Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LukE

veterán

válasz brno #1590 üzenetére

nanézzük.
    minden bizonnyal (98.67% biztos vagyok benne), hogy az aquagate alacsony frekvencias PWM-mel szabalyozza a ventilatorokat. Ez kb azt jelenti, hogy egesz gyorsan (altalaban masodpercenkent 60-300-szor) hosszabb-rovidebb ideig van ki es bekapcsolva a ventilator. egy kep: [link]
    Ezt ventitol fuggoen tobbe-kevesbe viselik el, van ami egesz jol toleralja, van ami zorog-rezonal-kattog, van ami sipol-visit.
    Meg lehet probalni egy kondenzatort parhuzamosan bekotni a ventivel, de ennek az erteket inkabb csak kikiserletezni lehet...

Ha eleg magas 20-30kHz koruli frekvenciaval kapcsolgat a szabalyzo, akkor olyan gyorsan kapcsolgat, hogy normalis ember nem hall kulonbseget (en kb 15cm-rol hallottam valami kulonbseget a sajat gyartmanyu 32kHz-en kapcsolgato szabalyzoval es egy analog szabalyzoval lelassitas kozott, de atlagnal jobb hallassal es halkabb kornyezettel vagyok ''megverve'')
    Vagy egyszeru analog szabalyzasnal sem lesz ilyen gondod.

II-> az alaplap es a haz kezikonyveben le van irva altalaban a tuskek pontos kiosztasa, de mintha valami olyan remlene a regebbi MSI lapom leirasabol, hogy at kell valamit jumperelni. De ez csak remlik egy regi K7-es lapommal kapcsolatban, nezd meg az alaplap kezikonyvet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés