- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Egy táblában egy mezőértéket úgy szeretnék módosítani, hogy leszűkítem egy adott azonosító szerint a találatokat, és mindig csak az adott azonosító szerint egymástól különböző találatokat módosítsam az adott táblában.
Pl. van egy tábla, ahol kutyák azonosítószáma és a hozzátartozó képek azonosítója van (egy "összerendelő" tábla), ide felvettem még egy mezőt, ami azt jelzi, hogy melyik a fő kép ezek közül, tehát adott kutyaazonosítónál melyik kép lesz az, amelyik elsőként látható a kutyáról.
A lényeg, hogy egy UPDATE-et szeretnék kiadni táblán belül szűkítve az egymástól különböző találatokra, kutyaazonosító szerint rendezve. Így próbálkoztam, ez érthető módon hibát adott, de egyelőre nincs ötletem a módszer javítására:UPDATE `tbl_ossze` SET main_picture = 'Y'
WHERE kutya_id IN (
SELECT kutya_id AS kutyuli_id
FROM `tbl_ossze` AS tbl_ossze_2
GROUP BY kutyuli_id
)A
SELECT * FROM `tbl_ossze` GROUP BY kutya_id
pont azt az eredményhalmazt adja, amire a módosítást szeretném elvégezni, tehát ahol a main_picture mezőnek az 'Y' értéket szeretném adni. A többire ne vonatkozzon, ott maradjon az eredeti érték ('N').Itt találtam egy linket hasonló problémáról, de az mégis kicsit eltér, de saját próbálkozásokban nem segített: [link]
Előre is köszi a segítséget!
Ha nem írtam le érthetően, mit szeretnék, szóljatok, és pontosítok!
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3278, 100% Akkumulátor
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest