Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz creation #20491 üzenetére

Nem nullára, azt egyik sem szereti, ha jól tudom, de nem mindegy, hogy 5%-10%-ig lemész vele és onnan töltöd vissza, vagy csak 50-60%-ig mered meríteni és onnan. Igazából Arduino-val oldanék meg egy intelligens áramkört erre, feszstab, DC-DC és DC-AC konverziók, stb..

DIY és az építés öröme mentén kísérleteznék kicsiben azzal, hogy egyelőre hálózati forrásról, később szolár panellel megvalósítsak egy ilyen dolgot, amit lepakolok egyszer a pincébe és pár év múlva ránézek, nem púpos-e valami :D

Szóval komplett monitorozás, logika, stb, egy Arduino (vagy Raspberry Pi, vagy mindkettő), a lényeg, hogy megfelelő, stabil, jó akksikat találjak majd. (Kb 1 év múlvára lesz esedékes, de addig szeretném kitanulni és gyűjteni a tapasztalatokat).

Ja, amúgy én inkább fordítva nézem: ha van egy akksim, aminek van X kapacitása, miért ne venném ki belőle a legtöbbet, amit lehet károsodás nélkül ? Miért hagyjak benne ? :U De nem ? A benne hagyás csak szükséges technológiai hátrány ha így tetszik, az más, hogy egyéb paramétere miatt bizonyos felhasználásokhoz (pl. autó) az a kedvezőbb, de eléggé nemhatékony számomra pl. ez a klasszik autóakksi sztori, hogy csak félig merítem.

Mintha lenne egy poharad, ami minden igényedet kielégíti, csak rohadt nehéz még akkor is, amikor félig tele van, mert lentebb nem ihatsz belőle :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés