Új hozzászólás Aktív témák

• _ak_

addikt

válasz mobal #1574 üzenetére

Ezt olvastam már, köszönöm, csak én összemostam a két dolgot.

A Framework külön dolgozik a MySql szervertől.

Foreing_key megadása nélkül is működnek a relációk, persze jelen esetben csak akkor automatikus, ha a megfelelő elnevezéséket használunk.

Továbbá a MyIsam is tudja értelmezni a FK-t, csak a hozzá tartozó megkötéseket nem. Így hiába törlök egy felhasználót, a kutyák gyerek táblán, nem történik semmi változás.
    Tehát törléskor külön kéne még egy query a kutya táblában a user_id-re és úgy lehetne törölni a hozzá tartozó kutyákat is.

És igaz mi igaz, elég pontatlanul is fogalmaztam. Ebből a szempontból az ORM egy hadik játékos, a lekérdezéseknek csak közvetve van köze a beállított relációkhoz.

Tehát esetemben most, azért kell InnoDB és FK, hogy könnyebb módon törölhessek egy felhasználót kutyástul. Továbbá nem egy eget rengető dolog, de így a megkötések révén, programhiba/akármi esetén sem, tud mondjuk rossz megyéhez kerülni egy település.

Persze az eredeti hibát nem sikerült még kijavítanom, de legalább tudom, hogy valószínűleg az ORM-el kapcsolatos a jelenség és nem konkrétan az adatbázissal van baj.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés