- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Srácok, valószínűleg nagyon egyszerű amit akarok, csak én nem látom a fától az erdőt.
Van egy timestamp-em (tstamp), kellene nekem a mindenkori "múlt hónap".Amim már van (a
WHERE
részeként):
- ma:DATE(`tstamp`) = DATE(NOW())
- ebben a hónapban:YEAR(`tstamp`) = YEAR(NOW()) AND MONTH(`tstamp`) = MONTH(NOW())
- ebben az évben:YEAR(`tstamp`) = YEAR(NOW())
Először valami ilyesmire gondoltam (gugli):
MONTH(CURRENT_DATE - INTERVAL 1 MONTH)
De ebben az esetben nem fog kelleni (ha a mai napot nézzük, amikor is április van) a 2020-as március, csak a 2021-es március. A
YEAR(NOW()) AND MONTH(NOW()-1)
meg elvérzik januárban.Tehát a kérdésem: hogy kapom meg azokat a sorokat, ahol a
tstamp
az aktuális év előző hónapjának bármelyik napja? Annyi még, hogy a tstamp nem date, hanem timestamp, és egy napra akár több sor is lehet (2021 márciusára jelenleg 872 van összesen).Fontos: pure mysql kell, nem a host programozási nyelvben szeretném tovább filterezgetni, mivel a hívó program beágyazott kis teljesítményű hardveren fut, ami DB-related, azt végezze csak szépen a DB szerver. Ráadásul magának a programnak és a kapott DB query resultnak is robusztusnak kell lennie, éjjel-nappal futó service-ről van szó Linuxon, nem szállhat el egy hibás query miatt (pl. a fenti januári anomália). Ezért a legegyszerűbb, legegyértelműbb és legbiztonságosabb query-t kell megalkotnom, amit a futó service maga már nem igazán fog ellenőrizni.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen autót vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós kamerák
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest