Hirdetés
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz CyB0RG #12415 üzenetére
no,tegyük fel hornetet veszel.akkor nehéz lenne egy hondának meghamisitani a szervizkönyvét,hondáék központi szerverre tolják az adatot,nem csak pecsét,oszt szevasz.nekem legalábbis dátumra lebontva kinyomtatták alvázszám alapján.amikor bementem megérdeklődni a szervizkönyvben legtöbbet pecsételt szervizbe,mikor mit vettek hozzá(olajszűrőig),mikor vizsgálták baleset miatt.
van esélye,h sérüléseket is le lehet kérni,de km állás tuti.ha valami garanciát érintő variálás is volt rajta(pl okos léxűrő),akkor az is bent lehet.
külső behatást,csúszást igen nehéz tökéletesen eltüntetni,pláne egy burkolatlan motoron,hozzá egyáltalán nem értőnek is fel fog tűnni.jól tartják árukat?hát nem mondanám.én fingszűz járművet nem valószinű, hogy vennék,amik engem érdekelnek tipusok,nem érné meg,rizikó ide-oda.
eladó topping dac
-
ferkoboy
senior tag
válasz CyB0RG #12426 üzenetére
Hi!
Azért kis tapasztalat nagyon nem árt előtte.
Én most 250es nyergében vagyok, s eleinte egy-egy kanyarodásnál volt para.
Sőt volt olyan, hogy az 50es nyergében is nem okvetlen rajtam mult, hogy még vagyok. Csak annyi, hogy nem jött szembe.
Tiszteld a nagyvasat, de még a kicsit is. Tud a kisebb is sokszor meglepetést okozni. Inkább vegyél egy évre valami olcsóbb használt, kisebb gépet, azzal tanulj meg motorozni, aztán jöhet a nagyobb. Nem árt legalább pár ezer km egy kisebb gépsárkányon.
A jogositvány megszerzése meg nagyon nem egyenlő azzal, hogy "megtanultál" motorozni. Az nagyon-nagyon alapoktatás. Kulcsszó: fokozatosság.
Ha gondolod megfogadod a tanácsom, ha gondolod nem.mod: mondom ezt ugy, hogy GS500-an vizsgáztam, néha egy-két karikára "lenyúlom" öcsém CBR600F-ét. Szoval nem korlátozott a jogsim sem, mégis 250ccm van alattam.
[ Szerkesztve ]
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ALI_G
veterán
válasz CyB0RG #12415 üzenetére
Egyből 0-ról mész A-ra? Mert akkor feltétlen vegyél vmi 250-es MZ-t, azon nem bukhatsz sokat, de én nem ülnék rá egy 600-as hornetre nulláról. Z750-re meg végképp nem
Egyékbént ha találsz látszólag nem fos hornetet ami 2007-es gyártmány, akkor nagy befürdés nem lehet. 1 év alatt nincs az vadállat aki széthajtja Előtte meg 2006-ig mást gyártottak hornet néven, egyébként szerény véleményem szerint a 2006-os jobb mint a 07-es. A 08-at nem próbáltam.
-
ALI_G
veterán
válasz CyB0RG #12615 üzenetére
Szerintem ami lopásra is jó, az drága, meg amúgy is CASCO-nál van önrész. Gondolom biztosító válogatja. Viszont van olcsó CASCO, talán 3000 Ft negyedév (de lehet havi), vagy hogy...az még talán megérheti, de inkább csak újra.
Nekünk a kocsin addig volt, amíg be nem töltötte az egy évet.Mert neked mire lenne? 250-re rárakod aztán bezúzod és jujj, ellopták?
egyébként nem rossz ötlet, ha a biztosítók lehúzhatnak minket, akkor mi is őket[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz CyB0RG #12618 üzenetére
használtra szemléztetni kell,és borzalom drága.nekem 5öt mondtak havonta 30% önrésszel.és megkérdeztem mit ér szemükben a CBR(1000e),és kiderült ezzel is lehúznának lopás esetén.igy bizom a HISSben,meg karnyi láncot betonoztam le.HISS megdrágitaná az újra felhasználást.
főleg terepmotorokat,meg pályamotorokat lopnak amúgy,valamint alkatrésznek a fiatalokat.
és minden olyat,amit könnyen el lehet guritani.eladó topping dac
-
TayRol
nagyúr
válasz CyB0RG #12615 üzenetére
Csovi!
En most vettem egy 650-es banditot, s mivel eppen koltozunk, s nem lesz garazsom ill. ismeros se, akinek lenne garazsa, ezert kotottem egy full cascot, de kulon a hiteltol, hogy telen ne kelljen fizetni.
Nekem meg sajna nincs 3 eves az A jogsim, ezert a csak tores casco 10000, a full 24000/negyedev. Ez 30 szazalekos onresznel van, de szerintem a motor 2-3 eves koraban lemondom, akkor megyunk garazsos hazba (persze ha meg meglesz akkor a motor).
Egyebkent azert kotottem full cascot, mert jobban alszom. De tenyleg. Draga, de bevallaltam -
TayRol
nagyúr
válasz CyB0RG #12624 üzenetére
Igen, nagyon valoszinu, hogy ha lenne garazs, nem kotottem volna. Megiscsak ket es felszeres a csak torescascohoz kepest.
Amig az A jogsi nincs 3 eves, addig +25 szazalek jon ra a cascora, mint `kezdo motoros dij`. Tehat lehet a jogsid 2 es fel eves, vagy meg sincs meg, addig lesz a tobblet, mig meg nincs a 3 ev.
De telen viszem haza videkre garazsba, csaladi hazba, s lemondom a cascot arra a par honapra, igy ott sokat sporolok. Ezert mertem bevallalni.Udv.
TayRol -
veterán
válasz CyB0RG #13085 üzenetére
Ezt nem mondod komolyan 200 kilós motort is ugyanúgy meg lehet tartani egy lábbal, mint egy 340kilós Goldwinget. Jobb láb letesz, és kicsit eldöntöd a motor arra. Kész. Nem kell ezen parázni, nem fog eldőlni.
Hülyén néz ki??? Hát, ha te arra hajtasz, hogy kurvajólnézzki, akkor nem mész fél évnél öregebb motorral... De ha ez számít... akkor inkább ne motorozz, mert egykeró a jólkinézés kedvéért, aztán mész a zsákba.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
ALI_G
veterán
válasz CyB0RG #14638 üzenetére
ha nem hosszú a nyomvályú, akkor ajánlom, hogy maradj benne, enyhe hátsó fékkel lassíthatsz ha kell, de ez a legbiztonságosabb számodra.
Ha folyamatos mint kecskemét - dunafoldvár között, akkor keresni kell vmi alternatívát. Ha van középen jobb rész a sávodban, akkor határozott mozdulattal ki lehet belőle jönni, de rendesen megmozgatja a masinát alattad. Előzni viszont nem érdemes ilyen szar úton, mert 3 ilyen manőver is kell egy-egy előzéshez. -
feca81
aktív tag
válasz CyB0RG #14638 üzenetére
en,mikor ilyne helyzetbe kerultem,h "beleestem" egy nyomvalyuba,ovatosan lelassitottam,es megprobaltam kozepre kitorni.azaz a ket nyomvalyu kozt menni,ahol az autok nem jarnak,es nem szaguldozva elkerulni az utszakaszt. persze ez nagyban fugg az aszfalt minosegetol.ha tenyleg fel va ntoredezve kozepen,akkor kenytelen vagy a nyomvalyuban haladni.
Ma nem lehet vége a világnak, mert Ausztráliában már holnap van.
Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest