Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen NETbookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-11-28 15:56:19

LOGOUT.hu

Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16434) Pete55555 válasza Mercutio_ (#16421) üzenetére


Pete55555
addikt

Tévedsz, a Starter csak 2GB-t, a normál, de 32bites windows verziók 3GB-t látnak ebbe beleszámít az esetleg a HW részét képező diszkrét VGA-kártya saját memóriája is. A másik, hogy amennyiben a virtuális memóriát (swap file) nem fixálod, és/vagy egyáltalán létezik, akkor annak ellenére, hogy van szabad ram-memória bizony a windows hajlamos a vincseszteren lévő swap-filehoz fordulni, ami érezhetően lassítja a rendszert.

Na, mondtam én, hogy így van... :) Csak nem vagyok nagy szaki, nem tudom úgy összefoglalni, hogy értelmesen vitázhassak :O

(#16432) NathanCullen
Na ez nagyon igaz. Úgy is arról volt szó korábban, hogy a netbook úgysem használható semmi komoly dologra még egy Starter is elég rá. Akkor már mindegy, hogy Win7 vagy Ubuntu vagy más Linux distro, mert úgy sem lesz semmi komolyabb program rajta futtatva, meg Linuxra is van minden amire ennél a teljesítménynél Windowsra kellene. Csak ingyen, legálisan.
Ezzel egyetértek, bár eddig én csak 1x próbáltam a linuxot, és nem is sokat használtam, de tény, hogy egy netezésre, esetleg dokumentunkezelésre használt netbookon több értelme van, mint a win-nek, ugyan azt tudja, legálisan, ingyen. Viszont hozzáteszem, hogy ezt inkább gyengébb (atom) platformokon tartom jó ötletnek, a mostani Brazosokon szvsz gond nélkül megy egy Win7 HP, és azon már CAD, és egyéb tervezőprogramok, illetve játékok is futtathatók rendesen. (természetesen nem arra gondolok, hogy az építész majd ezen tervezi meg az új WorldTradeCentert, vagy a hardcore gamer 12"on fog crysis2-t tolni 0-24-be, de erősebb gépen több értelmét látom a win-nek.)

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen NETbookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.