleges méretet jól tudod szabályozni.
Javaslom nézesd meg valohol (szervíz), olcsón megúszhatod! -
S.Sanya
tag
válasz
DrGonzo22
üzenetére
Hi!
Te a ''moire''-nek nevezett jelenséget látod a képernyőn. Ez az eltérítési frekvenciáktól (hor./vert.), a képcső típusától, az elektronika minőségétől, és a föld (és egyéb) mágneses sugárzásától is függ. Bla, bla bla... Pontosan én sem tudom..., de a monitorok menüjében általában van ilyen nevű menüpont is, ahol ezt tudod megszüntetni, ill. ált.-ban csak csökkenteni.
''Mono feketében nincs ilyen jelenség.'' - ez tipikusan az az eset, amikor ki van kapcsolva a monitor és ugye akkor nem találkozol ezzel a jelenséggel

Komolyra fordítva: feketét ugy állítják elő, hogy ott nem kapcsolják be egyik elektron ágyút sem. Tehát nincs is mit látni... -
S.Sanya
tag
Hi!
Csak nem hagyott nyugodni a kérdés és egy kicsit utána olvastam...
Szóval:
''A DVI angol jelentése (D)igital (V)ideo (I)nterface. Magyarul: Digitális Videó Átviteli Eszköz''
a többi helytálló:
''Három fajta DVI kapcsolat létezik: DVI-Digitális, DVI-Analóg, és DVI-összetett (Digitális és Analóg) ''
Ha valakit még több részlet is érdekel, akkor ajánlom a gugli használatát. -
S.Sanya
tag
Monitor választással kapcsolatban: ízlések és pofonok...
Én most egy LG Flatron F900P-t hajtok, eddig teljesen meg vagyok vele elégedve.
A D-Sub az egy csatlakózó fajta. A ''D'' utal a csatlakózó formájára, ha szemből nézed olyan mint egy ''D'' betű. A DVI pedig (talán) egy ''átviteli szabvány''.
Egyébként (a köznyelv szerint):
D-Sub - analóg monitorok (CRT) csatlakozási módja. A kép szempontjából R, G, B, H-Sync és V-Sync megy át rajta analóg jelként.
DVI - digitális monitorok (TFT és társai) csatlakozási módja. Ezt nem ismerem közelebbről, de CRT-nél nem ilyen van, nem fogsz találkozni vele! A lényeg, hogy a TFT monitorba digitálisan ''megy át'' a képtartalom.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- World of Warships
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Konteó topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most viszont az a furcsa, ha ''domborút'' kell nézni.