Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Pisti79

csendes tag

válasz KAR #2741 üzenetére

Az én lejátszóm - INNOAX 330 - teljesen korrekten jelzi a töltést. Kb 1 óra alatt tölti fel az aksit és vígan teljesíti a maga 10 óráját (teszteltem). Sőt, ha lehúzom az USBről majd visszadugom kb 6 percig tölt és ismét tele állapotot jelez (helyesen, ezek szerint működik rendesen a töltésmérő elektronika.)

Viszont az enyémben nincsen semmiféle táncoló emberke - szerencsére - az enyémen régi szoftver van.

• Pisti79

csendes tag

válasz dodie #2504 üzenetére

'' Szerintem nyogodtan vegyél BÁRMILYEN olcsó mp3 lejátszót, nem fogod megbánni.''

Hát ez egy elég bátor kijelentés volt. Egyik barátnőm céges karácsonyi ajándékként egy Telstar mp3-as lejátszót kapott, amit volt szerencsém ki is próbálni. A diktafon érzékenységével nincs baj, csak a hangjával. Valószínűleg mp3-ba is tömörít (annyira nem néztem), mert a visszajátszott hang olyan, mintha víz alól beszélne az ember (rosszul tömörített mp3) nem beszélve a ritmikus kattogásról a háttérben (ugyan ilyet hallottam a traxdata EZ 5 in 1felvételén is). Épp csak érthető, de hallgatni egyenesen borzasztó.

Az én InnoAXom ''csak'' wavban vesz fel de ég és föld volt a kettő hangra és érzékenységre is.

És persze a hozzászólásommal nem azt akarom mondani, hogy az olcsóbb lejátszók mind szarok (az enyém sem tartozik éppenséggel a drága kategóriába), csak azt hogy szerintem kicsit ''veszélyes'' dolog általánosítani, pláne ha valaki pénztárcájára megy a játék.

[Szerkesztve]

• Pisti79

csendes tag

válasz Jam. #2442 üzenetére

Ennyi pénzért szinte biztos, hogy nem, ha tudná, azt odaírták volna, mert szeretik hangoztatni.

A Photohallnál láttam ilyen lejátszót, esetleg érdeklődj náluk, a dobozán biztos rajta van.

• Pisti79

csendes tag

válasz cmtech #2448 üzenetére

Egy időben én is próbálkoztam ilyesmivel, kb 3 ilyen programot próbáltam, de feladtam, mert az átkonvertált zenékben fura zörejek jelentek meg, nem beszélve a hallható minőségromlásról. Minden cég programjával ez volt a tapsztalatom, személy szerint nem ajánlom.

Nekem amiatt kellett volna, hogy sok a 256Kbps-os zeném és a WMA-val kisebb helyen lehet hasonló minőségben tárolni az mp3-hoz viszonyítva. (na most biztos sokan megutálnak ezen kijelentésem miatt, de én ezt tapasztaltam)

• Pisti79

csendes tag

válasz bwoay #2398 üzenetére

Király hang, király design, király tudás - de sokan panaszkodtak az olvasó mechanika instabilitására. Leginkább, hogy egyszer csak baromi soká tartott beolvasnia a cd-ket (több percig), valamint akkutöltésnél voltak még problémái. Emlékszem volt olyan srác, aki zsinórban hármat is visszavitt. Én akkoriban sokat olvastam róla (pár hónapja) és tudom feltűnően sok volt az ''ez vagy az a nyűgöm vele'' vélemény külföldi fórumokon is.

Mivel maga a készülék tényleg jó, ezért hangsúlyoztam hogy még egy jó konstrukciójú készülék esetében is előfordul, hogy ez vagy az a széria gyengébben sikerül. De mostmár örülök, hogy flash memóriásat vettem, aki utazik, annak belátom ez célrevezetőbb, hogy egy könnyű doboz fityeg a kábel végén, észre sem lehet venni. Nekem még a walkman méreteivel is problémáim voltak, előszedni, hova tegyem, lehúzza a zsebemet stb.

Szóval ez a vélemény pusztán fórumolvasások alapján alakult ki ezt hangsúlyozom, gyakorlati tapasztalatom nincs vele, de sokan dicsérik is, tehát konstrukciós tekintetben jónak kell lennie.

• Pisti79

csendes tag

válasz Fade_Away #2377 üzenetére

Ez érdekes, én úgy tudom, hogy igaz, hogy kevésbé érzékeny mint a régi NICD (jobban viseli a túltöltést pld) és kevésbé jellemző rá a memóriaeffektus, de a régi telefonokban is ilyen volt és mindig ajánlották a teljes lemerítést ( időnként kisütő funkcióval) és a formázást az elején a hosszú élettartam érdekében. Tudtommal a Li-ion aksik az elsők, amelyek telejesen érzéketlenek a rátöltésre. De nem vitatkozom, ha azt mondod nem kell megvárni...

• Pisti79

csendes tag

válasz Router #2376 üzenetére

ok, ez így tényleg nincs rendben. Nincs több tippem.

• Pisti79

csendes tag

válasz Router #2373 üzenetére

Na várjunk csak...a készüléket kétféle módon kapcsolhatod ki:

1. Az oldalsó kis pöcköt power off állásba kapcsolod (áramtalanítás:))
    2. nyomd meg hosszan a playt mondjuk lejátszás közben, (power kapcsoló ON állásban van ekkor ugye) -> és ekkor majd láthatod, hogy hiába van a power ON állásban a készülék mégis kikapcsolt állapotba kerül. Újra megynyomva megint bekapcsol anélkül, hogy a power-hez hozzányúltál volna.

Vagyis: Te csak annyit látsz, hogy a power kapcsoló On állásban van és a készülék mégis kikapcsolt állapotban van. Ez normális, ha a play véletlenül hosszan (kb 2 sec) megnyomódott.

Huh, hát kicsit zavaros körülírás, de remélem érted.

[Szerkesztve]

• Pisti79

csendes tag

válasz Router #2368 üzenetére

Esetleg még valami, bár az túl triviális lenne. Gondolom tudod, hogy ha a play gombot hosszan nyomod, akkor kikapcsol, vagyis készenlétbe kerül. Esetleg nem lehet, hogy megnyomódott, ha volt vmi a zsebedben?

• Pisti79

csendes tag

válasz Router #2368 üzenetére

Az hogy a működési hőmérséklet -5 és 40 C az nem azt jelenti, hogy e felett és alatt nem működik, hanem azt, hogy ebben a tartományban garantálják a hibátlan működést.

-5 fok alatt már szinte minden kis ketyere másképp viselkedik, ez a beépített kis elektronikai alkatrészek működéséből adódik. És mindenki lejátszója ugyan azokból az elemekből épül fel, úgyhogy a normálistól eltérő működés bárkinél előfordulhat. Ezen elemek (gondolom nem árulok el nagy titkot) 20 C névleges környezeti hőn működnek tökéletesen, a tűrés -5 és 40 C (szintén átlagos érték), e felett és alatt meg ki tudja...

Egyébként már ezeknek a hőmérsékleteknek az elérése sem valószínű, mert nem az számít, hogy kinnt hány fok van, hanem a lejátszó helyének a hómérséklete. Ha kinnt -15 C van és a lejátszó a zsebben van, akkor az nem azt jelenti, hogy hú az én lejátszóm bírja a -15 C-t et!

Tegye ki mindenki a lejátszóját 2 órára az ablakpárkányra aztán vigye be és próbálja ki. Na akkor fog kiderülni, hogy bírja-e a -5 C-t.

Hát Router, akkor más tippem nincs, hogy mi lehet a probléma.

[Szerkesztve]

• Pisti79

csendes tag

válasz dodie #2341 üzenetére

A mintavét freki 8kHz és 32Kbps wav fájlt csinál diktafonnál is és rádiónál is. Line in nincs.

• Pisti79

csendes tag

válasz Router #2354 üzenetére

Szám közben vagy végén kapcsolt ki? Ha ''egy könyvtár lejátszása'' van beállítva, akkor az utolsónál leáll, majd standby-ba kerül.

• Pisti79

csendes tag

válasz atosz #2353 üzenetére

Na most gyorsan megnézem az enyémet:) Én is kinnt használom, sokat utazom a munkám miatt Bp területén, ráadásul a külsö zsebemben van és tök hideg, amikor megfogom...úgy látom az enyémen semmi.

Nem nyomódott oda valamihez? Vagy egy életszagú példa: a kabátom külső zsebében volt, a kabát az ágyon. Haver le akart dőlni kicsit, fogta a kabátot és egy hatalmas ívvel leb**ta a földre. Nagy pánikroham, de nem lett baja. Ha nem látom nem is tudtam volna róla.

• Pisti79

csendes tag

válasz madkamil #2336 üzenetére

Azt kifejtenéd, hogy hol hallottad? Tudtommal ez nem egy régi típus, tehát hosszú távon senkinek nem lehet ''élettapasztalata'' vele.

Én az aquában vettem az enyémet és mielőtt megvettem volna meg kellett hallgatnom egy fél órás előadást (amit az eladó tartott!), hogy ez milyen szar, mert fos ahogy szól, nincs basszusa, milyen tróger, hogy beépíttett aksija van és milyen szar a gombok elhelyezése. És különben is az Innovision nem gyártott lejátszókat, tehát csak szar lehet. A Creative a király, az hú milyen űberfasza (persze az 8000-el volt drágább). -- El is gondolkodtam, hogy akkor ez az ember szeretne nekem valamit eladni, vagy egyszerűen nem?

Na ha egy ilyen embertő jött az infó, akkor nem aggódom. :) Időközben kiderült, hogy a hangja szép, kellemes, térhatásos megfelelő fülessel gyönyörű basszusa van, az akkunak én csak hasznát láttam (nem kellett azt is plusz lóvéért megvenni és kapom vele a LI-ION aksik ''igénytelenségét'' szemben a NI-MH ''várjuk meg még lemerül''-jével ).

Na de, ettől függetlenül lehet, hogy tényleg nem lesz hosszú életű, de ezt csak az idő dönti el és nem szubjektív vélemények. Sajnos mindenki tisztában van vele, hogy sorra dobálják ki az új típusokat a cégek hosszútávú tesztek nélkül és az egyik cég még kenyeret süt az egyik nap, a másik nap pedig már mp3 lejátszókat gyárt. Tényleg csak szerencse kérdése, hogy milyet fog ki az ember. Én a névben már rég nem hiszek (volt egy Technics hiper szuper deckem és nagy csalódás volt, szemben az AIWA-val, ami 4-ed annyiba került, de annál szebb hangú decket még nem hallottam). De hogy ne menjünk messzire, Iriver IMP450 volt az első ''kiválasztottam'' de mire meglett a lóvé, már annyi negatív tapasztalat gyűlt össze róla, hogy nem mertem megvenni. Nem konstrukciós hibája volt, hanem gyártási. Traxdata EZ player 5 in 1. Ugyan ez a helyzet.

Mindenki döntse el, hogy mire van szüksége és mennyit ér meg neki egy-két plussz szolgáltatás.

• Pisti79

csendes tag

atosz! Ment egy mail Neked az InnoAx felfüggesztéséről.

[Szerkesztve]

• Pisti79

csendes tag

válasz [w] #2270 üzenetére

Le lehet mérni digitális multiméterrel, ellenállásmérés állásban (egyik tapintó a jack dugó ''hosszú'' fém részére /negatív pont/, a másik a csúcsára /az egyik pozitív pont/ és kész.

• Pisti79

csendes tag

válasz atosz #2280 üzenetére

Sajnos az én gépem ilyen félhomályban nem tud jól makrózni (vakuzni ugye nincs értelme) ezért csináltam egy kézi rajzot, hogy hogyan kell (szerintem) rögzíteni a fülhallgatóhoz. Hogyan lehet ide képet feltenni, már csak annyi a kérdésem és máris közszemlére bocsájtom remekművemet.

Tegnap teszteltem a töltést, már teljesen feltöltött állapotot jelzett, amikor lehúztam az USBről és visszadugtam. Elkezdte tovább tölteni az aksit, de kb 5 perc múlva leállt és megint tele tankot jelzett. Ez így teljesen rendben van. Egyébként utánaolvastam a Li-ion aksik lelkivilágának, ideális esetben 2500 töltést bír (szemben a NI-MH aksik max 1000szeres töltésével) és minden szép és jó, gondolom mindenki ismeri hogyan kell (lehet) bánni vele, viszont fellép nála az un öregedés, 2 - 3 év alatt sajna megadják magukat. Ilyen az életciklusuk, de addig lehet nyúzni rendesen. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy tényleg nem gáz ha az ember napjában többször is ki-be dugdossa. Nekem 1-1,5 óra alatt tölti fel az aksit abban az esetben, amikor már csak 1 csík van a kijelzőn.

Ez a firmware dolog valóban érdekes, hogy a régebbi firmware ''okosabb''. Én láttam a táncoló emberkét, aki miatt csak - az amúgyis pici - fél kijelzőn fut a szám címe...személy szerint én maradok a mostani verziónál. De lehet, hogy ez tényleg csak a 256-osok sajátja. Én egy 330-as 256Mb-os verziót próbáltam, a kolléga pedig egy 300-ast 256 Mb-al, ha jól emlékszem.

• Pisti79

csendes tag

Kissé távolmaradtam a fórumtól mostanság, összegyűlt itt néhány jó kis téma amihez szívesen szólnék.

1. Elnézést a kollégátol aki atosz InnoAX-os hozzászólásait túl soknak tartja. Én is szinte csak erről fogok írni, és ennek oka egyszerű, ilyen készülékem van és erről van gyakorlati tapasztalatom (ahogy neki is) és nem a ''haver mondta'' mendemondákat fűzzük tovább.

2. Igen vannak lejátszók, amik szebben szólnak, amik okosabbak, dizájnosabbak (sok kérdőjel ???????) de ami ennyit tud, ilyen szép hanggal ennyiért olyan nincs. Ha többet szántam volna rá én is MPIO-t vagy Irivert választottam volna, de ebben a készülékben találtam meg a legtökéletesebb kompromisszumot. És ha egy Iriver 10ezerrel drágább, az tényleg szól annyival szebben is?

3. A mostani 7vége után még nagyobb tisztelője vagyok a kis masinának. Jó pár órát vonatoztam szinte végig a fülemen volt és kijelenthetem, hogy a 10órás lejátszást valóban teljesíti. (4óra oda, 4 óra vissza, várakozás az állomásokon,dicsekedés a szülőknek, álmélkodva zenehallgatás otthon). A hangja: apukámnak vettem karácsonyra egy mezei panasonic fejhallgatót valami 1600Ft volt szivacsos, walkmanhez kapta. Otthon ezzel próbáltam és olyan szép basszust produkált, hogy csak álmélkodtam. Mostmár az EQ beállításokon is hallani lehetett, hogy érnek valamit - egy korábbi hozzászólásomban írtam, hogy a bogyós fülhallgatóval én alig hallottam különbséget. Atosz, ha teheted próbáld ki valakinél fejhallgatóval és többet nem is akarsz majd bogyós fülhallgatót használni.

Egyébként nem tudja valaki hogy miért és melyik a legjobb fülhallgató, melynek 16, 24, vagy 32 ohmos az impedanciája? 16-ossal tök jó hangos, már 14-es hangerő több mint elég (nekem), viszont az előző lejátszóm használati utasításába azt írták, hogy ''a jobb hangminőség és az elem kímélésének érdekében használjon 32ohmos fülhallgatót''. ?????

Ezt nem értem: az én lejátszóhoz adott fülhallgatómon van egy kis madzag, amire fel lehet akasztani. A tieden nincs atosz? Nem egészen értettem, hogy miért kellene a jó makro-s fényképező. Fényképezzem le Neked azt a kis sarki pöcköt? Egy Canon A 75-öm van, az nagyon szép képeket csinál. Ha gondolod...

:))) Úgy látom kezd már a táncolós ürgés szoftververziós lejátszó is terjedni, ezek szerint nem álmodtam.

Azt hiszem most nagy hirtelenjében ennyi.

[Szerkesztve]

• Pisti79

csendes tag

Inno 300/330as tulajok figyelmébe (persze vannak akik megelékszenek a jelenlegi USBs töltési lehetőséggel):

http://zxpro.com/catalog/product_16234_Mini_AC_Adaptor_for_USB_Hotsync_Cable_cat_301.html

Na egy ilyet kéne keríteni.

• Pisti79

csendes tag

Nekem eddig egyszer hibázott a 330-as Innom, de akkor nem is volt hajlandó lejátszani a számot, csak azt írta ki, hogy file error. Megnéztem, a winamp sem akarta lejátszani, viszont a creative play center - a hangkártyához adták és véleményem szerint sokkal szebben szól, mint a winamap, még azt is elnézem neki, hogy lassabban töltődik be - szóval az lejátszotta. De kit érdekel? Csak ennél nagyobb baj ne legyen vele.

Atosz: újabb fejlemények USB nélküli töltés ügyben. Ma kikapcsoltam a gépet, áramtalanítottam is, és lám a kijelző még mindig világított, mintha kapcsolat lenne...lehúztam a kábelt, akkor adta a szokásos menüt, aztán megint rádugtam és megint megjelent a kapcsolatot jelző képernyő. Hangsúlyozom, a gép a konnektorból is ki volt húzva. Ezen még el kell gondolkodnom, hogy mit is jelenthet ez...minden esetre párom gépéhez van egy opcionális USB csatlakozó, ami nincs bekötve az alaplapba, azt igyekszem elkunyerálni és ha a kíváncsiság szintem majd meghaladja a készülék féltésének szintjét, elkezdek kisérletezni is.

• Pisti79

csendes tag

válasz polaris1 #2165 üzenetére

Megnyugtatlak, hogy az innoax 330-as tud dalszöveg fájlokat megjeleníteni, szerintem túl sok haszna nincs, de tudja. Töltsd le a használati utasítást a www.ivmm.com-ról és láthatod ott is.

• Pisti79

csendes tag

válasz atosz #2148 üzenetére

Huh milyen sok kérdés nagyhirtelenjében:)

Az enyém 512-es és Aqua származék (szerintem egy alomból származik a tieddel:). Eleinte 256-ost akartam, majd beosztjuk a memóriát alapon, de mostmár áldom az eszemet, hogy 512-es lett belőle.

EQ tekintetében én a rock ill pop között szoktam váltogatni, de semmi kifogásom a normal ellen sem.

Azt, hogy wma-mp3 konverzió van-e nem tudom, de cdről grabbelésnél mindkét támogatott formátum kiválasztható, amibe a cd anyaga tömörítődik majd. Én próbáltam mp3ból wmat csinálni más progival de nem lett valami fényes az eredmény (de a fájlméret harmad akkora lett, ezek 256-os mp3ak voltak).

Őszintén szólva nagy pofátlanul írtam levelet az innovisionnak, hogy megoldható-e a töltés USB kábel nélkül is és hogy letölthető-e az új firmware a mi gépünkre is. Egy diplomatikus mondat érkezett válaszként: igen van új firmware, de csak a felhasználói felület változott némiképp, a lejátszó, diktafon, rádió részek nem változtak. De se az, hogy mi is használhatjuk-e, sem az, hogy letölthető lenne...semmi. Persze ez nem lényeg annyira, mert mint írtam ott lejátszásnál egy kis figura táncol és kicsit bóvli kinézetet ad neki...csak a kíváncsiság mégis hajtana. Tápellátásról egy szót sem ejtettek, bár ezt megértem, nem érdekük és kockázatos lehet. Az én telefonom töltője 4,6 volt egyenfeszt ad le, ami pont vagy kb megegyezik az USB port feszültségével. Nagy esélye van, hogy ő lesz a próbaalany a töltéspróbánál (persze egyenlőre nem merek ilyesmivel próbálkozni, de a kisördög már itt van. :) A csatlakozó sem lenne probléma, ugyanis csak keresni kell egy USB hosszabítót és lecsippenteni azt a végét, amibe ennek a vége illeszkedik és megfelelő pontokra kötni a tápfeszt. az, hogy olyan csatlakozót találjon az ember, ami a lejátszón van, az a pici...szerintem lehetetlenség.

Dalszövegre most nem maradt energiám, próbálkozz és na nem megy segítek, de tuti rájössz majd. A szinkront úgy oldja meg, hogy a dalszövegben ''időkód'' van, a sorok ezzel kezdődnek, ha eléri az adott időt ugrik a következő mondatra. A lejátszóra ugyan olyan névvel kell rátölteni a szövegfilet, onnan tudja majd, hogy a dalhoz tartozik.

Most viszont bedőlök, kicsit sok volt a mai napból.

• Pisti79

csendes tag

Hát immáron lassan egy hete gyűröm én is az InnoAX IMP 330-asomat, a legnagyobb megelégedésemre. Sajnos a hozzáadott fülhallgató teljesen használhatatlan, semmi mély nem jön rajta. Én jelenleg egy Thomsonnal használom, ezen sincsenek elsöprő basszusok, de ezzel szépen szól. HIFI-re kötve már szép mélyek jönnek, tehát nem a lejátszó hibája, hogy csak annyi mélyet hallunk, amennyit hallunk...

A hangja egyébként - az én fülhallgatómmal - lágy és kellemes, a térhatás is szép (bár a Traxdatának ugyan ezzel a fülhallgatóval nagyobb volt). Nincsen a magasaknál az a grízes torzitás amit néha tapasztal az ember, a mélyeknél nem torzít, ez kellemes meglepetés volt (nálam ez fontos szempont: ha nem is dübörög a basszus, ami van neki, az legyen torzítatlan). Én valahogy az emberi hangra vagyok a legkritikusabb, szerencsére ezen a téren sincs szégyellni valója ennek a lejátszónak és bevallom engem ezzel fogott meg a leginkább. A beépített hangzásképek viszont nem sokat érnek. Nagyon szimpatikus benne, hogy következő számra ugrásnál, kikapcsolásnál lejátszás indításnál fokozatosan halkít illetve hangosít (egy pillanat az egész persze); ez azért fontos mert különben lenne egy ''bereccsenés'' az ugrásoknál, erre sok lejátszónál nem gondolnak.

Az aksija többet bír mint amire számítottam, de ugye USB kell a töltéséhez. A megérzésem azt súgja, hogy elegendő lenne neki egyébként 5V-ot biztosítani és simán egy telefon töltövel is tölthető lenne. Ezt azért gondolom, mert a ''hardver eltávolítása'' után még vígan töltötte az akkumulátorát, viszont ekkor már ''fizikailag'' nem volt kapcsolat a géppel (a gép nem szól bele a töltés vezérlésébe, csak a szükséges feszültséget biztosítja). Ez persze még csak kezdeti találgatás.

A rádióját egy SONY walkmannal teszteltem, de azonos körülmények között nem tapasztaltam különbséget a vételi erősségben, annak ellenére, hogy a walkman kb 10szer akkora. Rádióból wav-ba vesz fel elég jó minőségben, de - legalábbis nálam - búgás hallatszik a felvétel alatt. (mintha a felvevő elektronika által keltett rádiófrekvenciás zajok zavarnák a rádiót). Ennek ellenére tökéletesen használható pld híreket felvenni, a beszélgetések szépen érthetők.

Diktafonnal szintén meg vagyok elégedve, én tanulnivalókat szoktam felmondani rá, átlag hangerővel szépen hallatszanak a felvételek. Érdemes megjegyezni, hogy egy beszélgetés tökéletesen titokban rögzíthető, mivel a képernyőt kikapcsolja és semmi nem utal rá, hogy a szerkezet működik, akár az asztalra is ki lehet tenni. De nem én mondtam.

Nem tudom, hogy jobban jár-e aki a 300-ast választja. Én ha csak tehetem fém házas készülékeket vásárolok, mert valahogy nagyobb a bizodalmam feléjük. Viszont az alumíniumon tényleg látszik, hogy össze van tapizva, ujjlenyomatos, a tükörről talán kicsit könnyebb letakarítani. Egyébként én addig amíg le nem rohad, nem veszem le a védőfóliát. Nem zavar ott senkit.

A hozzáadott szoftver nagyon hasznos: katalagizál, új zenéket konvertál (mp3 és wma formátumban is), lejátszik, adatbázisból keres és ami külön tetszett, hogy dalszöveg fájlok készíthetők vele nagyon egyszerűen, ami a lejátszó kijelzőjén megjeleníthető.

''Röviden'' ennyi. :)

Egy szóval vagy inkább egy mondattal: ha tehetném megint ezt venném, az biztos.

[Szerkesztve]

• Pisti79

csendes tag

válasz atosz #2067 üzenetére

Megmondom őszintén én felfedezős típus vagyok nem is olvastam el a manualt csak futólag, mert tök jó az embernek magától rájönnie a dolgokra. Ma a villamoson egy olyan funkciót is találtam, ami gyorsítja vagy lassítja a lejátszási tempót. Hülyeség tudom, csak jó volt megtalálni. Nekem elég volt ennyi idő is, hogy rááljak a logikájára, eleinte kavartam mindent, és állandóan a rec gombot nyomogattam véletlenül, így egy csomó hangfelvétel készült. A boltban is, amikor kicsomagoltam simán belehallatszik, ahogy a kiscsaj kéri a következő vásárlótól a 8700 Ft-ot, ő akkor kb 3 lépésre állt tőlem. Érdekes.

Nem tudtam, hogy a számokba bele lehet tekerni, nekem ez sohasem hiányzott, de köszi az infót.

Gombok:

A gombok kiosztása más volt, a másik oldalra került pld a play gomb. Ez most ugye a fülhallgató alatt található közvetlenül és kicsit nehéz hozzáférni. Nem tudom Neked pontosabban elmondani, mert nem emlékszem, csak azt tudom, hogy más volt, hamarabb ráált a kezem, logikám. De ez is megszokható, nekem nincs vele bajom.

Belső:

A szoftverében a kezdőképernyőnél az ikonok fönnt voltak piciben és ahogy lépkedtél jobbra vagy balra, egy szinte teljes képernyő nagyságú ikon jelent meg a kijelző fennmaradó részén (nagyban, hogy épp melyik funkción állsz). Mp3 lejátszásnál a cím csak fél képernyő hosszúságban tekergett, a másik félben pedig egy kis figura táncolt. Na ennek örülök, a miénkben szerencsére nincs táncoló figura bár a kijelző tele van nyomva így is infóval. A külföldi tesztben egy idétlen animáció volt a képernyővédő, hál Istennek rádöbbenhettek valamire és most a képernyővédő a kijelző teljes kikapcsolását jelenti. A rádió az ugyan ilyen volt abban is. Az e-bookba meg a telkönyvbe nem mentem bele, úgyhogy arról nem tudok többet.

Tök jó ez a könyvtárkezelős dolog. Tartottam tőle, hogy azért 512Mb-ra sok szám fér, de ha végig kell tekergetnem, hogy eljussak ahoz, amit hallgatni szeretnék beleőszülök. De mivel minden könyvtárakba pakolható, ez sok mindent megkönnyít, mostmár értem, hogy az emberek miért hajkurásznak könyvtárkezelős lejátszókat.

Most tesztelem az aksiját. Totál feltöltöttem és immár 3 órája gyűröm. Kíváncsi vagyok bár csodát nem várok.

Egyébként igen, eddig nem csalódtam benne, meg vagyok elégedve vele.:)

Egyenlőre ennyi.

• Pisti79

csendes tag

1. Csak annyit mondok, hogy azért nem vettem meg ott mert az árkülönbségből kietellik egy MX400-as fülhallgató. Bocs, nem vagyok annyira eleresztve lével, nekem még egy 1000es is számít. Akinek nem, az meg örüljön és vásároljon drágábban. Egyébként azóta reklámozom a boltot minden ismerősömnek, volt már, aki vásárolt is ott azóta és én is biztos betérek még oda.

2. Én nem azt akarom, hogy kibontsák, hanem hogy legyen EGY tesztdarab, amit lehessen próbálni, ahogyan megnézheted egy tv képét, meghallgatsz egy hangfalat, erősítőt - azokat nem adják el, legfeljebb csak később, olcsóbban. De gondoljatok amit akartok és ha nektek nem zavaró hogy megvesztek valamit vakon, amiről semmit sem tudtok hát akkor csak vegyétek.

Ez a téma részemről lezárva.

• Pisti79

csendes tag

e-book, telkönyv nekem sem kell, azt csak azért írtam, mert szerettem volna érzékeltetni, hogy ugyan az a típus, ugyan abban az időben különböző felszereléssel és szoftverrel érkezhet...ez fura, a gyártó sem utalt semmilyen version 2-re vagy ilyesmi.

Egyébként a lejátszó hangjával nincs baj, csak ne a saját fülesét használja az ember. Most jövök rá, hogy a tróger Thomson enm is olyan tróger. Már ezzel is hallgatható.

Egyébként rákötöttem a Geniusra (fadobozos HT, minden ismerősöm mp3 lejátszóját azzal teszteltem), szépen és tisztán szól rajta, nincs érdesség a magas hangoknál sem - ahogy azt a Kingbyte Music Deluxnál tapasztaltam - . Jajj szegényt menniyre szidom.

Eddig minden ok vele, a diktafon különösen jó. Amikor jöttem haza bekapcsoltam a metrón és tökéletesen érthető a metróbemondóbácsi hangja. Ennek hattározottam örvendek.

De úgyis pár nap kell míg az ember igazán eldönti, hogy bevált-e. Ha nem lesz kedvem magammal vinni, akkor az baj lesz...

• Pisti79

csendes tag

Ismét egy tanulságos nap története:

Főszereplő InnoAX IMX 330 és Én. Hát végülis az egyik boltban engedték kipróbálni a kis ketyerét. Nagy meglepetésemre egy Thomson fülessel elég korrekt volt. A Trax EZ 5 in 1 is ott volt mellette, annak valahogy térhatásosabb a hangja, de az Inno is elfogadható kategória számomra. Szép kijelző, és ami feltűnt a szofverében már telefonkönyv és e-book is megtalálható volt. A rádió meglepően szépen szólt. Ja és a fedlapja valóban ''feketés'' volt, mintha füstüveggel lett gyártva. A gombok is szépen logikusan elrendezve, az 5dik perc után már kézre állt. Dörzsölgettem hát tenyeremet és elindultam afelé a bolt felé, amely a legolcsóbban árulja.

Megvettem, itt van.

De! Ebben régi szoftver van, az előlapja tükrös. Se híre se hamva nincs a telkönyvnek, e-booknak, és már abban sem vagyok biztos, hogy a hangja olyan lesz mint a másiknak. Szóval több verzió van belőle, hiába IMX 330 van ráírva mindegyikre. Mivel a másik lejátszón a gombok sorrendje sem ugyanez volt, így kétséges, hogy annak a szoftverét rá lehessen tölteni erre, hogy többet tudjon. De majd látjuk. Most itt van, de még nem mertem bekapcsolni a lejátszó részét, mert most még az egész egy szép színes buborék és nemsoká eldől, hogy kipukkad vagy tovább növekszik...

• Pisti79

csendes tag

What a lovely surprice! Amíg itt költöttem az ódámat, épp más is írt az MX 400-as fülhallgatóról...nem túl jó kritikát. ajjajj

• Pisti79

csendes tag

válasz atosz #2041 üzenetére

Hát én is rohantam a boltba az Innoax IMP 330-asért, mert láttam, hogy az egyik üzletbe érkezett, de nem engedték kipróbálni. Sajna ez sok helyen van így és most enyhe elkeseredettségemben kijelentem, hogy ez nagy trógerság, mert sajna általános. Mi a francért nem tudnak egy rohadt darabot kirakni a pultra, hogy azt próbálgassa, pofozza az ember. Adjak ki közel 30 rugót valamiért, aminek azt a paraméterét nem ismerem ami a legfontosabb lenne? A ruhát is felpróbálja az ember, nemcsak hmmm ez jól néz ki alapon vásárol. Már annyit lógtam a neten emiatt az mp3 lejátszó keresés miatt, hogy ennyi idő alatt már összeraktam volna egyet. Mikor változik végre valami ebben az országban, hogy megértsék végre, hogy ők vannak értünk és nem fordítva. Szeretném néha azt érezni, hogy szeretnének nekem eladni valami, és ne az legyen, hogy bunkó vagyok, mert olyan extrákat kérek, hogy szeretném ki is próbálni a terméket...én csak szeretném náluk hagyni a pénzemet, olyan nagy bűn ez?

Irgum&burgum.

Tisztelet persze a kivételnek, ez a kis kirohanás az adott szituációnak szól és nem pedig általánosítás.

atosz: Dobozban én is láttam a lejátszót és engem is meglepett, hogy nem fekete és hogy milyen pici, az ember nem felveszi az asztalról, hanem felcsippenti. Az, hogy a gyári fülhallgató olyan amilyen ne csodálkozz, mert nem egyéni dolog. Én már bekalkuláltam egy Senh. MX 400-as fülhallgatót, mint potenciális következő áldozatot. Ennek kiválasztása nem volt nehéz, mert mindenki ódákat zeng róla. Viszont láttam a médiában, őszintén szólva piaci bóvli a kinézete. Az új x50-re végződő szériának viszont nagyon szép dizájnt adtak, viszont csak 16ohm-osok és a lejátszókhoz 32ohmost ajánlanak. Szóval nem tudom. Kíváncsian várom a véleményed egyébként, a hangját kösd hifire vagy fejhallgatóra - ha teheted - ott kiderülnek majd a turpisságok, hogy a lejátszó mélyhiányos vagy csak a sarki fűszeres által gyártott fülhallgató. Rádió milyen? diktafon? Sok a kérdés? Befogtam.

Üdv

• Pisti79

csendes tag

Én sem igazán értem mi a problémátok az USB 2.0-val. Az én gagyi 7000Ftos alaplapom - ami egy ECS K5sA vagy vmi ilyesmi - is támogatja, csak az alaplap driver cdjéről fel kellett tenni vmi progit (alapból 1.1-nek kezeli). A különbség tényleg szembeötlő, a pendrive-omra süvítenek az adatok. Szóval van különbség és nem is kicsi.

• Pisti79

csendes tag

válasz polaris1 #1947 üzenetére

Hali!

Hát a véleményem leírhatom, de eddig ez inkább netes olvasási tapasztalatokra, mintsem élettapasztalatokra épül. De ha minden igaz, ez jövő héten változni fog:)

Szóval ami miatt nekem bejön:
    - alu ház
    - elegáns kijelző
    - nem babapiskóta design
    - van benne rádió (bár kérdés, mennyire használható jól)
    - hangvezérelt diktafon
    - könyvtárszerkezet megjelenítése
    - állítólag tisztességes diktafon minőség
    - nagyon olcsó a tudásához képest

Ami miatt kicsit vonakodok megvenni:
    - nem túl hosszú lejátszási idő, beépített akku (ha a pusztában leáll a vonat, sokat áll és lemerül, akkor vége a dalnak a következő usb portig:)
    - nem bővíthető
    - ha 512-est veszek az USB 1.1 miatt valszínűleg soká tart megtölteni a memóriáját, viszont a 256-os nem biztos hogy elég (pláne, hogy az 512-es annyiba kerül, mint sok 256-os lejátszó:)
    - nekem a 330-as típus jobban bejönne külsőre, de nálunk csak 512-es kapható belőle (330 és 300 szerintem csak külsőre tér el, a használati utasításuk ugyan az, tehát tudásban biztosan nincs különbség)

A hangját még nem hallottam, gyakorlatilag ezen fog állni vagy bukni a megvétele. Nem kell, hogy öblös basszusa legyen, csak legyen valamennyi és ne torzítson.

A www.ivmm.com oldalon találsz pontos leírást róla és egy tesztet is.

Egyenlőre ennyit tudok elmondani róla.

Üdv

• Pisti79

csendes tag

válasz cath555 #1941 üzenetére

Hát Kedves cath555, íme a Top 10 mp3 álmom:)

Hát az az igazság, hogy én most belátva kishazám kereskedelmének korlátait az InnoAX IMP 300/330-as típusnál döntöttem, jelenleg ez kb 80%-ban kielégíti igényeimet (sokat tud és van gusztusom kézzel is hozzányúlni, mert szép, alu ház, szép kijelző, bővebb infó: #1853-as hozzászólás), de nem bővíthető (ami miatt Neked gondolom megbukik a vizsgán) és baráti áron van az 512-es bruttó 28000Ft.

Persze nyálcsorgatva olvastam végig a külföldi weboldalakat is, pld a korábban említett Zling mp3 (azt hiszem pont Te írtál róla és képet is láttam róla itt), és megnéztem a Mistral féle Digitfab honlapot is, ahol szintén találtam nagyon fasza lejátszót. (5x5 cm kis kocka desig, rádió, diktafon minden). Momentán ez a kettő Neked is megfelelne, csak nem valószínű, h itthon kapható. Lehet, hogy fel kellene hívnom a Misztralt és megkérdezni hátha tudnának más típusokat is beszerezni. Bár már illúzióim nincsenek, mert mikor Traxdatát kerestem egy csomó boltot végighívtam, hát lehet, nézzen vissza később, nem bizos ennyi volt a válasz. Aztán begurultam, kinyomoztam h ki importálja őket, beszéltem a termékmanagerrel és ő közölte, hogy több már nem jön be, mert beszüntették a gyártást, helyette az 5000-es széria lesz. Ezt mégegyszer nincs kedvem eljátszani.

Szóval jelenlegi ismeretem szerint a Te befutód: Kingbyte Music Deluxe. Depon van róla infó. A Designja kicsit Ipod-os, kicsit babajáték kinézete van. Bővíthető, sokkal jobb a diktafonja, mint a Traxnak, viszont a rádiója gyengébb. Ha érdekel írok róla, volt nálam 2 napig, de visszavittem, mert a hangja nem volt az igazi. Írtam is róla a Kingbyte topicban, ha érdekel olvasd el. Ez kétségkívül olcsó, de nem kell csodát várni tőle. Viszont egész strapabírónak tűnt. A Traxhoz képest kellemetlenebb volt a hangja, magasba húzott inkább, nem volt annyira kiegyenlített, de tiszta volt és nem volt zajos sem.

Szóval én eddig jutottam szárnyaló mérnöki gondolkodásommal. Nyilván én egy bizonyos árkategóriában gondolkodom, nem szeretnék kiadni mondjuk csak max 30ezret, ennyiért akarom azt a lejátszót, ami a legtöbbet és a legjobban tudja.

Üdv

Üdv

• Pisti79

csendes tag

Bocsi, kicsit OFF leszek

>>Kedves Cath555! Szóval diplomás mérnök vagy...én is. Szóval nyelvtanulásra vetted (volna) a lejátszót...én is és ugye a Traxdata mellett döntöttél, mikor nézegetted őket...én is. Biztos vagyok benne, hogy van egyfajta ''mérnöki gondolkodás'' amikor az adott jellemzők alapján megtalálja az ember az optimális megoldást (ár/érték arány pld). :))

>>A minőségről...igazság szerint már tegnap írtam egy hozzászólást, de kitöröltem mert túl filozófikusnak hatott. Aztán most olvasom, hogy valaki hasonló gondolatot fogalmazott meg a minőségről mint amit én is írtam volna. Az a Q.C Passed (magyarul: Qvaliti Controllon átPASSzírozva) felirat egyébként valóban semmit nem jelent, csak annyit, hogy a gyárban kitalált minőség kritériumoknak, paramétereknek a gyár szerint megfelel (vagyis ők végzik a vizsgálatot, nem független cég)>>magyarul semmit nem jelent és nem garantál a vevőnek. És igaz az is, hogy orrba szájba nyomatják nekünk az új típusokat és mire kiforrják magukat van újjabb, van csili vilibb, ami mégtöbb olyat tud, amire semmi szükség. Én dolgoztam gyártásban és ezt soha nem értettem teljesen...vevői megelégedettség meg blabla...közben meg egy dolog számított, hogy meglegyen a darabszám, mert az hozza a profitot, meg lehet róla grafikonokat rajzolni. A vevő meg szart kap, de az már nem érdekli őket (esetleg az ha 2000 vevő szart kap, az igen).

Na csak azt akarom ezzel mondani, hogy szerintem egyetlen mérce létezik manapság és az a FÓRUM. Itt dől el, hogy hogyan bizonyít egy készülék hosszútávon. Eddig minden drágább gépemet fórumolvasás alapján vettem, tudtam mennyiért mire számíthatok és ez fontos, eddig nem csalódtam. Nem érdekel mit mond a bolti eladó, mit mondanak a marketing szövegek a website-okon. Csak az érdekel, amit itt olvasok. Ha vettem valamit mindig írtam róla fórumokon, mert másnak is lehet hasznos és ezután is ezt fogom tenni, remélem még sokan így lesznek ezzel. Amint meglesz végre az mp3 lejátszóm arról is beszámolok majd.

Írjatok véleményeket!!!!!

Jó éjt mindenkinek!

• Pisti79

csendes tag

válasz atosz #1866 üzenetére

Igen, olvastam az angol tesztet is, azt hiszem elég kimerítő volt és nagyon szép képeket láttam róla. Olvastam a User's manual-ját is, már ott is nagyon szimpi volt...csak ott a ''lack of bass'' résznél (az angol tesztben) ott ijedtem meg kicsit, aztán jött a gyengébb rádió hangminőség és mikor megláttam a fülhallgatót...kiköpött Kingbyte Music Deluxe dolgok, ezért van bennem bizonytalanság. Na mindegy azért felhívtam 2 boltot, jövő hét közepére ígértek nekem is...egy biztos próba nélkül nem veszek semmit, az 7szentség, többet nem! A srác azt ígérte, hogy minden következmény nélkül rendelhetek, nem lesz muszáj megvenni és kipróbálhatom majd.

Az aksi dolog meg nem is izgat már annyira. Legalább nem kell azon agyalni, hogy vajon megy-e aksival is vagy csak mikroceruza elemmel:) Számítógépe meg szinte minden ismerősömnek van, majd mindenhol lejmolok egy kis áramot az USBjükről!:)

A 330-as típust nézted? Az talán még szebb, de itthon csak 512Mb-os rendelhető belőle. Már tök türelmetlen vagyok...legyen már jövő 7 közepe!

• Pisti79

csendes tag

Hali megint!

Valaki írt néhány linket az InnoAX IMP300-as lejátszóról. Megnéztem, és nem hittem a szememnek, hogy gyártanak még ilyen szép dizájnal olcsóbb lejátszókat (nekem a babapiskóta pendrive nem jön be, mint lejátszó). Okos is, mindent tud, ami nekem kellene, de arról hallgatnak, hogy a vbr-es mp3akat lejátsza-e. Nem tud erről valaki vmit?

Viszont a szép nő is lehet buta :) alapon, tetszeni tetszik, de nem emlékszem, hogy olvastam volna valaki véleményét, hogy milyen a hangminősége. Volt szerencsém egy Kingbyte Music Deluxhoz de visszavittem, mert nem jöt be a hangja. Nem volt vele baj, tiszta volt, nem is volt alapzajos...de nem volt kedvem hallgatni. Olyan volt csak, mintha 2 mono forrást hallgatnék jobbról meg balról, nagyon zavaró, meghát a mélyhang hiány...eléggé feltűnő volt (és valszínűleg ezért volt kicsit természetellenes.) Szóval ilyet nem szeretnék megint, inkább akkor tényleg veszek egy drágábbat. A fennt említett Traxdata a maga nagyon olcsó árával is tudott szép hangot produkálni, úgyhogy az egészséges hang szerintem nem nagy elvárás manapság még az olcsóbb kategóriában sem.:)

Ami még aggaszt az az aksija egy kicsit. Mi lesz ha megadja magát? Lehet eldobni az egész lejátszót? Rádióról tudtok vmit? Lehet utcán menet közben hallgatni? Attól tartok, hogy nincs sok esély rá, hogy engedik a boltban kipróbálni, pláne, ha rendelnem kell, így mindenki véleményére számítok.

Üdv

• Pisti79

csendes tag

válasz cath555 #1855 üzenetére

Hali Cath555!

Köszönöm a kimerítő életszagú választ, sajnos nem mondhatni, hogy lelekesítő volt olvasni. Beleszerelmesedtem nagyon ebbe a lejátszóba, és most a szívszerelmemről ilyeneket hallok, olvasok! Azt hiszem megint net, fórumok, tesztek aztán hajrá keresni megint egy másik típust, már úgy unom....kifutó széria már egyébként az EZ 5 in 1 és nem is ígérték sehol, hogy lesz, lehet hogy ennek is köze van a dologhoz...

Thanx mégegyszer, és üdv

• Pisti79

csendes tag

válasz cath555 #1781 üzenetére

Hali cath555!

Olvastam a hozzászólásodat, ugyanis szándékozom mostanság venni egy Traxdata EZ 5 in 1-t. Hallottam már szólni és nagyon jó hangja van és kivitelre is ez jön be. De mostanság nem találok sehol, pedig kergetem már egy ideje...Megkérdezhetem, hogy hol vetted?

Bár most kicsit elbizonytalanodtam, mert többektől is hallottam, hogy baj van velük. Neked mi volt a baj vele? Egyszerűen csak bedöglött?

Először nagy nehezen eldöntöttem, hogy veszek egy Iriver-IMP450-et, mert az hú milyen jó. Mire meglett a pénz, már több volt a negatív kritika róla, mint a pozitív így letettem róla. Aztán beleszerettem ebbe a Traxdatába és most megint kezdek elbizonytalanodni...

Ha erre jársz, írj nekem pár sort légyszi!
    Üdv!

[Szerkesztve]

• Pisti79

csendes tag

Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni emberbaráti áron Traxdata 5 in 1 128 Mb lejátszót? A többi formatervével nem tudok megbarátkozni (ebben az árkategóriában lévőkről beszélek persze). Ez nagyon nem mai darab, de lehetőségem van használni mostanság egyet és azt hiszem tudnék élni vele. Csak a diktafonja ne lenne ennyire kaki. Amúgy a hangja szép és az aksija is egész jól bírja. Párom a repülőn találta, egy másik barátnőm meg nyert egyet valami sms játékban. Ilyen a sors, csak én nem találok, aki tényleg vágyik rá...:)

Hali mindenkinek

Aktív témák