Új hozzászólás Aktív témák

• vlevi

nagyúr

válasz binatone #93 üzenetére

Tudja, mert pl. az mk808-hoz is létezik olyan kernel, ami valódi 1080p felbontásban működik, de több okból nem szerencsés.
    Az egyik, hogy lassul tőle a gép, jelentősen. 720p-ben 9000pont körül kap az Antutu Benchmarkban, 1080p-ben 7000pontot. És ez érezhető működés közben is. Ráadásul ettől, mivel csúcsra van járatva, melegszik, de veszettül. Harmadrészt úgy már a 40" tévén is elég apró minden, nekem legalábbis ágyból híreket olvasni, netezni már apró. Persze ezen lehet segíteni, ha feljebb emelem a dpi-t, de akkor meg pont ott vagyok, mint a 720p-s felbontással, akkor meg minek? Csak azért, hogy széthajtsam? Inkább maradok a kisebb felbontáson. YT videókhoz az is jó, sőt 3 méterről a 40" tévén már nem feltűnő filmnézéskor az 1080 és a 720 közötti különbség. Észrevehető, de nem zavaró. Amúgy is, amit nagyon 1080-ban akarok nézni, arra ott a tévé, mert szerencsémre a samu tévé majd mindent lejátszik.
    Komolyabb filmezéshez amúgy is dekikált médialejátszót lenne érdemes használni, de mintha abból sem lenne tökéletes darab. Jó régen olvastam utána, de mintha a realtek 1186 chipes lejátszók nem jól adják ki a 24p jelet (mert 24Hz-en nyomják, nem 23.976-on), az újabb Dune lejátszók pedig mintha a HD hangokkal lennének gondban. De megmondom őszintén az elmúlt hónapokban nem olvastam a PH médialejátszós fórumát, nem tudom, azóta történt-e változás ezen a téren. "Cserébe" viszont a médialejátszók nem alkalmasak netezésre, levelezésre, chat, skype, torrent, ... funkciókra.

Az lenne az igazi, ha az rk3188-os eszközökre megjelenne már az Ubuntu, és akkor natív kód futhatna, sokkal jobban kihasználva a gép tudását, mint így, androidon. Legalábbis én ebben bízom.
    Próbálkozások már vannak [link] De közel sem tökéletes a kép, mert nincs wifi, hw accel graphics, satöbbi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés