Aktív témák

• toeri
    aktív tag

ÉN nem harcoltam Nándorfehérvárnál a törökkel, s nem vagyok nóbel-díjas sem. (Sajna.) ÉN nem adtam még eleget európának, és pusztán azon az alapon, hogy ott élek, ahol éltek már olyanok, akik adtak, nem is tartok igényt ''ellentételezésre'' sem.

Bármilyen fura az ''egyenlő felek'' sem teljesen stimmt, mert nem vagyunk egyenlőek. Nem az EU fog csatlakozni mihozzánk. Sőt nem is egymáshoz fogunk csatlakozni. De még csak azt sem mondhatom, hogy most alakul meg valami, amiben egyenlőkként indulnak a résztvevők. Sem a gazdasági súlyunk nem akkora, sem a lakosságunk számaránya, de még csak nem is vagyunk annyira gazdagok, hogy egyenlőkként diktáljunk tucatnyi másik már bennlévő országnak.

Amit én várok, az az ESÉLY. ESÉLY arra, hogy megmutathassuk, mi is itt vagyunk, érdemesek vagyunk arra, hogy támogassanak minket a kezdeteknél, mert okosan fogjuk felhasználni a segélyeket és nem egy állandóan élősködő ''gyarmati'' ország leszünk, hanem csatlakozunk azokhoz, akik segítenek a többieken, erőnkhöz mérten azokhoz tartozunk, akik a motorja a haladásnak és nem a kerékkötői, avagy puszta haszonélvezői annak.

Ui. Tudom, ez nem egy elterjedt mentalitás. :DD

Aktív témák

Hirdetés