- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Új kedvenc játékom és első benyomások
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PR0JECTNR56 #696 üzenetére
Nem bizony, de fogd fel úgy, hogy ez egy hobbi, és mint ilyen erre az ember szívesen áldoz. Mondjuk amikor a W4R-rel nem vagy megelégedve és a W60 a következő célpont (ha maradunk a hordozható vonalon), akkor azért fáj egyeseknek kicsit
-
PR0JECTNR56
addikt
Az X1-et náluk próbáltam ki.
Mondjuk a probléma az, hogy Debrecenben tanulok, tehát, amikor legközelebb megyek barátnőmhöz Bp-re és őt sem akarja a BME leölni, akkor elnézünk az iJoe-ba és meghallgatom a többit is.
Valahányszor lejátszóvásárlás elé kerülök mindig elfog az a kellemetlen érzés, hogy ténylegesen sohasem lehet elég pénzt égetni a kellemes hangzás oltárán. -
válasz
PR0JECTNR56 #694 üzenetére
Menj el az iJoe-ba, az egész paletta egymás mellett ott van, végigpróbálhatod. Az X5 nagyságrendekkel jobb erősítőben, mint az X3K, de hangban is. Csak a mérete... Viszont használtan simán belefér a keretbe.
-
PR0JECTNR56
addikt
Nem zárkóznék el attól sem, viszont 70k a teteje a projektnek, akármi is történik ennél többet nem tudok rákölteni egyetem mellett (láttam a hardveraprón lévő X5 gen1-et, megfontolandó).
(#693) kemcso: A legjobb az lenne ilyenkor, ha a komplett Fiio paletta kivonulna hozzám és végre végigpróbálgathatnám mindet egymás után.
Hát igen, az X5 gen1 nem éppen kompakt darab, a J3 után még az X1 is pufóknak tűnt, az X3k ugyanaz csak még vastagabb, az X5 gen1 meg mindkét Fiio lejátszóhoz képest hatalmas.
Nem lesz egyszerű döntés ez sem úgy érzem, különben is régen minden jobb volt, akkor fogtam magamat és vettem egy J3-t, mert az jó és kész. -
válasz
PR0JECTNR56 #690 üzenetére
Hallgasd meg, jó cucc az az X3K
Mondjuk ha újonnan akarod venni, akkor lehet érdemes meggondolni az X5-öt használtan. Csak ez utóbbi elég nagy, a hordozhatóság szintjét már van, akinél üti.
-
törölt tag
Tényleg elég lelketlen az X3K pedig. Valahogy nem olyan jók ezek a Cirrus chipek szerintem. Meg a Wolfson sem az igazi.
-
Tulku
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #690 üzenetére
Igényeket félretéve...akkor is kipróbálnék egy X5-öt...az más világ...
-
Tulku
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #688 üzenetére
Biztos vagy te az X3 II-ben...ha lélek kell?
-
PR0JECTNR56
addikt
Elment egynek, amire számítottam az tudta, de hiányzott az a fajta "lélek" (talán nem ez a legjobb szó rá) a hangjából, aminek az élményét a J3 például simán tudta és bármikor mosolyt csalt az arcomra.
Viszont a Hongmi 1S meglepően jó hangban telefonhoz képest, kellemes meglepetés volt, hogy az X3K-ig nem fogcsikorgatva kell majd zenét hallgatnom út közben. -
válasz
PR0JECTNR56 #686 üzenetére
X1 ezek szerint nem jött be és eladtad?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #680 üzenetére
Rockboxszal nem.
Elvileg a régi, 3-4-5. generációs iPod Classic-ok decensebb Wolfson DAC-okat kaptak, utána meg gyengébb Cirrus DAC-ok kerültek beléjük. (A DAC persze csak egy szempont, én is tudom.
)
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #678 üzenetére
Utoljára SGS-sel próbálkoztam, mint mindent-egybe-kütyüvel, túl sok kompromisszumot kellett kötnöm. Azóta inkább hordok magammal 4-5 kütyüt egyszerre (telefon, tablet, e-könyv olvasó, DAP, MiFi).
Felmerült bennem, hogy a Cowon mellé jó lenne egy line-out-os is tudó lejátszó hordozható headamppel (csak mert munkahelyen szeretnék átállni fejhallgatóra), abból lehet, hogy egy iPod Classic 4/5/5.5 lesz, CF-moddal, Rockboxszal, line-out kábellel. Már csak a móka és a DIY-faktorok miatt is érdekes lenne.
-
Érik amúgy valami normális eszköz nekem is, utcára. Alapvetően nem szeretek túl sok szart magammal hordani, az ideális állapot anno az N91 idejében volt, akkor annak elégedett voltam a hangjával.
Ez a PDA viszont lezenéli a színről azt is, az N900-am pedig főleg, meglepően dinamikus, és az N900-hoz képest zsír tere van, igaz, érezni rajta, hogy a nagyon magas hangokat, és a közép tetejét mossa egy kissé.
És elképesztő hangos, fél hangerő fölé nem kell mennem vele. Nem olyan digitális a hangja, mint az N900-nak, vagy kb bármelyik Nokia mobilnak.
Alacsony bitrátás mp3-aknál viszont élvezhetetlenül szól (mondjuk ez a fülesnek is lehet betudható, mert az X-Fi HD-val is ezt csinálja szar forrás esetén).A Kilimanjaro meg alap.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #676 üzenetére
Jó zene.
TKDE-t ismered?
Btw, szerintem viszonylag kevesen vannak itt ténylegesen többszázezres utcai setup-okkal.
Az enyém is csak egy Cowon D2 2GB (+ 32 GB SDHC) és egy SoundMagic ES18.
-
-
bucsher
őstag
Megjött a $13 OFC kábel. Ez végre olyan, amilyen kell: vékony, rövid, rugalmas, gombok nélkül. Hangban természetesen nincs különbség.
-
törölt tag
válasz
PR0JECTNR56 #669 üzenetére
Szedd össze magad, barátkozz meg vele, mert a régit ugysem adom vissza
Emlegetni fogod még 😃 -
törölt tag
válasz
PR0JECTNR56 #671 üzenetére
A füles felőli oldalon tört bele? Vagy hogy? Mert pont azon még cserélhető is a kábel, szóval nem lehetne akkora akadály.
-
törölt tag
válasz
PR0JECTNR56 #669 üzenetére
VSD2s? Neked nem se215-öd volt? Azzal mi lett?
-
PR0JECTNR56
addikt
Minden jónak eljön a vége, de fájó szívvel váltam meg a Cowontól, remek kis lejátszó még mindig.
Az X1 megvétele előtt más igények kerültek előtérbe mint anno a J3 esetében, de majd részletesebben mesélek róla egy logout bejegyzés formájában.
Elsőre azt kaptam amire számítottam, nagyon rövid címszavakban: remek anyaghasználat és felépítés, stabil és megfelelő tempóban működő rendszer az 1.4-es firmware alatt, mindent le tud játszani, jó teljesítményű erősítő, ugyanakkor a hangzásvilága és a karaktere sokkal kevésbé toleráns a fülesekkel mint a Cowon, mindenképpen melegebb hangú fülhallgató igényel, mert rossz választás esetén kellemetlen hangot tud produkálni (Vsonic VSD2S-el szerencsére jól kijön alapvetően), az akkuidő pedig gyenge a Cowonhoz képest. -
AGE-T
őstag
Lecserélted a J3-at? Én most adom el az enyémet, nem akartam, mert bagóért megy csak el, gondoltam megtartom szűkebb napokra, de csak porosodik a fiókban. Döntöttem, mennie kell
Hogy tetszik az X1?
-
válasz
PR0JECTNR56 #665 üzenetére
Képről nem ismerem fel, milyen lejátszó?
-
Ati1979
veterán
Milyen?
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Úton-útfélen Nokia Lumia 520 + Arctic Sound E461, itthon pedig Superlux HD681 Evo
-
törölt tag
Igen, ennél jobbat nem tudok irodába jelenlegi tudásom szerint
Illetve lehet, hogy egy LCD XC-vel lehetne tetézni a dolgot, és az alá láncot építgetni, de azért na...
Bár azért kicsit furán néz ki, hogy egy 300 ezres lejátszóra egy 55 ezres erősítő és egy 30 ezres fejes van kötve
-
törölt tag
Ja, hát szerintem elég nagy ugrás kellene árban, hogy a Headflownál jobbat kapjak.
Asztali jelenleg teljesen felesleges, mert nerm lenne miről hajtsam az irodában, otthon meg nincs fejes, és ahhoz a két hangfalhoz nem fogok a jelenleginél drágább rendszert venni. Majd egyszer. Ha meg digitális kimeneten hajtanám az asztali DAC-ot a P1-ről, akkor meg kb semmi szükség nem lenne P1-re, vehetnék egy DX50-et vagy DX90-et is akár meg egy nagy kártyát bele.
-
-
törölt tag
Igen, csak jobban szól vele a Fostex azért. Átraktam 120 Ohm-os kimenetre, meg még valami jumpereket lehet benne állítani, és azzal kicsit dinamikusabb is lett a hangja. Csöves lenne majd egyszer az igazi, csak az irodában kicsit nagy, feltűnő és nehéz ide eljuttatni (amiket meg itt tudnék venni, azok kérdéses minőségűek).
-
jobesz
tag
üdv!
kinél tudok fejhallgaót erősítőt találni?
Bkercso vagy valami 300 ohmos fejest is normális minőségben meghajtani képeset?
-
Ati1979
veterán
válasz
maszekember #633 üzenetére
+(#634) AGE-T
Grat!
-
AGE-T
őstag
új szerzeményem ibasso dx90. Meglepően tempósan kezeli a dolgokat. Egyenlőre teszt alatt
-
maszekember
aktív tag
Ejj de rég látogattam ezt a fórumot!
Összeállt az új "rendszer" gondoltam megmutatom nektek :
A lejátszó egy Philips Ariaz 8gb,mielőtt lenéznétek headfi-on és abi-n is nagyon pozitívan nyilatkoztak róla.Pontos,precíz kicsit rideg,lélektelen hangja van. Eléggé analitikus összességében a hangzás de nekem ez tetszik,ezért választottam.
A füles pedig egy Blox BE7. Erről azt kell tudni,hogy kb. azt a helyet foglalja el a Blox kínálatában,mint a YUIN-éban a Pk1,csak ehhez nem kell erősítő. Hihetetlenül szellős,feszes hangja van,nagyon jó a szeparációja egy kicsit elmosogatja a magas hangokat de a többi tartományban tűéles hangképet ad vissza egyszóval az eddigi legszebb hang amit valaha eszköztől hallottam (fejhallgatókat is beleértve) .
-
bucsher
őstag
-
bucsher
őstag
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #611 üzenetére
Na arra kíváncsi leszek szeptemberben!
(#615) Nigér
Nincsenek!
Várjuk!
-
Nigér
őstag
Jé van egy ilyen topik?
Ha a Fiio-sok nincsenek kiutálva akkor majd én is dobok fel képeket...
:-D -
raven12
senior tag
válasz
vodkaboy22 #613 üzenetére
lásd gitárerősítők pl.
-
raven12
senior tag
Nem kell ide 200k-s dac, azért van az a rohadt DX90!
40-60-ból tényleg jó erősítőket tudna neked építeni hozzá szerintem, simán jobbat, mint amit a DX90 tud.
Azt viszont nem tudom, hogy Shure-okhoz (vagy épp az 1540-hez) mennyire passzolnak a csövesek, de így vaktában inkább tranyósat tippelnék hozzá. Persze kérdéses, hogy milyen hangot akarsz elérni vele. -
krx21
nagyúr
Fejes találkozó, vagy egyéb esetleg...
Egyébként mélyben igen erős, néha kicsit talán sok is, de máskor meg szinte visszafogott, felvételtől függ...(#602) Ati1979:
Nem, nem... Nem fogok meghallgatni semmit...
Milyen lenne hozzá jó ami nem horror árú?(Áhh már megint kezdődik..) Ne ültess bogarat ha kérhetem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Futás, futópályák
- Poco F7
- Eredeti játékok OFF topik
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- BestBuy topik
- World of Warships
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest