- Fórumok
- Egyéb
- Mondjatok nemet az eu-ra!
- (téma lezárva)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
divot
veterán
-
toeri
aktív tag
Elég bomlasztó/negatív/demagóg/provokatív vagy.
De szerintem tudsz róla.
Sőt az is lehet, hogy direkt csinálod... :)) Ekkora csúsztatást is rég hallottam. (Ha valaki nincs tisztában a dologgal, szívesen kifejtem neki, de OFF.) :)
Ha valaki szeret NEM-et mondani, felőlem mondjon NEM-et a NEM-re. Az is jó +oldás! :P -
up
senior tag
Természetesen igazad van abban, hogy vannak határhelyzetek, és a kulturáltság mindkét oldalról szükséges. De mivel a többi pontommal egyetértesz, gondolom látod, hogy tendenciáról van szó, s én pont ezt kifogásoltam. Ezért is kértem elnézést azoktól, akiket nem érint a dolog, de valamilyen szinten ''beleesnek a szórásba''. :)
Písz -
e-biza
őstag
Le Penre gondoltam. Ohh kiegészités az annyira jo az EU hogy ne kell kilépni. Norvégia be sem lépett, mert a talált olaját nem akarja megosztani az EUval (megosztani? hmm nem KGST feeling?) Svájc sem tag. Csak arra reagáltam hogy mennyire nem akarnak az emberek kilépni az EU-bol és mennyire jó. Még az iraki háború megitélésben sem egységes az EU. Csak néhány negateev példa :) Pozitiv is van de azt mindenki tudja: Ehetünk mákostésztát. :D
-
e-biza
őstag
Nem akarnak kilépni? A Franciák sem akarnak? :)) lol én azt hittem ök ki akarnak. Ezt a következtetést abból vontam le, hogy a kishijján megválasztott elnökjelölt fö célja az volt, hogy kivezeti Fro-t az EUbol. És azért mert senki nem akar kilépni, azért nem is lehet szó róla? na nee. GOndold át ujra és vond vissza amit leirtál :)
-
sh4d0w
félisten
OFF
Csak némi válasz, hogy árnyaltabb legyen a kép (és nem baszogatás akar lenni):
hőn szeretett monopolvállalatunk, a MÁV, tavaly nyártól bevezette, hogy a 100km-es távolságon belülre indított járatokon megszünteti a dohányzást - na jó, rendben. Nagykanizsa-Budapest viszonylatban jár az a sebesvonat, amivel én járok haza, ez bőven kívül van a 100km-es határon. Fehérváron bejelentik ezt a vonatot, majd közvetlenül utána a személyvonatot, ami Székesfehérvár-Budapest útvonalon jár (bőven benne a 100km-ben...) és hozzáteszik: a vonat csak nemdohányzó kocsikkal közlekedik. Eddig oké, semmi gond. Sebesvonatra fel, majd felszáll 2 banya 2 papa társaságában, majd belekötnek a mellettük ülő fiatalemberbe, hogy mit képzel, hogy dohányzik - mindezt dohányzókocsiban! Ezután enyhe lincshangulat alakult ki a kocsiban, mivel csak harmadjára fogták fel, hogy a teljes nemdohányzó kocsik a személyvonaton vannak. Érdekes, azért a dohányzóban végigülték az utat Pestig...
A b, c és d pontokban említettekkel teljesen egyetértek dohányzó létemre. -
Den
veterán
-
Tibisz
aktív tag
-
up
senior tag
-
Tibisz
aktív tag
Ha szerencsénk van akkor a csatlakozás után jönnek német zsernyákok segíteni a magyarokat. Na azok aztán nem szórakoznak kiszednek mindenkit a kocsiból! :D
Sajnos hiába fogunk belépni az EU-ba, ha ezek a dolgok amiket írtál változatlanok maradnak. Mert elsőnek ezek a HMCS-k fognak kiszabadulni bulizni, gizdulni, onnantól kezdve pedig HMCS=magyarok=nem mondom mik! -
WN31RD
addikt
-
up
senior tag
Igen, van még sok ilyen. Csávókámnak S osztályú Mercire telik, de egy 20k forintos autós szettre már nem, igaz, hogy törvény tiltja menet közben a mobiltelefon használatát, meg mondjuk közveszélyes vele, de sokkal menőbb... rendőr meg nem állítja le, ha igen, megveszi kilóra, szóval szépen vagyunk.
Bár ez itt hangyányit off... -
Tibisz
aktív tag
-
up
senior tag
A tisztaságról és egyebekről.
Ez a szívás: nagyon-nagyon sok emberből hiányzik a morál, tartás.
Nekem meg se fordul a fejemben, hogy
a) dohányozzak, mondjuk ez még ''ízlés'' dolga, nem is azzal van baj aki simán ezt teszi
b) más képébe fújjam a füstöt
c) tiltott helyen dohányozzak!! (lépcsőház, étterem, egyetem (!!) ki is van írva, törvények, többszöri kérés ellenére stb)
d) eldobjam a csikket az utcán
Az utcán lévő csikkek számából ítélve, vagy 90% dohányzik és aránylag kevés a bunkó, vagy kevesebb, mint az emberek fele dohányzik (ez tűnik reálisabbnak), akkor viszont aggasztó, hogy magunk körül nem tudunk ennyire rendet tartani. Hogy nincs meg rá az igény az emberekben, ha maguk miatt nem is, legalább mások miatt. A saját gyerekeik miatt.
Ugyanez igaz a szemetelésre, földre köpködésre.
Nem vagyok egy erőszakpárti ember, de szerintem itt az kéne (ha megvan rá elég ember, pénz, megfelelő törvényi háttér stb), hogy ha a szemetestől 5 méterre valaki eldob egy zsebkendőt, akkor odamegy hozzá a rendőr és pofánb@ssza, vagy levágja egy ötösre. Rögtön helyreállna a rend és csillogna a város. És ez tényleg mindenki érdeke, kivéve azé, aki tudja magáról, hogy szemetel... annak meg hadd ne érdekeljen a véleménye. Az együttélés alapvető normáit nem tartják be egy csomóan, ezen kéne valahogy változtatni. Ha az EU ebben pozitív változást hozhat... ám legyen!
(bocs, ha megbántottam valakit, de ezen nagyon fel tudom húzni magam!) -
Tibisz
aktív tag
Nem hinném, hogy személyeskedtem, de ha ige akkor mi a probléma, szerintem nem mondtam semmi ide nem illő kifejezést! Ha pedig valakinek finoman beolvasnak az gondolkozzon el, hogy miért is kapta.
Egyébként ez egy fórum ha jól tudom ahol a szabad véleménynyilvánításról szól az egész történet, javíts ki légyszíves ha nem így van.
Nem akarok senkivel sem összeveszni, csak nagyon nem szeretem mikor valaki ész nélkül dobája a kiváló gondolatokat! -
WN31RD
addikt
No, ilyen demagóg szöveget is rég olvastam már... :(((
Állítólag nem szemetelnek az angolok, erre te jössz az Észak-Ír helyzettel. Az összefüggés ugye nyilvánvaló: Ha egy államnak gondja van egy kisebbséggel, és ráadásul a terrorista csoportokat katonailag is megpróbálja visszaszorítani, akkor hiába viselkednek a polgárai kulturáltabban, szart sem érnek.
Nem tudom, milyen kisebbségi jogokra gondolsz, amelyeket nekünk meg kellene adni a saját kisebbségeinknek, de az észak-írek nem kapják meg. Talán önálló kormányzatot kellene adnunk valakinek?
''Mielőtt valaki félre érti: Nem azt mondom hogy mi ne adjunk jogokat!''
Szóval akkor adjunk? Mutassunk példát, hátha majd elszégyellik magukat a csúnya angolok, és ők is rendesek lesznek szegény, ártatlan észak-írekkel?
''Azt mondom hogy az ilyenek nekünk ne dirigáljanak, ne szabjanak feltételeket!''
Ha végülis ugyanazt csinálnád (t.i. jogokat adnál), mint amit ők is ''ránk akarnak erőszakolni'', akkor mi is a probléma? Zavar, hogy kívülről rámutatnak, hogy bizony mi is hülyeségeket meg szemétségeket csináltunk, és mulasztásaink vannak, amiket illene kijavítani és pótolni? Így ugye már nem lehet eljátszani a nagylelkűt meg szentet, aki önszántából nagy engedményeket tesz, amiért aztán hálás lehet, aki kapja. Ráadásul még úgy is tűnhet, hogy mások kényszerítik ránk az akaratukat. Nagy csorba ez ám a büszke magyarok önérzetén!
''Ha nálunk is ilyen lenne a kisebségi helyzet akkor a Mátyás pincét hetente felrobbantané valamelyik málunk élő kissebség''
Ha nálunk ilyeneket csinálnának, akkor minden okunk meglenne arra, hogy először a terrorizmus problémáját oldjuk meg (mert ez sürgető, és nagy veszélyeket rejt magában), és csak utána fordítsunk nagyobb energiát a kisebbségek ügyére. De mivel szerencsére nálunk nem ez a helyzet, egyszerűbb dolgunk van.
''De azért nekünk kötelező alkalmazkodni hozzájuk!'' (helyesírási hiba javítása tőlem)
Nem kötelező, de talán érdemes. Talán ha a mi városaink is olyan tiszták lennének, mint a nyugat-európaiak, azzal mi nyernénk a legtöbbet, nem ők. Talán ha a kisebbségek helyzete rendezettebb lenne, és így kevesebb feszültség lenne a társadalomban, azzal minyernénk a legtöbbet, nem a szemét EU, aki ránk kényszeríti a szabályait. És így tovább... -
Den
veterán
-
Tibisz
aktív tag
-
e-biza
őstag
-
e-biza
őstag
nem tudom felmerült-e, de tudtommal az EU alapszabályaiban nincsen benne, mi a teendő ha valaki ki akar lépni. Erröl tud valaki valamit?
-
e-biza
őstag
szvsz ha valaki NEM-el akar szavazni az azért szavazzon NEM-el, mert NEM ismeri a feltételeket. Mivel nem ismeri a feltételeket, igy nem is tudhatjuk kinek lesz rosszabb a helyzete, kinek lesz jobb (leszámitva Medgyessyt, Kovácsot, Kozsot, Dopemant, Firdit stb). Miután a kérdésekre nem adnak választ az infovonalon, csak ilyenekre, hogy ''Ehetek majd almát az EU-ban?'' igy szvsz senki nem tudja mi vár rá. Bizonytalan az egész EU, akik IGEN-el szavaznak sem tudják mire szavaznak (a csatlakozási feltételek részleteit senki nem ismeri). Nem lehet olyat mondnai, hogy rosszabb lesz a gazdáknak, mert nem tudjuk mi áll a szerzödésben. Netán valaki tudja? Akinek megvan a _hivatalos_ okmány akár linken, kérem tegye közkinccsé, mert sztem vagyunk egy jopáran akik nem hisznek a mesékben. Pl: ''Én tudom, hogy az áll benne'' kezdetü mondatok kiméljenek. Csak is _hivatalos_ forrás érdekelne :)
-
Protoss
senior tag
-
Not guilty
csendes tag
Egy hatalmas dolog van, ami az eu mellett szó, az pedig az, hogy ha nem megyünk be, akkor minket beskatujáznak a keleti és balti államok sorába. Ott lenni pedig nem jó. Valóban mindenbe bele fog szólni az eu, és nettó befizetők leszünk az elején, de minden kezdet nehéz.
-
Okoska2
aktív tag
EU nem?
Ne butáskodj.
A királyok bárhol királyok a bunkók meg
mindenhol bonkaók.
Ha lehet legalább egy kis remény a közepes csávóknak! -
Tibisz
aktív tag
-
DJ Mythos
aktív tag
De még annyit hozzátennék, hogy nem kötelező szavazni!
Meg azért átérzed az egész lényegét, annak, hogy igen v. nem. Szal nem értem, hogy hogy dönthet bárki is olyan dologról amit nem ismer.
Ez olyan mintha eléd tennének egy szerződést, hogy írd alá, de te nem tudod mi van benne.
Meg azér nem kellene így játszani ezekkel a szavazatokkal. Nem vagyunk mi Svájc, hogy minden héten szavazunk. Az embereknek nagyon kis beleszólása van az egészbe. 4 évente szavazhatnak.
Jah és itt elmondanék vmit.: Egy ismerősöm felhívta a képviselőjét, hogy szeretne vele beszélni. (Tudniillik a képviselő arra van, hogy hangot adjon a parlamentben az általa képviselt emberek véleményének.) Nem akarom hosszan ecsetelni, de vagy 5szöri felkeresés után a titkárnő azt mondta:''Nem áll módjukban az üggyel foglalkozni.'' Nah itt van az a pont amikor én teszek az egészre. Amikor alapjaiban sértik meg a rendszer lényegét, amikor az alapvető polgári jogok se teljesülhetnek. -
up
senior tag
Ez a mindig a rossz oldalra álltunk kicsit fából vaskarika, mert ugye az egyik oldal mindig azt mondja, hogy mindig a rossz oldalra álltunk, itt az ideje, hogy jól döntsünk, a másik meg azt, hogy naná, ha ezekre hallgatunk, megint mi húzzuk a rövidebbet... meg vannak a magyarok verve ezzel a mentalitással! :))
-
Tibisz
aktív tag
Tehát összefoglalom az érveidet amiket felhoztál az EU ellen:
- üvegház (hát biza nem olyan nagy gond, hogy a szart már lassan nálunk se lehet eladni)
-vállalkozások (max az 1-2 évben lesz nehezeb utána elindulunk felfele a lépcsőn)
-Összeskövés (nincs egy kicsit üldözési mániád?)
Ezek az érvek nagyon komolyak,
Aki a nemre akar csatlakozni az nyisson már ki egy történelem könyvet és nézze meg Magyarország történetét.
Egy dolog nagyon látszik: mindig a rossz oldalra álltunk, lehetőleg most a befutóra tegyünk! :) -
Szalma
őstag
-
Turmoil
senior tag
-
DJ Mythos
aktív tag
Én csak azt szeretném tudni ki az aki elolvasta a csatlakozási szerődést!? :((( Én még nem szavazhatok, nem is tudnám hogyan szavazzak. :(
-
Szalma
őstag
IGEN. Csak együtt tudjuk lenyomni az USA-t. Talán.
Szeretettel:
Szalma -
up
senior tag
Nem írtam, hogy nem fontos kérdés. Csak szerintem nem a legjobban fogalmaztad meg. Teljesen szimplán nyithattál volna egy témát mondjuk 'mit gondoltok az EU-ról?' vagy 'hogyan szavazol áprilisban?' címmel, és leírhattad volna a véleményed. Mondd el értelmesen, nyugodtan, hogy miért szavazol nemmel, és sokkal többen fontolóra veszik. Nem kell megtéríteni senkit!
(egyébként a többi hozzászólásod szerintem jobb volt, csak a topicnyitóra írtam, amit írtam... azt is mosollyal). -
casenoid
tag
-
Krisz@1975
tag
-
guess.who
senior tag
-
Mc Elec
csendes tag
-
Mc Elec
csendes tag
-
agba
tag
Az EU-ra csakis IGEN nálam.
-
up
senior tag
-
tomcs
őstag
-
Parci
HÁZIGAZDA
Te semmire, nem múltál még el 18 éves.. :P
-
e-biza
őstag
-
e-biza
őstag
A gond ott van, hogy nincs mindenkinek pénze hogy újat épitsen.
Engem csak az érdekel mennyi lesz a fizetésem euroban, s az miért a 1/5 a tölünk nyugatra dolgozóknak?
Abban igazad van, aki nem akar felkészülni vagy nem tesz ellene semmit az nagyo t esik, de van aki képtelen lesz rá felkészülni.
A kampány meg egy rakat k@ki, mert _most_ is tanulhatok külföldön, csak _most sincs_ meg rá a pénzem :) de azért tanulhatunk majd Párizsban. Szóval az EU kampány egy b*romság, az EU kérdést át kell gondolni. Lehet nincs még ideje csatlakozni, fejleszteni kéne, de hogyan fejlesszünk ha nincs rá pénz? Ördögi kör :)
PS: sajnos nem fogom olvasni az erre jövö reakciot, mert olyan hosszu ez a téma, hogy elveszek benne :) -
gyozi
aktív tag
Egyetlen jó út van és az az UNIÓBA vezet. Higgyétek el... Szóval egyértelműen IGEN!!!!!
-
DJ Mixer Pro
tag
Én nem tudom mire fogok szavazni!
-
toeri
aktív tag
-
guess.who
senior tag
-
BRAAJEN
tag
-
Xmas
tag
A helyzet inkább az, hogy a történelem során M.o.-ot szívesen használták törökök elleni védműnek meg sok egyébnek, de nem közösködtek vele. Most bevesznek, ami azért már elvben sem rossz.
Másik része a dolognak, hogy mindenki más nagyon igyekszik befelé, tehát határon túli magyarjaink ott lesznek, az anyaország meg kívül, akkor az elég kemény elszigetelődés. A szélsőjobbosok nagy Magyarország elképzelése megvalósulhatna egy nagy Európában. Belső határok nincsenek.
Ki is maradhatunk az EU-ból, de akkor mi lesz a mi gazdálkodóinkkal. EU vámok, meg egyebek, még a szomszédos országokba is.
Végül is a legrosszabb ami bekövetkezhet a belépés után, hogy nem mindenki kap támogatást, csak az, aki értelmesen fel tudja használni. Nem lehet mindenféle szart árulni az igénytelen kistermelőknek és vállalkozóknak, hanem lesznek fogyasztóbarát előírások. Én szerintem, aki nem akar bemenni az eU-ba, ami stabilabb gazdaság politikát folytat, mint az USA (amely szépen és folyamatosan gyengül), az nem tudja mi a jó az országnak. Persze, lehet, hogy az illető vállalkozó és eddig nagyon jól el tudta adni a szar termékét az öregasszonyoknak... -
Den
veterán
Egon, légyszívess nézz jobban utána a mezőgazdasággal kapcsolatos dolgoknak, mert amit mondasz az tévedések sorozata. A magyar gazda _ugyanolyan_ támogatásokat fog kapni mint a többi. Egy dologban fog kevesebbet ez a föld alapú támogatás, ez 25% amit a kormány kiegészít 55%-ra. De ez nem a mezőgazdasági _termelés_támogatása, ezt azért kapja a földtulajdonos, mert foldje van. Azaz hektáronként kap x összeget. Ha annyit kapna mint a többi tagországban akkor az magyar szinten annyi pénzt jelentene, hogy ha semmit nem csinál a földjével akkor is kényelmesen megél.
Ezt nem akarják, ezért nem 100%. -
Zoltán
őstag
-
Zoltán
őstag
-
Den
veterán
Nem, tévedsz, tisztázzák a fejekben. Az más kérdés hogy nekünk városi embereknek nem azt nyomják, milyen lesz a mg az euban, csak amit a politikusok fölkapnak egymás fikázására azt látod
Van családi gazdálkodó a családunkban, és már gőzerővel készül az eura. Már elérhető pl egy könyvben az összes eu cálzott támogatás leírása pályázati feltételek. Ezek alapján, most áll át tej termelésről, vágómarha tartásra, mert míg a tejtermelésre szinte semit nem kap, a húsmarhára nagyon komoly támogatást kap. Új takarmánysilót épít, új épületet az állatoknak, ezeket mind eu szabványok szerint...
Szóval aki akar az fel tud készülni és boldogulni fog, aki csak várja hogy a szájába repüljön a sültgalamb, az meg pofára fog esni. -
McJames
senior tag
Hmmm... :)
1. a) A multik lassan már nem tudnak hova menni, hacsak nem Ázsiába vagy Afriákába.
b) Amúgy pontosíts: mely multikra gondolsz és ott mekkora is a foglalkoztatottak száma? Tényleg olyan sok?
(OK., abban teljesen igazad van, hogy annak a személynek, aki az elbocsátottak listáján lesz, az az egy elbocsátás is nagyon sok...)
2. Ha a magyar gazdát másként nem lehet a mai követelményeknek megfelelő termékválasztásra, termélésre ''szorítani'', akkor - sajnos - igen. Amúgy kb. hány embert is érint mindez az aktívkorúakból? -
Sanyo
senior tag
En meg Amerikaban toltottem egy jo fel evet. Jo volt ott lenni, szabadabb a legkor, normalisak az emberek, szemet vagy kosz sehol. Eszak-Karolina. :) Egyetertek azzal, hogy eloszor belulrol kell megvaltoznia az embereknek. Ne az EU-tol varjuk hogy itt minden szep es jo lesz, de az EU adja meg a kezdo lokest es a penzt amibol ezt megtehetjuk. Hat ne sajnaljuk magunkat hanem tegyunk azert hogy jobb legyen. Nekunk, a gyerekeinknek, az unokainknak. A nagyszuleim becsuletben vegigdolgoztak az eletuket es megsem mondjak azt, hogy de szar mert nekunk nem ezt mondtak.
-
tothjozsef
aktív tag
Kicsit demagóg a cikk, nem?
-
toeri
aktív tag
No comment:
[L]http://www.korridor.hu/cikk.php?cikk=100000054998[/L] -
toeri
aktív tag
-
Mc Elec
csendes tag
Helló
Most olvastam ezt:
''Töltöttem egy kis időt Angliában, és nagyon tetszett. Hogy mi tetszett? NEM az, hogy több pénzük van. NEM az, hogy jobban élnek. Hanem az, hogy HOGYAN élnek. Hogy hogyan viselkednek. Egy apró példa : az emberek az utcán a szemetesbe dobják a szemetet, nem a földre. Apróság, de nem pénzkérdés. Először a fejekben kellene rendnek lennie, utána lehet valamit előre is lépni.''
És az észak írekkel pedig háborúznak!
De mi a kisebségeinknek adjunk olyan jogokat amit ők soha nem fognak a sajátjuknak megadni!
Mielőtt valaki félre érti: Nem azt mondom hogy mi ne adjunk jogokat! Azt mondom hogy az ilyenek nekünk ne dirigáljanak, ne szabjanak feltételeket! Takarítsanak és csináljanak a saját házul táján rendet!
Ha nálunk is ilyen lenne a kisebségi helyzet akkor a Mátyás pincét hetente felrobbantané valamelyik málunk élő kissebség, ahogy a soho-val szokták csinálni az észak ír te*****ták.
De azért nekünk kötelező alkalmazkodni hozzályuk! -
toeri
aktív tag
OFF
Szvsz ők szimplán hülyék.
De azért nem ítélhetem el a másikat, mert nekem van kertesházam a két Németjuhászom mellé (lakásból szigorúan ki vannak tiltva!) :), neki viszont nem tellik erre. Csak szomorúan nézem, amikor a felek a következőt teszik:
1, Kutyatartó: sz@rik rá. (Kutya által kivitelezve) :D
2, Kutyaellenes: azt szeretné, ha egyszerűen (varázslat által kivitelezve) megszűnne a problémája. :D
Erre mondtam, hogy ha elkezdenénk mondjuk MEGOLDÁST keresni a saját problémáinkra (kuka a belvárosban, kutyasz@rató hely, stb.), lehet pénzbe kerülne, de közelebb is kerülnénk hozzá. Amíg a másikra mutogatunk, de nem keressük a MEGOLDÁST (ami nyilván olyan, amit a többség el tud fogadni), addig helybenjárunk. Meg lehet próbálni rávenni a népeket, hogy szemétégető-művet cipeljenek magukkal, de nem hiszem, hogy menni fog. Bár még sosem próbáltam. :t
ON? -
tomcs
őstag
panelben lakom. a lepcsohazban van valamek emeleten 1 csalad. van 2 azaz 2 db husky..... na ezt nem ertem miert. szoktam latni ahogy viszik setalni, betonstabilan fogva a porazt, gyalogtempoban. amennyire en tudom a husky akkor erzi jol magat ha rohangalhat, valamennyi mozgasra szuksege van es erre nem eleg par 100m lassu seta. ha valaki szereti a haziallatat akkor miert nem olyat tart aminek tudja biztositani a korulmenyeket hogy jol erezze magat. vagy azert tartja mert szadista? vagy szimplan hulye?
mellesleg kutyaszart tenyleg nem szokas osszeszedni, szvsz soha nem is fogjak. de azert nehany takaritott ide-szarasd-a-kutyat zona hasznalatara mar ra lehetne venni az embereket. csak ehez mar tenni is kell, nem lehet szabalymodositassal meg par tollvonassal masra kenni a felelosseget -
Mc Elec
csendes tag
Sziasztok!
Jó látni ezt a hatalmas érdeklődést.
Az ISO szabványról:
Még annak idelyében, munkavállaló korszakomban az egyik cégnél ahol dolgoztam (canon csatlakozókat gyártottunk és légzsák indító elektronikát) kötelező ISO szabvány tanfolyamon kellett résztvenni.
Ott volt alkalmam közelebbi ismeretséget kötni a külömböző szabvány előírásokkal.
Az autó gyártásra az ISO 8000 széria vonatkozik és ott vagyon leírva (nwem szó szerint) hogy az alkatrész gyártóknak a folyamatos minőség ellenőrzések és gyártási folyamatok racionálása végett rejtett nyeresége képződik ami éves szinten 1-5 % körül mozog. Ezért az eladási áraikat éves szinten ehez mérten kell korrigálniuk a vevő felé!
Az EU védelmében elkell mondanom, hogy ezt a GM. agyalta ki és piaci hatalmánál fogva rákényszeríti a világra. A GM. pedig USA béli cég.
A mezőgazdasági támogatás: Az EU nem támogatja a barackosokat és a szilvát. Ez tény.
A m.g. támogatások most úgy néznek ki, hogy a tisztelt megrendelő kitaláljaí, hogy pl.: telepíteni akar egy gyümölcsöst.
Elkészíti vagy késszíteti a költségvetést két változatban:
1. változat: A FMV hez beadásra kerülő felturbózott nagy költségű kerek összegő (nagy pénz) tervezet. A támogatás a megfelelő zseb kibélelése után megitélésre keröl. Ez fajtátol fügően 30 vagy 25 % os vissza nem térítendő támogatást jelent.
2. változat: A kivitelezőnek megmondja, hogy ennyiből csináld meg de az egészről kéri a számlát. Az ennyi annyit jelent, hogy még zsebre is akar tenni pénzt a támogatásból.
Az üvegházról: A megrendelő ragaszkodott a holland üvegházhoz, mivel a pályázatot így adták be. Egyéb iránt mi bontott ukrán üvegház szerkezeteket szoktunk eledni, mivel ahoz alapból megvan az összes műbizonylat és honosító irat. Egyébként peddig rendkívül jóminőségű anyagból és jó minőségű tüzi horganyozással van legyártva.
Nem olvastam végig az összes hozzászólást és nincs is szándékomban így ha valaki konkrét választ akar küldjön emailt: mc_elec@freemail.hu
A helyes írásom valóban csapnivaló. Ez igaz. Viszont itt nem tudom használni a szövegszerkeztőkben megszokott ellenőrzést. Nem szoktam vissza olvasni amit leírok, ha észre veszem az elütést korrigálom, ha nem úgymarad!
Nem pontossan emlékszem, hogy melyik kis ország vagy sziget volt ahol a szavazés 4 vagy öt nem volt és a végén a szavazók kb 1/4 ment el és így sikerült az igen. Ez 1 vagy kettő éve volt. Ha itt nem lessz az eredmény akkor ugyanígy mehetünk amég igen nem lessz belőle! De én akkor sem akarok igennel szavazni.
Sziasztok. -
toeri
aktív tag
-
toeri
aktív tag
OFF Remekül illusztráltad, amiről beszéltem, köszike... :O ON
-
Szőrös
veterán
''Vagy nem kell kutyát tartani a belvárosban. '' Itt a nagy igazság ! Legalább is kutyát mer a zsebcirkáló az más. De egy normál testméretű kutyát lakásban tartani...háááát. Nekem ez nagyon b@ssza a csőröm.
-
tothjozsef
aktív tag
OFF:
Nos, szerintem ha az utcán nincs is kuka, akkor azért otthon biztosan van. Kell szépen zacskót, vagy vödröt, vagy mittomén mit vinni (mint ahogy azt néhányan meg si tudják tenni) , és összeszedni, hazavinni és kidobni. Vagy nem kell kutyát tartani a belvárosban. De az, hogy a jóember TUDJA, hogy a kutyája szarni fog, és mégis nagy nyugodtsággal lemegy, kivárja és hazamegy, mintha misem történt volna, ez nekem érthetetlen. Azaz értem én, csak szomorú vagyok.
Az meg, hogy nincs szemetes, nem jogosít fel arra, hogy eldobd az utcán a szemetet - rakd zsebre, dobd ki otthon.
ON. De beszéljünk inkább az EU-ról. Én igent mondok. -
wrz
aktív tag
Hidd el tisztában vagyok a dolgokkal, nem tegnap találtam ki hogy ellépek, a bizonyításról is van némi fogalmam, mivel voltam többször is németországban képzésen és ha én úgy fogok dolgozni mint itthon akkor azért fognak +lincselni.Itthon hiába gürizek lépten-nyomon éreztetik velem hogy egy darab ... vagyok, mert nincs meg a kötelező jó kocsi,mobil stb hülyeségek.Nem képes a legtöbb ember felfogni, hogy miért nem cserélek pl mobilt havonta, mikor az olyan menő.Mert nincs rá szükségem.Pontosan az elhülyített emberek mentalitása az ami innen elhajt.Ha nem lenne netem, azt hiszem befordulnék 1 hónap alatt, mert lassan agyatlan zombik veszik körül az embert.huhh, meredek a helyzet
-
toeri
aktív tag
OFF Ez a kutya-téma mindig vitára ingerel... :) Azt találom viccesnek, hogy azzal mindenki tisztában van, a belváros egy merő kutyagumi és nagyon a lábad alá kell nézni, nehogy belelépj. Meg tiltani is tudunk, meg büntetni, meg pellengérre állítani, stb. EGY valamit nem tudunk: MEGOLDÁST. Mert az előző példánál maradva: Ahhoz, hogy mindenki kukába dobja a szemetét a belvárosban egy valami BIZTOSAN kell hozzá: KUKA. Megfelelő méretű, megfelelő időközönként ürített, stb.
Hej, de soxor láttam olyat, hogy a rendezvényszervező egyszerűen ''elfelejtett'' erről gondoskodni. Papírpoharas üdítőt bezzeg nem felejtett el árulni. Eredmény: a meglévő kukát (amit nem ekkora igénybevételre kalkuláltak) elborította (szó szerint!) :) helyek, ahol a kutyák sz@rhatnak. Ezek a nagy dolgok!!! Csak pénzbe kerülnek... :( ON? -
tomcs
őstag
gondolkozz mar.. azoknak akik az inkvizicio koraban bizonygattak hogy a fold bizony nem lapos es meg csak nem is a vilag kozepe vajon jo volt hogy rovidtavon megsutottek oket? ha nem tettek volna valoszinuleg nem lenne mirol vitatkoznunk de valoszinuleg nem is szabadna ilyesmirol vitatkoznnk egyaltalan.
meg kulonbenis lehet 1 kicsit radikalisak a nezeteim de ami nem eletkepes azzal minek szenvedni... -
tothjozsef
aktív tag
Huhúú, tényleg néha kedvem lenne egy marha nagyot rácsapni egy-egy ember tarkójára (tockos :) ), amikor laza eleganciával elpöccinti a csikket, vagy az utcán sz*ratja a kutyáját... Azután rájövök, hogy csak jól meglincselnének. :( Annyit tudok tenni, hogy én próbálok civilizáltan viselkedni.
-
casenoid
tag
EU tagság előtt is ilyen volt Anglia, nem emiatt kultúrált egy nép.
Demokrácia meg igen fejlett kint, itt meg mintha nem az lett volna 45 évig.
Igazad van, ehhez viszont a kormányoknak kellene lépéseket tennie! a tisztaság általában vonza az emberek ilyen viselkedését, és maguk is tisztábbak lesznek.
Mondtak példákat: ha kint kitépi valaki a virágot nem hagyják úgy, mint itt, hanem újra ültetik. Ezt mindig, egyszer abbahagyja a rongáló. Sokat kell belefektetni, de működik.
Itt meg a sz*ros utak rendes karbantartására sincs pénz. Falun jobbak az útviszonyok,mint az ország fővárosában BP-n. Röhej. DemSky meg az EU parlamentbe akar menni. Talán tegyen rendet itt, amit elvállalt, meg az igéreteit, nem EU-s fizetésű lobbiterületre ugráljon. -
Arius
aktív tag
A minap hallottam egy indoklást, hogy miért szavaz az illető majd nemmel:
- A nagyapám idejében is aztmondták, hogy rövidtávon sz*r lesz, de majd a gyerekeidnek, az apám idejében is ugyanezt... most harmadszor is eztmondják és most sem lesz jobb, csak a rövidtávú szívás megint...
Szerintem ez tipikusan az a helyzet, amit a vicc is mond:
Emberke könyörög istennek, hogy adja már hogy telitalálatosa legyen a lottón,
mire isten: - Adnám én, de legalább egy szelvényt adj fel!! -
Szőrös
veterán
Na igen .De mégis milyen nevelésre gondoltál ? Hiába mondod nekik ezt akkor is a földre dobják a szemetet. Ez nincs nagynhatással az emberekre. Tisztelet a kivétel persze. Max annyit lehet tenni , hogyha lácc ilyet jól hókonb@szod oszt hali . :) Vagy a rend őre vagy mittomén.
-
gericooper
aktív tag
95-ben angliában tanultam 1 hónapig. strandon voltunk, egy csoport elkezdte nyomni az idgengyülölő szöveget. a körülöttünk lévő angol emberek meg leugatták honfitársaikat a sárga földig. nekem ez is tetszett. én ráadásként még
az egyik srácnak a sörét kiöntöttem a törülközőjére hozzáfüzve: sorry it just poured out by itself.
az eu-ra meg inkább igen, mint nem. -
casenoid
tag
sokan épp ezen vélemény alapján is bizonyíthatják, hogy ez hátrány is az országnak, mert nem szolgálja a Nemzet erősödését, hanem bomlasztja, szétforgácsolja a munka miatt elvándorlókkal, a bejövő mozgékony és igen tőke erős cégekkel, stb.
A Magyar gazdaság egy szemétdomb, már régóta minden értelmes ember látta, hogy nagy erőlködés van, alig van igazi piac itthon. Erre ezer példa van.
Namármost egy ilyen gazdaság semmi nem rúg, nemhogy labdába az EU-n belül. Egyszerűen lenyelnek minket, aztán jó esetben vándorolhatunk.
Csak a parasztbácsiknak (nem pár tucat van, hanem több tízezer,százezer vidéki termelő!) mit mondasz? Józsi bácsi tanuljon meg 50 évesen 8 általános iskolával két nyelvet, jól írni, meg öltözzön rendesen, mert a disznót le kell vágni, nem termelhet többet, az a pár meg nem éri meg. Ja, és Józsi bácsi elmehet a Németekhez (pár év múlva csak!) termelni, ha itt nem jó.
Ide meg jöhet az EU-s nyugdíjas, mert itt is letelepedhet, megkapja a kint kapott nyugdíját (mondjuk 10x annyi mint itt). Mi meg kimehetünk a 30ezer forintos nyugdíjjal, letelepedhetünk bárhol....
WRZ, akárhova nem mehetsz el letelepedni, azonkívűl a külföldinek bizonyítania kell, miért Téged vesz fel, és miért nem a saját országabéli szakértőt! hoppá! Apróság. Kell legyen elegendő pénzed, ha sokáig akarsz maradni, az is ellenőrzés tárgya. S a Németekhez, Osztrákokhoz se mehetsz 3+2+3 évig (folyamatos csökkentése a teljes tilalomnak), azaz mehetsz, csak ugyanúgy vízummal! -
tothjozsef
aktív tag
-
Szőrös
veterán
És ? Én is a szemetesbe dobom a szemetet. Ha ippeg dohányzom akkor is a szemetesbe dobom a csikkem -persze elötte elnyomom :) - vagy legalább vmi csatornába.
-
tothjozsef
aktív tag
Töltöttem egy kis időt Angliában, és nagyon tetszett. Hogy mi tetszett? NEM az, hogy több pénzük van. NEM az, hogy jobban élnek. Hanem az, hogy HOGYAN élnek. Hogy hogyan viselkednek. Egy apró példa : az emberek az utcán a szemetesbe dobják a szemetet, nem a földre. Apróság, de nem pénzkérdés. Először a fejekben kellene rendnek lennie, utána lehet valamit előre is lépni.
-
casenoid
tag
-
tothjozsef
aktív tag
-
Protoss
senior tag
-
wrz
aktív tag
Én személy szerint naon örülök az EU csatlakozásnak, mert minél előbb és könnyebben le tudok innen lépni.Sajnálom hogy ezt kell mondanom, de amit eddig itthon láttam az elszomorító.Beleértve az EU reklámokat is!
-
Protoss
senior tag
Igazad van, a probléma az, hogy inkább komolyan tárgyalnánk az Eu-val (lásd: kvóták, támogatások) mint egymást marni. Más gondom pl.: hogy az agrárkamarák (tudom most leépítik őket) sem tudtak/tudnak pontos felvilágosítást adni.
Abban hibáztak (és nem csak a kormány!), hogy elaludtak és csak erre a súlykolós kampányra van idő. Az ellenzék hozzáállása meg nonszensz, a demokráciának nem az a lényege hogy egymásnak keresztbe tegyünk!!!
Az előző kormány se csinálta volna jobban (megkockáztatom még inkább agresszívebb lenne), ebben is csak egyetérteni tudok veled. -
guess.who
senior tag
De Egon, most őszintén: szerinted az a normális, hogy a gazda támogatásból, meg segélyből éljen meg? Az a jó, ha eltermelget valami vackot a földjén ''csakazér'is'', aztán bemegy a tanácsra felvenni a tízannyi segélyt, és később kimegy tüntetni, meg rothadt búzát égetni, mert olyan rosszul él? Ne viccelj már, kérlek...
Amúgy nálam okosabb emberek már levezették párszor ezt a negyedannyis dolgot, nem tudom, miért jössz még mindig ezzel... Meg kellene érteni, hogy az EU nem egy fejőstehén-segélyintézmény, hanem egy gazdasági (és politikai) közösség, ami pénzből és pénzzel működik. Hadd ne soroljam, hogy a tizenév alatt, míg csatlakozni igyekeztünk, mennyi rengeteg segélyt meg pályázati pénzt kaptunk -többek között a mezőgazdaságra is. Az már egy más kérdés, hogy ha nem arra használták fel... De ez nem igazán az EU hibája... -
Protoss
senior tag
-
guess.who
senior tag
''A komunikáció hiányosságai miatt van rossz híre az EUnak.''
Szerintem inkább azért, mert pár ember napi belpolitikai érdekeinek megfelelően játszadozik holmi hangzatos jelszavakkal... Lásd még NATO-csatlakozás népszavazása... A baj meg ott van, hogy ezek a ''vélemények'' még teret is kapnak a médiában, ráadásul a megalapozott, normális tájékoztatással megegyező súllyal -mert hát ugye kiegyensúlyozottnak kell lenni. Hát persze, hogy az egyszeri egyszerű ember azt hiszi, hogy ha a tévében egy ember azt mondja, hogy igen, míg a másik üvöltve nemet mond ugyanott, akkor gyanakodni kell -utánanézni már nemigen...
/OFF
Abban igazad van, hogy a jelenlegi kormány kommunikációból nemigen vizsgázna ötösre -de én azt hiszem, hogy azért csinálják így, mert mindenáron ellenpontot akarnak mutatni az előző arrogáns, ''majd én megmondom, hogy mi a hír'' stílusával szemben, így inkább ''töketlenkednek''. Ez ugyan nem jó, de ez van.
/ON -
Egon
nagyúr
''Engem inkább az zavar, mikor sokan jól megmondják a frankót, hogy ''mert a gazdának milyen rossz lesz az EUban'' -csak azt nem teszik hozzá, hogy azért, mert olyan önfejű, csakazértis ember...''
:((( Persze a NEGYEDANNYI támogatásnak, amit kapni fognak a potenciális _versenytársakhoz_ képest (miért is nincs KÉTSZER ekkora betűméret...) semmi köze sincs a dologhoz... -
Protoss
senior tag
magyar oktatás problémája:
- ált és szakközép isk túlterhelik a gyereket
- kevés gyakorlati oktatás
- szakmát hírtelen kell választanod
- a szakközepes tanulók eleve hátránnyal indulnak az egyetemi felvételiken (gimis anyag az alap, napjainkban már változik)
- nagy eltérések iskolák között (ez minden szintem)
- kevert szakok az elv jó, de az életben félnek tőled, sokszor vissza kérdezik : Akkor ez most mi is pontosan?
- túlzott tananyag
- nem gondolkodásra, magolásra tanít (ált., szakk, és nagyon sok egyetem/főisk) -
warmaster
aktív tag
-
Egon
nagyúr
Hmmm...
1. Tudjuk-e kezelni a megugró munkanélküliséget, amit a multik _igencsak_ várható kivonulása okoz (ne feledjük: egy csonó olyan támogatást kapnak most, ami az EU-ban _tilos_!)?
2. Meg tudjuk-e védeni a hazai mezőgazdaságot az agyondotált EU-s termékekkel szemben (vagy hadd hulljon a férgese, nőjön a munkanélküliség onnan is...:()? -
warmaster
aktív tag
-
Protoss
senior tag
Alapban nyithatnánk a mo-n mg gondokról külön topickot, sajnos.
A beidegződésre példa: sok termelő azt hisz, hogy az eu-ban azért jó mg. termelőnek lenni mert csak úgy hozzájuk vágják a támogatást. (Ez persze nem igaz, mert pl.: be kell tartanod a kvótáka, parlagoltatnod kell, pályázni ...stb). Az elszomorító, hogy ezt nem tisztázzák le a fejekben mert akkor (a magyar mentalitás miatt) még több gazda elpártolna az Eu-tól, de azzal nem számolnak, hogy esetleg jópáran meg már nem félnének. A komunikáció hiányosságai miatt van rossz híre az EUnak.
''Az abszolut profi főnök az aki úgy tud elküldeni a búsba, hogy alig várd, hogy indulj.'' :) - lehet, hogy a kampányvezéreknek ezen el kellene gondolkoznia? -
Dr.Momo
tag
Abban igazad van, hogy nyelvvizsgakövetelmény van, de nyelv oktatás nincs, vagy nagyon sz.r. De azért a magyar felsőoktatás nem olyan rossz. Pláne, hogy 1. diploma ingyenes. Ha valamiben nagyon jó akarsz lenni iskolától függetlenül az lehetsz. Az tény, hogy a magyar mérnökökre nagy a kereslet a világon...
-
guess.who
senior tag
Igen, pont ezt mondom én is...
Engem inkább az zavar, mikor sokan jól megmondják a frankót, hogy ''mert a gazdának milyen rossz lesz az EUban'' -csak azt nem teszik hozzá, hogy azért, mert olyan önfejű, csakazértis ember... És szerintem az elmúlt évek gazdatüntetései, búza- és kukoricabombái sem EU-tagként értek minket... :)
(Nem ide tartozik, de hát régóta tudjuk, hogy a tizenévvel ezelőtti orosz piacok teljes lenullázása iszonyatos baklövés volt, aztán most mehetünk kuncsorogni, hogy mégis vegyék már meg a rossz minőségű árunkat...)
/OFF
Gödöllőn végeztél vagy a Kertészeti Egyetemen? :)
/ON -
warmaster
aktív tag
-
toeri
aktív tag
-
warmaster
aktív tag
-
warmaster
aktív tag
Sajnos én migt agrármérnök végzetségű ember sokat láttam olyat, amikor a magyar gyazda azt mondta, hogy én pedig búzát termelek-igaz hogy nem tudom eldni, de az apám is azt termelt, és nem fogom tárcászni a földet, mert az apám is 40 szántja a földeket, ezzel a mentalitással nem lehet piacra termelni.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Mondjatok nemet az eu-ra!
- (téma lezárva)
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7760 - i7-11800H, 64GB RAM, 1TB SSD, RTX A3000 - 27% ÁFÁS
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 512GB SSD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest