Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zyzzyadi
tag
válasz honyike #7522 üzenetére
szia ha elszállt valami a tápban akkor az sodorta az összes öbbi alkatrészt is.ez a fet a 3,3 voltot hivatott megadni vagy a táp bekapcsolásáért felelős vagy a trigger(szaggató) áramkör része.tehát ezek nem pukkanak csak úgy el maguktól.én azt ajánlom hogy az összes !!! to 220 tokozású cuccot nézd át benne multiméterrel aztán a graetz hidat is! (4db dióda a betápnál) utánna rakd csak össze mert veheted a feteket bele orrvérzésig ha valami kiütötte az kiis foga az újat is. ha minden jónak bizonyul benne
-a tekercs primer oldalon: 2 szaggató tranzisztor,a bekpcsoló fet,graetz híd
-a sekunder oldalon 3 egyenirányító híd,7805 ös ic(5 volt stab ic)
akkor utánna merd csak konnektorba dugni vagy szépen kinyílnak a kondik mint a tubarózsa jobbik esetben csak megsüketülsz a felrobbanó fet vagy tranyó miatt,
jahh és a legfontosabb!!! az opto csatolót ami (kis 4/6 lábú hosszúkás ic primer és szekunder közt)érdemes minden alkalommal cserélni mert kimérhetetlen és elég galibát tud okozni mert ez csatolja/ellenőrzi vissza hogy vane ápellátás és ez veérli meg a szaggatást lévén kapcs üzemű tápról van szó
.ha bedugás után van 5 volt standby feszültség a tápon(lila kábel asszem).akkor zöld fekete összezár ha indul jóvagy ha nemindul akkor a kis chip hibásodott meg a tápban. az alaktrészeket kiguberálhatod egy másik tápból persze csak ha lemérted multiméterrel hogy neme szakadt vagy neme zárlatos .Általában atx tápoknál nemsokat variálnak egyazegybe mehet bele minden a donor tápból legyen fet egyenirányító dióda graetzhíd tranyó(lábkiosztást figyeld) WWW.ALLDATASHEET.COM a barátod . remélem segíthettem ha bármi kérdés van akkor privi és szívesen segítekjahh és egy kurvanagy kérdés: nincs valakinek konduktív lakkja vagy filc je ?szalagkábel javításhoz kellene!!!laptopombaelszállt 1-2 gomb mert megszakadt a nyák. priviben írjatok jókis summát juttatok érte
Peace[ Szerkesztve ]
PSP V1,V2(fat,slim)javítás,Motorola/Sonyericsson/nokia/samsung mobilok szoftver frissítés.Robogószervíz! Monitor/számítógépszervíz egy helyen. ha érint akkor PRIVI ;)
-
zyzzyadi
tag
bocs a helyesírási hibákért laptopbillentyűzet baszakodik
még ami fontos ! az összes hútóbordán lévő alkatrészt mérd és mindegyik alatt legyen hővezető és áramszgetelő szilikonlapka meg a csavaron is legyen a műanyag pöcök rajta (ami a tranyót/fetet rögzíti)mert ha röidrezár a tranyó fémes oldala a hűtőbordával akkor kellemes ívfény mellett tudsz tortát heggeszteni illetve grillpartyt rendezni a szobába (vagy ahol épp bemered dugni a tápot) ennyire kell odafigyelni ha minden aklatrész jó akkor nyert az ügy.de ha valami noname kisteljesítményű tápról(300w-os noname,mercury,acorp,vargáné és trsa.,power supply,és egyéb hulladék márkájú grillsütő vagy heggesztőgéptápról) van szó akkor inább vegyél egy másikat mert nemér meg annyit az egész hogy szívjál vele.
bocs az extrém megfogalmazásért csak perpill kicsapta a biztosítékot az agyam ienkor hajlamos vagyok masszív idiótának tűnni és tajgetosz pozitív egyedként viselkedni
sok sikert és remélem egy kicsit jókedvre derítettem a társaságot )viszek egykis színt a hétkönapokba) ha akár egy mosolyt is kicsaltam bárkiből is aki az előző illetve ezt a hozzászólást olvasta akkor már jobb a lelkiismeretem
a fenti problémám még mindíg áll ha van valakinek vezető/konduktív filc vagy lakkja az ossza meg velem égető szükségem van rá. peacePSP V1,V2(fat,slim)javítás,Motorola/Sonyericsson/nokia/samsung mobilok szoftver frissítés.Robogószervíz! Monitor/számítógépszervíz egy helyen. ha érint akkor PRIVI ;)
-
zyzzyadi
tag
válasz proof88 #7540 üzenetére
szia szerintem vesd el a léghűtés ötletét vegyél valami frankó olcsó heatipe hűtőt amin a ventit alacsony fordlaton járatod így nincs hangja de a legjobb lenne vízhűtés de azmeg drága mondjuk még mindíg könnyebb mint megcsinálni azt amit mondtál mert ha plexis a ház oldala akkor gondolom nemakarod elcsúfítani a géped mindenféle légterelő lemezekkel. egy heatpipe megoldja a gondod nekemis szép és jó és tökéletesen csendes a vinyó hangosabb a hűtőnél.de a legnagyobb zajt a gépben a táp csinálja
PSP V1,V2(fat,slim)javítás,Motorola/Sonyericsson/nokia/samsung mobilok szoftver frissítés.Robogószervíz! Monitor/számítógépszervíz egy helyen. ha érint akkor PRIVI ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest