- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy S24 FE - tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tad_ream
csendes tag
A dupla processzor gyorsabb, de 3d-s renderelésben még inkább. És akkor xp 1700+ processzorokról van szó...Gondolom a mostani amd-k sokkal gyorsabbak, főleg párban. Kódoláshoz egyébként a Tsunami mpeg-et használtam és 352x288-as avi file-okból tömörítettem mpeg-be. Itt fontos megjegyezni, hogy a kódolás közben is teljesértékű gép maradt, vagyis nem akadozott, szakított be, stb. És ez a két (vagy több) processzor fő erénye. Ha most vennék új konfigot és kifejezetten tömörítéshez, dupla procis gépet vennék, és ár/teljesítmény szempontból az amd szerencsésebb. Elég az Intel Xeon-ok árát megnézni...Hétköznapi használatra talán jobb egy gyors egyprocesszoros gép, már csak a fogyasztás miatt is, és nekem napi 24 órában megy. A tendencia azonban jól látható: egy-két éve HT-s processzorok tejednek, jönnek a duplamagos procik, ugyanakkor jövögetnek az amd opteron-os multiprocesszoros konfigok, persze nem gyenge áron. Igazán ezeket (smp, smt) használják ki jól a több processzort támogató op.rendszerek (nt,w2k,xt,stb...és nem utolsó sorban a linux). Egyelőre megint csak ennyi...És csak Asusfan kedvéért, mindegy, hogy msi, vagy nem...
-
tad_ream
csendes tag
Mindkét gépet hétköznapi használatra. A duál AMD-s gépet gyakran használtam video-tömörítéshez, de közben ment a net, mp3-hallgatás és ha kellett cd/dvd írás. Mind egyidőben, akadás nélkül. XP1700+ procikkal megy. Azért keverem a múlt és jelen időt, mert a gépet nem én használom már, de családban maradt és így vagyok napi kapcsolatban vele, részben fileserver-ként használom is. Dual procis (SMP) működést támogató alkalmazások jól kihasználják és a szintetikus benchmark programok (pl. sisoft sandra) szerint is kb. 30-40 %-kal veri a két xp 1700+ a mostani 2.8-as Northwood-ot (HT üzemmódban). Most nyers processzor erőről beszélek. Ugyanakkor az Intel-es konfig esetében a memóriakezelés sokkal gyorsabb, így valamivel fürgébbnek tűnik a P4. A dual-os konfigot eddig nem sikerült belassítani, ugyanez nem mondható el az Intel-es ről. A dual-t nem tudtam tuningolni, de nem is akartam, nem arról szólt. A mostanit tudom, 2.8@3.2GHz, teljesen stabil, de minek??? Mindkét géppel framedrop nélkül megy a video capture úgy, hogy közben más alkalmatzások is futnak. Amúgy a 875P-t csak azért vettem, mert a dual-ban szétment a táp (2 évig bírta napi 24 órában) és amikor ez történt, nem kaptam kellően erős tápot. Azóta megy, de mint mondtam, nem én használom főleg. Ez egy kicsit hosszúra sikeredett, bocs. Visszatérve a 875P-re, bár kényszerből vettem, nem bántam meg. Jelenleg egy 465-ös enermax táppal, 2x512 elixir PC3200-assal megy hibátlanul 3 PATA és 2 SATA merevlemezzel, + DVD. Ennyi. De érdemes más márkákat is megnézni és tényleg fontos a táp és a megbízható memória. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, és mint írtam, nagyon jó az msi oldalán a support fórum.
[Szerkesztve] -
kovacszk
senior tag
Nekem msi lapom van, csupa ót tudok róla mondani, bár nem egy tuninglap, de ha valaminek kevés a 2,8 azt nem is akarom használni
Ez előt mindig abit lapom volt és mást el sem tudtam volna képzelni, egy haverom javasolta ezt a lapot és az alaplapi lan miatt döntöttem mellette!!
Viszont 875-öst nem ajánlom sok jót még nem hallottam róla! -
Asusfan
őstag
Egyébként ha soksok intergrált cucc kell akkor vegyél P4C-800Deluxot.Ha nem kellenek integrált cuccok tömkelegei akkor ic7 rulla
Nagy tuniglap
875 ös lapot csak ha maxot akarsz kihozni tunnigban meg mindenhol.Ha nem tunigra mész meg a maxra akkor neked egy P4P800-Delux kell amihez már ''elég olcsón'' hozzá lehet jutni.
Tessék I875 ennyiben tér el:
MOD.Mellesleg én MSIt nem vennék, de ez csak személyes vélemény
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Az egyik ismerosom cege kizarolag a amd-s msi-ken nyugszik, oka a mac: szabad atirasa, ugyanisa hasznalt szofver a mac-hez van drozova, na most ha doglik az alaplap, esetleg halokarta akkor szep hosszu levelezes, de ezzel egyszeruen csak atirja, termeszetesen nem hasznalnak tobb gepet mint a licencben engedejjezet, de ez nagyban megkonnyiti a mindennapi munkat. Amugy ok tejjeesen meg vannak veluk elegedeve, ismetlem amd-s paltform...
udv
neduddki -
Lajbi
csendes tag
-
BobMaster
senior tag
De miért MSI?
3 év gar, 27.920 + ÁFA M*gicomp-ban...
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Goddess of Victory: Nikke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Star Trek
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest