Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz Vertigo18 #18384 üzenetére
Az sem mindegy, mekkora áramfelvételű, de a 12V-os LED-szalagnak 12V kell, külön ellenállás nem szükséges, rajta van a szalagon.
A vezetékből nem nézem ki, hogy melegedni kellene (hacsak nem túl vékony, az áramhoz képest), inkább egy nem tökéletes kontakt átmeneti ellenállása okoz általában melegedést, ami a vezetékre is átterjedhet.
Vagy maga a szalag is melegszik, ez természetes.
Molex esetében a hüvely összébb nyomogatása javítja az érintkezést.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
törölt tag
válasz Vertigo18 #18537 üzenetére
Komplet led szalagot szeretnek venni. Olyan nem kell amivel en barmolok stb, csak radugom a tapcsatira es hadd menjen.
Neztem az AKASA-t ami jo arba van, illetve a Bitfenix de az dragabb. Nekem 30-30cm eleg lenne felulre meg oldalra aztan kesz.
Tehat a lenyeg hogy en nem akarok semmit barkacsolni, elore legyartott komplettet szeretnek.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Vertigo18 #18542 üzenetére
Ez csak bekötés kérdése. A föld a negatív, adja magát.
A-betű elvileg a LED anódja, a másik bizonyára a +.
Nyilvánvaló, ha az A-pontra kötöd a betápot, akkor állandóan világít, plusz pedig a kapcsolt pólus lesz (úgy is mondhatnám, a pluszt használod kimenetnek).
Ha fordítva kötöd be, akkor fordul a helyzet. De a kapcsolónak ez tökmindegy. Hogy neked nem egyformán működik, talán más a jelölés, vagy nem tudom, de akkor másképp kell kötni.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Vertigo18 #18546 üzenetére
A TME oldalán láttam részletesebb adatlapokat, de már nem emlékszem, hogy ilyen altípusok is szerepeltek-e.
Az is lehet, hogy az A-betű nem anódot jelent, csak így tűnik logikusnak, ezért gondolom.
-
-
Archttila
veterán
válasz Vertigo18 #20385 üzenetére
Tudom hidd el ennyire azert nem vagyok bena, de hiszitek vagy sem ez bizony ragasztva (is) van szoval jogos volt a para: ezt bizony nem lesz konnyu (roncsolasmentesen) leszedni
Nem hiszem, hogy gyarilag ilyen lenne, szerintem az elozo gazdaja mar szetszedhette/eltorhette es igy oldotta meg az utolagos biztosnak tuno rogzitest.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest