Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacs_t
csendes tag
Sziasztok
Januárban netbook vásárlást tervezek.
Ami fontos:
- márkás, minőségi gép
- nem alap (1024x576 vagy 600) felbontás, hanem nagyobb
- beépített SIM foglalat 3G-hez (USB kilógás kényelmetlen, ölemben már egyszer elhajlott notebookon, és eltörött)
- Atom Z proci
- videokártya (divx, esetleg 720p videók szaggatás nélkül)
- 2GB RAM vagy bővítési lehetőség
- HDMI
- hosszú garancia, 1 évnél többA gondom az, hogy ezeknek a követelményeknek nem felel meg egyik típus sem, ahogy néztem. Amiket kinéztem, az az Acer Aspire One 751h-52BG vagy a DELL Mini 10 HD 3G.
Az Acerre kevesebb a garancia, és nem sokan szeretik az anyagminőséget. A DELL viszont érthetetlen okból csak az olcsóbb, sima felbontású verzióban bővíthető ramilag, a drágábba be van forrasztva. DELL felé húzok. Van más megoldás szerintetek?Mit javasoltok?
[ Szerkesztve ]
-
kovacs_t
csendes tag
válasz runner 125 #6250 üzenetére
Sokan panaszkodtak más topikokban arra, hogy a 600 pixeles magasság kényelmetlen és kicsi néhány alkalmazásnál. Előfordulhat, hogy esetleg tévére kell kötni a gépet, és akkor nem lenne rossz a HDMI, és ha már HDMI, miért ne legyen 720p képes a gép. A pénzemért a legjobbat, mint mindenki.
-
kovacs_t
csendes tag
válasz kovacs_t #6251 üzenetére
Most kicsit mérges lettem. 4 éves az ASUS laptopom, imádom, tökéletes, semmi baja. Gyors, hibátlan, mondjuk a maga idejében a 256 MB Nvidia Geforce kártya megkérte a pénzét.
Pont emiatt a tapasztalat megnézteam az ASUS oldalát, és egyszerűen nincsen netbook típusuk beépített 3G modemmel. Milyen alapszintű dolog ez, mondhatom, hogy 2010-ben, egy ASUS szintű cégnél.
Idegesítő.
-
kovacs_t
csendes tag
Sziasztok
Melyik lenne szerintetek a jobb választás?
Lenovo S12 ION platformmal + külön beépített Expedite EU850D modul mobilnethez
vagy
Dell Mini 10 HD
Húz a szívem a Lenovo felé, mert modernebb, ION-os, 250es vinyó és 2GB ram alapból, nameg jogtiszta Win7.
Ami viszont a Dell felé húz, hogy egyszerűen feléleszthető benne a 3G és vele együtt a GPS lehetősége is. Nézzetek hülyének, de kimértem, és egy pár mm-es farostlemezt gyönyörűen tudok rögzíteni a kinyitott pohártatóra a kocsiban. Rögzítek hozzá egy tépőzárat, felficcen a Garmi Mobile PC és külső GPS nélkül megvan a világ legjobb navigációs rendszere.
De ehhez kell az élő GPS.
Ha külön építem be a HSDPA kártyát, akkor vajon tudok GPS-t elérni?
Van a Lenovo S12-ben ehhez WWAN antenna?
-
kovacs_t
csendes tag
Leegyszerűsítem a kérdésem:
Melyik az a netbook, amibe bele lehet tenni úgy egy Mini PCI HSDPA kártyát, hogy nem kell megbontani a monitorburkolatot, azaz van a foglalat felé antenna kivezetés, és így feléleszthető a GPS.
Gondolom vannak ilyen gépek, mert akkor minek forgalmaznának külön ilyen kártyákat.
Ezt szeretném megvalósítani, monitorbontás nélkül:
http://pdaplus.hu/content/view/3936/69/
Vagy ilyen gépet keresek 11 - 12 collban
http://pdaplus.hu/content/view/4344/1Nagyon megköszönök minden segítséget előre is.
-
kovacs_t
csendes tag
Na
Tovább gyűrtem ezt a "netbook bővítés HSDPA kártyával GPS miatt " kérdést.
Találtam ezt:[link]
"People who like to tinker with computers or add aftermarket features will really enjoy the way Lenovo built the IdeaPad U350. A single panel on the bottom of the notebook gives you access to the hard drive, system memory, WiFi card, and an open WWAN slot. While Lenovo doesn't currently offer a WWAN option on the U350 series, the notebook comes prewired with capped off antenna leads in case you want to install your own 3G card. "Ez azt jelenti, hogy a notebookreview.com-on olyan Lenovo u350-t néztek, aminek van wwan előkészítése gyárilag.
Van valakinek ilyen gépe?
Ha igen, megnéznétek, hogy az aksi mögött van-e valóban SIM foglalat?Ha igen, akkor nyert ügyem van.
Köszönöm, sokat segítenétek.
-
kovacs_t
csendes tag
Gyerekek, ez az XP vagy Win 7telepítés USB ről téma kis guglizással megoldható.
Kb 6 gépet csináltam már meg a linken leírt módon.Windows XP telepítése USB pendrive ról: [link]
Windows 7 telepítése pendrive ról (magyar) : [link]
Windows 7 telepítése pendrive ról (angol) : [link]WIN XP - 1 GB pendrive bőven jó, még úgy is, hogy nLite-al drivereket csomagolsz hozzá
WIN 7 - 4 GB alattival ne próbálkozz. Ha 32 bites rendszeren készíted a pendrive-ot, azzal nem tudsz 64 bites telepítőt csinálni és fordítva.
Ennyi.
Cserébe lopjon nekem valaki egy Lenovo U350-et, hogy szétbarmolhassam, és megnyugodjak, hogy van benne antenna előkészítés.
Üdv
T -
kovacs_t
csendes tag
Na, eleve is a szervízzel próbálkoztam, de nem vették fel.
Most viszont sikerült beszélni a CHS-nél két figurával, tök renben volt minegyik, kerestük a megoldást hosszú ideig, de sajna az U350.es lenovonak sincs HSDPA antennaelőkészítése.Szóval ilyesmi terén Lenovo X200, Lenovo SL410 vagy Acer 751 marad.
Utóbbi 12", 14", 11,6" ebben a sorrendben.Ezeket nem kellene buherálni, van bennük modem és SIM foglalat.
Acerről mi a véleményetek?
Ódzkodom. -
kovacs_t
csendes tag
Nálam az sorolja őket egy kategóriába, hogy 11 - 14 " közötti hordozató gépek.
Irodai munka mellett erőműben és úton is dolgozom, ami sokszor jelent kitekert helyzetű munkát, akár autóban, ölben, vezérlőszekrénynek támaszkodva, akármi.Ha 3G netet akarok, akko beépített modem kell, mert eddig már elhajlott 1 USB modemem és két USB pendriveom, és használhatatlanná vált.
Mivel 10" túl kicsi, nem kezelhető, értelmetlen méret számomra, ezért kell nagyobb. Viszont kisebb, mint 15,6", súly és méret miatt.
Továbbá ha kihúzom a kocsimban a pohártartót, felaplikálok egy farostlemezt, majd rögzítem a max 33 cm széles gépet, és felépresztem a 3G-t, akkor GPS-t is fel tudok ébreszteni az ilyen beépített modemes gépeknél. Kész a navigáció Garmin PC-vel.
Ezeken felül pedig ne akadjon be neki 10 db egyszerre futtatott weblap, vagy egy nagyobb felbontású vidijó. És ne romoljon el pont 366 nap múlva, 1 nappal a garanciaidő után, mint kedves kenyérpirítóm volt szíves azt produkálni.
Na emiatt pörgök már két hete ezen a hülyeségen.
És minderre a válasz a mai piaci állás szerint x200, sl410 vagy acer 751.Fene a válogatós pofámat, mi?
Szóval akkor Acer-t ne vegyek? A Lenovo stílus nekem olyan nagyapós már. No design.
[ Szerkesztve ]
-
kovacs_t
csendes tag
-
kovacs_t
csendes tag
válasz mukibuci #6373 üzenetére
Vázze, egy problémára szeretnék megoldást találni, ezért érdeklődtem ily hevesen. Csak gondold végig, autóban ülsz, valamit hirtelen meg kell nézni. Táska elő, laptop elő, táska vissza, laptop be, USB be, vagy kábel be, USB be, megnéz, és visszafelé ugyanez. Eközben valaki hív, jegyzeteid hátul, aki melletted vezet vált, elkapja a kábelt. Kimegy az ember egy padra a parkba, volna kedve fityegtetni a 10 centit? Az a 10 centi 1 méter a valóságban. Ebbe a hidegbe még mondjuk 3 centi se.
Nade ne vesszünk össze léciléci.
Csak megoldást keresek az agyszüleményemre.
De asszem 751-es ACER lesz, gari kiterjesztéssel. Még utoljára valahogy kiderítem a héten, mikor jön be a Lenovo x100e itthon, és ha oké, akkor megvárom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyomtató topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Óvodások homokozója
- Elemlámpa, zseblámpa
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest