Aktív témák

• PeliScan

addikt

Sziasztok!

Minap megvettem életem első laptopját, notebookját, ahogy tetszik. Használt, régi, picit törött, de az enyém. :) Segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabb notebookosoktól pár kérdésben, nagyon örülnék minden segítségnek! Előre is nagyon köszönöm!

Egy Fujitsu Lifebook 656TX modellról van szó, PI 150mhz. A hozzászólás legvégén látható pár kép, azokról beazonosítható miféle portok vannak rajta.

[1] első és legnagyobb problémám az adatok átvitele az asztali gépemről. tekintve h csak FDD vanrajta, igen nehézkes. melyik porton célszerű és hogyan kapcsolatot létrehozni az asztali géppel? meglehetősen fontos lenne ezt mihamarabb megoldani.

[2] meglehetősen kínos, h nincs CD meghajtó hozzá. külsőt venni használtan elképzelhető? netán van vkinek? naív kérdés, de ha vállalom h ronda meg minden, egy sima belső CD meghajtót nem lehet átbuherálni külsővé?

[3] lithium-ionos az akksi, és általában rajta van (az első képen hiszén látszik) pótakksi, ami szintén lithiumos. hogy szeret lenni a gép? ha itthon vagyok, mindig csünngjön a töltőn? akár lehet mindig stand-by, nem árt neki? v kapcsoljam ki teljesen, pl éjszakára? töltő így marajon v ne? ha csak rövidtávra haszálom, vegyem le a pótakksit, hogy ne használódjon fölöslegesen? v nem számít?

[4] BIOS jelszót nem tudom, és az előző tulajdonosa sem tudta, céges volt, de leselejtezték. ki lehet vhogyan sütni, nagy szétszedés nélkül?

[5] meglehetősen jó lenne, ha USBt tudna fogani, de port nincs rajta. van PCIMCA bővítőslot viszont kettő is rajt; meg lehet oldani? v másmilyen porton, ott hátul esetleg? drága móka lenne?

[6] ha sehol nem találok külő CDt, netán, esetleg, sörért/borért/túrórudiért vki, akinek van, engedné h egy 98SE felpakolás erejéig használhasssam az övét? term. odamegyek, meg minden, de ez a mostani NT Workstation nagyon nem jó rajta.

[7] az az alsó port/csatlakozó micsoda? az a dög hosszú? mire jó? örüljek/ne örüljek h van rajta?

Egyenlőre ezek a kérdések merültek föl, ha esetleg mindre kapok választ, már annak is nagyon örülök. :) Jöjjenek a képek

Üdv, köszi még1x > PS

Aktív témák