- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok !
Kísérletezek (HA) egy 3 gépes MySQL cluster beröffentésével.
A hivatalos doksi szerint van az NDB Cluster Engine-es megoldás és van az InnoDB Cluster engine-es. Utóbbival mókoltunk.
Tesztrendszer, app mellé MySQL router, azon keresztül hívható a Primary és a két Secondary, minden oké.
Azaz majdnem. Ha a Primary-t offline-ba teszem, a MySQL Router automatikusan látja az InnoDB cluster változását és route-ol minden forgalmat a következő node-ra, ami egy secondary.
Ugyanis egyik secondary node sem veszi fel (legalább egyiküknek kéne) a Primary szerepet, pedig doksi szerint ennek meg kell történnie automatikusan.
Default beállítás minden, nem vagyok túl nagy SQL guru, szóval nincs agyonkonfigolva még a rendszer, csak egy basic setup.
1) Én csinálok vmit rosszul, vagy az automatic failover és társai további manuális konfigolást igényelnek, hogy működjenek ?
2) Illetve NDB Cluster és InnoDB Cluster közötti különbségeket látva nem feltétlen tiszta számomra, melyik is jobb milyen célra. Néztem egy összehasonlítást, NDB Cluster-t úgy javasolja nagyobb troughput-ra, azaz teljesítmény igényre, hogy közben az InnoDB doksija szerint a 3 féle replikációs módszer közül (async, semisync, sync) a full sync megoldás a leglassabb, de cserébe legkonzisztensebb és egyben ez jellemzi az NDB Cluster-t is és ha full sync replikációt akarunk a node-ok között, akkor NDB-vel menjünk inkább. Még ez is oké, de akkor miért van javasolva az InnoDB megoldásai között
(Inkább logikai bukfenc, de az is lehet, hogy én nem látok vmit).
3) Illetve failover/átállás nem várt hiba esetén: InnoDB és NDB Cluster megoldás között tényleg igaz, hogy InnoDB átállás ~30mp, NDB pedig <1s, gyakorlatilag instant ? (InnoDB failover esetén az appnak ki kell bírnia 30mp állást magyarul?)
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4710MQ I 16GB I 500SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest