Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz #79335424 #5043 üzenetére

:) A VOIP mélyvíz topikot már jó ideje nem olvasom: tökéletesen elvagyok vezetékes netközelben a Gigaset A510IP-vel, ha utóbbi nincs elérhető közelségben, akkor pedig marad a mobilon voipozás, ill. a fontosabb hívásokat olyankor simán bluemobile-on bonyolítom - annyira alacsonyak a telefonköltségeim, hogy több időt kellene szánnom a további lefaragásukra, mint amennyi eredménnyel kecsegtetne a dolog.

Egyébként azt rontottam el tegnap, hogy a 32 bites linuxra szánt plex szervert próbáltam meg telepíteni, de az más architektúrára lett kitalálva, így hiába stimmelt az oprendszer, leállt a telepítés akkor is, amikor parancssorból futottam neki. Hiába no, saját kárán tanul, aki nem ért hozzá! :B

Meg kell találnom azt a verziót, amelyik arm-re és linuxra van, utána pedig rá kell jönnöm, hogyan tudom feltenni. Nem vagyok sem linux-, sem NAS-guru, szóval biztos nem lesz könnyű, de annál nagyobb lesz az öröm, ha mégis sikerül. :K A "Plex Media Server for Synology"-n belül (is) van arm-re szánt szerver, de az meg .spk kiterjesztésű, amit nem tudok feltenni linuxra. A Netgear-nél találtam .deb kiterjesztésűt, de annál is rossz volt az architektúra (wrong architecture 'armel', vagy valami hasonló volt a hibaüzenet). Nem vágom ezt a sok architektúrát sem, pláne, hogy arm-en belül létezik armhf, meg armel, meg ki tudja, még milyenek vannak...

Ha bármit ki kell próbálni linuxos mini PC-n, szólj nyugodtan, szívesen segítek, ha tudok!

Új hozzászólás Aktív témák