- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
válasz
beencee #3572 üzenetére
A legegyszerűbb talán és semmiféle programozást nem igényel, ha egy kiherélt billentyűzetet használsz fel. Ehhez kelleni fog a vezérlő és a mátrixból azok a lábak, ahol az említett gombok helyezkednek el, a megfelelő lezáró ellenállásokkal és diódákkal. A dolog megértéséhez egy kis segítség: http://www.rainfall.com/kens_mame_project/images/matrix.jpg Minden egyes gombhoz, mely a mátrix két pontjának zárásakor egy pontot kijelöl a mátrixból, tartozni fog egy ún. scancode, amit a billentyűzet sorosan felpötyög a gépnek, amit az ismét karakterként dekódolva kiír például, vagy programnak tovább ad.
Egy kiherélt billentyűzetből vagy a vezérlő pdf adatlapját veszed alapul (a gombok kiosztása kötött).
Ha valami mást szeretnél, az Atmel AVR243 alkalmazása (ATMega 162-vel) egy integrált, UART-képes eszköz, az egyes gombokhoz olyan scancode-ot raksz be, amit szeretnél. -
fero02
nagyúr
válasz
beencee #3572 üzenetére
Hy!
Anno én is csináltam magamnak ilyen eszközt játékhoz
Nem volt nehéz. Előkapartam 4 db régi A4tech soros portos egeret, szétszedtem, lepárhuzamosítottam a 2 gombját (h tökmind1 legyen melyiket nyomom le hamarabb), vettem egy leggagyibb usb-s billentyűzetet, szétszedtem és a fólián visszakerestem multiméter szakadásvizsgálóval, h pl az ''r'' gomb mit zár rövidre a lenyomáskor, az adott 2 ponthoz forrasztottam az egyik egér vezetékeit. Természetesen az egér kábeleiből csak 2 ért használtam fel.
Igy csináltam 4 ''plusz'' -segéd- gombot (melyeket a lábammal nyomkodtam). Az egereket megfelelő távolságban rácsavaroztam egy mdf lapra és kész is volt. Nekem a sprint, újratöltés, meg nem tom még mi volt beállítva azokra.
Még annyi, h mivel az egeret fordítva kellett felrakni a lapra, igy a hátuljára csináltam meg a vezeték kivezetését. Azaz nem a gombok felől (mint normál esetben) jött ki a kábel, hanem a tenyered felől.
Remélem érthető volt!
Ha nem, szólj.
Kép is akad, ha nagyon kell
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Vadiúj számlás garanciás szupergyors hálókártya
- Bomba ár! Dell Latitude 5511 - i7-10850H I 16GB I 1TBSSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest