Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• I3EI\ICE

aktív tag

válasz Isual #3606 üzenetére

Huh, ez nagyon sok, nagyon "szakmai", és az előbbiekkel együtt nagyon angol nyelvű is nekem. Gondolom a "Kell-e egy földi halandónak WCG" című vitánkról lehet szó. Ha van időd, türelmed az én korlátaim figyelembevételével "tolmácsolni" a cikk lényegét, azt örömmel veszem. A WCG kampánnyal meg már rég leálltam, bár továbbra is úgy vagyok vele, hogy a WCG monitor nagyobb pontatlansága, illetve az esetenkénti túlszaturáltság sokkal kevésbbé bántja a szemem, mint az sRGB kijelzők -sok esetben- élettelen színei.

Láttalak Titeket diskurálni a telefonkijelzőkről is, és ott is kifakadtam volna, ha élne még az az "önigazolási kényszerem", ami a WCG kapcsán is motiválhatott. Persze, nem valami pontosak az amoled kijelzők, de szerintem ezen pár év alatt sokat fognak még csiszolni. Az S3 például már szerintem is kiborítóan túlszaturált volt, és bosszant az is, hogy ezeken az androidos telókon semmi érdemi kalibrálásra nincs lehetőség holott a fehéregyensúlyuk a technológiából adódóan törvényszerűen hamar elmászik, és általában gyári állapotban sem megfelelő. Van most egy S4 prototípusom, ezen már sokat visszább vettek a telítettségből, ennek a képe nekem nagyon tetszik. Persze nem láttam az új SLCD, meg IPS csodákat, de el nem tudom képzelni, hogy nálam a S-Amoled nyomába érne. Már csak a fekete miatt sem tudok másban gondolkozni (túl nagy a különbség, ez itt már nem olyan, mint a H-IPS vs S-PVA)...

Új hozzászólás Aktív témák