Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
Na HP LP2275w. S-PVA, szélesített gamut, 30k alatt.
Az árat nem számítva elvérzett, de 30k alatt nem rossz, én meg elviselem valahogy.
953:1-hez kontraszt, mivel natív 5500K körüli a white pointja, rengeteget kellett a Pirosból és Zöldből venni, szóval valahol 1100-1200-as kontrasztot tud ez a natív fehérpontján, de így kb annyit, mint az NEC-m.
Homogenitás:
Homogenitásjavító elektronikát nélkülöző monitoroknál elmegy, bár a bal alsó -20% durva, meg azért egy 2209WA, meg egy-két EiZO S-PVA ebben a méretben azért ennél bőven jobbat tud.
Hozzá kell tenni, hogy kicsit biztos öregek a csövek, mert a max fényereje 160 (!) cd/m2, (minimum 30).
Akkor is, ez így közepes.Ezen meglepődtem, ilyet nem láttam még, foltoska eléggé szegénykém. Na sebaj...
Gamut:
(Fekete: sRGB ref., Fehér: AdobeRGB ref., Sárga: Monitor natív színtere)
A CCFL-es monitoroknál a kék előfordul, hogy nem pont az sRGB referenciát adja (az NEC-m is kicsit mellé lő, példának okáért), de ilyen durva pontatlanság már szerintem elfogadhatatlan egy wide gamutos monitortól. Meglepődtem. Zöld, piros rendben.
Szóval 29k-ért végül is nem öl meg minket, de azért S-PVA ide vagy oda, erős közepes.
IPS rulz!
ps: engem megöl a túlszaturáltság, ami sRGB módban sem változik, viszont akkor minek raktak bele sRGB módot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...