Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
StoneBridge
üzenetére
Idén voltunk kétszer Ausztriába. Fergeteges. Jövőre minden hónapban megyünk egyszer tutira.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, egy kérdésem lenne. A bukósisakok belsejében mindegy gyártó ezt a "hungarocel" szerű anyagot használja energiaelnyelő szerepre ?
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
meg tudná nekem valaki mondani, hogy hogy rögzítették ebben a videóban az akciókamerát. A kamera vagy legalább is a kép folyamatosan vízszintes és motor dőlését lehet látni. Ezt a rögzítés vagy a kamra tudja. -
Khaosz55
addikt
Ismeritek a reifen66.com-ot ? Olcsóbbak ott a gumik mint nálunk.
-
Khaosz55
addikt
Hali,
én már 2X is csináltam egynapos túrát. Mind a kétszer 500Km és ebből több mint a fele szerpentin. Nekem nem volt gondom a kényelemmel. Mt07-nek széles a nyerge, kb 100Km-ként megálltunk, de nem miattam. Szóval nem vészes szerintem. Mentem kétnaposra is 2 személlyel. 2X220KM. Utasnak is elviselhető volt nem panaszkodott pedig az első útja volt. Bár Osztrákokhoz a szerpentinre nem vinnék magam mögött senkit, nem a kényelem miatt hanem azért mert nagyban rontja az élvezeti faktort.
Szóval szerintem az MT07 egynapos kiruccanásra is tök jó, de én simán elmennék több napra is vele napi max 400-500 Km. Ami szerintem motoron elégséges. Kormány és testtartás jó szerintem. Anno az Er6N-en is ütem, de egyből feltűnt hogy a lábtartó hátrébb van mit za MT-n így egyből éreztem, hogy a golóbisokat terhelem egyenes ülésnél és a lábféknél fel kellett emelnem a lában.
Ja és nem vagyok fiatal darab 38 éves (182cm) így már én sem bírom annyira, de nekem nem volt gondom.
-
Khaosz55
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Biztos elmegy mondom 11K és elöl 4mm hátul meg 3.5mm. Hihetetlen... Igaz majd akkor tudok vélményt mondani ha felkerül egy másik rá és lesz összehasonlítási alapom. Igaza BT023-ban is van több féle az enyém M/C első meg M/C F indexel. Mit jelet az nem tudom.
Ja és nem 60-al megyek.
-
Khaosz55
addikt
válasz
StoneBridge
üzenetére
Szerencsére nekem nincs ilyen gondom. Nekem jól jelez vissza szerencsére. Viszont lehet ledobom a BT023-as gumikat. 11K km és még van 3,5mm profilom hátul. Ez egy betongumi, és nem tölt el jó érzéssel hogy így szerpentinezek.
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hát pedig húzom neki. Mt07-ben azért van nyomaték is. Nem kímélem persze nem vagyok egy őrült. Osztrák szerpentineken nem volt gondom a tapadással. Nem csúszott meg, inkább az én bátorságom hagyott alább a döntögetésben nyilván mert először jártam azon az úton és nem néha nem tudtam, hogy ez most 90 fokos vagy 180 fokos kanyar lesz.
Német MT07-es fórumon mindenki másik gumit ajánl. Azzal bátrabban lehet dönteni.
-
Khaosz55
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Bridgestone BT023 az indexet nem tudom de jól emlékszem F
-
Khaosz55
addikt
Hu bakker nekem bridgestone gumival van szerelve az MT07-em. 11 000km-nél járok és középen még 3,2mm a profilmélység. Nem hiába hívják ezt a gumit fakeréknek a Német fórumon. Cserés lesz akkor tuti olyan lesz ami inkább kevesebbet fusson, de tuti legyen a tapadás.
-
Khaosz55
addikt
Útvonal tervezéshez nekem ez a progi nagyon bejött direkt keresi a kanyargós utakat és extra kanyargósra is lehet állítani. Természetesen exportálható tőbbféle navira és tökéletesen működik nekem pl Igo8-al.
-
Khaosz55
addikt
válasz
StoneBridge
üzenetére
Próbáld ki ezt nekem nem dobja le és rajta is marad.
Ráadásul nem is drága. nekem 500-km után is rajta van láthatóan a láncon a kenőréteg, azaz nem fényes majd dobok egy fotót róla.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
haverom linkelt egy oldalt amiben az áll hogyha Ausztriában használok akció kamerát akkor kegyetlenül megbüntetnek. Akár 10 000 Eurora is.Tudtok erről valamit?
Az első Ausztriai utamon felvettem az egészet. Azt hiszem pislogtam volna ha megvágnak a rendőrök.
-
Khaosz55
addikt
válasz
polimorf
üzenetére
Enyém meg dupla 2A-os USB ajzat ami azonnal veszi az áramot. A szilvagyújtó ajzat az nem fogyaszt magába semmit.
Nekem a navi miatt kell a régi navim 2,5-órát bír de gyenge a fényereje, van egy másik ami már jó lenne de igen kis akksi van benne max 40 perc. Na ahhoz rakok USB-t, hogy tölteni tudjam a navit.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
vettem USB töltős csatlakozót navihoz. Kormányra felszereltem, viszont az a kérdésem, hogy hogy szokták bekötni a 12v-ot? Direktbe aksira nem mehet, gondolom keressek egy pontot ami gyújtás után 12 voltot ad ki. -
Khaosz55
addikt
Mert ezt a kettőt néztem ki:
[Ez a direkt motorba]
[Ez a "normál"]Hozzá teszem nem krossz motorba lesz hanem közútra.
-
Khaosz55
addikt
Különben az osram izzókból érdemes a direkt motorba való izzót venni ami bírja az rezonanciát vagy tök felesleges, lényegesen drágább.
-
Khaosz55
addikt
Autóba osram NB plust használtam az jó volt viszont beraktam egy NB Cool Blue-t ami elméletileg gyengébb viszont fehérebb fénye volt amitől jobban láttam.
Motor esetében nem tudom. Ott is kétféle jöhet szóba.
Vagy a Night racer 110 ami gyakorlatilag a osram NB plus 3200K
Vagy a X racer ami gyakorlatilag a osram NB cool blue-val egyezik meg 4200K.Azt hiszem a X racert próbálom ki hiába gyengébb a hidegebb fehér fény jobb látást biztosít.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, milyen H4-es izzót ajánlotok, én az osram-ot néztem ki.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok.
Milyen H4-es izzót ajánlotok? Én a kocsiba osram-ot használtam, motorba is jó gondolom, de az osramnak van kifejezetten motorba ami jobban bírja a rezgéseket. Persze itt 1 db kerül annyiba mint a 2 db-os verzió. -
Khaosz55
addikt
Jelenleg van csizmám, túra nadrágom, túra kabátom, kesztyű és kevláros motoros farmerem ami rugalmas. Gyakorlatilag minden mugen race.
A túra nadrágom 25 fok felett nem veszem fel, eszméletlen meleg.
Nagy melegben a motoros farmert használom.
Azt kell mondjam, hogy a motoros farmer idáig a legkényelmesebb és tökéletesen a helyé tartja a protektorokat.A kabátom , goratex vagy kordura nem tudom [(korábbi verzió mint ez)], de elviselhető nagy melegben is. Viszont a szellőzők kinyitása után a vállprotektor nekem elmozdul hátra és szerintem a kulcscsontnál már nem is véd. A szellőztetéssel kicsit pufi lesz a kabát nem vészes, de éppen elég hogy hátra mozduljon a vállprotektor. Ez eléggé zavar.
Ha jól tudom a bőr ruhák ilyen szempontból jobbak. Ezért ismét felmerült bennem a bőr ruha vétele.
2 Megoldáson agyalok.
1.
2 részes perforált bőrruha. Perforáció miatt gondolom elviselhető melegben ha hidegebb lesz ott a túra ruhám. [link]2.
Motoros farmer és bőr kabát ami nem perforált, de szellőző cipzárokkal rendelkezik. [link]Nem tudom mennyire jók ezek a farmerek. Sípcsontig be van varrva a kevlár, alatta meg már ott a csizma.
-
Khaosz55
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
A ruha témára a következő a helyzet.
van egy cordula kabátom kivehető termo béléssel
van egy cordura nadrágom kivehető termo béléssel
van egy farmerom protektorokkal kevlár béléssel (ezt városban használom)Ha meleg van akkor vagy farmer + cordura kabát lesz túrázásra vagy veszek egy kétrészes bőr cuccot. Gondolom a farmer hiába protektoros és kevlár béléses nem igazán ajánlott városon kívül. 100 as tempó felett gondolom nem bír annyit.
A másik problémám, hogy nem teszik, hogy a protektoroknak azért van mozgása a cordura kabátban. Akár hogy is az nem teljesen ott van elmozdul, emiatt azért parázok kicsit. Lecseréltem minden protektort LvL2 sas tec-re, de a kabátban elmászik, pedig nagyobb nem fért már a zsebbe. Ezért gondoltam a kétrészes bőr cuccra. Így lesz választék ha hideg van akkor cordurát használom.
Hozzá kell tennem, hogy nekünk valamikor 2 hét is eltelik, hogy egy kis túrát össze tudunk hozni a haverokkal. Akkor megyünk ha nem esik és jó idő van. Télen meg hidegben nem megyünk ez van. Ebben a szezonban idáig kb 3000 Km-t mentem úgy hogy minden alkalmat kihasználtam.
-
Khaosz55
addikt
Ma elmentünk egy jó kis karikára.
Az a helyzet, hogy túra nadrágban egyszerűen megrohadok 25 fok felett. Van kevláros motoros farmerom protektorokkal, viszont az inkább városban használom.
Elgondolkodtam a kétrészes bőr ruhán. Ezzel mi a helyzet ez elviselhetetlenebb a túra nadrághoz képest vagy jobb? Gondolom meleg az is, de a bőr nem "kényelmesebb" mint a cordura ? Egy gondom van még a cordura cuccokal, hogy a protektorok gyakorlatilag elmozdulhatnak. Pl a térdprotektor csak akkor van igazán a helyén amikor ülök a motoron, különben mivel nem feszül a testemhez ezért gyakorlatilag elmozdulhat.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
cordura nadrágot és kabátot ki lehet mosni ?Ha igen akkor mivel és hogyan. Gondlom mosógép nem ajánlatos. Van rajta extra kímélő program.
Valami mosószer+ öblítő is kell ? Áztatásos mosásra gondoltam még.
-
Khaosz55
addikt
Nos ki akarom cserélni a protektorokat a kabátomba és nadrágomba.
Kétféle megoldást látok.
1. SAS TEC protektorokat teszek be mindenhova.
2. Vagy veszek forcefield protektoringet + könyök térd csípő váll protektor SAS lesz.Cordura kabátom van a gerincprotektor benne 38,5cmX29cm ilyen piskóta alakú.
Néztem a videón az amcsi légzsákinget, nem rossz cucc, csak a kioldása fura nekem kb minden motorról leszállás esetén kioldanám.
-
Khaosz55
addikt
Vettem egy Mugen race phantom 2 csizmát. Nekem bejön. Kényelmes első viselésnél sem törte lában a bokámat jól tartja és 30 fokban sem őrültem meg benne. Na jó meleg volt meg izzadtam, de elviselhető volt.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok.
Vettem egy scott motoros farmer nadrágot. Sajnos kicsi derékban és hoztak helyette egy számmal nagyobbat, ami szerintem ugyan akkora mert ez is szorít. Szóval cserélem egy mugenrace kevlár betétes farmerra ami elasztikus anyagból van ez tökéletesen passzol és kényelmes, viszont nincs benne protektor. Csípőprotektorom van. Kell vennem egy térdprotektort. A scottban ilyen fekete puha nyomásra keményedő protektor van ami baromira kényelmes. Valami hasonlót szeretnék nem a Sárga/fekete szivacsot.Hol tudok értelmes térdprotektort venni ? A csípő protektorom is fekete és nyomásra keményedik szóval kényelmes. A farmert városi közlekedésre szeretném használni, munkába járásra és munkába is viselném azért kell ez a kényelmes protektor.
-
Khaosz55
addikt
SJ cam ből mire kell most várni? Valahol olvastam, hogy jön az új széria jó áron előrendelhető, csak nem tudom hol olvastam
.Beneveznék egy kamerára.
-
Khaosz55
addikt
Nagysáp közelében voltunk haverokkal a kanyargós részen oda vissza átmentünk mert igen jó. Amikor vissza felé mentünk egyszer csak a semmiből 4 superbike-os érkezett be mellénk brutál tempóval. Olyan helyeken előzték az autósokat komolyan mondom ...
Lelki szemeimmel már láttam hogy szembe jön valami és megtörténik a baj. Lehet én vagyok fosós, de ilyenkor az jut eszembe hogy a puszta szerencsén múlnak a dolgok. Záróvonal beláthatatlan kanyar ez meg előzi a kis tehert.... 
-
Khaosz55
addikt
Nos hozzá teszem, hogy első nagy motorom és még másik gyártót nem próbáltam. A külföldi MT fórumon arról beszélnek hogy Pilot road 3-nak kevesebb a futás teljesítménye viszont jobb a tapadása.
Nekem 7600Km után a hátsón van középen 4mm borda mélység oldalt meg 4,5mm az első gumin meg 3mm.
Nyomatékosan gyorsítok ki szóval kapja az igét a hátsó. Német oldalon olvastam hogy a battlax BT023 első és hátsó egy időben fogyott le. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
a BRIDGESTONE Battlax bt 023 milyen guminak minősül a többi gumihoz képest ? Ezzel van szerelve az MT07-em. 7600Km és alig kopik (majd lemérem mennyi most a bordamélység), gondolom ez a tapadás rovására teszi. Német fórumokon fakeréknek hívják stílusosan. Viszont összehasonlító tesztet nem találtam.
Nekem a biztonságos tapadás fontosabb mint a futás teljesítmény. Ahogy elnézem ez még idén és jövőre is fenn lesz, de utána majd váltok.
-
Khaosz55
addikt
Igen nekem is ez van 120 tartós 140 rövidebb táv naked gépen. Szerintem ez teljesen jó. A szélterhelést egyenletesnek érzem mindenhol. Nekem a bukómat nem terheli, nem érzem fárasztóbak. 160 körül inkább a karom terhelését érzem soknak.
Az RB-hez vissza térve. A közelünkben lévő RB-ben volt egy 3000Km-t futott MT07 ABS-el. 2,4 -ért lehetett vinni. AZ új ár akkor 2,45 + reg adó 200K. Szóval elengedték a reg adót és ennyi. Én 1,6-ért vettem az ABS-es MT07-et 6000KM-rel. Szóval szerintem a egyszerűen túlárazott a RB. Én értem hogy fenn kell tartani magukat mert gondolom az új motor eladás nem megy annyira.
-
Khaosz55
addikt
Én valahogy hiánylom a kabátomból hogy mellkas protektor nincs benne. Ezért néztem meg a Forcefield oldalát. Nem mondom nem olcsó, gondolom jó cucc. Arra gondoltam hogy kabát alá vennék egy Pro Vest X-V protektoros mellényt.
Valaki használ ilyen cuccokat ?
-
Khaosz55
addikt
Hol lehet venni lágyék protektort? Van külön motoros vagy sportboltban kell megnézni. Valaki linkelt egy képet olyan alsó nadrágról amiben van lágyék protektor és comb protektor is. Valami hasonló kéne.
Múltkor hirtelen fékezés miatt előre csúsztam és beütöttem a ... nem mondom nem volt kellemes, ezért is szeretnék a túranadrág alá.
-
Khaosz55
addikt
Hali lesz egy furcsa kérdésem. Ez az első zárt bukóm. Már megvan kb fél éve. Kényelmes minden okés, de az normális, ha csücsörítek elérem az elejét.
. Mármint nem lehet hogy kicsi és esetleg esésnél a műanyag sérülést okoz a számban ? -
Khaosz55
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
Én nem vagyok az a Danger motoros és a nyomatékos dolgot jobban szeretem mit a nagy LE-t. 4-es fokozatból szoktam előzni kb 3000-es fordulaton és szinte megvan a full nyomaték, nem kell váltogatni, nekem bejön nagyon a 2 hengeres gépek legyen az V vagy sor 2. 130-nál pörög azt hiszem 4000-4500-at az MT07. Gondolom ilyen lehet a ER6N és SV650 is.
Szerintem egy ésszerű normális túrázáshoz egy 650 körüli gép bőven jó. Persze ha 160 a kíván utazó tempó akkor más kell, de én oda nem akarok tartozni.

-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
goratex kabátom van amiben vannak protektorok viszont mellkas protektor nincs benne. Szeretnék venni gerinc-melkas protektort pluszban amit még pluszban a kabát alá fel tudnám venni. Vagy ez már nagyon kényelmetlen lenne ? Szóval olyan kéne ami viszonylag hajlékony nem merev műanyag az egész.Túrázáshoz használnám.
Melyiket tudjátok ajánlani nekem?
-
Khaosz55
addikt
Megtaláltam facen fenn van szerencsére.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
holnap lesz Pannonhalmám a Magyarország Nyílt Nemzeti Endurocross Bajnokság és Kupa.
Nem tudtok róla valamit, hogy mikor kezdődik mikor mi lesz ? A fiamnak akarom megmutatni, de sajnos a neten semmi infó nincs róla.
-
Khaosz55
addikt
válasz
mrhero
üzenetére
Nem tudom, de én még sosem használtam füldugót. Igaz ez az első full face sisakom, de 150 körül nem hallok számomra idegesítő dobolást vagy süvítést. Akkor hangos ha hátra nézek, pedig nem über sisakom van egy LS2 F320 Stinger.
Ha kipróbálnék másikat lehet máshogy lenne, nem tudom.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Most látom válaszoltak..
Köszi,
kigondolom, tetszik a Sony AS200V, viszont nem tudom kell-e?
Milyen felbontásba szoktál felvenni? Mennyi az adat kb 720P 30Fps vagy 108P 30Fps esetén? Illetve mennyit időt bír az aksi folyamatos rögzítésben?Sjcam SJ4000-nek is tetszik képminősége. Igaz mozgó képnél elmosódik lehet azért mert youtube felvételt néztem.
MT 07-re rögzítenem a kormányoszlopra ha lehet. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
akciókamerával kapcsolatban lenne kérdésem. Ha a sisakra rögzítik, akkor az hogy történik? Meg kell fúrni a sisakot? Vagy simán egy kétoldalas ragasztóval van rögzítve, az nem száll le 150-nél?Sony kamerát néztem ki még nem tudom melyik típust érdemes, viszont az akciókamerákkal kapcsolatban az sem világos mennyit tudnak rögzíteni illetve ha megtelik a memória akkor automatikusan elkezdi előröl írni a memóriát ? Gondolom kell neki biztosítani 12V aljzatot ahonnan töltés megy.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ok akkor majd próbálom így is.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Meg haladni kell a korral a szerelőnek is. Minden egyre bonyolultabb könnyebb és kiélezettebb lesz, mert ezt kívánja meg a technológiai fejlődés.
Elhiszem azt is hogy a 2.0 szívódízel elment a világ végéig, viszont ha oda léptél a gázra nem történt semmi az ég adta világon amit a gyorsulás alatt szoktak nevezni. ja és igaz hogy kevesebb fogyasztással 2-3X akkora nyomatékot lehessen előállítani kell a technika amitől bonyolultabb, drágább viszont könnyebben meghibásodó lesz.
-
Khaosz55
addikt
Huh ma elvittem az Mt07-et kötelező szervizre+tavaszi átnézésre. Mentem azért egy kicsit előtte vele. Kipróbáltam a Termignoni kipufogót rajta.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyon jó lett a hangja. Mély öblös király lett a hangja és nagyobb sebességnél sem zavaró nem túl hangos. Állandó sebesség mellett nem halottam nem bőgőt mit egy tehén. Valóban ki kell próbálnom majd db killer nélkül kíváncsi leszek.
Teszteltem azt is, hogy többen mondták, hogy nem gyári kipufogóval "szakadék" lesz a gázadás során. Nos többször engedtem vissza 2-es és 3-ban motorfékkel kb 6000-7000 fordulatszámról kb 2000-3000-es fordulatig és utána néztem a gázreakciót. Dadogás, kapkodás, vagy késő reagálásnak nem éreztem nyomát. Gyakorlatilag azt mondhatom hogy nem érzek különbséget az eredeti kipufogóhoz képest. Erő és nyomatékban sem lett több viszont a hangja pont olyan amit szerettem volna.

-
Khaosz55
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Az én MT 07-em A2-es. Magyarországon vettem 1 évesen, osztrákoktól hozták be. Forgalmi 35KW. Nem is tudom valamiért 75LE-nek érzem.

Használtat vagy újat akarsz ?Ja olvasom mi a helyzet.Többféle fojtás létezik. PL MT07-nél 5perc kivenni. Nem lehet a gázt maxira húzni csak kb 3/4-ig.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez majd kiderül ha tudok vele gurulni, viszont sajnos még nem engedi az idő.
Átolvastam részletesen a német MT07-es fórumot , ott elég sok embernek van termignoni, és nem volt ilyen panasz. Mondom majd kipróbálom természetesen.
-
Khaosz55
addikt
válasz
SzTamás
üzenetére
Szia
MT07 Termignoni, németből rendeltem. Fenn van még nem gurultam vele, alapjárat nem ingadozik. Német fórumokon senki nem panaszkodott "lyukra", nem kell semmit sem állítani rajta ECU stb.. Felrak és élvezi ezt az iszonyat mély hangot amit kb a mélyládám tud kiadni. DB killer nélkül ki sem mertem próbálni. Katalizátort nem szereltem be (én olyan verziót kértem) majd ha megy vizsgára. Lehet vele vizsgára vinni mert E számos...
Termi-nek van az egyik legmélyebb hangja a dobok közül, de itt válogathatsz. Nem mondom nem volt leányálom felrakni egyedül...
[link] -
Khaosz55
addikt
Szerintetek nyáron a nagy melegben jó ötlet protektoringet használni a városi közlekedésre ? A motoros kabátban megsülök bármilyen jól szellőzik is. Arra gondoltam, hogy a protektor isng jól szellőzik és védelem is van rajta. Persze csak a városban tolnám vele.
-
Khaosz55
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
okés,
feltétlen írd meg itt vagy privátba, hogy milyen. Azt hittem a keret azért kell, hogy nehogy lehagyd. A giviben egy ilyen azért lényegesen drágább. 30 a keret + 20-30 a oldaltáska.Fóliából meg szerintem ilyen antisztatikus víztiszta kell. Azt nem kell ragasztani és könnyen is lejön.
-
Khaosz55
addikt
Nincs valakinek infója arról, hogy Magyarországon milyenek a motor lopási statisztikák? Kell annyira félnünk mint pl az autólopástól?
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
ha kamerát szeretnék, akkor sisakra erősíthető vagy kormányoszlopra helyezhetőben gondolkodjak?Nekem a kormányoszlopos verzió tetszik.
Nemrég olvastam az olcsó kamera teszteket és nem tudom mit lenne érdemes venni ha ennél kicsit drágábbat szeretnék kb úgy 40-50K-ig.
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
Yoshida
üzenetére
Annyi, hogy szerintem a motorhoz nem igazán illik ez a hang. Nem azt mondom, hogy szakadjon le a fülem, hanem a hangja legyen markánsabb anélkül, hogy ez zavaró lenne. A német fórumon a Termignoni-t ajánlották.
Most összehasonlításnak ezt találtam a videó közepén lehet hallani:
Ez meg a termignoni lenne katalizátorral. DB killerrel, db killer nélkül és race véggel. Ezek járnak hozzá.
Különben lehet katalizátoros lesz ha esetleg osztrákokhoz megyek nem fognak érte csesztetni.
A második videón a srácnak benn van ám hátul a másik rugóstag.

-
Khaosz55
addikt
válasz
StoneBridge
üzenetére
A tied katalizátoros?
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
Mt07-hez akarok kipufogót venni. A következő Német oldalról akarom rendelni.Beszéltem a forgalmazóval és azt mondja, hogy 98% ban katalizátorral adja el a kipufogókat mert így engedélyezett a közúti forgalomba Németországba, agy megy csak át vizsgán stb.
Nem tudom nálunk hogy van ez. Gondolom nálunk mindenki katalizátor nélkül veszi a kipufogót.
Termignoni kipufogót néztem ki. Nem túl hangos, lehet hangolni és vizsgán is átmegy.
Persze ha Osztrákokhoz kigurulok (ami azért nem jellemző), akkor gondolom katalizátor nélküli egyből bukó.
Kat nélkül: 650 Euro, katalizátorral 750 Euro a karbon kivitel.
Szerintetek melyiket vegyem?
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
az Mt 07-re vettem SW motech bukógombát.

Lehet még hozzá kapni a generátor oldal oldali blokk védőt. [link] Azt is megvegyem? Vagy ezzel bukógombával már védve van a blokk is ? Érdekes, hogy a kuplung oldalit egyáltalán nem kapni.
Hozzá teszem, hogy néztem videókat amin elesnek MT 07-el, és bukógomba nélkül sem sérült a bal vagy jobb oldalon a blokk. Persze nehéz volt megítélni a videó alapján.
-
Khaosz55
addikt
Érdekes nekem egy nem túl drága LS2 Stringer sisakom van. Igaz hogy nem használtam még sokat kb 15 alkalommal viszont nekem nem volt vele problémám, hogy hangos lenne vagy dobolna a fülembe a menetszél. Lehet azért mert még nem tágult ki, nem tudom. 150 felett már van hangja de a fülembe nem annyira zavaró, igaz tartósan nem megyek olyan gyorsan. 120-is nekem teljesen jó, kiderül az idei szezonban mennyit változik majd.
Ja nekem kb L-es a sisak méretem, de én M-es méretűt vettem. Első pár alkalommal eléggé nyomta a fejemet de már betörik és így tökéletesen illeszkedik.
-
Khaosz55
addikt
Vagy cascot kötni rá.
-
Khaosz55
addikt
Nekem különbözetit kellett tennem mert volt már egy 21 éves A1-es jogsim. Ha jól tudom kresz + 4 óra rutin és 7 óra városi vezetés. Na ebből volt 1 óra rutin és kb 3-4 óra városi vezetés és go vizsgára.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja és szerintem 600-as gépnél kisebbet ne vegyél ha megteheted. Hamar hozzá lehet szokni. A vantól (nagyobb lóerő) nem kell félni, hanem ésszel kell motorozni.
-
Khaosz55
addikt
Ha még esne 10 cm hó akkor vinném ki az RV125 homokfutómat a töltésoldalba megkergetni. 17 évesen egyszer elmentem vele kb 15-20km-t 20-30cm-es hóban. Nagyon király volt.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Tudom hogy hamis,
eredeti 50 euro / darab. Gondolj bele, ésszerű szerinted 62 000 FT adni 4 db indexért ?
ez meg 42 euró / 4 db Ezért az árért olyat kapok itthon ami nem jön be.Hozzá teszem a kidolgozás minősége nagyon jó. Fényerő, festés ok és valóban alumíniumból van kimunkálva. Majd kiderül mennyit bír és mennyire bírja a vizet. Ha pocsék és 1 hónap alatt kifekszik maj úgy is megírom.
Amit idáig rendeltem aliexpresszen meg voltam elégedve vele, és nem csak motorhoz rendeltem.
-
-
Khaosz55
addikt
Ezeket vettem:
Index aliexpress 42 Euro 4 db.
Fék- és kuplungkar ez is ali 2 db 32 euro.

Hűtőrács 1.5mm-es polírozott kóracél. Szintúgy ali 52 euro.

Bukógomba első+ hátsó tengely. 52 euro

Meg még rövid rendszám tábla konzolt vettem ebay-en.
Még két dolog kerül fel SW-Motech bukógomba kitt és Termigoni kipufogó. Plexit nem rakom nekem nem tetszik vele...
-
Khaosz55
addikt
válasz
StoneBridge
üzenetére
Képeket este tolom,
a red baronban kifejezetten azt mondták, hogy műanyag a tank és ezért nem rozsdásodik. Tudták mit beszélnek.
-
Khaosz55
addikt
Ma raktam fel az MT07-re a LED indexeket és a fék illetve kuplung kart. Az oldalát meg kellett bontanom az index relé csere miatt. Anno azt mondták nekem a red baronban, hogy műanyag tankos az MT07. Hát nem csak a külső burkolat. Alatta szépen ott van a lemez tank. Szóval kapott adalékot a benzin a téli tároláshoz.
Tankoláskor is amikor bele néztem láttam, hogy ez nem igazán lehet műanyag.
-
Khaosz55
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én sem értem
. Egyszerűen csak alapos vagyok.Azt hiszem a gari miatt legelsz most a szerviz meg akku kábel csere, de a klubbtagságit hanyagolom.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
kb 1,5 hónapja vettem a MT 07-es mocimat használtan 6000Km-rel. Nincs vele semmi gond, viszont viszem a red baron-ba (nálunk ez a hivatlaos Yamaha kereskedő) mert visszahívásos a következő miatt: Akkumulátor kábel kidörzsölődhet". Red baronból hívtak, hogy megrendelték az alkatrész megérkezik akkor hívnak.
Az a kérdésem, hogy érdemes lenne bevizsgálgatni a motort? Ilyenkor Red baron körbe kerülök, amihez jár elég sok szolgáltatás. Assistance, motor tárolás télen (bár ez nem kell), elsőbbség javítás esetén.
A bevizsgálásnál állapotfelmérést, csinálnak kötelező szervizt, egyenesfutás mérést, fékmérés, teljesítmény és nyomaték görbe mérést.
Érdemes megcsinálni? Ez 60K-ban fáj gondolom szervizel együtt.
A kötelező szerviz kb 20K ban fáj ezt meg kell csinálnom a garancia miatt. Hány év grarancia van yamahákra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple asztali gépek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Cyberpunk 2077
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Crimson Desert
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 512 SSD RTX 4070 (8 GB) 2.5K 240Hz Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

. Mármint nem lehet hogy kicsi és esetleg esésnél a műanyag sérülést okoz a számban ?