- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
creation #20491 üzenetére
Nem nullára, azt egyik sem szereti, ha jól tudom, de nem mindegy, hogy 5%-10%-ig lemész vele és onnan töltöd vissza, vagy csak 50-60%-ig mered meríteni és onnan. Igazából Arduino-val oldanék meg egy intelligens áramkört erre, feszstab, DC-DC és DC-AC konverziók, stb..
DIY és az építés öröme mentén kísérleteznék kicsiben azzal, hogy egyelőre hálózati forrásról, később szolár panellel megvalósítsak egy ilyen dolgot, amit lepakolok egyszer a pincébe és pár év múlva ránézek, nem púpos-e valami
Szóval komplett monitorozás, logika, stb, egy Arduino (vagy Raspberry Pi, vagy mindkettő), a lényeg, hogy megfelelő, stabil, jó akksikat találjak majd. (Kb 1 év múlvára lesz esedékes, de addig szeretném kitanulni és gyűjteni a tapasztalatokat).
Ja, amúgy én inkább fordítva nézem: ha van egy akksim, aminek van X kapacitása, miért ne venném ki belőle a legtöbbet, amit lehet károsodás nélkül ? Miért hagyjak benne ?
De nem ? A benne hagyás csak szükséges technológiai hátrány ha így tetszik, az más, hogy egyéb paramétere miatt bizonyos felhasználásokhoz (pl. autó) az a kedvezőbb, de eléggé nemhatékony számomra pl. ez a klasszik autóakksi sztori, hogy csak félig merítem.
Mintha lenne egy poharad, ami minden igényedet kielégíti, csak rohadt nehéz még akkor is, amikor félig tele van, mert lentebb nem ihatsz belőle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged